Jogasz szakon vegzettek tapasztalatai

Legislator # 2009.11.16. 10:42

bajussz

10 éves koromig orvos akartam lenni-kórboncnok. Aztán rájöttem, hogy minek....:-D

Sunshine after the rain.

bajussz # 2009.11.16. 10:40

aranyos :)))

anno nálunk is meg kellett írni a puskát, kézzel, vagy géppel, most meg lefényképezed a jegyzetet telefonnal, vagy a fájlt felmásolod, így puskáznak a kölkök. ha jön a tanár, akkor 1 gombnyomás, nincs ott semmi.

ilyen a technika. a tanárok helyében minden elektronikus kütyüt kipakoltatnék a tanári asztalra, dehát ilyet meg nem szabad :S

Legislator # 2009.11.16. 10:40

Szia, Csip!

Sunshine after the rain.

Legislator # 2009.11.16. 10:35

Mondjuk a Közigkaron saját IQ-ból vizsgáztam le Költségvetési szervek gazdálkodásából, Költségvetési szervek számviteléből(!), és ott a pénzügyi jog is olyan volt, hogy egy adószámítást is el kellett végezni (jó bonyolultat). A jogi karon volt statisztika is.

Sunshine after the rain.

Csipke # 2009.11.16. 10:23

Bajussz,

Én az ilyen telekomunikációs "puskázást" már pofátlanságnak tartom. Személy szerint én mindig megírtam a magam is puskáját csini papírra (nem kölcsönpuska, azt sosem tudtam használni), szóval azért foglalkoztam az anyaggal, ha úgy vesszük. :)

Csipke

Csipke # 2009.11.16. 10:20

Szia Leg,

No, abból én is - azt szoktam viccesen mondani, hogy azért vagyok jogász, mert nem értek a számokhoz :) -, illetve tb-jogból, és statisztikából. Talán még logikából is.

Üdv.

Csipke

bajussz # 2009.11.16. 10:20

csak kíváncsi voltam. nem lenne gyomrom az orvosihoz. van jópár orvostanhallgató ismerősöm, látok-hallok elég gusztustalan dolgokat, de van aki bírja.

nálunk is volt olyan ember, aki nem puskázott. lehetett volna, de amikor nem tudta a kérdésekre a választ, akkor inkább kiment. időveszteség a pót zh, de szóbeli vizsgáknál jól jön a tudás. bár ott is simán lehet hedszettel kommunikálni, a kolikban ilyen dolgokat kölcsönöznek az emberek. úgy hallottam. rákerestem neten, dobja is ki:P

Kovács_Béla_Sándor # 2009.11.16. 10:10

Akkor ennyiben maradtunk, Csipke. Nem ez az első eset, amikor egy nő nem hisz el nekem valamit, ami pedig színigaz.

Legislator # 2009.11.16. 10:00

Én egyszer, közgázból. Alkatilag alkalmatlan vagyok az ilyesmire.

Sunshine after the rain.

Csipke # 2009.11.16. 09:56

Kbs,

Annyira nem mozgat, hogy nyomozzak utána. Te azt állítod, hogy soha nem puskáztál egyetemen, én meg nem hiszem el. :)

bajussz,

ez inkább a vizuális memóriámmal függ össze, nem a kifesők hiányával... :)

Csipke

Legislator # 2009.11.16. 09:56

Dr. iur. et med. lennél. De minek az Neked?:-D

Sunshine after the rain.

Kovács_Béla_Sándor # 2009.11.16. 09:55

Sosem késő.
Legalább három doctor med. univ. csoporttársam volt.

bajussz # 2009.11.16. 09:50

ezt nevezem!

na nekem sem késő még az orvosi. akkor mi lennék, dr dr?

Kovács_Béla_Sándor # 2009.11.16. 09:41

40-45.

bajussz # 2009.11.16. 09:38

KBS,te hány éves korodban végezted el a jogot?

Mint az ügyvéded, tájékoztatlak, hogy nem vagy köteles válaszolni!

Kovács_Béla_Sándor # 2009.11.16. 09:22

Kérdezd meg gubát, az esetek legalább felében ott ült valahol a közelemben.

bajussz # 2009.11.16. 09:20

Csipke, nektek kifestő kellett volna:D

Csipke # 2009.11.16. 09:04

Nem, csak szelektív a memóriád. :)

Csipke

Kovács_Béla_Sándor # 2009.11.16. 08:59

Öööö... Csipke, akkor én most hazudok?

Csipke # 2009.11.16. 08:20

Kedves Kolkhisz,

Az pozitív dolog, ha komolyan veszed az egyetemet, de a tanulás terén nem kell túlzásokba esni (szerintem Imp. erre gondolt, nem arra, hogy ne vedd komolyan).

Persze, megpróbálhatsz mindent ötösre megtanulni, és lehet, hogy sikerül is (szerintem lehetetlen), de majd megtanítja neked az egyetem, hogy az érdemjegy nem mindig tükrözi a tudásodat.

Nekem a "szinezős" módszer jött be: ami "töltelék", az fekete toll, ami ennél kicsit fontosabb (nevezzük lényegnek), kék, a dátumok, határidők zöld, a nagyon fontosak, a fogalmak és a törzse a mondandónak piros. Aztán ezen belül még sárga szövegkiemelő a kulcsszavakhoz. Macerásnak tűnik, de ezzel legalább 3X elolvastad. (Plusz, a lényeglátást szerintem nagyon fejleszti) Utána már csak a fontos dolgokat tanultam. Nekem bejött.

Vedd komolyan az egyetemet, az fontos, de azért tartsd szem előtt, hogy nem feltétlenül abból lesz jó szakember, aki beseggelt mindent és kitűnő a diplomája. Minden hivatásban fontos, hogy gondolkodni is tudjon a szakember. Ezt pedig - mégha furán is hangzik - igencsak fejleszti, ha esetleg nem készültél fel/nem tudtál felkészülni rendesen, ki tudd magad vágni vizsgán.

Az pedig, aki azt állítja, hogy sosem puskázott egyetemen nem mond igazat. Nem szerencsés ilyen szélsőségekben gondolkodnod, attól még valaki nem egy utolsó senki, mert alkalmasint puskázott. És akkor mi van? :)

Üdv.

Csipke

Kolkhisz # 2009.11.15. 21:18

Én is megvettem egy könyvét, nagyon tetszett. :D

Legislator # 2009.11.15. 20:04

Ja, az a jogtörténész, olvastam tőle, nagyon hasznos volt.

Sunshine after the rain.

Kolkhisz # 2009.11.15. 18:53

Leg!

Debreceni Egyetem, Szabó Béla (remek tanár)

Kolkhisz # 2009.11.15. 18:49

Nem érdekel, hogy mit gondolsz. Azért járok egyetemre, hogy tanuljak.

Én azt utálom, ha valaki egyetemre jár és nem veszi komolyan, valószínűleg TE is ebbe a csoportba tartoztál, ha erre ezt mondod.Gondolom a puskázók táborát gyarapítottad.

Most pont azért vagy abban a helyzetben, hogy itt villogtál azzal, hogy milyen jó vagy polgári jogból, valaki erre beírta, hogy mégsem.

Akkor meg arra hivatkozol, hogy jajj, te is szoktál hibázni...blablabla. :D Ugye?

Nem vagyok stréber. Csak azt akarom jól tudni, ami az elvárás, az alap.

Impossible # 2009.11.15. 13:25

Hát nekem ennyiből az a benyomásom, hogy nagyon túzásba viszed. Sose bírtam azokat, akik aranyeresre tanulják a seggüket. :D