szakvizsga - "B" rész (büntető)


cimó # 2012.11.21. 17:39

Vica,Neked is gratulálok!!!

drkriszti # 2012.11.21. 17:34

BHH, Pracli, fantasztikusak vagytok!!! Szìvből gratulàlok, és naggggyon irigykedem!! ;)

Vica, a Te eseted meg...úúúúúristen, nem akarok ilyet!!! :-[ Mindenesetre gratulàlok, a többit meg majd megszèpìti az idő! ;) Vège van, örülj ennek, de nagyon!! ;)

Tökre betojtam most Vica beszàmolójàtól, de olyan szinten fàradt vagyok, hogy ma nem megy a tanulàs, adok magamnak egy szabad estét, és alszok egy nagyot, hàtha holnap...vagyis muszàj, hogy holnap menjen...

cimó # 2012.11.21. 17:27

BHH,Pracli!õszintén gratulálok Nektek!:-)

vicaszabo # 2012.11.21. 17:23

Nos kedves kis fórumos családom, nagyon nagyon köszönöm a rengeteg biztatás, szeretgetést, nagyon komyolan mondom hogy nem mentem volna át, ha nincs ez (és még a valódi családom) támogatása, ez a háttér.

Pracli, Hercegnő, nagyon nagyon örülök, nagyon gratulálok!!!

Mókusok, menj el, azt mentsd a menthetőt :) Meg lehet csinálni, de ezt most nem adták ingyen :)

vicaszabo # 2012.11.21. 17:21

Én elmentem a vásárba fél pénzzel.... és egy döglött gebével!! A gebéről menetközben derült ki hogy döglött,de mivel tetszhalottnak értékelték elvitték!

Na szóvak sikerült, de nem volt egyszerű.

Részletek:
KIM, Kossuth tér 4, II. em. Dr Kahler Frigyes Veszprém megyei törvényszék elnök, Dr Galli István ügyvéd, és Dr Lodomiszkyné dr Kósa Ágnes ügyész. 6 an voltunk 3 írásbelis, 2 második vizsgás és én mint harmadik részvizsgás. Én voltam az utolsó. Első fiú (Pracli évfolyamtára): bement: halálsápadtan jött ki, hogy az ügyvéd aki a BTK-t kérdezi, nagyon szigorú, és nem is tudja mit kérdezett, de úgy érzi megbukott. Ehhez képest nagyon jó jegyeket kapott, és itt vége is a jó sztorinak: 2. lány 3 ötös plusz BTK ismétlés, 3. fiú (Pracli másik évfolyam társa) kettőből ismétlés (magyarul az írásbelit is meg kell újra írnia) 4. lány mindhárom ismétlés: na itt képzeljétek el a hangulatot.... pedig nagyon szuper pozitív és az én véleményem szerint felkészült csapat voltunk. 5. lány: közvetlenül előttem: kijött, két tárgyból ismétlés....

A vélemény egyöntetűen uaz volt, az ügyvéd lovagolt a szavakon,mindent szószerint kért, és mindent mellé (BKv, irényelv stb, azt is szószerint)

Ekkor jöttem én. Mivel az már világos volt, hogy ennek a bizottságnak, vagy legalábbis az ügyvédnek nem lesz elég amit én tudok (kb 3/4 -t tudtam szó szerint, de azért voltak szavak amik kimaradtak, és valljuk be nem is mind jutott eszembe a fantasztikus hangulatban.)

Kérdéseim:

Btk: büntetések intézkedések rendszere, és ez a tétel (kezében tartotta a tételsort, lapozott és úgy kérdezett), ebből a szabadságvesztés (itt nagyon sokat keveregtünk, mert nem értettem mit kérdez, hát szószerint valamelyik szóra volt kíváncsi, azt hiszem arra hogy legalább.. de nem hagytam még magam), majd pénzbüntetés, melyik tétel minek felel meg (nap és összeg: a tárgyi és alanyi oldalnak), majd vagyonelkobzás, miért került át az intézkedésekbe a büntetésekből, felfegyverezve fegyveresen: szintén szavakon lovagolva. Nekem még tök szerencsém volt mert engem nem alázott, de a többiekhez mindenkihez volt egy két kedves szava... velem alapvetően normális volt, amit meg kezdett volna leállítottam. Erős felindulásból elkövetett emberölés, és hát a 15 ös irányelv. Ezt tudtam de az emberöléshez, meg a testi sértéshez, itt nem hogy mi különbözteti meg a kóros elmeállapottól.

Be: közvetítői eljárás, meg még volt több más is ha eszembe jut megírom.

Bv. hogyan helyzem el a szabadságvesztéseseket, ezt sokféle módon, szabs? ki hajtja végre a pénzbüntetést.

Én úgy mentem ki hogy megvan, ehhez képest amikor visszamentem annyit mondott az elnök, hogy nagyon köszönjem meg az ügyvéd úrnak hogy átengedett, és megkönyörült, mert utolsó vizsgázó voltam stb. Ebből értelmet nyert az egész: az előző két vizsgámon ugyanilyen produkciómért két tárgyból is volt, hogy 4 est kaptam. Nem is annyira a számonkérés módja volt az érdekes, hanem az értékelésé: ezen mindenki kivétel nélkül kiakadt.

A többi jól sikerült, de komolyan mondom, szinte lelkiismeret furdalásom volt, hogy a többieknek nem sikerült... nem tudták kevésbé mint én.

Elkelt a gebe, na , de kilehelte a páráját.

Most annyira fáradt vagyok hogy nem tudom még felfogni.

Mókusok # 2012.11.21. 17:19

Gratula!!!!És Vica..????Te Hol vagy???
Várjuk a kérdéseket.....

banánhintahercegnő # 2012.11.21. 16:54

Gratulálok. Szívből!

Pracli # 2012.11.21. 16:17

BHH nagyon szuper vagy! :) Nekem is három 5-ért kelt el a paci..este jövök a kérdésekkel,csak haza kell utaznom :):) még nem hiszem el egyelőre...:)és köszönöm nektek,mindenkinek!:)

Pracli # 2012.11.21. 16:17

BHH nagyon szuper vagy! :) Nekem is három 5-ért kelt el a paci..este jövök a kérdésekkel,csak haza kell utaznom :):) még nem hiszem el egyelőre...:)és köszönöm nektek,mindenkinek!:)

Gyheni # 2012.11.21. 16:09

BHH: minden elismerésem a Tiéd és gratulálok :)))

Gyheni # 2012.11.21. 16:08

Mókusok: te sem vagy épp vmi fényes helyzetben, de már csak ezért is, nekünk is sikerülni fog!!! muszáááj :)

Borsopanna: köszönöm a bíztató szavakat, egy kicsit tényleg észhez térített úgymond ez a dolog, hogy inkább örüljek, hogy tanulhatok :) a betegség szerencsére átmeneti, de súlyos és kisgyereket érint, ami miatt eléggé megvisel.. akármilyen dolog ami gyerekkel kapcsolatos és vmi rossz, egyből padlóra küld..de ezt egy anyukának gondolom nem kell magyaráznom :)

nekem pozitív megérzéseim vannak a mai vizsgázókkal kapcsolatban! remélem, sikerült nekik.

Kriszti te hogy vagy?

banánhintahercegnő # 2012.11.21. 16:05

Képzeljétek, most jöttem ki a vizsgárol, úgy, hogy én voltam a negyedik....
Eladtam a lovat, nem is akárhogy, mind 3 5ös lett

Borsopanna # 2012.11.21. 14:25

El kell mennem a gyerekekért, legközelebb este leszek gépközelben, annyira gondolok a maiakra! :))))

Borsopanna # 2012.11.21. 14:00

Sziasztok! :)

Jajj, mi lehet a mai csapattal??? Úgy izgulok értük, annyira durkkolok!!!
Most felelnek, Vica legalábbis, mint utolsó futamot teljesítő versenyző. BHH és Pracli talán már ki is jöttek... Jajj, de fáradtak lehetnek, de reméelm, legalább elégedettek és boldogok, mert sikeresen túl vannak rajta. Jelentkezzetek, légyszíves! :)

Heni: óó, nagyon sajnálom :( Kívánom, hogy minél gyorsabban gyógyuljon meg és legyetek erős, pozitív, támogató közege! Rengeteget számít, ha az van, amire gondolok.
Az ember hajlamos csak ilyenkor rájönni, mi a fontos, mi kevésbé, miért kell izgulni, miért nem...
Mindig fel a fejjel!

Mókusok # 2012.11.21. 13:23

Jaj-jaj egyre jobban döglik a lovam és háááát,én is kaptam tegnap pocsék hírt, szóval Gyheni átérzem amit mondasz....
Várom én is a mai visszajelzéseket...

Gyheni # 2012.11.21. 11:41

Sziasztok,

remélem sikeres híreket hoznak a mai vizsgázók, drukkolok messziről is!!

én szokásos, küzdök, de mivel tegnap történt a családban egy elég rossz dolog, egy betegség, így ez most sokkal jobban foglalkoztat, igazából inkább átértékeltem, hogy ez csak egy vizsga, aztán kész, tanulok, és lesz ami lesz.

elvileg péntektől szabin vagyok, remélem begyorsulok majd és tudok koncentrálni.

Minden jót és szépet nektek is :)

vicaszabo # 2012.11.21. 07:30

ja, bocsánat, az eszmei sorrend úgy van, hogy először azok akik ismételnek, aztán az írásbelisek, és aztán azok akiknek második harmadik!
Keresem, meg a fakó gebéket overdose köntösben :)

banánhintahercegnő # 2012.11.21. 07:12

akkor remélem együtt leszünk és keresd a vérnyulat :)

vicaszabo # 2012.11.21. 07:03

Hercegnő: neked 1 re kell a helyszínre menni, és ott majd kijön az adminisztrátor és ő mondja kik lesznek a biztottságban és mi a sorrend. Nekem 12 re a KIM be kell menni, ott mondják hova menjek 1 re, és ezen ahelyszínen meg a többit. Legalábbis eddig így volt! Remélem most sem lesz másként. Úgyis az lesz az első kérdésem ki van a fórumon :)

banánhintahercegnő # 2012.11.21. 06:56

Jó reggelt! Mosolygósat mindenkinek

Vica ha még olvasol: én a Kúria II. em 247ben vizsgázom vagy valami ilyesmi, megfogsz ismerni, lesz nálam egy gebe és vérnyúl :))

Borsopanna, akik írtak és tudják már a helyszínt, azok rögtön oda menjenek, vagy azok is a helyszín hirdetésre, hol derül ki a bizottság összetétele????

Jó lesz, meglássátok aranyoskáim.

vicaszabo # 2012.11.21. 06:38

Ránk virradt ez a gyönyörű nap! Egyet jegyezzünk meg Bünti Angyalai: ha sikeres a vásár ha nem, attól mi még értékes emberek vagyunk! Holnap felkel a nap, az élet megy tovább, számunkra bünti nélkül! Ha esetleg rajtunk marad a gebe, a holnap majd aggódik maga felől :)

Mindent bele, jó készülődést, azt remélem hamar végzünk!

Este itt!!!!!

Mindannyiunknak nagyon szorítok, magamnak is :)))))))

Vica

vicaszabo # 2012.11.20. 21:41

Ismet hangos kacajra fakadtam, ezt viszem holnap magammal! Eladom a santa nyomi doglott gebet jo aron:)

Mókusok # 2012.11.20. 21:03

Hát tényleg mindent bele holnap....Én már nagyon ideges vagyok a péntek miatt..és egyre fogy az erőm és valami kórság is próbálkozik nálam kopogtat, de igyekszem nem beengedni, legalábbis péntekig, után már akár le is dönthet a lábamról....Hát olvasok-olvasok, na de...ez már vicces..
A 7 pont nagyon tuti...főleg az első meg az 5. 6. pont:)))

Hajrá holnap! Nem tudom mi a jobb, holnap túl lenni rajta, vagy még húzni pár napig azt a lovat....:)?

Pracli # 2012.11.20. 20:55

Borsopanna! Akkor ez mostantól a bünti agyalainak 7 parancsolata!!:)
Jövünk holnap,vidáman,ló nélkül!!:)

Borsopanna # 2012.11.20. 20:38

Drága holnapi Csapat! :)

Akkor mégegyszer fixáljuk le a taktikát:

  1. ottani ideges versenyzőkkel nem kokettálunk
  2. csak jókedvű, relaxált versenytársakkal kokettálunk
  3. a várakozás idejét maximális könnyedséggel, Önnönmagunk bátorításával, helyzetünkön való masszív szórakozással töltjük el
  4. semmiképpen nem hagyjuk magunkat kóros elmeállapotba kerülni
  5. onnantól, hogy a versenypályára léptünk, kizárólag a futamgyőzelemre hajtunk, azért utolsó csepp vérünkig küzdünk
  6. nem hajtunk a világrekordra, az egyéni legjobbunkat kell teljesíteni
  7. a pálya elhagyása után összeszedjük magunkat és maradék erőnkkel értesítjük szeretteinket, barátainkat, igazi és jogifórumos családunkat :)

ÜGYESEK LESZTEK, MINDENT BELE!!!! SOKAT DOLGOZTATOK, MENNI FOG! SELL THAT HORSE!!!! :))))))