Rendben, Rexor. Szép napot Neked és mindenkinek.
Sunshine after the rain.
Rendben, Rexor. Szép napot Neked és mindenkinek.
Sunshine after the rain.
köszi. A febr. 7 csak per has volt. Akkor megnyugodtam
Bejelentkezhetssz február 07-re. Nincs ilyen két hónapos "plussz bünti". A szakvizsga feltétele a 3 éves állam- és jogtudományi egyetemi szakképesítést igénylő munkakör betöltése.
Rexor: bocs lehet elég érthetetlen, kicsit kapkodtam.
Azt tiszta, hogy 2 hónappal a szakvizsga előtt be kell jelentkezni. De szakvizsgázhatok-e mondjuk pont a 3 éves gyakorlati időm letelte utáni napon. Haverom szerint (most szakvizsgázik) két hónapnak kell eltelnie a 3 év után.
Tehát pl febr 6-án letelik a három év, bejelentkezhetek-e feburár 7-re, vagy csak április 7-re.
woodslave: 1. kérdést nem értem, 2.-ra a válasz: nem.
Ha a testületi közös fellépés szintere nem a Kossuth tér, akkor benne vagyok :). Egyeztessünk akkor a jövő hét folyamán.
Arra gondoltam, hogy Heo-t felhívnám, így akkor lennénk hárman, és meglenne a testület:)))
Sunshine after the rain.
fellépése=fellépést
Sunshine after the rain.
Csatlakozás ügyben tárgyaljuk, kontaktáljunk másokkal is. Javaslok valami közös fellépése esetleg.
Sunshine after the rain.
Nekem nov. 3. után, és este gyakorlatilag bármelyik nap jó, szerdát kivéve.
Sunshine after the rain.
Sziasztok!
Két kérdésem lenne egyelőre a szakvizsgával kapcs.:
Pacsi Legislator! Igen már régóta terveződik ez a találkozó jó lenne már tényleg sort keríteni rá. Melyik nap felelne meg (és főleg: ki csatlakozna még a mókához? :)
OFF
Pacsi, Rexor!
Valamikor igazán összefuthatnánk már akár testületileg is:))).
Sunshine after the rain.
Kála! A polgári jog/családi jog/gazdasági jog területe tipikusan az a joganyag, amit képtelenség leszabályozni törvényekkel, pontosan az életviszonyok bonyolultsága miatt. Mivel alapvetően diszpozitív szabályokról van szó igy kell is és szükséegs is a bírói gyakorlat az értelmezéshez (hacsak nem akarunk egy 12 kötetes Digestát gyártani, amibe minden halandó belebolondulna :). Mindenképpen egyetértek Attika kolléga azon gondolatával, hogy célszerű lenne kicsit nagyobb hangsúlyt adni az egyetemeken a precedensjog ismeretének is.
Kedves Kála!
Efelé tendál a jogegységi határozatok megsokasodása. Már ez is előny, hogy tudod a bíró kötelezően hogyan fog dönteni.
Pár év múlva bizonyosan lesz olyan tantárgy a jogi egyetemeken, hogy "Jogegységi határozat ismeret" és ezzel eljutunk a precedens jog világába.
Halas lennek, ha valaki leirna nehany konkret peldat, amit kerdezhetnek gazdasagi joganyagbol irasbeli vizsgan.
Elore is koszi a segitseget!!
Konkrét kérdés: a kiskorúakról való állami gondoskodás c. tétel a teljes 1997. évi XXXI. tv.?!
:-)
Attika, kicsit álszentnek tartom azt a megoldást, hogy állam bácsi megáll a a család küszöbén a maga 32 oldalával - merthogy az O.K., hogy ő megáll, node az általa alkalmazott bírók további 250 oldalnyival beljebb mennek a házba...
Kicsit zavaró, hogy bár kis hazánkban nincs precedensjog, manapság gyakorlatilag bírói gyakorlatra, BH-ra, EBH-ra hivatkozás nélkül nem megy az ember semmire. Szóval csak arra próbáltam célozni, hogy ha elvárják a bírói gyakorlat ismeretét, akkor azt olyan formába kellene önteni (pl. jogszabálymódosítás) ami mindenki számára kötelező. No és ugye a tanulás is könnyebben menne...
Egyebekben a szakvizsgás kérdésem továbbra is áll.
minden nőnek átlagban három nő? csoda, hogy egyáltalán ennyit bevallanak :)
gondoltam, hogy ez lesz a válasz, csakhogy a nők korábban mennek férjhez, mint a férfiak, és többen nyilatkoznak úgy házasság előtt is, hogy párkapcsolatban élnek.
Ezek szerint a nők a házasságon kívüli kapcsolatban hűtlenebbek? Vagy kapcsolaton kívüli promiszkuitás rájuk a jellemző, és kapcsolatban/házasságban "megjavulnak"?
ugyanmár....
Nyilvánvalóan egálban vagyunk, feltéve, ha egyenlő mércével mérünk.
Ez kicsit olyan, mint amikor a pasikat megkérdik, hogy hány nőjük volt: átlagban 10. Megkérdik a nőket: átlagban 3.
Ez talán nyilvánvalóvá teszi, mennyire torzítanak az ilyen jellegű statisztikák.
_Wasp_
póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása
Pl. férjezetlen nőkkel...
gondolod, hogy a pasik követik el a több házasságtörést?
Muhahahaha :DDDD
Kivel? Egymással? Birkákkal? :P
Nöi logika....
és felesleges megoldása
na azért ez kicsit túlzás. férfi létedre nem hiszem hogy tudod, mi miatt ragaszkodik egy anya a gyermekéhez, de az ilyen általánosítás több, mint előítélet. ilyen mentalitású apát mondjuk nem kívánok a fiamnak.... .
mert hogy tartásdíj ide-vagy oda amikor a férfiak otthagyják a gyerekkel az asszonyt, akkor hirtelen nincs pater familias, és nem a pénz neveli a gyereket. a házasságtörést nem tesszük vissz a a btk-ba? mert akkor kellene még tízszer ennyi bíró és a pasik csak a bíróság elé járnának... :)
Amúgy a csjt-nek a 24. § első fordulata tetszik. kiváncsi lennék, ahhoz, mi a kommentár :)
amúgy bocs az offolásért, ez a topic a szakvizsgáról szól, legyen azé a főszerep
Kedves Kála!
Ha belegondolsz nem is kell. A családjogban az állami szabályozásnak nincs sok helye. Meg kellene tartani azt a római jogi alaptételt, hogy a család "küszöbén" az állam főszabály szerint "megáll". A pater familias intézménye ma sem elvetendő és nem "ördögtől való". Az anyukáknak tudomásul kellene venni, hogy a fiú gyermeknek apakép kell, a leányoknak pedig anyakép. Sajnos az anyák fiúgyermekhez ragaszkodását a tartási igény predesztinálja nem pedig fiú gyermekük egészséges fejlődése.
Értem én, az elmúlt röpke 54 év pedig nem volt elég egy jogszabálymódosításhoz :-)
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |