Leendő jogászok, kérlek segítsetek!

manna # 2006.01.11. 08:52

Így lesz! Elvégre ennek a tárgyalásnak a felemelés a tárgya. S remélem ebben az ügyben lesz is pozitív döntés, emelnek a gyt.díjon és nem fogják alperes meg nem jelenése miatt még egyszer tárgyalni. A munkáltatónak pedig csak akkor tudnak majd kérdéseket feltenni, ha lesz következő tárgyalás(de az már a letiltás miatt) és beidézik a munkáltatót. Legalábbis én így tudom elképzelni.
Van még egy újabb aggodalmam is. Most kezdtem el gondolkodni, hogy tegyük fel, felemelik a gyt.díj minimum (alap) összegét x összegre, az alperes mindenkori jövedelmének vizsgálata után, de ezt az összeget nem fogja tudni letiltani a munkálató az alperes 57 ezer ft-os béréből, mert az már az 50%-át is meghaladné. Mert ugye a devizaellátmányához nem nyúl a munkáltató, abból semmilyen letiltást nem hajt végre. Akkor mi csináljak én?

Order (törölt felhasználó) # 2006.01.11. 09:02

(a hozzászólás a felhasználó kérésére törölve)

manna # 2006.01.11. 09:44

Igen, így igaz, a gyt.díjat korábban már megállapították. (25% ill. 10 ezer Ft. alapösszegben) Ennek a letiltására adtam be múlt év végén kérelmet, amit decemberre tiltott először a munkáltató. Le is tiltotta a 25%-t, csak sajnos ezt az 57 ezer ft. munkabérből tette, a másik keresményből (devizaellátmány) már nem. Ugyanakkor egy keresetet is beadtam akkor, a gyt.díj felemelése iránt. Ennek a tárgyalása lesz most. A felemelést az alapösszegre (10 ezer Ft.) kértem, hogy 30 ezer ft.-ra emeljék fel. A százalékos formához nem kell nyúlni, hiszen az már meg van állapítva 25%-ban.
Az, hogy a munkáltató nem jól hajtja végre a letiltást, csak most időközben (az első tiltáskor decemberben) derült ki. Ennek tisztázására még nem adtam be sehová semmit, mert ezzel nem voltam tisztában, hogy kihez és mivel is fordulhatok. Sajnos a munkáltatóval hiába beszéltem, mert szerintük ők úgy tiltják ahogy kell. Szerintük a devizaellátmányhoz ők nem nyúlhatnak.
Most lesz tehát a tárgyalás, de ez gyt.díj felemelése iránt. Itt esetleg én "csak" előhozakodhatok azzal is, hogy a munkáltató a 25%-ot nem teljes egészében tiltja le. Esetleg kérhetem, hogy adjanak ki újabb letiltó végzést, úgy, hogy abban konkrétan jelöljék meg az ellátmányra is a letiltást. Mert a mostaniban csak minden bérjellegű juttatás szerepel. Épp ez lehet a félreértés oka, mert a munkálató amikor felhívtam őket, azt mondta, hogy az ellátmány az nem bérjellegű kifizetés.

Már magam is kezdek belezavarodni ebbe az egészbe. Szóval, a mostani tárgyalás az gyt.díj felemelése iránt lesz. Az, hogy a jelenlegi gyt.díjat nem jól kapom, az ügyben még sehová nem fordultam, egyedül csak a munkáltatóval beszéltem. De eredménytelenül. Ez a tárgyalás lehetne arra is alkalom, hogy ezt a problémát (nem jó letiltás) is felvessem és kérjem, hogy ez ügyben is tegyen valamit a bíróság. Így nem kellene másik pert indítanom a munkáltató ellen is. Vagy ezt már meg kellett volna tennem ? Indítanom kellett volna a munkáltatóval szemben is valamit? De mit? Feljelenteni? Végrehajtást indítani ellenük? Mit kellene most végül csinálnom és kérnem?

Visszatérve még a felemeléshez. Ami "szöget ütött ismét a fejembe". Tegyük fel, a bíróság megadja emelésként az általam kért 30 ezer ft-os alapösszeget. Exem keres 300 ezer ft. körül. Ugye ebből százalékos formában még több "járna". De. Mivel a munkáltató csak az 57 ezr ft bérből tiltja a 25%-ot (alig több mint 10 ezer ft-ot) akkor, az alapösszegként megállapított 30 ezer ft-ot hogy fogja tudni letiltani az 57 ezr ft.ból? (50%-nál nem tilthat le a jog szerint többet.) Akkor megint csak én fogok rosszul járni?

Order (törölt felhasználó) # 2006.01.11. 10:02

manna # 2006.01.11. 10:55

Hát én mostmár semmit sem értek.(((
Akkor mit csináltam most? jó nagy ökörséget? Nem kellett volna , jobban mondva nem lett volna szabad így kérnem a felemelést? Ki fognak röhögni, el fognak hajtani a tárgyaláson, hogy miért, mire fel kértem én a minimum felemelését 30 000 ft-ra. (pedig annak idején a 10 000 ft-os minimum határt is én kértem, hogy annyi legyen) Talán jobb, ha el sem megyek. Tiszta égés lenne.

manna # 2006.01.11. 10:58

A 30 000 ft-ot pont azért gondoltam, hogy kérem ennyire felemelni, hogy akkor is "járna" ennyi, ha a 25% nem érné el ezt, vagy dolgozhat még a jövőben akár "feketén" is. Talán már haza sem jön. Egy biztos. Nem minimálbérből fog tengődni. Mint most sem tengődik. Sőt. 5x annyiból él egyedül idestova 2 és fél éve, mint én a két gyerekkel.Egyedül.

Rexor # 2006.01.11. 11:38

Manna elnézést hogy beleszólok, de a kereset benyújtása előtt konzultáltál ügyvéddel? Fontos, hogy jól éspontosan fogalmazd meg a kereseti kérelmed, mert a bíróság nem adhat mást, mint amit a keresetedben kértél. Pl. nem nagyon értem ezt a 30 000 Ft-ot sem, hogy miért jelölted meg. Nem lett volna elég, ha kéred, hogy a férjed mindnkori összes jövedelmének 25%-t utalják át Neked?

manna # 2006.01.11. 12:27

Nem konzultáltam ügyvéddel. A magyarorszag.hu oldalon található kereset minta alapján írtam meg és adtam be a bírósághoz. Én úgy gondolom, kellene az, hogy a 10 ezer ft-os minimum összeget felemeltessem 30-ra. Pl. esetemben is milyen jó lenne ha most nem csak 10 hanem 30 ezer ft lenne a minimum összeg. Mert most százalékosan kapom és ez alig több 10 ezer ft-nál, miközben volt férjem teljes jöcedelme 300 ezer ft. Most bejelentett ez a munkahelye 2 éve, de pl. előtte is több éven át soha nem volt bejelentett munkahelye, de volt olyan is, hogy volt de csak minimálbérre volt bejelentve,a fizetést "kézhez" kapta. Ezt akarnám elkerülni a jövőben. Semmi kedvem azzal tölteni az életemet (legalábbis amíg a gyerkek tartásra szorulnak), hogy állandóan azután nyomozgassak és bizonyítsam, hogy márpedig ennyi és annyi a fizetése, és egyáltalán nem annyi amit ő bevall vagy amennyire be van jelentve.A minimumként megállapított x összeg az akkor így is úgy is "jár". Szerintem ez a 10 ezer ft. minimum összeg mindenképpen kevés, még akkor is ha a mostani minimálbér 25%-ban valószínűsítené a bíróság.

manna # 2006.01.11. 12:37

Pesze a minimum öszeg megjelölése mellett a mindenkori összjövedelem 25%-át is kértem. De az is igaz, ez így is volt korábban megállapítva. Ez alapján kellene most is kapnom, és mégsem így kapom. Vagyis kapom, de nem az összjöveelem 25%-át, hanem a munkabér 25%-át. Mert van ellátmánya is (1200-1300 USA dollár) de ebből nem hajt végre letiltást a munkáltató, mert szerinte ez nem munkabér. S teszi mindezt bírósági letiltó végzés alapján. Igaz, én ahogy elolvastam ezt a végzést, nekem is az vehető ki belőle, hogy a letiltást a munkabérre kell csak végrehajtani illetve minden munkabér terhére kifizetett díjazásból. Nem jól fogalmazta meg a bíróság. Én a letiltást a mindenkori jövedelemre kértem, erre ők kiadták a bérjellegű járandóságokra. Közben láttam már ilyen letiltó végzést. Ugyanazzal a "sablonszöveggel." Valószínű, ez egy "formailag előre gyártott" papír. Nyomdailag előre gyártott. Tehát az is lehet, nem is a munkáltató a hibás. Ezt a letiltó végzést nem is lehet normálisan értelmezni. Erre pedig csak most jövök rá, hogy látom, egy másik ember kezében is szinte ugyanazzal a szöveggel van a kezében.

obsitos # 2006.01.24. 15:29

Csak most annyit, hogy valahol azt olvastam: a 3 hónapokra datált munkszerződés a munkáltatónak arra (is) jó, hogy a végén nem kell végkielégitést és egy juttatásokat fizetni.

manna # 2006.01.31. 12:53

Sziasztok kedves fórum társak,
Újra itt vagyok. Meg volt ma délelőtt a gyt.díj felemeéése iránti első "tárgyalás". Azért idézőjelben, mert végsősorban semmi érdemleges nem történt, semmivel sem vagyok még előrébb az ügyben. Sajnos volt férjem értesítésének hiányában csak annyit tudott tenni a bírónő, hogy részemre mint felperes részére szóban kitűzött március 2-ra egy újabb tárgyalást. Addig megpróbálják volt férjem részére az idézést kézbesíthetővé tenni. Sajnos ezt előreláthatólag nem lehet tudni, hogy sikerül-e vagy sem, mivel nagyobb a valószínűsége annak, hogy nem fogják tudni addig sem az idézést kézbesíteni részére. Most február közepétől szabadságon lesz éppen, csak sajna a tartózkodási helye még akkor is ismeretlen lesz mivel bejelentett lakcíme nincs, ho, itt, hol ott tartózkodik ideiglenes helyeken. Ha a szabadsága ideje alatt sem tudják idézni, akkor megint marad majd a kazah külhoni elérésének felkutatása. (muinkáltatója remélhetőleg közli ezt majd, erre felhívta már a bíróság). Szóval elég kilátástalan a helyzet, hogy mikor leszek előrébb. Ha sikerülne valahogy annyit elérni, hogy az idézést eltudják juttatni hozzá, akkor minden jobban alakulna. Onnan már az sem számít ha volt férjem nem jönne el a következő tárgyalásra. Legalábbis ezt mondta a bírónő, aki egyébként egy nagyon szimpatikus ember volt most számomra. Láthatólag nagyon törte a fejét, mitévő lehetne, hogy minél előbb sor kerüljön a következő tárgyalásra és előrébb tudnánk a felemelés ügyben lépni.

Megemlítettem, hogy a jelenlegi letiltó végzés szerint a munkáltató csak a minimálbér 25 %-át utalja gyt.díjként. Kértem segítséget, hogy mitévő lehetek, hogy ne csak ebből a minimálbért elérő alapbérből hanem a kinti ellátmányából is tiltsák a gyt.díjat. Legalábbis az ellátmánynak a költségtérítésként elszámolható összegének levonása utáni részéből. Bírónő erre azt mondta, hogy várjuk meg előbb, hogy a jelenlegi felemelés iránti perben jussunk előrébb, s majd utána térjünk rá erre. Mert bírónő szerint a letiltó végzésben csak a bérjellegű juttatásokra szól a gyt.díj végrehajtása, ezért nem tilt csak annyit a munkáltató amennyit... Tehát kérnem kell mejd egy újabb letiltási végrehajtást úgy, hogy abban ne csak a bérjellegű keresméénye hanem minden egyéb juttatás (ellátmány) is szerepeljen. Igaz, erre én hivatkoztam a házasságunk felbontásakor megállapított gyt.dyj megállapítására, amelyben a mindenkori jövedelme 25% van megjelölve. Nem nagyon értettem a bírónőt válaszát, de úgy vettem ki beszédéből, hogy a végrehajtási letiltást kellett volna másképp kérnem legutóbb, s majd ezt kell újra és másképp kérnem. Hát, szóval ennyi amire eddig jutottam.
Tulajdonképpen semmire..

Volna még egy teljesen más jellegű kérdésem, kérlek ha tudtok segítsetek benne.
Özvegyi nyugdíjról lenne szó. Édesanyám részére kérném a segítséget. A napokban adott be özv. nyugdíj folyósítása iránti igényt. Édesanyám 59 éves 67%-os rokkant nyugdíjas. (véglegesen megállapított) Édesapám sajátjogú öregségi nyugdíjas volt, s 64 éves. A kérdésem, hogy édesanyám milyen mértékű özv. nyugdíjra jogosult, valamint ezt milyen időtartamra kaphatja meg? Mert hallottunk olyanról, hogy csak évig,vagyis átmeneti özv. nyugdíjat adnak. Igaz ez? Édesanyám mostani rokkantnyugdíja 48 ezer ft. Édesapámé 44 ezer ft. volt.

Köszi szépen minden segítő hozzászólást!

Bovary # 2006.02.09. 08:14

Az özvegyi nyugdíjjal kapcsolatosan:
Tekintettel arra, hogy édesanyád rokkantsági nyugellátásban részesül, így nemcsak egy évig illeti meg az özvegyi nyugdíj, hanem azt követően is. Mértéke: annak az öregségi nyugdíjnak a 30%-a, amelyet az elhunytat halála időpontjában megillette.
Ajánlom, hogy az illetékes Társadalombiztosítási intézetet keresd fel, ott részletes információt adnak és a szükséges nyomtatványokat is biztosítják számodra.

manna # 2006.02.09. 09:46

Köszönöm a segítséged Bovary.

manna # 2006.02.10. 08:00

Szisztok. Megintcsak újra itt. S még mindig a tartásdíj ügyem miatt. Egyfolytában rágodok magamban, sehogysem vagyok belenyugodva, hogy 3 hónapja sehová nem mozdul az ügyem. Alább leírtam, hogy a január végi tárgyaláson semmivel sem lépett előbbre ügyem. Ez ugye a gyt.díj felemélse iránti tárgyalás volt. Ebből valószínűleg csak hónapok múlva lesz valami.Sajnos. Mivel exem részére nem tudják az idézést kézbesíteni. Szóval mostanában, hogy egy kicsit sikerült megnyugodnom (gyászom miatt is), elkezdtem azon gondolkodni, hogy valahogy (még nem tudom hogyan), de lépnem kellene az ügyben, hogy a jelenlegi gyt.díj amit exem munkáltatója jelenleg tilt, ezt kellene valahogy elérnem, hogy ne csak a bér és bérjellegű járandóságából tiltsák. Vagyis ne csak az ötven akaárhány ezer ft-os munkabéréből hanem a "devizaellátmány" néven kapott keresményéből is. Tegnap megkerestem a bíróság félfogádási irodáját és próbáltam segítséget kérni. Ott előkeresték a mostani letiltó végzést és felolvasták. Azt mondták, hogy e szerint a letiltó végzés szerint valóban csak a munkabérre és bérjellegű juttatásokra vonatkozik a letiltás. Vagyis én kértem rosszul a gyt.díj letiltását. (megjegyzem, ebben van is igazság, mivel én a keresetmben úgy kértem, hogy a gyt.díjat a munkabérből és a külföldi jövedelméből is tiltsák. Itt rontottam el a keresetemet. Mivel pontosan és egyértelműen úgy kellett volna fogalmaznom, hogy a külföldi ellátmányából is. Habár ha belegondolok, amikor azt a szót használtam, hogy "jövedelem", azt a bíróság már igazán értelmezhette volna úgy is, hogy aztán a letiltó végzésben is így írja "minden egyéb jövedelemből" és ne pedig úgy, hogy "minden egyéb járandóságból, bérjellegű kifizetésből". Ezzel kerültem aztán abba a helyzetbe amiben most vagyok. Hogy a t.díjat csak a munkabérből tiltják. Több alkalommal is bemásoltam ide a letiltó végzésben foglaltakat, hogy valaki megpróbálna segíteni azt értelmezni, mert nekem már akkor sem volt az egyértelmű. Sajnos jó lett a megérzésem, mert az a letiltó végzés valóban nem jó. A munkáltató ellen sem hozhatok fel semmit, hiszen ők jól értelmezték és a végzésnek megfelelően tiltják a gyt.díjat. Nem akarom túl hosszú lére ereszteni mondanivalómat, szóval a lényeg, hogy tegnap azt javasolták, adjak be újabb keresti kérelmet, de úgy, hogy abban már nagyon pontosan fogalmazzam meg hogyan kérem a letiltást. Vagyis úgy fogalmazzam, hogy kérem a devizaellátmányból is. Legutóbb nem egyértelmű volt az, hogy a "külföldi jövedelméből" is kértem. (megjegyzem, szerintem itt a bíróság szerintem hibázott a letiltó végzés kiadásakor, mert szerintem amikor én a "külföldi jövedelemből is" kértem a letiltást, nekik is így kellett volna a letiltó végzésbe foglalni és nem úgy, hogy "minden egyéb bérjellegű járandóságból."
Nekem most az lenne a nagy kérésem, hogy valaki tudna-e nekem az új kereset megfogalmazásában segíteni? Ti mégiscsak sokkal inkább járatosak vagytok a jogi útvesztőkben. Nem azt kérem, hogy helyettem megírja valaki. El tudom küldeni a múltkori letiltás iránti kereset eredtijét emailban, s annyi lenne a kérésem, hogy ezt átfogalmazni úgy, hogy jó és pontos megfogalmazás legyen.

Tudom, sokat kérek, de bízom benne, akad köztetek valaki, egy segítőkész ember, aki segít nekem. Tudom, most mondhatjátok miért nem kértem ezt tegnap a bíróságon. Kértem! Csak sajnos az úriember "elhajtott", hogy nekik ilyesmire már nincs idejük. Sajnos, de ez van, ez az igazság.
Kérem, SEGÍTSEN VALAKI!

Order (törölt felhasználó) # 2006.02.10. 08:23

manna # 2006.03.02. 09:00

Sziasztok! No, már megint itt vagyok.
Ne hari érte, csak gondoltam, megosztom veletek miként is áll jelenleg az ügyem.
Ma 13 órakor lesz a második tárgyalás amire szóbeli idézésem van. Nem tusom, hogy exem megfog-e vajon jelenni, sikerült-e a bíróságnak az idézést kézbesíteni részére. Időközben egyébként haza utazott. "Szabadságát" tölti. Azért idézőjelbe, mert két nappal ezelőtt tudtam meg, hogy február 22-vel felmondott a cégnél... (s ami uircsa, hogy ennek ellenére mégis tartja a kapcsolatot a cég ügyvezető nőjével,amiről megint csak véletlenül van tudomásom)
Úgy néz ki, mindent elkövet, csak fizetnie ne kelljen. Így ennek a mai tárgyalásnak sem sok értelme lesz. A tarás felemlése lenne a per tárgya, de így már ezt sincs mire fel kérnem, hiszen mostmár munkahelye seincs.
Fogalmam nincs mitévő lehetek ezek után? Legalább annyit sikerülne elérni, hogy a t.díj minimum összegét felemeljék. Fizetni úgy sem fog, de legalább ha végrehajtásra kerülne sor, akkor magasabb összeget lehetne követelni rajta, nem a mostani tízezer forintot.

Beszámolok majd a mai tárgyalás kimeneteléről. Kíváncsi vagyok, mit szól majd a bíróság, hogy milyen aljas egy ember az exem...milyen döntés születik, ha születik egyáltalán.

manna # 2006.03.02. 09:04

Elnézést a sok helyesírási-elütési hibáért! Csak nagyon feszült vagyok. Van egy olyan érzésem is, hogy összejátszik az exem a céggel, és 2 vagy 3 hét múlva pedig "visszaveszik" és eltűnik szépen..s megint csak bottal üthetem a nyomát. Honnan tudhatnám meg, hogy valóban felmondott? Gondolom, nekem mint magánembernek e fajta információt nem fog kiadni semmilyen hivatalos szerv.

manna # 2006.03.02. 09:09

Ja, és gondolom, ha a cég közli a bírósággal, hogy ex felmondott s erről hivatalos iratot is bemutat, akkor a bíróság hinni is fog neki. Tehát nem hiszem, hogy utána akarna majd járni, hogy tényleg igazat állít az ex és a cég. Õk pedig jókat röhögnek majd a markukba, hogy milyen jól kitoltak velem.. Pedig nem ezt teszik, az egésszel csak egy 12 éves gyermek életét keserítik meg, nehezítik el az életkörülményeit, ami így is elég nehéz.

manna # 2006.03.02. 16:20

Kedves Order, Obsitos (mivel ti voltatok eddig segítségemre) és aki olvas!
Elindítottam egy új topicot az "Öröklés és családjogba" is. De azért itt sem tűnök el. Egyenlőre. Szóval. Meg volt a tárgyalás. Ahová persze megint csak egyedül voltam jelen. Exemet nem sikerült idézni. Rengeteg kérdést tett fel a bírónő. (mennyi kiadás terheli a fizetésemet a téli illetve nyári hónapokban, lakbér,közüzemi számlák, jár-e a gyermek különórákra, van-e és mennyi az osztálypénz, ven-e még bármi kiadás. Van, persze. Fogszabálypozás is, és minden kérdésre igen volt a válasz s nem kevés kiadásokkal. Idősebb gyermekemre is kitért. Õ mennyi plusz kiadással jár. Persze, hogy ő is azzal jár, hiszen felsőoktatási intézményben tanul. Továbbá elmondtam, hogy szüleim segítettek sokáig (sajnos édesapám nemrég meghalt, így az ő segítségük sincs már, helyette én segítem egyedül maradt édesanyámat. Aztán elmondtam más dolgokat is. Miféle furcsaságok történtek a napokban. Hogy, 2 napja tudtam meg, hogy exem felmondott a cégnél febr. 22-ével. Persze nem tőle. Mert olyanok történnek, hogy míg én dolgozom, addig ő a lakásomra jár. Idősebb gyermekem volt még csak otthon 2 napja is, amikor exem odaállított és elkezdte a banki ügyeit intézni a gyermek számítógépén, majd a kisebbik gyermek telefonját kezdte el használni magán ügyi intézésére. (csak azért kapott a kisebbik gyerek mobilt, hogy kommunikálni tudjunk ha én tovább dolgozom, nem luxusként)
Ekkor, 2 napja történt az a dolog, ami miatt bennem rettenetes kétségek vannak. Ugyanis exem a gyermek telefonján a cége vezetőjével beszélt! Miközben már jóval előtte kilépett a cégtől. Az idősebb gyernekem mesélte mindezt el, és azt is, hogy milyen párbeszéd zajlott akkor. Idézek belőle : "Exem mondja a telefonba : megmondtam pedig az ex feleségemnek, hogy ne kavarjon, mert rosszul fog járni!..." Tehát ilyenek voltak. Fültanúja a nagykorú gyermek.S ezer százaléig biztos, hogy akkor a főnökével beszélt 2 naja. Ezeket is mind előadtam a bíróságon, és mind jegyzőkönyvbe is vették. Mind egy szóig.
A bírónő csóválgatta a fejét, magában tanakodott, hogy mit tudnánk tenni "ezzel az emberrel." Szó szerint.
Sajnos nem sok jóval tudott bíztatni. Április közepén lesz ismét tárgyalás. Erre már hirdetményi idézést tesznek és ügygondnokot rendelnek ki exemnek. Azt is mondta a bírónő, hogy arra készüljünk fel, hogy az ügygondok valószínűleg kérni fogja a keresetm elutasítását. Hát...nem túl bíztató uyge?

Mostani kérdésem az lenne felétek, hogy ti mit tudtok az ügygondnokokról? Lehet vajon velük szenben pert nyerni? Vagy ez azért függ majd a bírótól is? Gondolkodtam rajta és ti is javasoltátok már nem egyszer, hogy ügyvédet fogadok. De...
Munkahelyünknek van egy jogásza, s ő azt javasolta, ne tegyem. Itt úgy is minden a begyűjtött információk, és bizonyítékok s persze a bírón fog múlni. S tekintettel arra, hogy én éppen a gyt.díj felemelését kérem, nem vetne rám túl jó fényt, hogy akkor ugyan hogyan van arra lehetőségem, hogy egy ügyvédet "fizessek"? Miközben épp a nehéz életkörülményeim miatt szorulok erre az egész rémálmot keltő herce-hurcára. Talán ebben igaza van a jogászunknak, nem? Mindenesetre elgondolkodtató. Tehát, a végfejlet, sajnos de az, hogy nem fogok (nem is tudok) ügyvédet fogadni.

Bármiben tudtok segítő tanácsot adni, vagy tapasztalatot, példát ha már találkoztatok hasonlóval - kérlek írjatok! KÖSZI SZÉPEN ELÕRE IS!

obsitos # 2006.03.02. 16:56

Szia Mannácska! Jó hallani felőled ismét, bár amit írtál az sajnálatosan kevésbé jó...

1./ Az "ügygondnok"-kal kapcsolatban a Google keresőben a témával kapcsolatban elég bőséggel olvashatsz.

Persze ha valaki jogtudó fórumozó társunk netán rövidebben a lényeget, az gyakorlati segítség lenne.,

2./ Az exed nálatok tett "látogatásakori" telefonbeszélgetésének pontos kivonatát a bíróság valószínűleg lekérheti a mobiltelefon cégtől, és utóbb hasznodra lehet még.

Édesapád közelmúltban történt elhalálozása miatt fogadd részvétemet - megváltás lehetett már neki a súlyos betegségében...

A lelked majd csak megbékél.

obsitos # 2006.03.02. 16:59

Az hogy az exed felmondott a cégnél az baj, mert akkor a kinti dolláros fizetés utáni "küzdelmed" valószínűleg okafogyottá vált.

manna # 2006.03.03. 09:42

Kedves obsitis,
Köszönöm a részvéted!
Igen, sajnos ez a "küzdelmem" füstbe ment. De..
Talán az exem volt munkáltatójától még sikerülhetne "kiküzdenem", végrehajatni a t.díj különbözeteket (?) Vagyis a bíróságnak megküldött jövedelemigazolás szerint járt volna és amit ténylegesen kaptam (kemény tíz ezer forint) közötti különbözetet. De jó volna...
Imént írtam az Öröklés és családjog - Gyakori téma (sajsos) - GYERMEKTARÁSDÍJ - topicban, ha ott elovasnál hálás lennék. Talán ott több információhoz lehet jutni és érthetőbb is vagyok.

manna # 2006.03.03. 09:42

Bocsánat, elírtam a neved, obsitos.

obsitos # 2006.03.03. 11:34

Mivel a munkaviszonya megszünt, ők "egymással" bizonyára elszámoltak, így utóbb a volt munkáltatónak levonnia már nincs miből. Ellenben amit le kellett vonnia de nem tette meg (...), azért a cég továbbra is felel - a bíróság majd behajtja tőlük az elmaradást.

A másik topicot is olvasom, illetőleg írok oda, ha valamit tudok.

manna # 2006.03.03. 12:16

Kedves obsitos,
Köszi szépen! Amit le kellett volna vonnia, de nem tette- az iránt nekem mit kell benyújtanom a bírósághoz?Keresetlevelet, feljelentést, vagy végrehajtási kérelmet? Az ügyben is indítanak tárgyalást? Ne haragudj, de nem tudom ezeket és sajnos ismerősi körömben sem volt senki hasonló helyzetben, aki segíteni tudna.