Jogi Fórum - találkozó


Rexor # 2010.12.15. 09:37

Érdekes, nekem éjjel 1-kor, buli után nem jutnak ilyen magvas gondolatok az eszembe. Igaz, elég ritkán szoktam olyankor gép elé ülni :)

Legislator # 2010.12.15. 09:44

Sziasztok!

Bocs, hogy nem mentem, de egy olyan megfázásocska bujkál bennem, és túl hideg volt ahhoz, hogy megkockáztassak egy hosszabb utat hajnaltájt hazafelé anélkül, hogy állapotom rosszabbodásától ne lehessen tartani.


Sunshine after the rain.

Impossible # 2010.12.15. 10:03

Szia Csipke,

igen, ezt már tegnap megbeszéltük, és köszi, hogy kifejtetted a véleményedet, aranyos Tőled. :) Egyébként egyet is értettem Veled. :)

kfgabri # 2010.12.15. 10:07

Impypók, te melyik évjárat vagy?

Nekem sajnos dolgoznom kellett, mire minden egyedi biztosítékkal készen lettem, kiderült, hogy csak alvázszám nincs a mélyen tisztelt audikhoz.

Impossible # 2010.12.15. 10:34

kfgabri,

'83. miért?

kfgabri # 2010.12.15. 10:41

Érdekelt, hány éves az, akinek ilyen sziklaszilárd hite van :-) Beeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :-)

Impossible # 2010.12.15. 10:54

ez kortól függne? :)

Csipke # 2010.12.15. 11:07

Imp, nálad semmi sem függ kortól... :D


Csipke

kfgabri # 2010.12.15. 11:07

Grádapánk tutira azt fogja kihozni, hogy rádindultam :-)
Nem kortól függ, de mindenesetre érdekes adat, hogy szocializáltságod melyik életszakaszában jutsz el idáig.

Legislator # 2010.12.15. 11:53

Csókoltatom az Audik alvázszámát:-D.


Sunshine after the rain.

Legislator # 2010.12.15. 11:54

Grád a pánk?:-D
Punksnotdeadbutskinheadsalways:-)))


Sunshine after the rain.

Impossible # 2010.12.15. 12:06

kfgabri,

szerintem a szocializáltsághoz sincs sok köze.
Van, aki öreg korában tér meg, van, aki fiatalon, teljesen változó, hogy kit mikor ér olyan hatás, aminek köszönhetően teljesen megváltozik, és a legkülönfélébb emberek közül is látni megtérőket.

Impossible # 2010.12.15. 12:07

Leg,

jobbulást kívánok a Fórum, a saját és a magam nevében is!

kfgabri # 2010.12.15. 15:04

Imp, van köze. Igenis számít, hogy milyen ingergazdag/ingerszegény környezetben élsz és milyen impulzusok érnek.

Pl. A Hit Gyülekezete kifejezetten értelmiségi vallás, húszas-negyvenes éveikben "térnek be" az újoncok, a Jehova Tanúi egy kevésbe szofisztikált réteget találnak meg, tágabb korosztályban.

Ez csak extrém példa volt, lehetőség szerint ne kérd ki magadnak, a szocializáltságot kívántam igazolni.

Grád András # 2010.12.15. 21:35

Most volt csak időm visszaolvasni az elmúlt 24 óra "termését". Egyes elemeit inkább nem minősíteném, úgy tűnik, valahogy mindenki "formában volt". Csak hogy én is felzárkózzak a színvonalhoz: Ha Leg a monogám náthájával különböző audik alvázát fogja csókolgatni, a végén még elkapják tőle. Vagy a náthát, vagy a monogámiát. És még most jönnek majd csak Kacsa macsó-like (rövidítve: Kamacsol) észrevételei. :-)

A szex témához (legalábbis részemről) amolyan zárszóként Kertész Ákos Makrájából Valit idézném, aki azt mondta Makra Ferkónak, hogy "Enni, inni, aludni, szeretkezni jó. Aki ebben meg akar akadályozni, az gazember." (Fejből idéztem, de azt hiszem pontosan.) Magam sem gondolom másképp...


dr. Grád Andrásügyvéd - egyetemi tanár1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.06-30-280-1846www.kapcsolattartas.hu

Legislator # 2010.12.15. 21:47

Autófertőző vagyok:-D.


Sunshine after the rain.

cat981 # 2010.12.15. 22:26

"Imp, van köze. Igenis számít, hogy milyen ingergazdag/in­gerszegény környezetben élsz és milyen impulzusok érnek." Vagyis a nevelődés, szocializálódástól, környezettől, leginkább ettől számít, kiegézítve a különboző manipulatív eszközökkel - majd mindjárt adok erről egy érdekes linket - és csak nagyon kevés emberre nem tud ez valamekkora (kisebb vagy nagyobb) hatással lenni, főleg nők esetében. Annyira jól megfigyelhető pl. az elmúlt tíz évben az "elkurvulásuk" ami már mindjárt az öltözködésükön is egyértelműen megmutatkozik (pl. ki jár ma nem combra-fenékre feszülő és befeszülő farmerba még a 40-50-es korosztályban is manapság? 10-ből 1 talán?)

Most pedig az ígért link:
http://tttweb.hu/index.php?…

A címe szerintem nem valami szerencsésen válaszott, mert nem csak szexről van szó benne pl. vallásról is, de megéri elolvasni kb. fél óra, nagoyn jól összefoglalja azt miről itt a vita folyik, illetve jól bemutatja azokat a manipulatív eszközöket ami nagyban hozzjárult a mára kialakult helyzethez.

cat981 # 2010.12.15. 22:30

most látom csak hogy ez a téma a "Jogi Fórum - találkozó" topicban megy és én meg úgy írtam ide hogy nemjogász vagyok. Ezer bocsi :).

Impossible # 2010.12.16. 00:24

cat,

nem érdekes, hogy jogász vagy-e, nyugodtan írj ide is, sőt a legközelebbi találkozóra is gyere el! :)
Unalmas, ha csak jogászok vannak. :D

kfgabri,

"Pl. A Hit Gyülekezete kifejezetten értelmiségi vallás, húszas-negyvenes éveikben „térnek be“ az újoncok, a Jehova Tanúi egy kevésbe szofisztikált réteget találnak meg, tágabb korosztályban."

A hitgyüli és a jehova tanúi is szekta, tévtanításokkal. A hitgyüli a pénzről szól, a tagok rengeteg pénzt fizetnek be, ami a vezető legújabb típusú kocsijára megy el... a jehova tanúi olyan szinten szó szerint és agyatlanul értelmezik a Bibliát, mint tyúk az ABC-t. Ezekből kiindulva vitatom, hogy igazán értelmiségi embereket tudnának megszólítani, persze kérdéses, mit akarunk értelmiségi alatt érteni (ha ennek köze van némi intelligenciához is, akkor igazam van).

"Imp, van köze. Igenis számít, hogy milyen ingergazdag/ingerszegény környezetben élsz és milyen impulzusok érnek."

Számítani számít, de nem ettől függ, hogy megtérsz-e. A hitgyülibe való belépést pedig a legnagyobb jóindulattal sem bírnám megtérésnek nevezni, ahogyan a jehovistákhoz való csatlakozást sem. Szóval eléggé két malomban látszunk őrölni, amikor erről vitatkozunk. :)

kfgabri # 2010.12.16. 05:22

Nézd Imp, ha azt várod, hogy toleráljanak téged, akkor Te is toleráld a világod. A szcientológia, a hitgyüli és tsai létező jelenségek és embereket boldoggá tesznek.

Jártál már egy zsinagógában vagy mecsetben vagy hitgyülis tapsikolós nemtudominekneveziken?

Picit csalódtam benned, hogy az egyébként kívülről nézve furi kisegyházakat így lerendezed...

Úgy gondolom, hogy a zsidó-keresztény kultúra ott cseszi el és te is ezt a látszatot mutatod, hogy csak az ő hitük a faszányos, mindenki más hülye.

Én nem azért írtam a saját származásomról, hogy felvágjak vele, azért írtam le, hogy lássátok, kívülről nézve idejétmúlt-furcsa-stb. szokások teljessé teszik az embert és ez a környezet által is mérhető hatás és elismerhető, feltéve, ha nyitott vagy rá.

Én úgy teljesedek ki, hogy főzök, te úgy teljesedsz ki, hogy hiszel. Nincs jogod azt mondani, hogy a hitgyüli a pénzről szól (pedig nekem aztán közöm nincs hozzájuk), mint ahogy a te elkötelezettséged sem a cölibátusról.

Kicsit több elfogadás kéne a világtól, a világról?

Nagyon kevesen voltunk (talán ketten), akik nem ízléstelenkedtek azon, hogy nő ide vagy oda, ezért picit sérelmezem ezt a "két malom" dolgot, és azt, hogy egy mozdulattal odébb sepred azt, ami más formában (de ugyanabból a monoteista alapból) másokat boldoggá tesz.

Gondolj csak első latinórádra: alterum non laedere.. Akkor mit bánt téged, ha a hitgyüli önként fizet a szervezetébe és a szervezetre fordítja?

Impossible # 2010.12.16. 05:50

kfgabri,

elfogadom, hogy léteznek szekták, ettől még van róluk véleményem, ami pedig úgy szól, hogy átverik az embereket.
Az elfogadásra szükség van, de ez nem jelenti, hogy a dolgok között nem helyes különbséget tenni, és azt sem jelenti, hogy nincs mialapján különbséget tenni.
A főzés és a hit között van egy olyan lényegi különbség, hogy a főzés nem ad kielégítő választ a létezés miértjére. A hitgyüli pedig azért szól tisztán önérdektől vezettetve a pénzről, mert aránytalan mennyiséget fizettetnek be, és azt a vezetés saját magára költi el.

lawcitrom # 2010.12.16. 08:46

Szép jó napot mindenkinek!
Öröm figyelni az itteni dolgokat, s konkrét személyekre célzott, minősítő kijelentés nélkül: szerintem a helyes megfejtés abból állna, hogy akinek erős valamely nézetekbe vetett hite, majd olyan párja lesz és keres is, aki hasonlóképpen, vagy megfelelő toleranciával gondolkodik. Engem csak az szokott esetenként zavarni, ha a valaki a saját nézetét „erőszakos” módon ráerőlteti a másikra, vagy ezt folyamatosan megkísérli. De mindeddig tiszteletben tartom. Fontos, hogy legyenek kapaszkodói az embernek. Kinek mi. -Én ebéd nélkül nem is tudok létezni-bocsánat, ezt nem hagyhattam ki.

Impossible # 2010.12.16. 09:13

lócitrom,

nem tudom, most miről hadoválsz, szó sem volt ráerőltetésről. Inkább ebédelj.

Rexor # 2010.12.16. 09:15

Ugyan nem ismerem túlzottan sem a Hit Gyülekezetét sem a Jehova Tanúit (egy két dolgot tudok csak róluk, de ez tényleg nem túl sok), de annyi biztos, hogy a vezetői ezeknek a szektáknak nem élnek rosszul. Ugyanakkor fel lehet fogni egyfajta szolgáltatás/ellenszolgáltatásként is, hiszen a tagok is jól érzik magukat, és boldogok ettől. Ha ez támaszt nyújt nekik az életben úgy gondolom tényleg toleránsnak kell lenni velük szemben. Felnőtt embereke, szabad akarattal rendelkeznek, miért ne dönthetnénke szabadon arról, mi a jó nekik. Inkább ez mint a drog és az alkohol.

Impet is megértem, mert egy igazi katolikus tényleg szektaként tekint ezekre az "egyházakra". Az megint másik kérdés, hogy sajnos a katolikus egyház is gyakran a pénzről szól/szólt (elég csak a búcsúcédulákra gondolni, ami annak idején elindította a reformációt).

lawcitrom # 2010.12.16. 09:25

kedves Impossible,

nem lehetetlen megérteni: a toleranciáról beszéltem.
Emiatt se érezd sértve magad.

üdv