Start plusz nem jó?
Álláskereső jogászok
Segíts, az milyen? (Csak most kezdenék elmélyedni a témában, de igazából januártól kellene valaki...) Majd a két ünnep közti szünetben átnézem az ide vonatkozó honlapokat, de ha valaki összefoglalja, vagy van tippje, az nyilván kényelmesebb...:)
Lhotse: ugye ezt a ius primae noctist nem gondoltad komolyan öregem? Mondjuk, ha belegondolok, egy helyen meg kellett - volna- fordulnom ügyvédúr kedvéért az interjú bemutatkozós-löszönős stádimában...
és ha komolyan gondolta? :)
„Segíts, az milyen?”
Ugyanazok a kedvezmények, mint a Startra, csak ezzel a gyedről, gyesről visszatérők foglalkoztatását akarják támogatni.
Eweol, ahogy az angol mondja: Oh my God, ez viccnek marha jó egy pofa sör mellett, de a válogatott disznóságok mellett, amit a jelölteknek ki kell állnia, vérlázító....
Igazából nem is hívják másképp, ezt az elnevezést csak az előkészítés során használták, a rendelkezések ugyanúgy a 2004. évi CXXIII. tv-ben illetve a 2005/31. PM rendeletben vannak.
Eltérések:
- a foglalkoztatásnak legalább 9+3 hónapig kell tartania, rövidebb foglalkoztatás esetén a kedvezmény időarányosan jár.
- a kedvezményz 9 hónapra adják meg
- A járulékok felét engedik el (havi bruttó 90 ezerig).
egy állami csokispapírral több ok, hogy kizsigereljék a jelölteket, bruttó 90, menjetek a p-ba, hogyan lehet ezzel önbecsülésed, jövőd? Az állam pedig még adja is a lovat a munkáltatók alá...
Nonono... Ez nem jelenti azt, hogy ennyi bruttót kellene adni - ez a kedvezményezett rész plafonja. Pályakezdők esetében egyébként a minimálbér kétszereséig jár a kedvezmény, az jövőre 130 körül lesz. Tehát ez aligha kemény korlátja annak, hogy az ügyvédjelöltek méltányos fizetést kapjanak.
Nem mellesleg: a törvény nem ügyvédjelöltekről, hanem úgy általában biznyos heyzetű munkavállalókról szól.
ez egyértelmű, hogy nem a jelöltekről szól a világ, de élelmes munkavállalók ezt édesdeden meglovagolják. ld: hirdetések közt, számlaképes jelöltet keres, nesze neked munkaszerződés benyújtása a kamaránál
Azigaz. De Lhotse érzésem szerint nem tartozik ebbe az "élelmes" kategóriába. Különben nem töltené itt az ideje egy részét jószolgálati tanácsadással. :)
KBS Köszi az infot! Visszatérő kismamák is jelentkezzenek!!! :)
A miheztartás végett: magam is jelölt vagyok. Igaz, az önállóbbik, szerencsésebb fajtából, akit - a lehetőségekhez és a realitásokhoz képest - meg is becsülnek. És - remélem - jövőm is van. Nem is akarom otthagyni a helyem...
És a kispapák? :)
OK! Az esélyegyenőség jegyében: kispapák jelentkezését is várjuk, adminisztratív munkakörbe is! :) Kávét is kell főzni! :)
De tényleg, januártól lehetne munkába állni!
Azt mondja a freemail szerver, hogy tele van a postafiókod, egyetlen bájtot sem tud már beleszuszakolni...
Köszi, megyek írtani, próbálkozz újra!
hetek, lassan hónapok óta mélyen van ez a topic, ezért remélem, hogy mindenki talált állást, az utóbbi idöben az állásbörze rovatban is nap mint nap megjelennek új hirdetések, és itt sem panaszkodik senki, csak így tovább.
Nekem tényleg sikerült.
Ügyvédi irodában dolgozol KBS? Nem baj, ha megkérdezem, hogy milyen feladatokat bíznak rád?
Csak szeretnék kicsit tájékozódni, mivel eddig túl sok pozitivat nem hallottam.
Igen.
Az első nap megírtam vagy harminc fizetési meghagyást.
Aztán a következőkön
- írtam felszólító levelet őzzel ütközött autó miatt vadásztársaságnak;
- értesítést cégbíróságnak arról, hogy egy társaság nem található a székhelyén, így helye lenne ellene a felügyeleti eljárásnak;
- készítettem szakvéleményt védjegyhasználat ügyében;
- összeállítottam egy vállalkozási szerződést autószalon takarítására;
- megpróbáltam rábeszélni a kincstári vagyonigazgatóságot, hogy járuljon hozzá egy elidegenítési és terhelési tilalom alatt álló ingatlan eladásához;
- tanulmányoztam a folyamatban lévő ügyek közül azokat, amelyeket nekem kell majd vinnem.
Meg ilyenek. Tudod, hol van az illetékhivatal és a földhivatal - de oda nem én járok. Ezt lekopogtam. :)
Tudom... Elnézést, elütöttem.
Kedves Eight !
Legutóbbi hozzászolásodhoz a kommentárom: :D :D :D
Üdv
Eight, kedves! :)
Nem hallottál pozítívat? Nem vagy egyedül!
A lényeg, hogy lehetőleg rités legyen a főnök és Te, ne sokkal legyél tőle okosabb!
Egy ici-picit (esetleg több nyelvvizsga)elviselnek, de jobb ha titokban tartod mi mindenben vagy esetleg több. Ha ezt sikerül elrendezni akkor nem "nyírnak ki" egy-két hét múlva.
Ügyvédjelölti álláshirdetés a jövőben:
"Frissen végzett jogász ügyvédjelölti állást keres. Alkalmazásom feltételei: az alkalmazó ügyvéd rendelkezzen legalább cum laude minősítésű diplomával, két felsőfokú nyelvvizsgáva, és tengernyi pénzzel, hogy summa cum... minősítésű diplomás jogi tudásomat megtudja fizetni. Az
ügyvédek fényképpel , angolul és németül írt önéletrajzával ellátott ajánlatait............címre várom."
Köszönöm, KBS. :) Örülök, hogy nem hivatali sorban állásokkal töltöd az értékes időt :)
Gyakornokként dolgozol vagy már elvégezted az egyetemet?
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02