szakvizsga - "B" rész (büntető)


Pracli # 2012.11.19. 15:09

Én sikeresen kihagytam a határozatomból azt,hogy közérdekű munkával megválthatja a pénzbírságot,meg van még pár hiba..miért is lenne egyszerű..szóval jó kis kiegészítésekkel fogom kezdeni a szóbelit:)
Hercegnő azért nem semmi kis jogeset ez,nekem most nulla az agyam hozzá..

banánhintahercegnő # 2012.11.19. 14:58

kíváncsi vagyok majd a véleményekre ám jól...:)
és fáj a hasam, lehet, hogy elkaptam a kutyámtól az álterhességet??!!! :) :)

banánhintahercegnő # 2012.11.19. 14:49

Nahh itthon vagyok, Helló újra mindenkinek! :)

Pracli, gratulálok a jó jogesethez, szép megoldáshoz.

Vica: már jobban vagyok, csak egy kedves pánikbetegség évek óta elkísér és a reggeli stressz hegyek nem tettek túl jót neki :)

A jogesetem:
volt egy ember szakálla volt kender (I. r. vádlott) megvett egy ingatlant hatósági árverésen. De a néni, aki benne lakott nem költözött ki belőle. Ezért kiürítési pert kezdeményezett a I. r. vádlott, ami még nem volt jogerős. De egy gondolta, azért ő kiköltözteti a nénit.
Aki mellesleg öveg volt (és vanda is), épp egy combnyaktörcsiből lábadozott otthon, amikor betoppant hozzá első rendű vádlott és két alkalmazottja (II. és III. r. vádlottak). Mondták már pedig a néni költözni fog, mese nincs. Néni jujjj de megijedt, összepakolni sem volt ideje, telefonálni akart a fiacskájának, de I. r. vádlott kiütötte a kezéből a telefont.
Aztán közben matattak, II. r. zárat cserélt, III. r. szépen összepakolta a néni holmiját és jól átköltöztették a fiához.

Hát így... ítéletet kellett hozni.

Mivel csak tényállás volt, személyi körülmények nem, azokat én találtam ki, meg a bizonyítékokat is.

Elítéltem őket jól.
Halmazati büntetést szabtam ki,

I. r. vádlott bűnös volt 1.rendbeli védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett önbíráskodás bűntettében, valamint 1 rendbeli védekezésre képtelen személy ellen elkövetett személyi szabadságmegsértésében

ii. iii. rendűek az önbíráskodásban szerintem bűnsegédek voltak, mert nem valósítottak meg tényállási elemet, a szem. szabban meg társtettesek mert hárman együtt vitték a nénit a fiához...hát így ha jó. remélem jó.

még gondolkoztam a magán laksértésen ii. r. vádlott terhére, aki kicserélte a zárat...de nem írtam bele, pedig lehett, hogy kellett volna....

vicaszabo # 2012.11.19. 13:56

Hú, Hercegnő, egyél csokit! Sokat, az mindenre jó hatással van. Remélem csak múló a rosszullét és szerdára rendbejössz! Fene egye meg, hogy el tud fáradni az ember!!! Még két napot bírjunk ki, és utána meg jön a pihenééés!!! És főzök egy rendes ebédet. Nem, inkább elmegyünk étterembe!
Hétköznapi, tök egyszerű dolgokat fogunk csinálni. Elsőként elpakoljuk az irathalmazt ami alattomosan a lakás minden részletébe tanyát vert :)

Sann: a próféta szóljon belőled: szeretném és is úgy abszolválni mint te:) könnyedén, flottul elegánsan :))))
Jó látni hogy van élet a vizsga után, nem lesz ez másként nekünk sem.

Remélem készül a tündibündinagyonjóindulatúkedvesjókatkérdező bizottság....

sann # 2012.11.19. 13:46

Én jó hírnek értékelem az írtakat, ezek szerint sikeresen megoldottátok a feladatot!:)

Azon ne izguljon senki, hogy már nem nagyon tud tanulni, ez annak a jele, hogy már tudjátok az anyagot! Nem tudom Borsopanna, h Te hogy voltál vele, de én pl. vasárnap délután (3 nappal vizsga előtt) se tudtam egy betűt se tanulni, a vizsga előtt kedden is déltől csak cipeltem magammal a btk-t, de már nem tudtam se ismételni se tanulni. + mindenki ismeri az érzést, amikor megy a vizsgára és teljes üresség keríti hatalmába, még azt se tudtam volna megmondani, h mi a bcs. foglama (saját szavaimmal se :)). Szóval ezen ne pánikoljatok, inkább pihenjetek már és csak a legfontosabbakat lapozzátok át max.!

banánhintahercegnő # 2012.11.19. 13:27

Sziasztok élek, minden rendben. Bepanikoltam, hogy elveszik a btkt mert volt benne bh... Csak simán bh, hercegnő nélkül. Végül vettem egy újat...aztán rám jött a rosszullet, ki kellet mennem, de megnyugodtam, visszajöttem, húztam másik tételt és megoldottam. Részletek hamarosan, csak most telefonról írok

vicaszabo # 2012.11.19. 12:48

Pracli, leveledből ítélve jó a hangulatod, ez 50 % siker.

Most én is ezt az oldalt erősítem, szabadulási eljárásom megkezdődött, átmeneti csoportba kerültem, ma csengőhangot töltöttem le és majd fel a telefonomra (nem tudok ilyen modern dolgokat egyébként kezelni) azonkívül ebédet főzök.

Tudni még azt sem tudom amit eddig, mert egyszerűen ami 2 nappal ezelőtt volt a kezembe, törlődött. De a szerencsefaktor a másik majdnem 50 % tehát van esélyem!
Hercegnő, remélem minden ok!

Családom nagyon várja szabadulásomat, ők is tervezgetnek (= előre isznak a medve bőrére).
Szerdán viszem a lovat, meg a medvét, és utánam a vízözön. Megmondom a bizottságnak itthagynám a gebét, mert mindenki szerint ügyes vagyok, okos menni fog, és egyébként is tök sokat tanultam rá, ne azt értékeljük mennyit tudok, kezdjenek az állatkerttel amit akarnak, én mentem, pá!
Egyébként jól vagyok:))))

Borsopanna # 2012.11.19. 12:39

Pracli: jajj, de jó, ügyes vagy! :) Arról a feladatról már többször írtak vizsgázók, te ismerted?
Teljesen mindegy a bizottság, a hátra lévő 1-2 napban ne törődj semmivel, csak saját magaddal ! Ismételj, fényezd meg a lovad patkóit, aztán hajrá, ilyen ügyesen, mint ma! :)

BHH: veled mi volt? Milyen feladatot kaptál? Mi volt a Btk-val? :)

Hogy ismertétek fel egymást? :) Ott lógott a fórumos nick-etek a nyakatokban? :D

Kondidori: én megemelem a kalapomat előttetek, amiért ennyit dolgoztok értünk, vizsgázókért. Szerintem mindannyiunknak hatalmas segítség az oldalatok. Köszönjük!!!
Aki meg szórakozik veletek, annak tudnék érdekes dolgokat kívánni, csak nem szeretném, hogy kimoderáljanak... :)

Vica: hogy vagy? Lelkivilágod? :) Gyerekek hétvégéje OK volt Mamánál? Ügyes vagy, így tovább, még egy icipicit kell kibírni! :)

Pracli # 2012.11.19. 12:07

Sziasztok!
Most értem haza. Szabálysértés másod fokot húztam,a feladat az volt,hogy tiltott kéjelgés miatt 20 nap elzárát kapotr az eljárás alá vont személy,megfellebbezte,mert 7 éves gyerekét egyedül neveli. Én megváltoztattam az első fokú végzést,mivel nem lehet ilyenkor elzárást kiszabni,aztán kapott tőlem pénzbírságot. Remélem jó lesz...egy dolgot nem találtam meg,h melyik szakaszra hivatkozva nincs helye további fellebbezésnek..
Hercegnőnél volt egy kis btk krízis..miután kihùztam a tételem már én is le tudtam volna passzolni a btk-mat,de addigra megoldotta :)
Szerdán Ítélőtábla 4. Emelet. Tapasztalatok??

vicaszabo # 2012.11.19. 11:20

Kondidori: kinek az érdeke ez, vagy miért csinálja? Tudom mennyit dolgoztok vele, és le a kalappal, én személy szerint a jogiszakis oldal és az azon található információk nélkül sehol sem lennék. Hosszan tudnék tárgyilagosan is áradozni miért, de röviden: az oldalon fellelhető információk felbecsülhetetlenek.

Nem fér a fejembe ki és miért csinálja, de biztos elnyeri méltó jutalmát :(

Remélem sikerül helyreállítani és használni is, addig meg próbáljátok meg az egyebeket használni!

kondidori # 2012.11.19. 10:36

Annyira de annyira boldog vagyok, hogy valaki már megint meghackelte az oldalt... De a rohadék még a jelszót is megváltoztatta, hogy nehogy vissza lehessen állítani, szóval kezdhetjük előröl rakni.

De persze a másik oldalunkat ami ennek az aloldala érdekes módon nem bántotta, szóval nem vagyok az összeesküvés elméletek híve, de...

Borsopanna # 2012.11.19. 10:22

Szia Mindenki! :)

BHH+Pracli már lehet, hogy leadta a dolgozatot, remélem, vidáman jönnek majd és elégedettek lesznek, amiért ügyesen vették az első akadályt.

Heni: írtam mailt! :)

Vica: minden szavaddal egyetértek, és úgy örülök neked, amiért ilyen ügyesen kitartasz és lelkesíted a csapatot! :) Két nap, KETTŐ és VÉGE! Hallod? :))) Utolsó energiarakétákat most kell mozgósítani, ha kell a lelki támasz, akkor én mindig itt vagyok, csak szólj! :)

Sann: szia! :) De jó, hogy még te is itt vagy! :)

Louisss: üdv. a csapatban! :) A jogiszaki.hu-n volt fent pár iratminta!

Mindenkinek szép napot kívánok, Vica, tarts ki, itt a finis!!! :)))

Gyheni # 2012.11.19. 09:42

Sziasztok,

borsopanna átküldenéd nekem azokat a kérdéseket, amik neked megvannak büntiből? (facebookos, én nem találom, pedig már kerestem..)

aki ma írásbelizik, annak nagyon drukkolok!amúgy kérdésem írásbelihez: kapunk egy tényállást, értelmezzük és ahogy mi szerintünk a legjobb a minősítése, azt megírom.. oké..de pl. ítéletben számba vett bizonyítékok mérlegelése, büntetéskiszabási körülmények..ezekre én találjak ki ott helyben vmit vagy csak írjam le, hogy most következne az a rész, hogy....xy..de erre nincs adat a tényállásban. tehát hogy áll össze ott a dolog?

pl. aki polgárból keresetet írt az is hogy kellett elképzelni?

Mókus: fiatalkorúnál nincs én úgy tudom.

perújítás hol? Be vagy Bv? BE-ben: terhelt terhére csak életében lehet és elévülési időn belül. terhelt javára: korlátlan.

remélem nem mondok hülyeségeket :)

csoki nálam is van, munka szintén. óriási! :)

Mókusok # 2012.11.19. 08:00

HAjrá a maiaknak, meg a szerdára is sok sok cseresznyét Vicának és hát már alig van pár nap...és nekem szinte már nem olvasható a törvényszövegem, kb. 6 színnel van áthúzva egyszerre....és vannak dolgok amiket nem értek...
Rendőrségi törvény : műszeres ellenőrzésnél : akkor most lehet a fk. nál poligráf vagy sem??
Aztán vannak szakaszok amik ugyanazok pl: Be.536. §(2) és 539.§(3) no meg az 539. §(1) és az 540.§ (4) is, de miért írják le kétszer...teljesen megzavarnak ezzel...:)
Perújításra mennyi a nyitva álló határidő?
És mindenkinek kitartást, csokik nálam is mennek mint Gombóc Artúrnál, de sajnos itt ülök a melóban, pedig még lenne mit nézegetnem...

vicaszabo # 2012.11.19. 07:41

Pozitív napzárás után még pozitívabb napkezdés, ti mindjárt húztok, mi mindjárt tanulunk:)

A héten versenybe kerülőknek még az utolsókhoz sok erőt, akinek meg van még ideje szépen nyugodtan építse, és arra koncentráljon hogy ne készüljön ki idegileg és fizikailag mire jön a vizsga (tudom nehéz!!!:)

A legszebb dolog ebben a vizsgában mikor vége!!! :)Ééééés ez már közel!!!! Megyek, tömöm a buksiamt, növelem a bizottság esélyét hogy átengedhessen! :))))

banánhintahercegnő # 2012.11.18. 21:38

egy ilyen pozítiv napzárás után csak jó jöhet.

A mai bölcsességem Nektek:
a becsület olyan mint a bögre, csorbításra alkalmas...

Gyheni # 2012.11.18. 21:17

Hajráááááááááááá csajok!!!! :)

és köszi a felém érkező bíztató szavakat is és a tudományos magyarázatát a repülő törvények jótékony hatásának :D

jobban vagyok én is.
Kriszti: remélem te is valahogy túllendültél a holtponton.

Vica: és milyen filmet fogtok nézni ?:)))

Jó éjt nektek, széép álmokat, pihentető alvást!!

Pracli # 2012.11.18. 21:02

Jajj gyerekek!! Annyira jól esik ez a sok bátorítás!! Hercegnő holnap rajtunk a világ szeme:):) én aludni készülök,mai nap nem csináltam semmit..utaztam,pihentem:) Holnap jelentkezünk mi volt!!

sann # 2012.11.18. 20:12

Sziasztok! Hercegnő és Pracli naggyon ügyik lesztek holnap, én érzem és nagyon szorítok!!

Azon h ,kitartás (nem a különös részi), percekig nevettem. :))))

Csak pozitívan, még mindenki tartson ki egy kicsit!!!

Louisss # 2012.11.18. 20:02

Sziasztok!

Ki jön december 3-án reggel Bv. írásbelizni?
Aki Bv. írásbelit választott az honnan szerezte be az iratmintákat?
Mindenkinek sikeres felkészülést kívánok!

vicaszabo # 2012.11.18. 19:38

Nagyon nagyon gondolok ám rátok, Pracli és Hercegnő!!! Jó lesz ez a holnapi nap, de a szerda még jobb:) Jó hírem van: Holtpont után az út mindig felfele van:)

Én azt az elhatározást tettem, hogy nem érdekel éppen mit nem értek, vagy tudok. A vizsgán vagy visszajön vagy nem. De attól én még mindent megtettem, a hátralévő pár napban meg is fogok, ha ez nem elég akkor sem tudok többet: már azt tervezgetem mit fogok a vizsga után csinálni, ezt a két napot meg asztrál testben büntetőjoggal kicsit felöntve ellebegem:)

A vicc, hogy most már ÉRTEM csak nem tudom! Az elején kiegyeztem volna ezzel az állásponttal:) Most már a mennyisége az ami borzaszt, meg hogy mindig minden az újdonság erejével és bájával hat!!!

A mai kommenteken ismét jót derültem, egyszer hangos kacajra fakadtam (betudták a bünti mellékhatásának), páromat mérsékelten kiosztottam mikor indítványozta hogy nézzünk valami filmet, mégis hogy képzeli?! Nem bír két napot várni?! szóval a mai nap is hasznosan telt!
Repülő törvények pedig igen is hasznosak, tudósok mutatták ki a repülési görbe és a közben lenyugvó idegrendszer összefüggéseit, tehát ha nincs más hátra hagy szálljon az a törvény!

Holnapra egy kalappal, ne felejtsétek az erő veletek van (vagy lesz) de a nap eltelik:) ügyesen, összeszedetten, és jegyezzétek meg mit írtok:)

Borsopanna # 2012.11.18. 19:31

BHH+Pracli: éjjel nagy alvás, reggel frissen ébredés, szénhidráttal teli reggeli, serkentő tejeskávé és csapjatok bele a lecsóba! :) Nagyon ügyesek lesztek, olyan sokan gondolunk rátok és drukkolunk nektek, hogy csak jó dolgok történhetnek veletek! :)

Heni: szerintem ne vessz el a részletekben, vagy ha el is veszel, ne tölts el vele túl sok időt! :) Óvd meg ettől a csodás anyagtól az ép agysejtjeidet, kellenek még a lélegzéshez, mozgáshoz is :)))))

Kriszti, nyugalom, a 3 hét még nagyon sok ahhoz, hogy akár minimális tudásszintről is felküzdd magad, és te már ennél sokkal-sokkal előrébb vagy! Meg fogod tanulni a Be-t is, sőt, még ismételni is fogsz! Nyugalom, ne kapkodj, nagyon jól haladsz, jól állsz! :)

Vica: :)))))))))))))))))))))))))

banánhintahercegnő # 2012.11.18. 19:19

Annyira cukrok vagytok, nekem már zsong a fejem, de holnap megcsináljuk Praclival ééérrrrzzzzzem a kiscsapatért és mi Őrangyalunkért :)

drkriszti # 2012.11.18. 19:17

A holnapi versenyzőknek hajrá-hajrá!!! Nem kell rajt-cél győzelem, csak görbüljön. :D

Ma megint volt nálam egy mélypont, csak ültem a szobámban a rablás-kifosztás-zsarolás trió felett, és naggggyon sajnáltam magam...amiatt meg még inkább, hogy még 3 hét, és a Be. van vissza...:(

De szuszááááá, mély levegő, kifúj, holnap új nap virrad, minden szép és jó...salalalala...:)

Gyheni # 2012.11.18. 18:23

helyszíni bírságnál, ha az elkövető tudomásul veszi a bírság kiszabását, akkor nincs helye jogorvoslatnak.. ha elismeri, még részletfizetést sem kérhet?

ha nem ismeri el, akkor a szab.hatóság megidézi, meghallgatja, úgy rémlik most.. tehát fellebbezés nincs is, akkor sem ha nem veszi tudomásul?

pracli, BHH: hogy vagytok???