Kacsa!Gratulálok!
Sajnos, napjainkban, valóban őszintén nehéz lenne ellenérveket felsorakoztatni az általad leírtak nagyrészének valóságtartalmával szemben, tegye meg hát az, akit itt-ott (vagy bárhol több karon is)jól megfizetnek érte...(...)!
Kacsa!Gratulálok!
Sajnos, napjainkban, valóban őszintén nehéz lenne ellenérveket felsorakoztatni az általad leírtak nagyrészének valóságtartalmával szemben, tegye meg hát az, akit itt-ott (vagy bárhol több karon is)jól megfizetnek érte...(...)!
Marci, ez csak vicceskedés volt, én sem értem semmilyen tiltott szerhez sosem.
Sunshine after the rain.
"szintén mindenhol megtalálható ez az állatfaj…"
Csak nem mindegy a mérték...
A másik a tananyagmennyiség.
Van egyetem, ahol 300 oldalas füzetekből tanulnak, az elte meg telefonkönyveket vasal be...
Sunshine after the rain.
Kedves Kacsa 1111!
Azért nem annyira gáz az új ELTE jogász tanterv. Harmad éven talán majd az EÁJT is megszelidül, hiszen még a neve is megváltozik: Összehasonlító jogtörténet lesz. Na meg megszűnt az elsőévesek réme, az "alappanel".
Kedves Legislator,
„Van egyetem, ahol 300 oldalas füzetekből tanulnak, az elte meg telefonkönyveket vasal be…”
ez nem feltétlenül pozitívum...
ha jól tévedek Dániában(?) 700 oldalban korlátozták az egyes tantárgyhoz megkövetelhető anyag mennyiségét...(Impossible cirkuláltatott egy cikket kb. egy évet - abban volt valami ilyesmi)...nem ok nélkül.
Kedves Iusor Amorum,
„Azért nem annyira gáz az új ELTE jogász tanterv.”
mihez képest?:)
Kacsa11
Kedves Kacsa1111, ahhoz képest, hogy orangeman "döbbenetesen szörnyű tantervnek" nevezte, bocs, Te ezt csak idézted.
Tegyük már a szívünkre a kezünket: hány összehasonlító jogtörténész van ma Magyarországon? (Nem olyan, aki kinevezte magát annak, hanem aki tényleg az is).
Sunshine after the rain.
Én azt szoktam mondani, hogy lengyel-litván jogfejlődés helyett megmutathatnák hogy ki hol ül a tárgyalóteremben. Hasznosabb lenne.
Az a dániás dolog nekem valamelyik "Ítéletből" rémlik.
www.klaw.hu - Jogról, érthetöen.
https://www.facebook.com/kovacslaw/
Sherlock: azt az egyetemes jogtörténészek nem biztos, hogy tudják:-D.
Sunshine after the rain.
Hali!
Elég sok hét kimaradt, napi 12 órákat dolgoztam, de beköszöntött az áldott ítélkezési szünet, üdv a fedélzeten! :-)
"„Ja, és régi fórumlátogatóknak. Grád András is az ELTÉ-n tanít. :)”
na, jó…ezért jár a pont.:)))"
Ez nagyon kedves volt tőletek, ezért érdemes tanítani, tényleg, kivételesen semmi irónia! :-) Amúgy meg nem védeném a mundér becsületét, az ELTE messze nem egy tökéletes hely, de megkockáztatom, hogy még így is kicsit jobb a többinél (És félreértések elkerülése miatt nem miattam!) :-) Másfelől meg magam is úgy gondolom, és ekként is tapasztaltam, hogy nem azon múlik alapvetően, hogy kiből milyen jó jogász lesz, hogy hol végzett, láttam már rémisztően hülye eltést, és ragyogó károlist is. Legfeljebb az ELTE átlaga jobb. Üdv:
dr. Grád Andrásügyvéd - egyetemi tanár1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.06-30-280-1846www.kapcsolattartas.hu
Kedves Legislator,
visszatértél?:)
Kedves Gárd András,
én is reméltem, hogy a nyár uborkaszezon lesz...de nem így lett.:)
az ítélkezési szünet sem segít:)))
Kacsa11
Szia Kacsa, visszatértem, majd keressük egymást.
Kedves András, teljesen egyetértek.
Sunshine after the rain.
Nagyon köszönöm a válaszokat.
Felvettek az ELTE-re, igazából nem gondoltam volna, hogy a tavalyi ponthatár marad.
Keresnék embereket, akik szintén ide jönnek. :)
Tudom, ez nem egy chat szoba,de hátha találok azért embereket. :)
grat, biztos találsz
ha itt nem, akkor az egyetemen
Az eltés joghallgató ars poeticája
Nincs bekötve a szemem. Nem hordok magammal se mérleget, se pallost. A világ egyik legszebb és legátfogóbb tudományát tanulom, és rengetegen megértenek, amikor azt mondom: naturalis obligatio. A dr. megelőzi majd a vezetéknevemet, és nem örülök neki, amikor az emberek összetévesztik a bűnszervezetet a bűnszövetséggel. Büszkén gondolok Ulpianusra, Savignyre, Magyary Zoltánra, Csemegi Károlyra, Grosschmid Bénire. Szeretem a 375 éves Universitast, és a jogászhimnuszt. Itt élünk a főváros szívében. Jogászképzésben mi vagyunk a császárok, és igenis hozzánk járnak az ország legszebb női! ELTE-ÁJK, én így szeretlek!
Sunshine after the rain.
Biztos, hogy láttad már az ELTÉS felhozatalt? ;)
Valamit kellett írni:-).
Sunshine after the rain.
Leg!
Amikor azok azok az "ország legszebb női",közül a kiválasztott és jelentős hölgyek vizsgáznak, azért néha egyeseknek tényleg nincs bekötve a szeme, de lehet, hogy a füle az igen...., (a pozitív értékelés a lényeg!)
Egyértelműen Szeged a legjobb egyetem, mert:
3 alkotmánybíró is tanított engem (köztük az elnök)
Szép város
Jó csajok
Jó bulik, és...
...tökmindegy honnan szerzed a diplomát, bárhová be lehet kerülni (még top irodákba és top cégekhez is:)))
Egyébként pedig Szegeden valóban nem az államvizsga a bukó (ott csak egy-két rémprofesszor van), de államvizsgáig eljutni "nemzetközi összehasonlításban" is ott a legnehezebb:))))
"mire államvizsgáig eljutsz......átalakulsz… :)"
Kérdés, mivé....?:)))
"akik tanítottak:.... egyik vallási felekezet oszlopos tagja,"
Gyakran nézed vasárnap délelőtt az ATV-t?:)))
Miskolcon vizsgáztam Bragyovánál, Lévainál, Kovácsnál. Holló valahogy kimaradt. Ez 4 alkotmánybíró, én nyertem:)
/Bragyovánál valahogy véletlenül Pozsgay Imrére találtam azt mondani, hogy kommunista volt - iuventus ventus - na, azért mit kaptam:)/
"/Bragyovánál valahogy véletlenül Pozsgay Imrére találtam azt mondani, hogy kommunista volt – iuventus ventus – na, azért mit kaptam:)/"
Ha 1957-58 táján mondod ezt, szerintem csillagos ötöst...:)))))
Lewho!
Van akinek mind a négy kimaradt és ugyanott!
Nekem az számít, hogy ki akadémikus. Mert azt nem adják a semmire.
Sunshine after the rain.
Nekem az, hogy át tudják e adni, érteni fogom e az "anyagot". Eddig ezzel nem volt baj.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |