Nyelvvizsga

Sherlock # 2011.01.07. 17:05

Római jogból tanítják, hogy aki az ókorban úgy próbált tevékenykedni, mint a mai sztárügyvédek, akkor azt rövid úton kivetette magából a szakma. :)

Meg kell tanulni egy igazi nyelvet, Te is jobban jársz.

Impossible # 2011.01.07. 16:53

Szerintem nem olyan nagy kunszt 5 év alatt megtanulni egy nyelvet középfokú szinten, ráadásul, ha jogászként szeretnél dolgozni, nagyon nagy szükséged is lesz rá, az angolra különösen, és abból inkább felsőt lenne érdemes csinálni, de németül sem árt tudni, amiből középfokú tudással szintén nem sokra lehet menni. Szóval én nem úgy tenném fel a kérdést, hogy melyik egyetemre menjek, hanem hogy mit akarok kezdeni az egyetemmel.

Naina # 2011.01.07. 14:14

Atlanta, nem azt írtad, hogy Miskolc elfogadja??
Na, akkor oda kell menni tanulni. Mi a kérdés?

Immaculata (törölt felhasználó) # 2011.01.07. 12:54

Tényleg! Hogy miért nem korábban kezdtem!?

bajussz # 2011.01.07. 12:41

Immaculata: egyre keményebb vagy:)

kaméleon # 2011.01.07. 11:32

:) Háát, igen, a szöveged szerint nem járnál túl jól, ha egy újabb nyelvet kellene tanulnod. Azt tanácsolom, ha jogász leszel, akkor is küldd majd el a beadványokat az üf-nek ellenőrzésre, ha éppen nem lenne kötelező.
(Egyébként, úgy tűnik, már tudod a választ, csak az indokokkal vitázol.)

Immaculata (törölt felhasználó) # 2011.01.07. 11:24

:) Már 3x írtam neked, de annyira tenyérbemászó vagy, hogy indulat nélkül képtelenség ezt a szart megválaszolni. Így azért se írom meg!

Atlanta24 # 2011.01.07. 09:51

Sziasztok!
Igazgatás szervező szakot végeztem és most mennék levelő jogra...Szégyen ide vagy oda eszperantó középfokum van:)Beszélek németül is de nincs kedvem egy csomó pénzt beleőlni egy újabb nyelvvizsgába belesem férne az időmbe!Az érdekelne hogy melyik jogi karon fogadják el a diplomához az eszperantót?Utána jártam de kaotikus a helyzet:)

Példa!Szeged nem fogadja el de Miskolc igen a Pázmány megint nem....Ez eddig tiszta sor:)De az indoklás!!Na az fullos:)A Pázmány azért nem fogadja el mert a nyelvnek nincs tudományos szakirodalma ere Miskolc rákontráz hogy mivel ennek a nyelvnek elég jelentős a szakirodalma ezért elfogadják...Hol itt a jog biztonság?VAgy fogadja el mindegyik vagy egyik sem!

A kérdésem tehát az hogy hol fogadják el ezt a nyelvet!Nem akarok pofára esni 5-6év múlva:)

Előre is köszi!