Azoknak lesz szar, akik eddig a szakaszok számai szerint tudták a szöveget, minden (vagy szinte minden) más számmal lesz. És nekem az sem tetszik, hogy fejezeteken belül újrakezdőik a számozás. Persze ezek csak részletkérdések, inkább az a baj, hogy el lett baltázva az egész.
Ptk. tervezet
Kedves Impossible,
akkor neked a UCC sem tetszene:)))
megfogtad a lényeget:)
Kacsa11
Nem tudom, mi az az ucc.
Az olyan mint az incoterms meg ezek a baromságok? ucc...mintha már hallottam volna róla, de elfelejtettem. Ahhoz képest, amilyen vadul számonkérték, az életben soha nem kerül szóba.
Uniform Commercial Code?
Sunshine after the rain.
Kedves Impossible,
te már csak tudod:)))
azért az incoterms elő-elő kerül...hm...hm.:)))
Kedves Legislator,
az:)
Kacsa11
Az én életemben nem kerül elő, én még a hagyományos jelölt vagyok, nem a nemzetközi.
Kedves Impossible,
mire fel a "még"?
Kacsa11
na megvan a meló?
ügyvédjelölt lettél?
Kacsa, a "még"-et nemcsak úgy lehet érteni, ahogyan értetted, gondolkozz árnyaltabban! De akkor a kérdésed szerinti értelemben: még bármi lehetek. Mellesleg korábban még épp te írtad, hogy nem kell feladni az elgondolásomat.
bajusz,
alakul.
na már megint kezdődik a "gondolkozz áranyaltabban" show!:)))
és pont olyan valaki adja elő, aki gyakran gondolkodni sem hajlandó...:)))
Kacsa11
na már megint kezdődik a "gondolkozz áranyaltabban" show!:)))
és pont olyan valaki adja elő, aki gyakran gondolkodni sem hajlandó...:)))
Kacsa11
A gondolkodást sem kell túlzásba vinni, hézagpótlónak ott vannak a megérzések, és gyakran többet is segítenek. Nem úgy ismerjük a dolgokat, mint ahogyan azok vannak, így a megérzéseknek akár nagyobb szerep is juthat a kifejezett gondolkodásnál.
Csak 2011-től lép hatályba a Ptk.
akkor nem fog...:)
Kacsa11
Tetszett a közös szellemi habverésetek, fiúk:-D. (Impre és Kacsra gondoltam.)
Sunshine after the rain.
Leg, nem vertük, pláne nem a habot. :D
Éreztem, hogy tagadni fogtok:-D.
Sunshine after the rain.
Momentán k.ra elegem van. Jobb lenne kukásnak lenni. :D
Mi a baj, tesó?:-D
Sunshine after the rain.
Nos, öcsém?:-D
Sunshine after the rain.
Mi a baj?? Mondom, mi nem, az rövidebb. :D
Nemár:-DDD.
Sunshine after the rain.
Kedves Kollégák!
Tudja valaki, honnan lehet elérni a most elfogadott Ptk. törvénymagyarázatát? Nem a tervezethez fűzött magyarázat kellene, hanem az elfogadott szövegé. A minisztérium - mondjuk így - nem túl segítőkész.
Köszi,
Csipke
Kommentárja (magyarázata) szerintem még nincs (ilyen gyorsan még biztos nem írták meg), a törvény (miniszteri) indokolása meg szerintem ugyanaz, ami a Parlamenmt honlapján fenn van.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02