Úgy látom, hogy vidéken nem sokra tartják a jelölteket. Legalább is ezt látom az ismerőseimnél. Én Budapesten dolgozom, annyira nem érint, de egy ismerősöm nagyon szeretne Budapestről Győrbe költözni.
Álláskereső jogászok
Kedves gabesz,
annyit lehet keresni, amennyire tartanak. :D
Ha kedvesek akkor fizetik a kamarai tagságot amivel nem leszel kamarai tag. :)
www.klaw.hu - Jogról, érthetöen.
https://www.facebook.com/kovacslaw/
Mivel legalább középfokú végzettséghez kötött munkakör, ezért hivatalosan meg kell adni a garantált bért. Aztán van olyan principális, aki valójában ennél kevesebbet akar fizetni, de olyan is, aki zsebbe kicsivel többet fizet.
Esetleg meg annyit, hogy Győr és körnéyke a célpont. Köszönöm előre is.
Vidéken mennyit lehet keresni ügyvédjelltként egy ügyvédi irodában? A nulla és a minimálbér között, vagy azért ennél jobb a helyzet?
Pedig kötelező. A jutubon elég sok rész fenn van, bár tartok tőle, hogy a tegnapi még épp nincs. Betegre röhögtem magam rajta. Csak egy idézet:
- Székletminta mennyi legyen?
- Gondolom, minél több, annál jobb...
„Jut eszembe: láttátok tegnap a Munkaügyeket?”
Már egy órája azon görcsöl az agyam, melyi topik kethette fel ennyire Bélánk érdeklődését, mire most esett le (nem tudom hogy a becsapódást Béla hallotta-e), hogy ez vélhetően egy TV műsor.
Nem. Nem láttam.
Volt benne valami szakmai bravúr?
Pár hete az RTL "Gyanú árnyékában" című sorozatában (színészek játszanak el családi drámákat) egy ügyvéd lelkesen értekezett a munkavállalók illetményéről.
Hát így már tényleg sz*r ügy. :)
Jut eszembe: láttátok tegnap a Munkaügyeket?
Mint utóbb kiderült, a szerződés sem volt jó, mert elírta benne a helyrajzi számot (mondjuk ez minket nem érdekelt, mert a pénzt már megkaptuk, csak a vevőnek nem jegyezte be a földhivatal a tulajdonjogát).
A nagyobb gond az volt, hogy nem kínált meg a háziszalámival, meg a pálesszel...:))) (Persze aztán megoldódott a probléma, mert a szájszagától úgyis elment az étvágyunk:) )
:D
De a szerződés jó vót nem? Há' akkor meg? ;)
Mi egyszer szombat reggelre voltunk odarendelve ingatlan adás-vételit aláírni egy vidéki ügyvéd úr házához.
A tranzakció egy igazi, nagy, viaszosvászonnal letakart konyhaasztalon történt meg nagy mennyiségű kenyérmorzsán, paparikacsumák, szalámihéjak és kilöttyent kávé társaságában, biztos ott reggeliztek előtte. (És gondolom ügyvéd úrnak, vagy a szintén jelenlévő nejének nagy megerőltetést jelentett volna az asztal letörlése.)
Ügyvéd úr mindehhez munkásruhába és gumicsizmába volt öltözve, kb. úgy nézett ki, mint egy TSZ traktoros, aki felszántott 10 hold földet. (Mint kiderült, disznóvágásba volt hivatalos, sürgetett is minket, mert nem akart lemaradni a "velős pörköltről" (sic.) )
Mindehhez társult, hogy ügyvéd úr a tranzakciót megelőzően elfogyaszthatott cca. két deci törkölyt, meg némi fokhagymát is, erről másfél méteres körzetben nem elviselhető szájszaga árulkodott....
Ja, és aki azt hiszi, hogy mindezt olcsósággal kompenzálta, az hatalmasat téved..:)))
No ezt csak azért írtam le, mert akkor már inkább a barokkos díszítésű ügyvédi iroda.:)))))))))))))
Az én irodám egy volt kedves ügyfél szerint szemétledobóra hasonlít. Akartam is neki mondani, hogy akkor pont neki való helyre jött.
Mármint azon ügyfelek nyugalmát alapozza meg, akiket ilyenekkel be lehet palizni. Ugye van a másik kategória, aki akkor esik hasra az ügyvédtől, ha menő irodaházban fogadja, divatos öltönyben feszít és közben a blackberryjét nyomogatva angol kifejezésekkel dobálózik:)
A Justitia-szobor a szakma iránti feltétlen elkötelezettséget, a régi stílusú lámpák, bútorok és telefon pedig a hivatás több száz éves hagyományainak tiszteletét és továbbvitelét szimbolizálja, így megalapozva az ügyfelek nyugalmát, és megadva nekik a biztos tudatot, hogy az ügyvéd a rábízott ügyet a legjobb tudása szerint, lelkiismeretesen, a jogszabályok megtartásával, az ügyvédi hivatáshoz méltóan fogja végigvinni.
A lenti linkhez tartozó cikkben van egy kép is. Oké, savanyú a szőlő, az én irodámban még egy normális ruhafogas sincs, ezt elismerem (igaz nem vagyok sztárügyvéd, de még ügyvéd se, csak mezítlábas jogtanácsos). De ha megnézed a képet, az én ízlésemnek kicsit tényleg sok ott a dísztés.
"színesfém- és géprongykereskedelmen meggazdagodott, barokkos díszítettséget kedvelő indo-európai vállalkozó"
Tyűűűű, ennyire cizelláltan még nem láttam körbeírni a "gazdag cigány" fogalmát..:))))
De ha sztárügyvéd úr dolgozóasztalával kapcsolatban ennyire képben vagy, akkor elég közelről ismerheted.:))
„Sztárolja magát a Bllikben, mint jogi szakértő. A Blikket meg cca, egymillióan vásárolják, így egy millió ember szemében ő a sztárügyvéd.”
Lehet, hogy ő a sztárügyvéd, de a dolgozóasztala és annak környezete inkább hasonlít egy színesfém- és géprongykereskedelmen meggazdagodott, barokkos díszítettséget kedvelő indo-európai vállalkozó otthonához, mint ügyvédi irodához. ;-)
Barrera! Melyik az a rendelet, amelyiket a végrehajtókkal kapcsolatban említettél - kerestem, de nem találtam.
Köszi :)
Czégé - "ez minden őrültséget megmagyaráz":-).
Sunshine after the rain.
Bizony sztár ügyvédeknél másképpen működik.
Azért más egy focicsapat szerződtetett játékosa, meg más egy ügyvéd. A játékos a szerződés idejére odaköltözik a városba, az ügyvéd nem.
Nekem egy pesti ügyvéd ismerősömnek volt rövid ideig egy debreceni cég állandó megbízója, pár hónap után inkább felmondta a szerződést, mert sokszor hetente többször is lerángatták Debrecenbe.
Persze aztán lehet, hogy ez a sztár ügyvédeknél másképp működik.
Sztárolja magát a Bllikben, mint jogi szakértő. A Blikket meg cca, egymillióan vásárolják, így egy millió ember szemében ő a sztárügyvéd.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02