Pénzzel, ismerettséggel, anyuci-apuci rásegítésével
Bírósági fogalmazók
Sziasztok!
Volt valaki a múlt héten versenyvizsgán?
Sziasztok!
Nekem olyan kérdésem lenne, ha sajnos nem sikerült jó minősítésű diplomát szereznem, szerintetek érdemes-e megpróbálni a vizsgát? Ha odateszem magam, sikerülhet, vagy esélytelenül magasak szoktak lenni a ponthatárok többletpont nélkül?
Hát az a cum laude 25 pont nem kevés(azt mondjuk nem írják, hogy a legmagasabb pontszámút kell felvenni), ha van pénzed az erkölcsire és a közjegyzői hitelesítésre, akkor szerintem próbáld meg.
www.klaw.hu - Jogról, érthetöen.
https://www.facebook.com/kovacslaw/
Sziasztok!
egy kérdésem van, lehet már elhangzott, de megerősítést kérek. Honnan kell igényelni a bírósági fogalmazói pályázathoz előírt hatósági bizonyítványt? Köszi!
Ha az erkölcsire gondolsz, azt a postán lehet venni...
Nem, ez nem az az erkölcsi, amit postán lehet venni, ez tuti, mert én azt küldtem és nem fogadták el..
2 fajtát lehet venni a postán, az egyik az erkölcsi, a másik lesz a jó, azt szokták a közszférában kérni.
igen? köszönöm
nincs mit, ha gyorsan szeretnéd bp-n:
https://www.nyilvantarto.hu/…os/index.php?…
bemész ide kérsz egy sürgősségi csekket, aztán posta nem messze van a Soroksári úton gyalog kb. 5 perc ott megveheted az igénylő nyomtatványt, amivel ha visszamész meg is csinálják egyből a hitelesített másolatot, az eredetit meg kb. 1 hét alatt postázzák ki a leendő munkahelyedre.
Milyen versenyvizsga? Változott a rendszer?
eddig is volt
a közig versenyvizsga szűnt meg
Sima jogesetmegoldás + esszé van nem? Utána meg csemegéznek azok közül akiknek meglett az "x" százalék; az nem verseny.
Elegáns szabotázs.
Sunshine after the rain.
Egy-a-nagyonsokból!
A www.birosag.hu oldalon találsz eligazítást a fogalmazói vizsgával kapcsolatban. A szóbeli vizsga átfogó témaköreinek áttekintése segít a lehetséges kérdések behatárolásában. Amit célszerű átnézni: Ptk, Pp, Btk, Be. elsősorban. A mostani írásbeli vizsga 2. fordulójában a tesztben volt 2 kérdés az Mt-ből, 1 kérdés a Gt-ből és 1 kérdés az Alkotmányból. A többi az említett törvényekből. Az esszére, ahogy már itt korábban leírták, készülni nem igazán lehet. Az egyik esszé pl. az volt, hogy Tévedhet-e a bíró?
Szóbeli előtt állok, kérdezném azoktól, akik már túlestek rajta, mire lehet számítani? Mondanak egy nagyobb témát, s engednek beszélni, vagy apróbb kérdéseket szúrópróba-szerűen? Milyen mélységig kell áttanulmányozni a megadott témaköröket?
Egy-a-nagyonsokból!
Munka mellett csak keveset tudtam tanulni, ám minden feltett teszt-kérdésre megtaláltam a választ az adott tv-ben. Én az írásbelire csak tv-ből tanultam. A Ptk-t, Pp-t, Btk. Ált. Részt és a Be elejét néztem át, ennyire volt időm. 43 pontot gyűjtöttem, nem tudom az az előző vizsgákon elért eredményekhez képest ez mennyire lehet jó a végső cél tekintetében.
Van olyan köztetek, aki most volt a FB-n harmadik fordulón? Ti kaptatok már választ? Az elutasító döntésről is értesítenek?
köszi
Sziasztok!
Én a Fővárosi Bíróságra adtam be a jelentkezésemet. Mind az írásbelim mind a szóbelim jól sikerült, és vártam, hogy majd behívnak a harmadik körre, de nem hívtak. Két-három hét elteltével felhívtam az OIT-ot, ott mondták, hogy már lezajlott az interjúztatás, és már megvan, hogy kiket vesznek fel.
(Nem reklámozok a blog oldalamon semmit, csupán tapasztalataimat írom meg, akár a bírósági fogalmazói versenyvizsgával kapcsolatban is, meg az álláskereséssel kapcsolatban is, aki érdekel itt megtalálja:
http://manguszta.blog.hu/…gi_fogalmazo)
Üdv
Liza
Izaliza!
Királylány, még hiszel a mesékben?
Megnyugtatásképpen, mindig gondolj arra, hogy az a szervezet amelyik az általad leírott eredmények szerint (esetleg helyhiány a sok jó között...)nem kíván felvenni, annak ne is akarj a tagja lenni.
Lépj túl és jóval tovább, hátha egy másik oldal, egy másik szervezet, több megnyugvást és sikert hoz.
Az idő az így is, úgy is el fog telni, de a minőségét, ha a kellő tudásod megvan, már Te töltöd ki tartalommal és igazolni fognak az eredményeid.
Sok sikert, mert a tudásod (az emberi lét korlátainak figyelembevételével)megmarad, ha megfelelően karban és naprakészen tartod!
Kedves Márton!
Igen, még hiszek a mesékben, legalábbis szeretnék hinni, anélkül egyszerűen nincs értelme küzdeni, tanulni, mert a realitás elszomorító.
Ha nincs anyagi biztonságod akkor nem lehet elvállalni egy ügyvédjelölti munkát, amiért keveset fizetnek, főleg három éven keresztül.
Ha nincs ismerettség nem lehet bejutni a közigazgatásba, igazságszolgáltatásba kiemelten nem.
Hiába lesz meg hamarosan a tud. fokozatom is, esélyem sincs rá, hogy oktató legyek, hiszen oda se "nyaltam be" magam. (kedves természet vagyok, de azért büszke is, vannak elveim...jah, sokra is megyek velük)
Maradt a versenyszféra, meg a nem jogi területek, amiből meg tudnak élni így-úgy a magamfajták.
Ha tudtam volna, hogy ez vár rám, inkább nem is megyek jogi egyetemre, inkább orvosira vagy BME-re és utána el innen messzire :-(
De ezt választottam, érte felelősséget vállalok, és próbálkozom...egyszer majd csak sikerül valami :-)
Üdv,
Liza
Kedves Izaliza!
Ne mondd, hogy nem tudtad, hogy ez vár rád.
For God and Ulster
Kedves Orangeman,
jogi oktatasunknak ebben elevulhetetlen erdemei vannak...:)
Kedves Izaliza,
geologusnak kell menni...:)
Kacsa11
Kedves Kacsa!
Jó, nálunk sem erről szóltak a dékáni megnyitók, (hanem arról, hogy a jogászok a társadalom mérnökei, meg nagy felvevőpiac, blabla), de azért aki figyelt az meghallhatta, hogy az elhelyezkedés nagyon nehéz. Ezt egyetemi körökben is sok fórumon mondták, nemcsak itt. Én már a gólyatáborban hallottam...
For God and Ulster
„Ha tudtam volna, hogy ez vár rám, inkább nem is megyek jogi egyetemre, inkább orvosira vagy BME-re”
homo universalis...
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02