Off - topic

kfgabri # 2012.06.07. 15:06

Látszik, hogy Te vagy az öregebb :-)
A kilencvenes évek végén, amikor érettségiztem, volt egy nagyon vicces lap: Kretén.
A felvételi tájékán volt egy cikk: Jogász legyek vagy pék. Még ma is röhögök, ha eszembe jut.

kfgabri # 2012.06.07. 14:45

Legyél inkább pék mosza!

Egyjogász # 2012.06.04. 15:11

Az Áder megmondta, hogy zárószavazás előtti módosítókkal nem módosítunk érdemben törvényeket. (Amit egyébként az AB is megmondott korábban, csak baromira nem érdekelt senkit, gondolom "a Palibá úgyis aláír mindent" alapon.)
Úgy látszik a Navracsics gárda nem fogta, vagy lexarja.
Kíváncsi vagyok Áder ezt is visszadobja-e, mert ha következetes akar lenni, ezt kéne tennie.

Sherlock # 2012.06.04. 14:33

Engem őszintén szólva nem foglalkoztat annyira, hogy túllihegjem.

• Én most nézem, hogy a cikket nem is olvastam, csak a parlament.hu-t, nem is értettem hogy hogy kerülnek oda csak MSZP közlemények és mióta szakmai honlap :D
Kovács_Béla_Sándor # 2012.06.04. 14:29

Túllihegitek.
Egyébként hogy hogy nem, ezen az európai értelemben vett szakmai honlapon kizárólag az MSZP közleményei jelennek meg.

Sherlock # 2012.06.04. 14:16

Ezen egy szatírában jókat nevetnék :P

Kovács_Béla_Sándor # 2012.06.04. 12:39

:O)

Kovács_Béla_Sándor # 2012.06.01. 20:54

Nem kell nekünk mindig egyetértenünk.

guba" # 2012.06.01. 20:52

Szerintem ez egy rossz hasonlat, nem szellemes.

Kovács_Béla_Sándor # 2012.06.01. 19:13

Nem értem, mi a problémátok. A hasonlat igenis szellemes. (Az más kérdés, hogy igaz-e.)

Legislator # 2012.06.01. 19:05
Kovács_Béla_Sándor # 2012.06.01. 16:44

Vékonyabb?! Böszme egy medve kell legyél akkor, Kolléga!

kfgabri # 2012.06.01. 07:01

értjük ám!

kfgabri # 2012.06.01. 06:28

pajzán kedvedben vagy te mosza te :-)

Egyjogász # 2012.05.25. 16:03

Igen, érdekes ez a történelem.

Nagyapám pl. kamaszkori élményként mesélt arról, amikor a románok az első világháború után bevonultak Szarvasra, ő ezt egyáltalán nem "történelem"-ként élte meg.

És nagyszüleimnek az sem történelem, hanem a mindennapok voltak, amikor 1956 őszén vigyázva kellett virágot locsolni az ablakban, mert az utca végébe beállt egy orosz tank, és amelyik ablakban mozgást vagy üvegvillanást láttak, a miheztartás végett egyszerűen csak odalőttek egy sorozatot a gépágyúból....(mindez Budapest VII. kerületének egy szűk utcájában).

wers # 2012.05.25. 10:53

Történetem ódivatú,
talán archaikus,

Ez mindig elgondolkodtat, mikortól számít a múlt történelemnek.

A nagyapámnak emlék volt a hadifogság, nekem történelem.

A négy éves unokám mesél: tudod mama kiskoromban....
Majd később kérdés 45 éves nagyapjához: papa, te ugye már nagyon öreg vagy :)

Kacsa1111 # 2012.05.20. 10:31

Kedves Legislator,

pont ezért mondtam, hogy még nem láttam két embert, aki egyformán gondolkodott volna a téma kapcsán... amíg ilyen bizonytalan a tartalma, addig viszont mindenképpen távol kellene tartani az élő jogtól.
más kérdés, hogy társadalmi berendezkedésünk és egyáltalán a világ, ami körülvesz minket (mert ezt sem lehet figyelmen kívül hagyni - pláne kishazánknak) egyre távolodik a szent korona tantól és annak szellemiségétől (ezen persze lehet szomorkodni, de én személy szerint nem nagyon sírom vissza a horthy korszakot). Szóval akkor sem nagyon kéne erőltetni, ha éppenséggel megfelelően kimunkált volna.

Kacsa11

Legislator # 2012.05.20. 06:44

Ius latratus: Miért kell hét fő? Ez csak az én saját elgondolásom, merő praktikum. Mert ezekben az államokban vannak elcsatolt területeink: 1. "Szlovákia"; 2.Ukrajna; 3. Románia; 4.Szerbia; 5.Horvátország; 6.Szlovénia; 7.Lengyelország. Az igaz, hogy a Szent Korona-tanról sok ostobaságot beszélnek, ebben a történelemtanárok, a jogtörténészek, és főleg az alkotmányjogászok a hibásak, de leginkább az egyéni felkészületlenség és igénytelenség.

Kacsa 1111: Én nem érzem kidolgozatlannak, legfeljebb a kommunisták és a liberálisok által a közgondolkodásból kitöröltnek. Lehetnek viták a tartalmáról persze, ezért kell vele foglalkozni (mondjuk verzátus embereknek, nem önjelölt akárkiknek), és ez nem is egyszerű dolog.

Sunshine after the rain.

Legislator # 2012.05.20. 06:36

mosza: nosza!:-D.

Sunshine after the rain.

Legislator # 2012.05.20. 06:35

Nem gondoltam konkrétan senkire, többektől voltak dehonesztáló megjegyzések. És ne feledjük el, ez elvileg jogásztopik, szóval, hogy gondolkodhatnak a nem jogászok?

Sunshine after the rain.

ius latratus # 2012.05.19. 17:05

Legislator

A diktátum az diktátum nálam, erről már beszéltünk régebben. A Szent Korona-tant nem bántottam, bár lehet, hogy nem is rám gondoltál. Annál inkább azoknak szántam a mondandóm, akik felvértezve érzik magukat, hogy megmondják a frankót, s közben olyan sületlenség kerül ki belőle, hogy szinte sírnom kell.

Más.
Szabad a gazda, -nem felejtettem el. Tehát: miért kell hét fő ahhoz, hogy elindulhassak a négy égtáj felé visszaszerezni, mit eleinktől elraboltak?

Kacsa1111 # 2012.05.19. 16:53

Kedves Legislator,

ne legyél ilyen szigorú! Senki sem bántotta a szent korona tant, csak megkérdőjeleztük aktualitását ill. az egyértelműségét. mert csak addig nem baj, hogy kidolgozatlan, ameddig nem akarjuk az élő jog részévé tenni.

Kacsa11

Legislator # 2012.05.19. 05:39

Nem olvasom a szentkoronás hozzászólásokat, mivel rájöttem, hogy két dologgal lehet bizonyosan felidegesíteni: az egyik, ha a Szent Korona-tant bántják, a másik, ha a békediktátumról mondanak nekem valami nemtetszőt.

Sunshine after the rain.

Kovács_Béla_Sándor # 2012.05.15. 21:08

Attól, hogy elitista az ember, még lehet jó demokrata. :)
Az egy félreértés, hogy a demokráciában a 160 és 200 cm magas embereknek ugyanolyan esélye van profi kosárlabdázóvá válni.

ius latratus # 2012.05.15. 17:04

Ide mellém néhány szolgát!, s nem ám cselédet, ki bérért...
Mihez kezdenénk a jobbágyokkal?

Mindegy. Én nem vagyok jó demokrata. S ezt nem az agyhalott pártelnök óta mondom, hanem már előtte is ezt szajkóztam. Magam egy enyhébb diktatúrában szebbnek tudnám elképzelni országunk jövőjét, de hát Platón óta tudjuk, hogy ha demokrácia, akkor ott bizony az olvas, az tanul, aki akar, s ez baj...

Ez is mindegy, ezzel kell élni. Demokráciában. Csak azt nem értem, hogy hogyan képes valaki párhuzamot vonni a tan, (egyeseknél: Tan), s a demokratikus államforma (berendezkedés) között.
Igaz az is, hogy jogtörténeti előadásokon érintettük a témát (magam nem nagyon, igaz, én Stipta prof. könyveiből tanultam az egyetemes jogtörit, s ott megemlítődik, de azért nem merném azt mondani, hogy bármiféle vitába bátran beleszállnék a témával kapcsolatban), de hát ezt nem lehet egyetlen skatulyába beleilleszteni, s onnan szórni a rész-igazságokat.
Vannak szervezetek, akik csak ezen lovagolnak (nem, a magukat radikális jobboldalinak nevező pártnak még csak szóba hoznia sem lenne szabad), de hát itt is találunk a valóságtól teljesen elrugaszkodott idiótaságokat, meg olyan mélyfilozófiai fejtegetéseket, hogy ember legyen a talpán, aki érti. Olvastam egy időben metapolitikai folyóiratot, háááát....

Demokraták? Chhh...