szakvizsgazo1217:
Igen, A betűs, ezért szinte mindig az elején hívják be. Tőle minden tételsprnak az elejéből kérdeztek, meg valamit a legvégéből (gondolom a vizsgáztatók így egyenlítik ki) :-) De annyira az elejéből, hogy pl. alapjogokból élethez való jog és abortusz. Munkából a munkaviszony elhatárolása más jogviszonyoktól. Mi az üzemi baleset fogalma? EUból pedig fel kellett sorolnia a szerződéseket.
Szóval tényleg alap dolgok.
szakvizsga - "B" rész (büntető)
Van, aki októberben kezd tanulni a B részre?
Ha igen, miből tanul, és melyik tárggyal kezdi a tanulást?
Kedves Friplifrapli!
Én élnék az általad írt lehetőséggel. Ha módodban áll elküldeni, a B és C rész anyagát várom a zarad@freemail.hu e-mail címre.
Előre is köszönöm a segítséged!
Kedves Friplifrapli!
Kérlek nekem is küld el a jogiszakiról lementett anyagaidat a dr.bense.richard@gmail.com e-mail címre.
Előre is köszönöm a segítséged!
drkriszti,
Én! És még nem tudom.... azért vagyok itt, hátha jön az ihlet!!!
Sziasztok!
én már tanulok és októberre végzek is vele, remélem. jogszabályokból tanulok elsődlegesen, a tételsor által megadott anyagokból és hozzáolvasom hol jobban, hol felületesebben a tankönyveket (HVG-s Bj ált és kül rész, be és a vókó féle bv).
az anyagival kezdtem, az általános részt ki kell egészíteni a könyvvel mindenképpen. már a bv vége felé járok, arra törekszem, h a tvr. menjen, a szabályzat és a 9/2002 IM rendelet "gyilkos". aztán szabs.
végül a vizsgáig a be. közben pedig ismételgetek is szakaszosan. nem egyszerű.
KITARTÁST minden sorstársnak! :)
Szia Danina,
említetted, hogy egy ismerősöd most volt vizsgázni. Esetleg megosztanád velünk, hogy ő mit mesélt? Milyen volt a szóbeli?
Köszi, z
persze!
ő csupa pozitív dolgot mesélt, jó bizottsághoz került. a Kúrián volt, az elnök, aki az anyagit kérdezte. Kónya István bíró úr volt, a bv-t - ha jól értettem - valamelyik megyéből egy rendőrkapitány kérdezte, a be-t pedig egy ügyvéd. gyakorlatias dolgokat, példákat kérdeztek.
kevés kérdés rémlik, de ezek között volt a kísérlet, az önkéntes visszalépés esetei példákkal, a lopás, a dolog elleni erőszak fogalma, hogy viszonyul egymáshoz az önvádra kötelezés tilalma és a bizonyítási teher(?), ha valakit ittas vezetésen csípnek, akkor lehet-e kötelezni vérételre, bv-ből elzárás végrehajtása, talán közérdekű munka, fenyítések-jutalmak, bünt és int végrehajthatósága. ilyesmik :)
úgy tudom, h amíg ott volt, addig mindenkinek sikerült. nem kell aggódni, csak tanulni :$
Köszi Danina! Ez bíztatóan hangzik :-)
Azt lehet tudni, hogy ő melyik nap volt?
Azért kérdem, mert még nem véglegesítettem le a jelentkezésemet. És visszaolvasva azért elég éles különbségek voltak az élménybeszámolókban. Tudom, hogy nemcsak a bizottságon múlik, de azért az elég rossz érzés, amikor ugyanazzal a felkészüléssel az egyik nap simán levizsgázik valaki, más meg megbukik, csak azért, mert egy vérengzősebb grémiumot fogott ki.
Én is most kezdtem tanulni. Első körben mindent átolvasok. Ahogy olvastam itt a többiektől, eléggé bemagolósan kérik vissza a jogszabályszöveget.
z
szívesen, és örülnék, ha más is megosztaná a tapasztalatait, aki a napokban vizsgázik/vizsgázott büntiből.
egyébként ő szerdai napon volt. de szerintem semmi jelentősége nincs, több bizottság van minden nap és kiszámíthatatlan.
vicaszabo, Te mikor mész vizsgázni?
Én így tervezem a sorrendet: bv-jog, szabs. jog, btk., be. :/
Sziasztok!
A felhívásom nyomán most már jó sokan írtak nekem a jogiszakis anyagok iránt.:) Igyekszem győzni az iramot, de mivel lassan nekem is a finisbe ér a felkészülés, nem biztos, hogy lesz érkezésem mindenkinek emberi időben válaszolni. Van esetleg valakinek ötlete, hogy lehetne ezeket újra közkinccsé tenni, netán tudna informatikailag nálam jártasabb ember beszállni a dologba, ha átadnám neki az anyagokat? (Pl. valami fájfeltöltős oldallal, vagy ilyesmi...)
Üdv és sok sikert!
Sziasztok!
A technikai hátterét pontosan nem ismerem, de azt tudom, hogy gmailben lehet olyan levelezőcsoportot csinálni, ahol mindenki látja a másik által arra a címre küldött levelet/anyagot. Ehhez össze kell gyűjteni az e-mail címeket, és mindenki kap egy meghívót, utána pedig lehet leszedni az anyagokat. Persze ez is időigényes, és utána is problémás a későbbi "tagfelvétel".
drkriszti: novemberben, de nem lesz időm tanulni, és belémhasított az éjjel, hogy nem is lesz! :)
Nekem az értéssel is lesznek gondok, úgyhogy anyagi, be, és utoljára ami marad!
Kedves Mindenki!
Az elmúlt időszakban többen jelezték, hogy leállt a jogiszaki.hu. Sajnos a tárhely-szolgáltató komoly támadást kapott, ezért állt le az egész oldal. Sajnos úgy néz ki, hogy nem sikerül orvosolni a hibát náluk, ezért újra kell rakni az egész oldalt.
Várhatóan a hétvége folyamán újra tudjuk indítani a honlapot.
Köszönöm a türelmeteket.
Sziasztok!
November második felére van -e itt versenyző büntetőből? :)
Friplifrapli: én regisztrálnék egy gmail-es címet, ahová átküldeném a cuccot, majd itt publikálnám az azonosítót és jelszót. Ez tokkal-vonóval 4-5 perc, és nem kell százfelé küldözgetned utána.
pl: buntijegyzet@gmail.com, jelszo: kutyafule
Én már most előre köszönöm, sokunknak segítesz vele! Ha átmegyek, emelek neked egy bronz lovasszobrot... :)
sziasztok megy valaki október 8-án írásbelizni büntiből???
Sziasztok!
Mivel Kondidori jelezte, hogy hamarosan újraindul egy oldal a jogiszaki anyagaival, kérem, hogy csak az kérjen anyagokat tőlem, akinek a felkészülés miatt kifejezetten sürgős. Problémaként jelentkezett amúgy, hogy a freemail és t-online felhasználók komplett jegyzetcsomagokat kértek, de ezeket számukra nem nagyon tudom átküldeni tömörítve, mivel a gmailnél 25 MB a csatolmánykorlát, az említett két szolgáltatónál viszont csak 5 MB (és pl. a büntető anyagi tömörítve 25 MB lett nekem). Nekik így bizonyos anyagoknál egyenként kellene a fájlokat becsatolgani, ami azért kicsit időigényes tud lenni...Úgyhogy aki nem tud nagy mennyiségű anyagot fogadni egyszerre, és nem nagyon sürgős a dolog, azt kérem szépen, hogy várjon türelemmel, míg újraéled az oldal (az is megoldás, ha jelzitek, hogy melyik az az anyagrész, amihez kifejezetten jegyzetre lenne szükségetek, és akkor tudok szelektálni)!
Köszönöm a megértéseteket!
Ja, és köszi az ötletet Borsopanna, ha esetleg Kondidorinak valami okból nem jön össze az oldal újraindítása, akkor élek is vele...
Kedves Friplifrapli,
akkor én türelemmel várok, mert novemberben megyek.
Te mikor mész pontosan? Most a közeljövőben, ha jól emlékszem. Jó készülést, ügyesen!!! :)
November 2. felében, valaki?
Két kisgyerekkel meg lehet ezt csinálni? Ugye meg? Csak meg. Jaj, remélem.
Szép napot mindenkinek! :)
BP.
Szia BP!
Bizton állíthatom, hogy két kisgyermekkel meg lehet csinálni. Én tavasszal kezdtem B-vel, aztán még nyár előtt az A-t is megcsináltam, most pedig a C-re készülök (jövő hét). És persze a két kisgyerek is adott :-) De szerintem kérj segítséget. Én minden vizsga előtt 5-5 napra felhívtam egy-egy nagymamát, így vizsgánként majdnem két hét "nyugalmam volt"... persze még így is lefoglalják a gyerekek az estéket, de legalább a délutáni játékból kivonhattam magam.
Szóval fel a fejjel!
D
Azta, D, hát megemelem a kalapomat előtted!
És szívből gratulálok is ahhoz, hogy a két kis Mazsola mellett már itt tartasz! :) (Csak kíváncsiságból, mennyi idősek?)
Nagyon sok sikert kívánok neked az utolsóhoz, ismeretlenül is szorítok érted, Anyukatársamért! :))
És köszönöm a bíztató szavakat is! :)
Minden jót neked, ügyeskedj!
BP. :)
Szia mindenkinek!
Ha két gyerek és munka mellett készülök okt 5.-ére, az reménytelen, ha most kezdem?
Hogy lehet halasztani és mennyibe kerül?
Mindenkinek köszönöm az eddigi segítséget!!! Tuti jó, hogy vannak ari emberek!!!
Sziasztok!
Nálam 3 évesek voltak most nyáron a gyerekek.
Ipacs: szerintem halasztani nem érdemes, mert azért is fizetni kell, meg az UV-ért is. Arról nem is beszélve, hogy ha csak egyből buksz - de nyugi, Te egyből sem fogsz! - akkor csak azt kell ismételni. Szóval érdemes kéttőt jól megtanulni, a harmadikból pedig csak annyit, amennyire időd van.
Logikai alapon azt mondanám, hogy a BV és szabs a legkönnyebb, azt biztosan meg tudod tanulni 3 nap alatt. Ezen felül ha még egy tárgy nagyon jól megy - mondjuk 1 hetet hagysz rá - akkor már nagyon jól állsz. Az utolsóra pedig amennyi marad.
Szóval szerintem ne halassz.
(Egyébként bennem is megfordult ez a lehetőség, mert a két gyerek köhögés miatt nem jár oviba és nem haladok semmit. De ugyanezért nem halasztok: ha valami csoda folytán kettő meglesz, már azzal előrébb vagyok. Ha meg három... az lenne egy álom!)
Kitartás!
D
DDD: ikrek??? Hűű, hát akkor neked már nem könnyű meglepetést okozni! :) Kitartást a tanuláshoz, drukkolok! :)
Ipacs: érted is szorítok, nagyon!!! Én még az elején vagyok, nem tudom, mire mennyi idő kell(ene). Szerintem se halassz. Menj olyan blúzban, amire rányomtatod a gyerekek képét, alá "mellettük enyit sikerült" felirattal... :))))
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02