Álláskereső jogászok

Hábé # 2006.09.15. 10:47

Kedves álláskereső és főleg az állásinterjún gyakran vizsgáztatott jogászok!

Felhívom figyelmeteket a Péterfy Ügyvédi Iroda hirdetésére(3 kedvencem: az"ügyvéd jelöltöt", a"szerkeZtés", és az "önnálló").
Vigyázzatok, én majdnem sokkos állapotba kerültem, amikor elolvastam..
Na, ilyen helyre nem szeretnék menni, akkor már inkább letagadom a diplomámat és titkárnő leszek.
Vajon Õ hogy végezte el az egyetemet, hogy szakvizsgázott és főként ki az a bátor ember, aki meg meri bízni vmivel is??

Szóval ne keseregjünk, hisz láthatjátok, Neki is lett állása!! :-))
Sőt! Annyi munkája van, hogy jelöltre is szüksége van..

Kovács_Béla_Sándor # 2006.09.15. 10:59

:)

Order (törölt felhasználó) # 2006.09.15. 11:09

(a hozzászólás a felhasználó kérésére törölve)

woodslave (törölt felhasználó) # 2006.09.15. 13:23

ingyenmunka témához visszakanyarodva kicsit. Én kb 5 hónap után találtam munkát, először csak napibérért, bejelentés nélkül, aztán 1 hónap próbaidő, szóval diploma átvétele után kiesett legalább 7hónapom. Most elhagyva a félidőt, akár még fizetnék is ha az a 7 hónapom benne lehetne a gyakorlati időben, és már bánom hogy nem fizettem akár egy ügyvéd ismerősömnek, hogy "vegyen a nevére". Sajnos a többségnek arra kell készülnie hogy saját maga kell megállja a helyét szakvizsga után. Sztem. A 3 év meg bőven sok arra hogy megtanuld amit mondjuk 1 helyen megtanulhatsz.

Meliton (törölt felhasználó) # 2006.09.16. 12:52

Nékem csak az egyik
hobbi-irányzatom a jogászkodás!
Ellenben keresnék melót,
ha egyáltalán van ilyen!

Jelenleg "politikai üldözöttként"
Berlinben tartózkodom; tekintettel
a poszt-kommunista titkosszolgálat
2006. február 18-án gimibottal és elektromos-sokkolóval a pesti
éjszakában majdhogynem
halálra nem vert.

Üdvözlettel: Meliton

web:http//:www.meliton.samtaxx.com

Dr.Attika # 2006.09.16. 13:20

KBS! Mi bajod a Péterfy ÜI-val? Nyilvánvaló, hogy nem helyesírási hiba történt ( önnálló-önálló helyett) hanem azt akarta kifejezni, hog önön álló munkavégzés , vagyis "önön áll hogy dolgozik vagy sem." Igy már egészen kellemes hely lehet.

Kedves Order!
A fiatalos nyugdíjasnak meg van az az előnye, hogy kevesebb közterhet kell utána fizetni, illetve ha elmúlt 65 éves, akkor ingyé utazhat távoli tárgyalásokra is és nyilvánvalóan ezzel kiterjeszthető az iroda működési területe. És ezmég akkoris előnye, ha a nagy utazgatások közepette elfelejti, hogy mi a különbség a végrehajtási eljárás felfüggesztése és a végrehajtási per felfüggesztése között a végrehajtási jog elévülése vontkozásában.

Kovács_Béla_Sándor # 2006.09.16. 15:57

Nekem bajom? Kéretik szolíd mosolyomba nem belemagyarázni mögöttes tartalmakat. :)

Már jelentkeztem is náluk. Önnálló vagyok piszkosul, kedvelem a csapat munkát, erősségem a kapcsolat tartás. Kicsit izgulok mert nem szereztem gyakorlatot Polgári irodába.

Türelmes # 2006.09.19. 10:43

Meliton,amikor olvastalak,elöször azt hittem rosszul olvasok..ki vert halálra? a Titkosszolgálat?Ha rosszul vettem az adást, ne haragudj.

man2 # 2006.09.19. 11:50

Bocs, de akkor tényleg rosszul vetted, szvsz fuss neki még egyszer, de segítségül a majdhogynem halálra nem vert az nem = a halálra verttel. Akkor inkább, ha poénkodásról van szó sokkal érdekesebb a gimibot, annak idején engem is négy évig vertek egy ilyennel...:-)))

Türelmes # 2006.09.21. 09:35

man2: gimibottal? :o) tecik,jo poén :o)
vicces szójáték, célozva a gimire,mint gimnáziumra,amiben sokunknak volt része.látszik,h nagy mókamester vagy,a tréfás hozzászólások szakértője,csak arra figyelj,hogy a csattanót jól vezesd fel,fokozd,fokozd,és a legjobb pillanatban süsd el,hogy nagyot szóljon,de ne is késleltesd túl,és ne lődd el túl hamar. :o)
persze csak szvsz :o))

man2 # 2006.09.21. 21:29

Minden tanácsot szívesen veszek, de általában csak a már érettségizettekét fogadom meg :o))) (Bocsi!) Amire Te gondolsz az egyébként nem a poénfokozás, hanem az ejakuláció precox elkerülése... Na mindegy én elmentem.

Kovács_Béla_Sándor # 2006.09.22. 06:15

az ejakuláció precox elkerülése... Na mindegy én elmentem.

Szóval nem sikerült. No, majd legközelebb...

Dawson # 2006.11.02. 05:12

sziasztok.Én tudok minden adatot Rádi úrról(munkámnak köszönhetően....)a telefonszáma él,ezzel nincs gond.De az biztos hogy olyan ferde ez az egész ügy mint az s betü.

amugy meg szólok mindenkinek hogy akármilyen számról hivjátok(vonalas vagy mobil)kivéve a rejtett számot,visszahivják azt a számot amiről keresitek őket,mert azonositani tudják a számot.
Szóval vigyázzatok miről hivjátok a megadott számokat.

kérjetek le minden adatot a tartozásotokkal kapcsolatban,mindannyiotoknak joga van tudni minden egyes részletet és erre nyugodtan felhivhatjátok a figyelmüket!!
én is le fogom kérni tőlük hogy az én tartozásom a 219 e forintból végülis mennyi a tartozás és mennyi a kamat mert nem mindegy.Szóval okosan tegyetek mindent!!!!!

Legislator # 2006.11.03. 13:45

praecox. Lám, kivész a lateiner műveltség.

Sunshine after the rain.

Kovács_Béla_Sándor # 2006.11.05. 17:22

:) Pedig valamikor...

• Uraim! Nem tudunk magyarul! - kezdte beszédét a felsőházban a magyar főnemes. És ezt is latinul mondta...
Dr.Attika # 2006.11.09. 19:13

És miért mondta latinul?!
mert a latin nyelv használatával 1526-1848 között a soknemzetiségű Magyarország egységét is szimbolizálták az osztrák abszolútizmus ellenében. Rákóczi is latinul intézte kiáltványát a magyar néphez ugyanezen indokok miatt.

Kovács_Béla_Sándor # 2006.11.09. 19:58

Szerintem meg azért mondta magyarul, mert különben a felsőházi tagok többsége nem értette volna meg.

Dr.Attika # 2006.11.09. 20:24

A felsőház kikből állt szerinted? Sok nemzetiség fiaiból.

Kovács_Béla_Sándor # 2006.11.09. 23:05

OFF
Öööö... A főrendek között túl sok tót vagy oláh nemigen akadt. Egy-két horvát talán.
ON

subi # 2006.12.15. 17:54

Cefetül elkalandoztatok a témától! Mi van az álláskereséssel?
Nincs valakinek jó ötlete egy pályakezdő számára? Sejtem, hogy mindenkinek meg van a maga baja!

Lhotse # 2006.12.19. 09:05

Subi! Pályakezdesz? Van startkártyád? (Vagy jogosultságod rá?) Első munkahelyet keresel? Bírod a melót? :) Elsőre ennyi...

Kovács_Béla_Sándor # 2006.12.19. 11:35

Miért? Van számára egy ajánlatod?

chutzpah # 2006.12.19. 11:44

minimálbér, bérlet nuku és napi 12 óra kavéfőzés-lótifuti, esetleges érdemi munka???

Lhotse # 2006.12.19. 17:18

chutpah: pontosan! :) De nem 12, hanem 14 órában. És megillet az első éjszaka joga is...:)

Lhotse # 2006.12.19. 17:20

KBS: még az is lehet... De a romló gazdasági körülmények, a nemzetközi helyzet, meg ilyenek miatt :) lehetőleg pályakezdő, startkártyával... + még meg kell látnom, hogy hosszabbítják-e a megbízásainkat. Év vége...:(