Bírósági fogalmazók

Thetys # 2010.03.10. 13:10

Pénzzel, ismerettséggel, anyuci-apuci rásegítésével

knodelmarta # 2010.05.05. 11:05

Sziasztok!

Volt valaki a múlt héten versenyvizsgán?

Jurisdictio # 2010.07.29. 20:54

Sziasztok!

Nekem olyan kérdésem lenne, ha sajnos nem sikerült jó minősítésű diplomát szereznem, szerintetek érdemes-e megpróbálni a vizsgát? Ha odateszem magam, sikerülhet, vagy esélytelenül magasak szoktak lenni a ponthatárok többletpont nélkül?

Impossible # 2010.07.29. 21:13
Sherlock # 2010.07.30. 07:50

Hát az a cum laude 25 pont nem kevés(azt mondjuk nem írják, hogy a legmagasabb pontszámút kell felvenni), ha van pénzed az erkölcsire és a közjegyzői hitelesítésre, akkor szerintem próbáld meg.

fufi # 2010.10.18. 17:55

Sziasztok!

egy kérdésem van, lehet már elhangzott, de megerősítést kérek. Honnan kell igényelni a bírósági fogalmazói pályázathoz előírt hatósági bizonyítványt? Köszi!

Sherlock # 2010.10.18. 17:58

Ha az erkölcsire gondolsz, azt a postán lehet venni...

fufi # 2010.10.18. 18:00

Nem, ez nem az az erkölcsi, amit postán lehet venni, ez tuti, mert én azt küldtem és nem fogadták el..

lipay # 2010.10.18. 18:22

2 fajtát lehet venni a postán, az egyik az erkölcsi, a másik lesz a jó, azt szokták a közszférában kérni.

fufi # 2010.10.18. 18:39

igen? köszönöm

lipay # 2010.10.18. 19:26

nincs mit, ha gyorsan szeretnéd bp-n:
https://www.nyilvantarto.hu/…os/index.php?…
bemész ide kérsz egy sürgősségi csekket, aztán posta nem messze van a Soroksári úton gyalog kb. 5 perc ott megveheted az igénylő nyomtatványt, amivel ha visszamész meg is csinálják egyből a hitelesített másolatot, az eredetit meg kb. 1 hét alatt postázzák ki a leendő munkahelyedre.

Sherlock # 2010.10.30. 20:46

Milyen versenyvizsga? Változott a rendszer?

Impossible # 2010.10.30. 21:21

eddig is volt

a közig versenyvizsga szűnt meg

Sherlock # 2010.10.30. 21:37

Sima jogesetmegoldás + esszé van nem? Utána meg csemegéznek azok közül akiknek meglett az "x" százalék; az nem verseny.

Legislator # 2010.10.30. 21:51

Elegáns szabotázs.

Sunshine after the rain.

drveveke # 2010.11.03. 08:39

Egy-a-nagyonsokból!

A www.birosag.hu oldalon találsz eligazítást a fogalmazói vizsgával kapcsolatban. A szóbeli vizsga átfogó témaköreinek áttekintése segít a lehetséges kérdések behatárolásában. Amit célszerű átnézni: Ptk, Pp, Btk, Be. elsősorban. A mostani írásbeli vizsga 2. fordulójában a tesztben volt 2 kérdés az Mt-ből, 1 kérdés a Gt-ből és 1 kérdés az Alkotmányból. A többi az említett törvényekből. Az esszére, ahogy már itt korábban leírták, készülni nem igazán lehet. Az egyik esszé pl. az volt, hogy Tévedhet-e a bíró?

Szóbeli előtt állok, kérdezném azoktól, akik már túlestek rajta, mire lehet számítani? Mondanak egy nagyobb témát, s engednek beszélni, vagy apróbb kérdéseket szúrópróba-szerűen? Milyen mélységig kell áttanulmányozni a megadott témaköröket?

drveveke # 2010.11.03. 18:37

Egy-a-nagyonsokból!

Munka mellett csak keveset tudtam tanulni, ám minden feltett teszt-kérdésre megtaláltam a választ az adott tv-ben. Én az írásbelire csak tv-ből tanultam. A Ptk-t, Pp-t, Btk. Ált. Részt és a Be elejét néztem át, ennyire volt időm. 43 pontot gyűjtöttem, nem tudom az az előző vizsgákon elért eredményekhez képest ez mennyire lehet jó a végső cél tekintetében.

Gyepál # 2010.12.15. 09:01

Van olyan köztetek, aki most volt a FB-n harmadik fordulón? Ti kaptatok már választ? Az elutasító döntésről is értesítenek?
köszi

Izaliza # 2011.01.19. 10:46

Sziasztok!
Én a Fővárosi Bíróságra adtam be a jelentkezésemet. Mind az írásbelim mind a szóbelim jól sikerült, és vártam, hogy majd behívnak a harmadik körre, de nem hívtak. Két-három hét elteltével felhívtam az OIT-ot, ott mondták, hogy már lezajlott az interjúztatás, és már megvan, hogy kiket vesznek fel.
(Nem reklámozok a blog oldalamon semmit, csupán tapasztalataimat írom meg, akár a bírósági fogalmazói versenyvizsgával kapcsolatban is, meg az álláskereséssel kapcsolatban is, aki érdekel itt megtalálja:
http://manguszta.blog.hu/…gi_fogalmazo)
Üdv
Liza

Sz.Márton # 2011.01.20. 09:05

Izaliza!

Királylány, még hiszel a mesékben?

Megnyugtatásképpen, mindig gondolj arra, hogy az a szervezet amelyik az általad leírott eredmények szerint (esetleg helyhiány a sok jó között...)nem kíván felvenni, annak ne is akarj a tagja lenni.

Lépj túl és jóval tovább, hátha egy másik oldal, egy másik szervezet, több megnyugvást és sikert hoz.
Az idő az így is, úgy is el fog telni, de a minőségét, ha a kellő tudásod megvan, már Te töltöd ki tartalommal és igazolni fognak az eredményeid.

Sok sikert, mert a tudásod (az emberi lét korlátainak figyelembevételével)megmarad, ha megfelelően karban és naprakészen tartod!

Izaliza # 2011.01.21. 14:27

Kedves Márton!

Igen, még hiszek a mesékben, legalábbis szeretnék hinni, anélkül egyszerűen nincs értelme küzdeni, tanulni, mert a realitás elszomorító.

Ha nincs anyagi biztonságod akkor nem lehet elvállalni egy ügyvédjelölti munkát, amiért keveset fizetnek, főleg három éven keresztül.

Ha nincs ismerettség nem lehet bejutni a közigazgatásba, igazságszolgáltatásba kiemelten nem.

Hiába lesz meg hamarosan a tud. fokozatom is, esélyem sincs rá, hogy oktató legyek, hiszen oda se "nyaltam be" magam. (kedves természet vagyok, de azért büszke is, vannak elveim...jah, sokra is megyek velük)

Maradt a versenyszféra, meg a nem jogi területek, amiből meg tudnak élni így-úgy a magamfajták.

Ha tudtam volna, hogy ez vár rám, inkább nem is megyek jogi egyetemre, inkább orvosira vagy BME-re és utána el innen messzire :-(

De ezt választottam, érte felelősséget vállalok, és próbálkozom...egyszer majd csak sikerül valami :-)

Üdv,

Liza

orangeman # 2011.01.21. 16:14

Kedves Izaliza!

Ne mondd, hogy nem tudtad, hogy ez vár rád.

For God and Ulster

Kacsa1111 # 2011.01.22. 09:37

Kedves Orangeman,

jogi oktatasunknak ebben elevulhetetlen erdemei vannak...:)

Kedves Izaliza,

geologusnak kell menni...:)

Kacsa11

orangeman # 2011.01.22. 10:56

Kedves Kacsa!

Jó, nálunk sem erről szóltak a dékáni megnyitók, (hanem arról, hogy a jogászok a társadalom mérnökei, meg nagy felvevőpiac, blabla), de azért aki figyelt az meghallhatta, hogy az elhelyezkedés nagyon nehéz. Ezt egyetemi körökben is sok fórumon mondták, nemcsak itt. Én már a gólyatáborban hallottam...

For God and Ulster

Kovács_Béla_Sándor # 2011.01.22. 12:05

Ha tudtam volna, hogy ez vár rám, inkább nem is megyek jogi egyetemre, inkább orvosira vagy BME-re

homo universalis...