Álláskereső jogászok

Kovács_Béla_Sándor # 2006.12.19. 18:37

Start plusz nem jó?

Lhotse # 2006.12.20. 10:15

Segíts, az milyen? (Csak most kezdenék elmélyedni a témában, de igazából januártól kellene valaki...) Majd a két ünnep közti szünetben átnézem az ide vonatkozó honlapokat, de ha valaki összefoglalja, vagy van tippje, az nyilván kényelmesebb...:)

chutzpah # 2006.12.20. 11:01

Lhotse: ugye ezt a ius primae noctist nem gondoltad komolyan öregem? Mondjuk, ha belegondolok, egy helyen meg kellett - volna- fordulnom ügyvédúr kedvéért az interjú bemutatkozós-löszönős stádimában...

Eweol # 2006.12.20. 13:14

és ha komolyan gondolta? :)

Kovács_Béla_Sándor # 2006.12.20. 13:44

Segíts, az milyen?

Ugyanazok a kedvezmények, mint a Startra, csak ezzel a gyedről, gyesről visszatérők foglalkoztatását akarják támogatni.

chutzpah # 2006.12.20. 13:59

Eweol, ahogy az angol mondja: Oh my God, ez viccnek marha jó egy pofa sör mellett, de a válogatott disznóságok mellett, amit a jelölteknek ki kell állnia, vérlázító....

Kovács_Béla_Sándor # 2006.12.20. 14:02

Igazából nem is hívják másképp, ezt az elnevezést csak az előkészítés során használták, a rendelkezések ugyanúgy a 2004. évi CXXIII. tv-ben illetve a 2005/31. PM rendeletben vannak.

Eltérések:

• a foglalkoztatásnak legalább 9+3 hónapig kell tartania, rövidebb foglalkoztatás esetén a kedvezmény időarányosan jár.
  • a kedvezményz 9 hónapra adják meg
  • A járulékok felét engedik el (havi bruttó 90 ezerig).
chutzpah # 2006.12.20. 14:31

egy állami csokispapírral több ok, hogy kizsigereljék a jelölteket, bruttó 90, menjetek a p-ba, hogyan lehet ezzel önbecsülésed, jövőd? Az állam pedig még adja is a lovat a munkáltatók alá...

Kovács_Béla_Sándor # 2006.12.20. 14:42

Nonono... Ez nem jelenti azt, hogy ennyi bruttót kellene adni - ez a kedvezményezett rész plafonja. Pályakezdők esetében egyébként a minimálbér kétszereséig jár a kedvezmény, az jövőre 130 körül lesz. Tehát ez aligha kemény korlátja annak, hogy az ügyvédjelöltek méltányos fizetést kapjanak.

Nem mellesleg: a törvény nem ügyvédjelöltekről, hanem úgy általában biznyos heyzetű munkavállalókról szól.

chutzpah # 2006.12.20. 14:48

ez egyértelmű, hogy nem a jelöltekről szól a világ, de élelmes munkavállalók ezt édesdeden meglovagolják. ld: hirdetések közt, számlaképes jelöltet keres, nesze neked munkaszerződés benyújtása a kamaránál

Kovács_Béla_Sándor # 2006.12.20. 15:02

Azigaz. De Lhotse érzésem szerint nem tartozik ebbe az "élelmes" kategóriába. Különben nem töltené itt az ideje egy részét jószolgálati tanácsadással. :)

Lhotse # 2006.12.21. 08:45

KBS Köszi az infot! Visszatérő kismamák is jelentkezzenek!!! :)

A miheztartás végett: magam is jelölt vagyok. Igaz, az önállóbbik, szerencsésebb fajtából, akit - a lehetőségekhez és a realitásokhoz képest - meg is becsülnek. És - remélem - jövőm is van. Nem is akarom otthagyni a helyem...

Kovács_Béla_Sándor # 2006.12.21. 09:08

És a kispapák? :)

Lhotse # 2006.12.21. 09:18

OK! Az esélyegyenőség jegyében: kispapák jelentkezését is várjuk, adminisztratív munkakörbe is! :) Kávét is kell főzni! :)

De tényleg, januártól lehetne munkába állni!

Kovács_Béla_Sándor # 2006.12.21. 13:08

Azt mondja a freemail szerver, hogy tele van a postafiókod, egyetlen bájtot sem tud már beleszuszakolni...

Lhotse # 2006.12.21. 15:33

Köszi, megyek írtani, próbálkozz újra!

Eweol # 2007.03.04. 18:54

hetek, lassan hónapok óta mélyen van ez a topic, ezért remélem, hogy mindenki talált állást, az utóbbi idöben az állásbörze rovatban is nap mint nap megjelennek új hirdetések, és itt sem panaszkodik senki, csak így tovább.

Kovács_Béla_Sándor # 2007.03.04. 19:41

Nekem tényleg sikerült.

eight # 2007.03.04. 21:40

Ügyvédi irodában dolgozol KBS? Nem baj, ha megkérdezem, hogy milyen feladatokat bíznak rád?
Csak szeretnék kicsit tájékozódni, mivel eddig túl sok pozitivat nem hallottam.

Kovács_Béla_Sándor # 2007.03.04. 21:47

Igen.
Az első nap megírtam vagy harminc fizetési meghagyást.
Aztán a következőkön

• írtam felszólító levelet őzzel ütközött autó miatt vadásztársaságnak;
  • értesítést cégbíróságnak arról, hogy egy társaság nem található a székhelyén, így helye lenne ellene a felügyeleti eljárásnak;
  • készítettem szakvéleményt védjegyhasználat ügyében;
  • összeállítottam egy vállalkozási szerződést autószalon takarítására;
  • megpróbáltam rábeszélni a kincstári vagyonigazgatóságot, hogy járuljon hozzá egy elidegenítési és terhelési tilalom alatt álló ingatlan eladásához;
  • tanulmányoztam a folyamatban lévő ügyek közül azokat, amelyeket nekem kell majd vinnem.

Meg ilyenek. Tudod, hol van az illetékhivatal és a földhivatal - de oda nem én járok. Ezt lekopogtam. :)

Kovács_Béla_Sándor # 2007.03.04. 21:48

Tudom... Elnézést, elütöttem.

balageboy # 2007.03.05. 06:47

Kedves Eight !

Legutóbbi hozzászolásodhoz a kommentárom: :D :D :D
Üdv

junior jogász # 2007.03.05. 09:13

Eight, kedves! :)
Nem hallottál pozítívat? Nem vagy egyedül!
A lényeg, hogy lehetőleg rités legyen a főnök és Te, ne sokkal legyél tőle okosabb!
Egy ici-picit (esetleg több nyelvvizsga)elviselnek, de jobb ha titokban tartod mi mindenben vagy esetleg több. Ha ezt sikerül elrendezni akkor nem "nyírnak ki" egy-két hét múlva.

Dr.Attika # 2007.03.05. 09:23

Ügyvédjelölti álláshirdetés a jövőben:
"Frissen végzett jogász ügyvédjelölti állást keres. Alkalmazásom feltételei: az alkalmazó ügyvéd rendelkezzen legalább cum laude minősítésű diplomával, két felsőfokú nyelvvizsgáva, és tengernyi pénzzel, hogy summa cum... minősítésű diplomás jogi tudásomat megtudja fizetni. Az
ügyvédek fényképpel , angolul és németül írt önéletrajzával ellátott ajánlatait............címre várom."

eight # 2007.03.05. 09:32

Köszönöm, KBS. :) Örülök, hogy nem hivatali sorban állásokkal töltöd az értékes időt :)
Gyakornokként dolgozol vagy már elvégezted az egyetemet?