szakvizsga - "B" rész (büntető)


drkriszti # 2012.11.20. 19:50

Hihetetlen, de irigyellek benneteket holnapi vizsgàzók, mert csütörtökön màr nem kell ennek a szörnyűsègnek a terhèvel èbrednetek... Ügyesek, okosak lesztek, nem lesz semmi gond, mèg Overdose is megirigyel majd benneteket!!! :D

Borsopanna, köszi kèrdésed. Neki indìtottam a lovamat a Be-nek, mèg döcögős az iram, hètvège felè talàn màr hozzàszokik az új pàlyàhoz, és felveszi a versenytempót. ;)

Heni, Te hogy vagy ma? =)

Pracli # 2012.11.20. 19:30

Egész nap a be-t olvasgattam,totál újszerű :) Még most vagyon elleni bcsket kellene átfutni,de nem tudom ez ér e már ilyekor valamit. Ki jön velem az ítélőtáblára?:) Jó lenne valami virtuális ismerős!!:)
Nagyon szurkolok én is mindenkinek,aztán este beszámoló!!

banánhintahercegnő # 2012.11.20. 18:37

annyira szuper cukkerek vagytok.
igen...holnap ilyenkor....

vááá de nehéz már az utolsó órákon túllendülni

sann # 2012.11.20. 18:13

Hajra lanyok, szurkolok nektek holnap!! Minden rendben lesz, jo bizottsagok varnak ratok, es minden eszetekbe fog jutni! Holnap ilyenkor marcsak pihi es unneples lesz!

Maxi00 # 2012.11.20. 16:46

Kedves Fórumozók! Megosztom a tegnapi BV írásbelim feladatát, és kérlek benneteket, véleményezzétek a megoldásomat. Köszönöm előre is.

Tehát Bv bírói határozatot kellett hoznom. Irtó hosszú szöveg volt hozzá, úgyhogy igyekszem a lényegesebbek mellet a részleteket is leírni, hátha pont olyat tartottam irrelevánsnak, ami nem is az...

G.D.-t 2011. június 6-án 2 év 10 hónap börtönb.-re ítélték rablás btt, garázdaság v., 4 rb. lopás miatt. Emberünk ült emiatt 2010-ben előzetesben pár hónapot, majd azt beszámítva az ítélet után megkezdte a fennmaradt szab.veszt. letöltését. 2012. májusában a Bv intézet előterjesztéssel fordult a bíróhoz, hogy módosítson fokozatot. Fegyházra kérte a minősítést, mert az elítélt (na itt van a sok-sok indok) ismételten és súlyosan megszegte a bv rendjét.

A végzés rendelkező részében a fegyházat elrendeltem, fellebbezésre adtam 8 napot, ill. a bűnügyi költség viselésére a terheltet köteleztem.

Az indoklásban írtam, hogy meghallgattam az elítéltet a bv intézetben, és elismerte..., ill. azt is írtam, hogy a nevelőjének a véleménye után a parancsnok is kérte a súlyosbítást az előterjesztésben (mert láttam ilyen mintát, hogy először a nevelő ír, aztán a parancsnok odaírja, hogy kezdeményezi ő is...)

Ami érdekes lehet, hogy odaírtam, hogy nem vettem figyelembe (vagy nem vizsgáltam...) az előterjesztés azon részét, amely szerint a büntetés célja a szigorúbb fokozatban jobban érvényesülne, mert már önmagában az ismételt és súlyos rendzavarás megalapozza a fegyházra való átminősítést.

Ti is úgy gondoljátok, hogy az enyhébb fokozatba sorolással ellentétben, a súlyosbításnál nem kell vizsgálni mást, csak pusztán azt a tényt, hogy a bv. rendjét ismételten vagy súlyosan megszegte-e.

Köszönöm a - szóbeli közeledtére tekintettel - gyors válaszokat.

vicaszabo # 2012.11.20. 16:05

Én egyre vígabban, mert menthetetlenül közeledik a holnap, vagyis a vége:)
Másra meg nem vagyok hajlandó gondolni.

A párom megjegyezte, ha nem ismerne azt hinné drogos vagyok,de minimum részeg. Nos így :)))

Lassan be is fejezem, amit éppen csinálok, és elmegyek aludni, egy éjszaka kimaradt :)
Bünti Angyalai ne hagyjátok magatokat, hogy ez a csúnya rossz (macs) bünti lenyomjon!!! :)))

Borsopanna # 2012.11.20. 13:23

Hogy vagytok, kis Triumvirátus?

Nagyon drukkolok nektek, minden rendben lesz holnap! :)
Holnap ilyenkor talán már túl is vagytok rajta.
Pici kitartás még, Lányok, holnap kemény csata, nagy győzelem, hatalmas pihenés! :)))

Thinking of U sooo bad! :)

r.e.k.a # 2012.11.20. 10:16

Sziasztok!

Borsópanna: átjöttek az anyagok, nagyon köszi!
Még egy kérdésem lenne: ti tanultatok jogi szakvizsga segédkönyvekből, vagy kizárólag a jogszabályokra koncentráltatok? 3 kisgyermekes anyukaként nincsenek már magas elvárásaim magamtól, elég lenne nekem a 2-es is, de nem merek kockáztatni. Valamelyik korábbi hozzászólásban vki dícsérte a Novissima kiadó könyveit. Ti miből tanultatok még? Márcsak a példák, illetve a gyakorlati szempontú megközelítés miatt tartok tőle, hogy nem elegendőek a kizárólag a jsz-ok. Jó Nektek, hogy mindjárt túl lesztek rajta, mindenkinek nagyon drukkolok!!!!

Borsopanna # 2012.11.20. 08:24

Sziasztok! :)

Vica, BHH, Pracli: ha tudnátok, mennyire pontosan tudom, hogy mit éreztek most, ma... Minden teljesen normális! :) A kóros elmeállapot egyszerre megmutatkozó mind az 5 fajtája :) Azt kívánom nektek mára, hogy legyetek nyugodtak, ne menjen a hasatok (tudom, fúj, bocsi... :)), tényleg ne idegeskedjetek, mert már bennetek van az anyag, nagyon sokat készültetek! Holnapra fényesítsétek ki Overdose szőrét, mondjátok, hogy dobjon fel egy gyönyörű mosolyt, és húzza ki magát, tartsa-tartsa mindaddig, amíg a kezetekben nincs a színes lap és a következő vizsga csekkje! :) Utána tőlem még a földre is lefeküdhet a lovatok a hullafáradtságtól, de addig NEM! :)
Meglátjátok, hogy minden rendben lesz, nagyon ügyesek voltatok, vagytok és lesztek holnap is!
Szívemből kívánom, hogy ki tudjátok hozni magatokból, ami a sikerhez kell. Nagyon gondolok mindhármótokra!
Ügyesen ma, nyugalom, ne kapkodjatok! :) Ma már csak lószőrfényesítés legyen! MINDEN OK! :)

Kriszti, Heni: életjelet kérek! :)

Réka: ment a mail! :)

Ügyesen mindenki! :)

Mókusok # 2012.11.20. 08:04

A holnapiaknak hajrá...én kezdek nagyon parázni....

banánhintahercegnő # 2012.11.20. 07:33

görl pávör lányok!

holnap harsonák és pezsgő durranás...
én egyebek mellett jelentem mára teljesen megkattantam :)

Heni: ez természetes, hogy amint megtudok valamit nyomom az infot. :)

vicaszabo # 2012.11.20. 07:29

Pracli: érzés hasonló. Ráadásul én híresen jó alvó vagyok, vizsgák, feszült helyzetek előtt sem zavar semmi és ált ban korán alszom. Tegnap 1.-ig forgolódtam, utána is felszínesen aludtam. Egy mindenki szerencséje hogy a kiskölkeim most nincsenek itthon, nem kellett kelni hozzájuk reggel. Úgyhogy én már nagyon várom a holnap délutánt. Remélem élsportolóhoz hasonlóan sikerült a formaigazítás, ma jól alszom, és holnap meg... itt ünnepelünk, hogy mindenkinek sikerült!!!!

Azt gondolom most már tényleg csak a szépre és jóra kell koncentrálni: akik itt vagyunk megtettük a tőlünk telhetőt, a tőlünk elvárhatón felül :) (mikor kopik ki ez a nyelvezetemből??:)) Remélhetőleg tényleg jó bizottságot kapunk, nem az alázósat, szépen kifeszegetik ami bennünk van, vagy bennünk sincs, de tök mindegy, és mi sem értve a dolgokat mosolyogva, eredményes szakvizsgával távozunk:) Erre vagyok hajlandó koncentrálni, ezt vizionálom :)
Ezt a napot meg a holnap délelőttöt meg túléljük :) túlélőcsapat hajrá! :))))

Pracli # 2012.11.20. 07:09

Ez az utolsó nap,nem bírok magamhoz térni tegnap óta. Csomó mindent át kellett volna nézni már írásbeli után,de csak bambultam magam elé. Ma azért neki kellene esni,de már rosszul vagyok a törvények látványától is. Hajrá csajok! Mindjárt szerda délután :)

Gyheni # 2012.11.19. 21:39

bHH: engem már meggyőztél a tudásoddal :)
ha esetleg arról kiderül vmi infó, hogy most akkor mi ott helyben találjunk ki bizonyítékokat + büntetéskiszabási körülményeket, vagy elég csak jelezni, hogy igen ez az ítélet része lenne, de ugye nincs rá adat, akkor ez nagyon hasznos infó lenne még nekem, szóval megköszönném ha vmit hallanál e körben és továbbadnád.

szép estét,
Heni

r.e.k.a # 2012.11.19. 20:35

Sziasztok!
Tudnátok nekem segíteni bv-s iratminta ügyben. Keresgéltem a neten, de úgy látom, hogy a Vókó-féle Büntetés-végrehajtási jog sehol nem kapható. Ha valakinek lennének esetleg iratmintái, nagyon megköszönném, ha megosztaná velem. E-mail címem: dr.vr@freemail.hu
Mindenkinek sikeres felkészülést kívánok! Én csak februárban megyek B részből, ez lesz az első, de már előre látom, hogy ez a fórum sokat fog jelenteni nekem az elkövetkező időszakban. Előre is köszönöm a segítséget! Réka

banánhintahercegnő # 2012.11.19. 20:31

egy betűt nem tanultam ma :O

banánhintahercegnő # 2012.11.19. 19:55

közben már arra is rájöttem, hogy nem vagyok teljesen inkompetens:
az eredeti jogesetben azért nincs minősített esete az önbíráskodásnak, mert 98as az ügy, akkor még nem volt minősített esete. De abban biztos vagyok, hogy ha most adnák fel, akkor minősített lenne.

Borsopanna # 2012.11.19. 19:44

Sziasztok!

Pracli, ezeket írd fel, add elő a szóbelin, és akkor meglehet az ötös! :)

BHH: hű, hát neked nem volt egyszerű a délelőttöd... De nagyon ügyesen összeszedted magad, húztál egy újat és szuperül megoldottad! Sajnálom a hasfájást, szerintem az idegesség miatt. Nyugalom, látod, milyen ügyes voltál ma is! :) Menni fog ez, minden rendben!

Vica: de aranyos vagy, még főztél is? :) Tök normális állapot, amiben most vagy, és nem is baj, ha visszaveszel néhyesből kettesbe, legalább ülepszik az anyag. Meglátod, milyen ügyes leszel szerdán! :) Délre mész a KIM-be helyszín kihirdetésre?

Heni: nagyon szívesen! :) Kólás nyalóka? :D Fúúj! :D Ízlett? :) Ja és igen, én megdicsérlek! :)

Kriszti: merre vagy? Hogy haladtál ma? :) Hogy vagy?

Sann: írásbeli és szóbeli között magamra se ismertem. Hiába volt meg a szándékegységem a tanulásra, inkább csak kerülgettem, viszont lemostam az ablakokat, alibiztem portörlést, a porszívózás meg alap, nekem az a dohányzásom... :)

banánhintahercegnő # 2012.11.19. 19:34

Heni, egy kis segítség, a másik tétel, amit húztam: parkoló autó, aminek a sofőrje olyan rokkant parkoló kártyát amit előtte valakitől elloptak és körözés volt kiadva a kártya ellen. A kártya ha jól emlékszem, nem az autó tulajdonos nevén volt (mily meglepő)

:) :)

vicaszabo # 2012.11.19. 16:14

Off: Heni: nagyon egyszerűt és táplálót, de felét odaégettem, úgyhogy gyorsan csináltam még mellé másik felét (rántott husi, sajt és mirelit párolt zöldség sztem kb 20 perc volt).
A film meg (amire nem válaszoltam) rendkívül lélekemelő lett volna, valami horror, de csak azért hogy az ingerküszöbömön átlépjen (utálom a horrort egyébként).

De hétvégén pótoljuk, elmegyünk kollektíve valami agynélkülit megnézni, mondjuk dzsémszbond?! :))

Na, ilyeneken jár az agyam, ahelyett hogy tanulnék. Szerintem rezisztens lettem a büntetőjogra!

banánhintahercegnő # 2012.11.19. 15:59

jaaa, akit érdekel: BH 2001. 101.

banánhintahercegnő # 2012.11.19. 15:59

nahhh megtaláltam a jogesetet.

Félig igazam volt: az önbíráskodás ok, és ii. iii. r. bűnsegéd is ok

személyi szabadság megsértése szerintük nincs. szerintem meg akkor is van és kész :D :D :D

Gyheni # 2012.11.19. 15:49

Borsopanna, ezúton is köszönöm a mailt :)

vettem ma kólás nyalókát! éppen azt tolom. hátha felpörget. már mindenben hiszek ilyenkor :D

Vica: mit főztél ?:)

BHH: anyagiból írtál? én is abból fogok.. amúgy én is ezt kérdeztem pont ma, hogyha csak tényállás van leírva akkor a bizonyítékokat meg ilyeneket ki kell találni? mert hát azért ez így elég hard... magánlaksértés mondjuk nekem is gyanús hogy talán még az. önbíráskodás stimm szerintem, a ii. iii. rendű vádlott is mondott, tett vmit? mert hogy többes számban írtad, hogy mentek a néninhez és mondták hogy na uccu kifelé a kecóból (bocs a szlengért, de nincs türelmem precízen írni).. mert akkor szerintem simán lehet társtettesség is, de gondold végig igen és beszélj vki büntetőssel. én nem vagyok ugyebár egy jogforrás :D
ha megvan a megoldás, súgd meg. nem volt egyszerű amúgy..

gyerekek, ma pozitív vagyok egyébként, dícsérjetek meg! :D

kitartás a nagy véghajrában Vica, pracli és Bhh!!!

banánhintahercegnő # 2012.11.19. 15:22

nem tudom, ez egy történeti tényállás volt össz-vissz, amit először húztam az is csak történeti volt...
ítéletben meg nuszáj a büntetés kiszabásnál figyelembe venni a körülményeket....meg értékelni a bizonyítékokat.

max nem lesz jó. ezt az elkövetési módot még végig gondolom, szerintem ők nem alkalmaztak sem erőszakot, sem fenyegetést a nénivel szemben, csak úgy ott voltak, de lehet, hogy rosszul gondolom...

vicaszabo # 2012.11.19. 15:14

Hercegnő, örülök hogy jobban vagy.
Most így első olvasatra annyit, hogy azt szokták mondani ami nincs benne a tényállásban az nincs benne! Nem látom hova és mit költöttél, személyi körülmények, meg bizonyítékok, de ha van ilyen azt gondold át,m ert nem véletlen nem írnak bele dolgokat, ez is tud csapda lenni.

Az első éca nekem is az önbíráskodás mindenképp, de itt a többiek is tevékenyen részt vettek nem csak segítettek.
Ha eszembe jut valami értelmes (de nagyképű vagyok, mint hogy eszembe meg hogy jut....) akkor írok!