Elte vagy Pázmány jogi kara?

Kacsa1111 # 2010.07.17. 13:43

Kedves Legislator,

Van egyetem, ahol 300 oldalas füzetekből tanulnak, az elte meg telefonkönyveket vasal be…

ez nem feltétlenül pozitívum...

ha jól tévedek Dániában(?) 700 oldalban korlátozták az egyes tantárgyhoz megkövetelhető anyag mennyiségét...(Impossible cirkuláltatott egy cikket kb. egy évet - abban volt valami ilyesmi)...nem ok nélkül.

Kedves Iusor Amorum,

Azért nem annyira gáz az új ELTE jogász tanterv.

mihez képest?:)

Kacsa11

lusor amorum # 2010.07.17. 13:11

Kedves Kacsa 1111!

Azért nem annyira gáz az új ELTE jogász tanterv. Harmad éven talán majd az EÁJT is megszelidül, hiszen még a neve is megváltozik: Összehasonlító jogtörténet lesz. Na meg megszűnt az elsőévesek réme, az "alappanel".

Legislator # 2010.06.23. 06:45

"szintén mindenhol megtalálható ez az állatfaj…"

Csak nem mindegy a mérték...

A másik a tananyagmennyiség.

Van egyetem, ahol 300 oldalas füzetekből tanulnak, az elte meg telefonkönyveket vasal be...

Sunshine after the rain.

Legislator # 2010.06.23. 06:42

Marci, ez csak vicceskedés volt, én sem értem semmilyen tiltott szerhez sosem.

Sunshine after the rain.

Sz.Márton # 2010.06.22. 16:50

Kacsa!Gratulálok!

Sajnos, napjainkban, valóban őszintén nehéz lenne ellenérveket felsorakoztatni az általad leírtak nagyrészének valóságtartalmával szemben, tegye meg hát az, akit itt-ott (vagy bárhol több karon is)jól megfizetnek érte...(...)!

Kacsa1111 # 2010.06.22. 16:34

Kedves orangeman,

kifejtenéd, hogy miért nem mindegy?

Az ELTE számít a legjobb hírű egyetemnek. 2–3 éve az anyukám egik barátnőjének a fia végzett a pázmányon, anyukám megpróbálta beajánlani valahová, de ott hallani sem akartak róla, mert csak ELTÉ-s kellett. Ez elég gáz, meg nyilván nem ez kellene a fő szempotnak lennie, de ez van.

máshol meg mást preferálnak...a legtöbb helyen meg egyiket sem. ahol azzal foglalkoznak, hogy melyik egyetemen végeztél, ott magukról állítják ki a szegénységi bizonyítványt...
jobb, ha nem is jelentkezel ilyen helyre.

Rengeteg választható óra. Sok ügyvédnek ad arcot, hogy ő az ELTÉ-n taníthat, ezért rengeteg fakultatívot tartanak gyakorló ügyvédek. Ezek egy része nagyon vacak, viszont a legjobb óráimat innen fogtam ki. Ja és nagy választék minden területen. Ha komolyan érdelkel valami, épp ezért baromi könnyű valamui értelmes konzulenst találni hozzá.

a választható órák száma irgalmatlanul megduzzadt minden egyetemen...a legtöbbnek - mint magad is írod - semmi értelme.
ezt nem a pozítivum oldalra tenném.

Erasmus csomó helyre.

ma már hol nincs???

Ja, és régi fórumlátogatóknak. Grád András is az ELTÉ-n tanít. :)

na, jó...ezért jár a pont.:)))

sok barom sznob az egyetemen

mindegyiken.

jövő évtől egy döbbenetesen szörnyű tanterv eájt szigorlattal HARMADÉVEN!!!!!

a tanterv mindenhol kukába való...nem emiatt. ez nem oszt, nem szoroz.

Néhány kiszámíthatatlan barom tanár, akinek az a küldetése, hogy az egyetem jó(?) hírnevét a te megbuktatásoddal védje meg.

szintén mindenhol megtalálható ez az állatfaj...már csak azért is, amit már sok helyen leírtam: 3-4 karra való tanár tanít 9 karon...you do the math!:)))

Kacsa11

orangeman # 2010.06.22. 14:52

@Kacsa: Nem mindegy.

For God and Ulster

Sz.Márton # 2010.06.22. 14:02

Csak a tan-"anyag" miatt szívhatott egy normális ember, egyéb "olyan" anyag legyen más "modern" emberek és celebek dolga....!

Legislator # 2010.06.22. 13:53

Impi,

Bármit is szív Marci, jó anyag lehet, vagy lehet, hogy annyira szénné gyúrta magát mostanság, hogy az izomlázat szellemi sziporkákkal vezeti le.

Sunshine after the rain.

Legislator # 2010.06.22. 13:51

Egy ásító panda életszerűbb lett volna:-D.

Sunshine after the rain.

Sz.Márton # 2010.06.22. 13:18

Impy mit is...

hát amit az ország, az 1949 utáni 40 év maradványait!
De remélem mostmár tényleg nagyrészt véget ér..!

Sz.Márton # 2010.06.22. 13:13

Ez meg a hallgatók őszinte véleménynyílvánításának hatása, egy oktatási intézmény életében:

Impossible # 2010.06.22. 13:12

Marci,

te mit szívsz?

Sz.Márton # 2010.06.22. 13:07

Impy!

Elégtételként...

Egy "idealizált, de kellőképpen megelégedett Pázmányos" tanár nyugtalan álma a kirúgásaid után, majd ébredése a valóságra:

Impossible # 2010.06.22. 12:59

"mit látok??? a végén még szót emelsz az anyaszentegyház ellen is!?:)))"

A hibákra érdemes felhívni a figyelmet, a magunk módján meg igyekezni javítani rajtuk (szerintem), az Egyház esetében is; szóval ha valamit szóvá teszek, az nem ellene van, hanem érte. Mondjuk a Pázmány nem azért rossz, mert katolikus, és nem is azért katolikus, mert rossz, hanem kb. ugyanazért rossz, mint az összes többi (de ezt már párszor kifejtettük :) ).

Kacsa1111 # 2010.06.22. 11:33

Kedves orangeman,

a lustának és a szorgalmasnak is tök mindegy...:)

Kacsa11

orangeman # 2010.06.22. 10:57

Kedves Kacsa!

mert ugyanazok az arcok, lényegében ugyanabból a könyvből tanítanak.

Ezt próbálta sugallni a második része a hozzászólásnak.
De mivel nanten értelmes hozzászólásokat kért, ezért próbáltam néhány szempontot adni.

Szerintem a szempontjaim azért megállják a helyüket, és nyilván Lusta Józsinak tök mindegy, hogy melyik egyetemre jár, de azért vannak különbségek.

For God and Ulster

Kacsa1111 # 2010.06.22. 09:41

Kedves Orangeman,

ez megint a melyik szar a barnább tipusú kérdés...
tök mindegy melyik egyetemen végzel, mert ugyanazok az arcok, lényegében ugyanabból a könyvből tanítanak.

és amit tanítanak, az is nagyrészt hasznavehetetlen...

Kacsa11

nanten # 2010.06.22. 09:05

Orangeman válaszolt is arra a kérdésemre, amit picit későn küldtem el. :)
Mindenesetre érdekes ez is.

nanten # 2010.06.22. 09:02

Köszönöm a válaszokat.
Most már tényleg nem tudom, hogy mit tegyek. :)
Az ELTE-nek örülnék, de szerintem oda nem lesz elég a pontom.
A Pázmány és Szeged tűnik esélyesnek, de az utóbbi nagyon messze van.
Mennyire számít, hogy hol végzem el az egyetemet? Gondolom egy ELTE-s nagyobb eséllyel indul...

orangeman # 2010.06.22. 08:55

Na akkor én is leírom a véleményem:
pro-ELTE

• Az ELTE számít a legjobb hírű egyetemnek. 2-3 éve az anyukám egik barátnőjének a fia végzett a pázmányon, anyukám megpróbálta beajánlani valahová, de ott hallani sem akartak róla, mert csak ELTÉ-s kellett. Ez elég gáz, meg nyilván nem ez kellene a fő szempotnak lennie, de ez van.
  • Rengeteg választható óra. Sok ügyvédnek ad arcot, hogy ő az ELTÉ-n taníthat, ezért rengeteg fakultatívot tartanak gyakorló ügyvédek. Ezek egy része nagyon vacak, viszont a legjobb óráimat innen fogtam ki. Ja és nagy választék minden területen. Ha komolyan érdelkel valami, épp ezért baromi könnyű valamui értelmes konzulenst találni hozzá.
  • Erasmus csomó helyre.
  • Ja, és régi fórumlátogatóknak. Grád András is az ELTÉ-n tanít. :)

contra ELTE

• sok barom sznob az egyetemen
  • jövő évtől egy döbbenetesen szörnyű tanterv eájt szigorlattal HARMADÉVEN!!!!!
  • Néhány kiszámíthatatlan barom tanár, akinek az a küldetése, hogy az egyetem jó(?) hírnevét a te megbuktatásoddal védje meg.

Az egyetemi rangsorokat annyiban kell megnézni, hogy attól te nem leszel királyabb gyerek, ha ki van írva a tanszék ajtajára, hogy XY akadémikus is itt tanít, ameddig demostrátorok tartják az órákat, és az OTDK eredményekkel sem viheted sokra, ameddig nem a te eredményeid.
Azt sem állítom, hogy a felvételi pontok egyenes arányban állnak az intelliganciával, de azért valami korreláció csak van.
Ja: "És a veréb is énekesmadár csak a Károlin végezte." (Ezt nem tudtam megállni.)

For God and Ulster

Thetys # 2010.06.22. 07:58

Akik a Károlira mentek át, azoknak is rögtön meglett... Amúgy meg, valószínű azért, mert a Pázmányon a tételes joganyagot jobban meg kell(ett) tanulni, vagy hogy úgy fogalmazzak pázmányos elvárások szerint kellett megtanulni. Ami ott 1-es, Károli-Szegeden 4-5ös.
Nekem sokat adott azzal, hogy pl. egészségügyi jogot tananyag volt, és azzal foglalkozom.
Amúgy a társaság sznob, nincs közösségi élet, a tanárok pofára osztályoznak (az eleve hátránnyal indul, akinek dolgozni KELL, nem csak lébecol x évig). A sok kis biz-basz tantárgy és vizsga miatt nem marad kapacitás a lényegi tantárgyakra. A kredit rendszer meg zülleszti ezt az egészet... akit benyomnak, eltartanak, az 8-10 évig "egyetemistáskodhat".
Nanteen kérdésére. A nyelv igenis nagyon fontos, papiron. Ha van egy angol v. német felsőfokú + másik középfok, akkor talán be is hívnak intejúzni (még ha soha nem is használod a munka során). Az orosz nagyon jó ötlet. Nem egy helyet tudok, ahol lenne rá igény. De ilyen a szlovák, horvát, szerb, román etc.

Kacsa1111 # 2010.06.21. 18:52

Kedves Impossible,

mit látok??? a végén még szót emelsz az anyaszentegyház ellen is!?:)))

Kacsa11

Impossible # 2010.06.21. 14:41

Jaja, van bőr a képükön jogászképzésnek nevezni, amit ott művelnek. A helyükben nekem nem lenne.

Sz.Márton # 2010.06.21. 13:55

Impy!

Akkor jól a szívedbe zárhattad őket!