Először is üdvözlök mindenkit, új vagyok még itt a fórumon.
Igyekszem a régebbi topikokat is olvasni, azonban nem minden kérdésemre találtam meg a választ, ezért egy új témát nyitok.
Felvételi előtt állok -illetve már végeztem vele-, ezért érdekelne néhány információ:
I. Melyik intézményt tegyem az első helyre?
Összesen 3. intézményt jelöltem meg:
1. ELTE-ÁJk-jog
2. PPKE-ÁJK-jog
3. SZTE-ÁJK-jog.
Érdekelne, hogy ti melyiket tartjátok jónak, esetleg jobbnak? Mindenféleképpen a budapesti egyetemek egyike lenne a legjobb, Szeged nekem picit messze van, ellenben ha oda vesznek fel, az sem nagy tragédia.
Pontügyileg nem állok a legjobban, 433 pontom van, lehet nem lesz elég egyik karra sem, de ez csak utólag fog kiderülni.
Nagyon örülnék, ha leírnátok a tapasztalataitokat, mind a jót és a rosszat. Akár az intézményi légkörről, akár a diploma utáni elhelyezkedésről stb.
Egyelőre csak a felvi.hu ranglistáról tudok "objektív" képet kapni az intézményekről, ott az ELTE eléggé hátul szerepelt, azonban mindenhonnan azt hallom, hogy az a jobb.
Lenne még néhány kérdésem:
II. Mennyire életképes egy másoddiploma? Nemzetközi tanulmányokra gondoltam, esetleg még politológiára vagy valami más gazdásai diplomára. Mennyire kerülnék előnyösebb helyzetbe álláskereséskor?
III. Mennyire fontos a nyelv ebben a szakmában? Nyelveket akarok még tanulni, minimum oroszt és németet.
Előre is köszönöm a válaszokat.