Kedves Leendő Ügyészségi Fogalmazók,
szívesen olvasnám a tapasztalataitokat, azokét pl. akik jelezték már, hogy ma lesz interjújuk.
Szép hétvégét mindenkinek!
Liza
Kedves Leendő Ügyészségi Fogalmazók,
szívesen olvasnám a tapasztalataitokat, azokét pl. akik jelezték már, hogy ma lesz interjújuk.
Szép hétvégét mindenkinek!
Liza
Üdv!
Jómagam hétfőn reggel voltam a meghallgatáson kb. 2 percig tartott az egész, igazán vidám hangulatban. Ihász úr volt bent és egy férfi a személyzeti osztályról. Bőszen lapozgatták az adatlapom, majd jött az első mondat: "látom tudatosan az ügyészségre készült már az egyetemi évei alatt" (bizony-bizony), kérdeztek a szakdogám kapcsán egyet, majd azt, h csak az fk érdekel-e a büntetőjogon belül. Mikor közöltem h a bv-t is imádom, felragyogott a szemük :) Megnézték a kollokviumi jegyeimet, megjegyezték h mindig más tanárnál vizsgáztam (képesek voltak ezt kibogarászni a fénymásolt indexből :D) Az utánam sorra kerülő lányok (csak lányok voltak jesszus!) is pár perc alatt végeztek. Kíváncsian várom visszahívnak-e és hogy kikkel. Van pár csókos az egyetemünkön gondolom ők tuti bekerülnek, de remélem van még hely a puncstalanoknak is :)
Kedves Psychoka!
Grat. ez nagyon jól hangzik.Amikor már ilyen konkrétan rákérdeznek dolgokra, akkor abból már arra lehet következtetni, hogy a megfelelő helyet keresik a számodra. Van olyan imserősöm, aki pl. kerületi ügyészségre jelentkezett, és megkérdezték tőle, mit szólna az egyik (akkor ott mondták, én itt nem akarom) Pest Megyei Ügyészséghez. Ő rögtön levágta, hogy ez az a kérdés, amire nem illendő nemet mondani. Úgyhogy ő most kijár oda.
Fk egyébként "nem rossz" hely, úgy hallottam :-)
Sok sikert kívánok neked! Remélem hamarosan jön a hír, hogy behívtak a Legfőbb-re!
Üdv,
Liza
„mit szólna az egyik (akkor ott mondták, én itt nem akarom) Pest Megyei Ügyészséghez. ”
Pest Megyei Ügyészség egy sincs. Pest megyei ügyészség valóban több is van - köztük az egy Pest Megyei Főügyészség is.
(V.ö.: próbaidő...)
puncstalanok:-D
Sunshine after the rain.
Kedves Kovács_Béla_Sándor!
Te most tényleg abba kötöttél bele, hogy nagy kezdőbetűvel írtam azt, hogy megyei és ügyészség?
Ez annyira "bájos" (idézőjel nem véletlen), hogy míg én itt segíteni próbálok embereknek, és szurkolok nekik nektek annyi "érdemi" hozzászólásra futja csupán, hogy engem kóstolgattok, beszóltok.
Ez szánalmas.
Remélem egyszer majd ti is ráébredtek arra, hogy mások segítése sokkal jobb dolog, mint mások gáncsolása.
Szép napot!
Liza
Kedves Izaliza,
ne játszd itt az egy személyes Teréz anyát...olvasgass vissza más joghallgatós topikokban. itt már mindenki többször osztotta meg tapasztalatát, vagy segített tanácsokkal másokon (a nem joghallgatós topikokról nem is beszélve).
személy szerint kbs pedig már hosszú-hosszú évek óta osztogat ingyen tanácsot szarban lévő embereknek...
Szóval engedd meg, hogy ne dobjunk egy hátast attól, hogy te itt most osztod a félészt...
egyébként a pest-et sem kellett volna nagy betűvel írni...
Kacsa11
így akartam írni:
"Pest"-et
Kacsa11
Kedves Kacsa1111!
Na jó, legyen...de csak mert sorba állsz érte már napok óta :-)
Ami a helyesírást illeti, jobb ha mindenki magába száll mielőtt másokat elkezd javítgatni, de tudom nálad "csak a más szemében a szálkát" rulez.
Az, hogy én mit játszom (teréz anyát-e vagy mást) legyen az én saját szoc. problémám, neked ahhoz kb. annyi közöd van mint amennyi eszed :-)
Én nemigen olvastam olyan hozzászólásodról ebben a témában, itt (vagy ahogy te írod TOPIK sic! :-), amely építő jellegű lett volna. Az, hogy más témákban osztod az észt, és nyilván sok olyan terület van melyhez nagyon jól értesz, még nem jogosít fel téged arra, hogy másokat, akik idejönnek- szintén segítő szándékkal- kioktass, minden alap nélkül.
Nem az irodádba, otthonodba mentem be, és függesztettem ki az irományomat, hogy ennyire kellene, hogy irritáljon téged, hanem a netre töltöttem fel. Ha ennyire zavar, akkor talán nem kellene vele foglalkoznod.
Egyrészt semmit nem tudsz rólam, legalábbis nem eleget ahhoz, hogy megalapozott véleményt mondhass rólam, az elkötelezettségemről, a segíteni akarásomról.
A jövőben is, és most is nagyon szívesen társalgok veled bármilyen témáról, egyre viszont megkérlek; ezt a személyeskedő stílust hanyagold, és én is így fogok tenni, ígérem.
Köszönettel,
Liza
Miért jelenik meg a lelki szemeim előtt egy kép, amint valaki úgy próbál kijutni a gödörből, amelybe véletlenül beleesett, hogy ás az alján?
Ha tippelnem kellene, azt mondanám Kedves KBS (ha megengeded akkor ezt is nagybetűkkel) :-D , hogy ez azért lehet így, mert nemcsak nem megfelelő az emberismereted, de plusz az előítélettől és rosszindulattól még nem is értetted meg azokat amiket hozzászóltam,és a gyűlölet elhomályosította a látásodat.
Sajnálom.
Érdemes mindenesetre elgondolkodnod azon, hogy ennek mi lehet az oka. Írták itt mások, hogy irigyek vagytok. Én nem hiszem, szerintem szimplán az zavar titeket, hogy valaki örül, lelkes és ezt meg merészeli osztani.
Én viszont ismerem annyira jól az embereket, hogy tudjam neked mindezt feleslegesen írtam le, mert továbbra sem fogsz hozzám normálisan viszonyulni, vagy önvizsgálatot tartani. Hátha tévedek.
És csendben megjegyzem, hogy elég mókás az is, hogy az érvek és ellenérvek felsorakoztatása helyett itt személyeskedtek már napok óta.
Így kell kinyírni egy topicot, grat!
Kacsa, KBS, Nem hagynátok már békén szegényt?
Mi lenne ha inkább megosztanátok a saját tapasztalataitokat, hátha érdekel valakit.
Mert elhajtani valakit aki segíteni akar az meglehetősen kontra-produktív.
Elhiszem hogy nem akartok - vagy nem sikerült ;) - ügyésznek mennetek, ettől még ahogy látom másokat érdekel(ne) a történet, ellenben a személyeskedő, és kicsinyes beszólásaitok meglehetősen unalmasak, és fárasztóak.
Ajánlom figyelmetekbe Georges-Louis Leclerc, akadémiai székfoglalójának hallhatatlan szavait.
Kedves Izaliza,
„egyre viszont megkérlek; ezt a személyeskedő stílust hanyagold, és én is így fogok tenni, ígérem.”
"a természetemen nem tudok változtatni, a modoromon pedig nem akarok!"
:)
„Ami a helyesírást illeti, jobb ha mindenki magába száll”
a helyesírás egy elég zsenge mellékzönge volt...de sikeresen elterelte a figyelmedet a lényegről.:)
„minden alap nélkül”
"hosszú az élet, rövid az ész" - te magad szolgáltattad az okot.
konkrétan egy bazi nagy céltáblát akasztottál a nyakadba, és most a lövések ellen tiltakozol...talán inkább vesd le a céltáblát!
„nyilván sok olyan terület van melyhez nagyon jól értesz”
tévedés. nincs sok.:)
„Az, hogy én mit játszom (teréz anyát-e vagy mást) legyen az én saját szoc. problémám”
tévedés. ez egyben felelősséggel is jár (ez mondjuk pont nem túl sokkal), amit te nem fogtál fel, vagy csak simán figyelmen kívül hagyod.
Kacsa11
Kedves naszméslivüj,
„Mi lenne ha inkább megosztanátok a saját tapasztalataitokat”
csak vissza kell lapozgatni...ha nem itt, akkor máshol.
„Elhiszem hogy nem akartok - vagy nem sikerült ;) - ügyésznek mennetek”
hm...erre most hirtelen nem is tudom, hogy mit mondjak...:)))
Kacsa11
Kedves Kacsa 1111!
"a természetemen nem tudok változtatni, a modoromon pedig nem akarok!"
Ez lenne a válaszod? Öööö...Gratulálok.
"konkrétan egy bazi nagy céltáblát akasztottál a nyakadba, és most a lövések ellen tiltakozol...talán inkább vesd le a céltáblát!"
Akkor kibontom, mert látom így nem eszed :-)
1.Elmondtam, hogy nekem miért tetszik az ügyészség.
2. Szerinted ez olyan súlyú dolog volt amiért érdemes volt hasonlatodnál maradva golyózáporral reagálni.
3. Nem vettem a nyakamba céltáblát.
Azt, hogy mikor mit vegyek le kevés ember mondhatja meg (konkrétan egy), de nem te vagy az. :-D
Ja, és míg el nem felejtem-
ÉN kérek elnézést amiatt, hogy nem gondoltam végig, hogy mekkora felelősség örömködni a munkám felett és azt megosztani egy fórumon. Én vétkem, én igen nagy vétkem (most virtuális ing tépkedés következik, és ostorozás is, sok)....
(ez nem magas ló, ez szarkazmus, még mielőtt bárki, akárki)
:-)
Szóval, halljunk már Kicsikacsa :-) valami ellenérvet is az ügyészség ellen, hátha meggyőzöl és elmegyek ügyvédnek....hehe
Liza
Kedves насмешливый!
Tapasztalathoz előbb ügyészségen kellett volna dolgozni...khm...
ÉS az itteni időszámítás szerint aki 3 évnél kevesebbet dolgozott ott, az nem mondhat véleményt, mert akkor céltáblát akaszt a nyakába, és lelövik a zügyvéd bácsik.
Kedves Izaliza,
súlyosan terelsz és csúsztatsz:
1)
„1.Elmondtam, hogy nekem miért tetszik az ügyészség.
2. Szerinted ez olyan súlyú dolog volt amiért érdemes volt hasonlatodnál maradva golyózáporral reagálni.”
nem ez történt, nem emiatt kaptál mindenkitől a pofádra, ráadásul ez már jópárszor elmondatott sokak által...mármint az, hogy nem ez a gond.
nekem semmi bajom az ügyészséggel. konkrétan (már) semmi közöm hozzájuk.
2)
„ÉN kérek elnézést amiatt, hogy nem gondoltam végig, hogy mekkora felelősség örömködni a munkám felett”
nem az jár felelősséggel, hanem az, ha másoknak tanácsot adsz...de ez szerintem átlagos IQ-val is kitalálható volt a lenti hozzászólásomból.
"Na, ne tettesse magát hülyébbnek, mint amilyen!" (ez is egy elég híres ídézet - kábé mint a lentebbiek. nem véletlenül volt ott az idézőjel;) )
3)
„halljunk már Kicsikacsa :-) valami ellenérvet is az ügyészség ellen”
az egész nem erről szól, nem az ügyészségről, mint azt fentebb írtam...de erre már magad is rájöhettél volna már rögtön az elején, vagy később, amikor már kifejezetten elmondták neked.
Most ez vagy egy végtelenül ügyetlen terelés, vagy komolyan hiszed, hogy itt most bárki az ügyészséget, ügyészeket vagy az ügyészi munkát akarta leszólni.
Utóbbi esetben nem vagyok hajlandó veled tovább vitázni, mert még összekevernek veled.:)
+1
„Azt, hogy mikor mit vegyek le kevés ember mondhatja meg (konkrétan egy), de nem te vagy az. :-D”
majd akkor foglalkozom veled, ha golyóérett leszel kislányom...addig megkísérlem beérni a "maradékkal".:)))
Kacsa11
Kedves Kacsa 1111!
A "golyóérett" mocskos beszólásodat tartsd meg magadnak.
Majd akkor beszélj golyókról ha már te is megértél annyi háborút mint én.
Gusztustalan ember vagy. Ennyi. Én végeztem veled.
Liza
Kedves Izaliza,
„Majd akkor beszélj golyókról ha már te is megértél annyi háborút mint én.”
ez nem az a golyó, te kis nagyon okos...:)))
Kacsa11
Itt nincs moderátor???
Hogy nem tiltják már ki az ilyen embereket, és törlik a sértő, személyeskedő és támadó hozzászólásokat?
Kedves Kacsa!
Ez nagyon gusztustalan volt. Régen láttam magához hasonlóan kifejlett példányt a net trollból.
Most már tényleg ideje lenne hogy észbe kapjon.
Nem véletlen hogy mostanában jobbról balról kapja a pofonokat.
A hiba nem a világban van hanem az ön készülékében.
Nem azért kritizálja magát mindenki, mert összeesküdtek ön ellen, hanem mert nincs igaza, és legelemibb jó modor szikrája sem fedezhető fel önben.
Minden nővel így szokott beszélni? Szégyellhetné magát. Az egy dolog hogy nincs igaza, de ha édesanyja hallaná amiket összehord, hát gyanítom sokáig csengene a füle a jól megérdemelt pofontól.
Szégyellje magát!
Kacsa mint troll? Ez is nagyon mellément.
A tanár úr hogy hogy kimaradt ebből a flémből?
Kedves naszméslivüj,
neveztek már trollnak élőben (addig nem is tudtam, hogy mit jelent), de itt még nem...nem is gondolnám trollkodásnak azt, ha valaki labdákat dobál, én meg lecsapkodom.:)
a magas labdát meg Izácska dobta fel ezzel:
„Azt, hogy mikor mit vegyek le kevés ember mondhatja meg (konkrétan egy), de nem te vagy az. :-D”
ami pedig a hozzászólásodat illeti:
„Nem véletlen hogy mostanában jobbról balról kapja a pofonokat.”
nem mondod!? honnan? kitől???:)
„Nem azért kritizálja magát mindenki...”
ki???:)
„legelemibb jó modor szikrája sem fedezhető fel önben”
nehéz lenne tagadni...de ettől még elbüvőlő ember vagyok.:)
„Minden nővel így szokott beszélni?”
te nem voltál még nővel??? nem az számít, hogy mit mondasz, hanem ahogy mondod...:)))
„Az egy dolog hogy nincs igaza”
miben???:)
„ha édesanyja hallaná amiket összehord, hát gyanítom sokáig csengene a füle a jól megérdemelt pofontól.”
szokta hallani.:)
szerintem aludj az egészre egyet...én addig megnézem az argentina-uruguay meccset.:)
Kacsa11
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |