Kedves Mindenki!
Nos, tegnapelőtt (dec.09-én) megkaptam a Bírósági letiltó végzést. Köszönet annak, aki a soronkívűliség kérését ajánlotta! Így tettem, s láss csodát, már itt is a végzés!
Így szólnak a leírtak a végzésben, idézem :
„....számú ítélete (végzése) alapján felhívom ... adós munkáltatóját (az adós járandóságát folyósító szervet; a továbbiakban munkáltató), hogy e végzés jogerőre emelkedésének bevárása nélkül az adós munkabéréből, egyéb járandóságából, szövetkezeti járandóságából, nyugellátásból - legfeljebb annak 50%-a erejéig - az alábbi követelések kiegyenlítésére szükséges összeget a .... § pontja alapján minden egyéb levonást megelőzően vonja le.
Gyermektertásdíj .... gyermek(ek) után 2005. dec. 10 napjától kezdődően havonta előre esedékesen a bérköltség terhére kifizetett valamennyi rendszeres díjazásból (szövetkezeti tagság alapján járó munkadíjból és minden más bérjellegű juttatásból), nyugellátásból 25% de legkevesebb 10.000 Ft.
”
Közben (és szintén köszönet a tanács adójának) küldtem a munkáltatójának is egy levelet, melyben kértem, hogy adjanak tájékoztatást volt férjem nettó/bruttó munkabérére , illetve a munkaszerződésére vonatkozóan.
Válasz erre: „x.y (volt férjem) munkavállalójuk és közöttük a munkaszerződés 2004. február 3-án jött létre, mely szerződés határozott idejű. Három havonta kerül sor munkaszerződés módosításra, amikor is újabb 3 hónapra hosszabbítják a határozott idejű munkaszerződést. Jelenlegi érvényes szerződése 2006.03.31-ig szól, amelyet szerződésmódosítással és nagy valószínűséggel ennek lejárta előtt majd 2006. 06.30-ig hosszabbítanak. Ez a munkaszerződés hatályosságának része.”
Másik: közlik velem, hogy „munkavállaló jelenlegi személyi alapbére 2005. jan. 01. napjától havi 57.000 ft. , azaz ötvenhétezer forintban van megállípítva.”
És ennyi!
Feltúrtam a lakást, hátha találok valami iratot amit exem itt hagyott, amiket ide hordott hozzám amikor az első szabadsága alatt volt itthon és közben felmondta az itteni albérletét. Hála, találtam is.
Tavalyi, 2004-es "bérjegyzékeket"
Egyiken ez áll : HAVI MUNKABÉR ELSZÁMOLÁS, 2004. március hónap.
Béralap, bruttó bér : 53.000 Ft. Levonások, stb, és nettó utalandó bér : 39.409 Ft. (ebben ott van a rendszeres letiltás - 19.411 Ft., amit korábban már említettem), hogy van valami tartozása amit letiltanak.
Aztán a másik papír: DEVIZAELLÁTMÁNY ELSZÁMOLÁS, 2004. március hónap.
Besorolás: 1300 USD/hó
Itt is felsorolva a levonások, napi ill. havi adómentes összegek, havi összevont adóalap, stb és végül a „nettó utalandó ellátmány : 1216.49 USD.”
Teljesen összevagyok megint kavarodva!
Kérlek mondjatok valami biztatót! Megőrülök a bizonytalanságtól, attól, hogy most aztán jól kicsesztem magammal, főleg a gyerekekkel. Minden éjjelem álmatlan lesz amíg megkapom az első gyt.díjat a munkáltatótól!
Nem értem, a munkáltatója miért csak ennyit küldött, hogy a személyi besoráli munkabére 57.000 Ft? Mi van a devizaellátmánnyal? Arról miért nem küldtek semmit, miért hallgatták el? A munkáltattó szerintetek helyesen tájákoztatott engem? Ez a devizaellátmány nem lenne bérjellegű juttatás? Nekem már minden megfordul a fejemben..
A letiltó végzés dec. 10-től (ez is most pont hétvégére esik) szól. Amit ha jól értelmezek? már ebben a hónapban le kellene tiltania a gyt.díjat a munkáltatónak? Tehát napokon belül jönnie kellene valami pénznek.. Már ha tényleg jól értelmezem.
Hónap közepe, kb. 12-e körül/után szokták utalni a devizaellátmányt , és a munkabért is, tehát pont bele esne, hogy az első gyt.díjat lefogni lehessen. Mivel előre esedékesen írja a végzés a letiltást. Tehát ha jól értelmezem, akkor mindig az előző haviból kell levonni a gyt.díjat.
Viszont ha erről most pont "lecsúsztunk", akkor majd csak januárban kapom az első gyt.díjat. De én addig kikészülök idegileg. Nagyon van egy olyan érzésem, hogy most jól kitoltam magunkkal, és exemnek lesz igaza, amikor állandóan riogatott, hogy rosszul fogok járni. Van egy érzésem, hogy valami nem stimmel , és nem fogja a munkáltató a gyt.díjat lefogni, csak ebből az 57 ezer bruttó ft.-ból, amiről a dokumentumot is megküldte. (aminek talán 50 ezer ft. sincs a nettója)
Amit kint keres, az pedig szépen el van hallgatva! Még a munkáltató is hallgat róla. Hiszen arról semmit nem küldött. De nekem itt van a szemem előtt feketén, fehéren ez az elszámoló jegyzék (ami igaz, hogy tavalyi), de itt van rajta , hogy Deviza ellátmány elszámolás.
Jaj, kérlek titeket ha tudtok segítsetek! Mondjatok valami megnyugtatót!
A gyt.díj felemelése iránti keresetemre még nem jött semmi de gondolom arra már az idén nem is fog, gondolom az hosszasabb lesz mint egy egyszerű letiltó végzés kiadása. Az majd egy másik "menet" lesz.
De ez a mostani letiltő végzés, és amit a munkáltató megküldött, ezek nagy aggódásban tartanak. Mi van, ha tényleg saját magammal és a gyerekeimmel toltam most ki? Kaptam eddig azt a 20 ezer ft-ot (az is nagyon kevés volt ahhoz képest amit exem keres), s most meg majd kapok 57.000 Ft nttójából 25%-ot? Mondjátok, hogy nem így lesz. Legalább ti nyugtassatok meg amíg ki nem derül "mennyi lesz az annyi".
Köszönöm nektek előre is! És köszönöm, hogy eddig is voltatok nekem és segítettetek!
Üdv: Manna