szakvizsga - "B" rész (büntető)


hekate # 2012.01.31. 20:09

Textilhal, add nekem a régit, nekem jó lesz tavalyi dátummal is :)
Amúgy köszi a nyugtatást, bár most fura mód nincs bennem még annyi feszkó! Lehet, hogy az esélytelenek nyugalma? :)

Textilhal # 2012.02.01. 07:41

Dehogyis...a tudás, kérlek szépen, a TUDÁS!:-)))

gavotte # 2012.02.01. 10:14

Hekate,
ne izgulj, Textilhalnak igaza van, a polgári kilóra több, de ott nem kell szószerint idézgetni és a Pp-ben is van rendszer!
Sajna nem az utolsóm, mert még hátra van az általam mindig is "ki nem állhatom"-nak tartott C... a hátamon a szőr is feláll tőle, annyira nem bírom...

Szakvizsgazo17 # 2012.02.01. 10:22

Sziasztok, tudna valaki a hozzászólásomnál megjelenő e-mail címre egy olyan táblázatot átküldeni, ami a Be-Pp szabályai közti különbségeket taglalja? Előre is köszönöm.

Textilhal
A tartás elmulasztásánál csak a tényállás kellett vagy az is, hogy mi van akkor, ha... és akkor, ha...
Egyébként mivel foglalkozol? Hogyan tovább a szakvizsgák sikeres letétele után? :o)

Textilhal # 2012.02.01. 21:11

Szakvizsgazo17, az egész kellett oda-vissza, a "mi van akkor ha + és akkor ha" - val együtt.

A "hogyan tovább" pedig egyelőre elég bizonytalan, tudom mit szeretnék, de sajnos nagyon sok financiális feltétele van, amit még elő kell teremtenem valahogyan... Nem erre a fórumra tartozik és nem is akarom ezt itt feszegetni, de azért nem úgy megy ez már, mint régen, hogy egy jogi szakvizsgával az embernek nem kellett aggódnia és kvázi biztos jövőt teremtett magának. És még ha csak elindulni, elkezdeni lenne nehéz...

Na, véletlenül sem szeretnék panaszkodni, félre ne értsetek. Főleg nem itt és most.:-)

hekate # 2012.02.02. 20:18

Textilhal, én a helyedben nyitnék itt a jogi forumon egy lelki segítségnyújtó szolgálatot szakvizsgázok részére, megadnék egy emelt díjas számot és aki tart rá igényt, hogy a kis lelkét ápolgasd a vizsga előtt annak adnál megnyugtató tanácsokat, szerintem tényleg van hozzá képességed :) én polgi előtt tuti felhívnálak :)

hekate # 2012.02.02. 20:19

gavotte! Én a polgárival pont úgy vagyok, mint te a c-vel, a hideg ráz tőle és még sok is... na mindegy, előbb legyen meg ez, aztán panaszkodok tovább :)

Textilhal # 2012.02.02. 21:06

Hm...akkor lehet, hogy pályát tévesztettem?:-)))

Amúgy meg hívhatsz nyugodtan, tudod...és ohne emelt díj!:-)

JogiBear # 2012.02.03. 08:07

Lehet, hogy a többségnek nem fog újdonságokat tartalmazni, de nekem nagyon hasznos volt így a felkészülés szakaszában egy segédlet dr. Ficsór Gabriella tollából a határozatszerkesztésről. Letölthető innen:

http://www.debreceniitelotabla.hu/…rkesztes.pdf

Ardyenn # 2012.02.03. 09:41

ÜDV Mindenkinek!
(Sajnos) immáron én is a szakvizsgázók táborát gazdagítom.. Első a bünti feb. 13-án és 15-én, stílusosan körbelőve Ámor nyilaival a Valentin-napot.. :D olvasva a vizsgakérdéseket, igencsak fel kell kötnöm a gatyámat! Igaz még van másfél hét..és remélem vannak még csodák is! :) lassan a Btk. és a Be. végére érek első olvasatra (na de ez mint tudjuk annyi, mint halottnak a csók) és lesz egy hét "áttanulni" + Bv. és szabsért..
Az írásbelivel kapcsolatban lenne egy olyan kérdésem, hogy szabad-e bevinni BH-kat illetve iratmintákat? (Bv-t választottam)
Az értesítő szerint nem, de hallottam már olyat, hogy igen.. Mi az igazság? :)

JogiBear # 2012.02.03. 11:57

Ardyenn, én a kolléganőmtől hallottam, hogy szó szerint hátizsákkal lehet bevinni és használni a könyveket, bármit. De ő néhány éve szakvizsgázott, nemrég olvastam olyat is, hogy megnézték, mi van az asztalon, és figyelmeztettek, ha nem okés. Egy biztos: azt meg lehet csinálni, hogy viszel, amit csak tudsz, megpróbálod használni, aztán max. figyelmeztetnek, és akkor elrakod. (De jó esetben addigra már megvan minden, amit tudni akartál... :-) ).

MrsBean # 2012.02.03. 12:32

@Ardyenn: en oktoberben irtam a C reszbol es sajnos nalunk MINDEN EGYES EMBERNEK atlapoztak a torvenyeit, szoval a regi telefonalos-béhás-iratmintas idok elmultak...

Ardyenn # 2012.02.03. 12:39

köszi az infókat! hmmm... akkor maximum nem veszem elő, ha ég a ház! :D

hekate # 2012.02.03. 18:15

Igen, pont október ben volt vagy két hétig az ellenőrzés az írásbeliken, de ez már elmúlt, vigyél mindent be amit csak tudsz :)
Teljesen átérzem a helyzetedet, nekem se sok időm van már és napi oldal mennyiség rekordokat döntögetek az utólsó napokban, szóval semmi se reménytelen :)

Textilhal: Nekem már csak egy valami segíthet: Ha úgy élhetek és lubickolhatok, mint Texilhal a vizben :)

Ardyenn # 2012.02.04. 17:53

Hekate, hajrááááá! :) mikor mész??

gavotte # 2012.02.05. 06:57

Tarts ki Hekate! Már csak pár nap... most ezzel magam is nyugtatgatom! Prímán rá tudok csodálkozni olyan dolgokra, amiket elvileg már megtanultam, úgyhogy most már elkezdtem parázni is.
8 éves gyermekem meg olyan szavakat kezdett el használni a suliban, amiket tőlem hallott... azt mondta az osztályfőnökének, hogy csak azért nyitotta meg a zuhanyt az öltözőben mert az 5. osztályosok őt erre felbujtották, úgyhogy nekik is írjon be az ellenőrzőjükbe, mert ugyanúgy kell őket büntetni. ( osztályfőnök halálra nevette magát, és nem írt be senkinek semmit..., csak engem hívott fel) Lesz bajom a kölyökkel már látom, príma védőbeszédeket tud tartani...
Na megyek és a kis közjáték után feszegetem még a teljesítőképességem határait!

Pippa # 2012.02.05. 16:45

gavotte, legfeljebb beküldöd a gyerkőcöt vizsgázni :) Egyébként minden elismerésem a gyerek mellett tanulóknak, nem tudom hogyan csinálják :)

hekate # 2012.02.06. 08:10

Pénteken megyek, vagyis seggen csúszva talán beérek az OIT-ba, ha így folytatódik a hóesés. 160 km-re lakok, szóval inkább az kezdett el mostmár idegesíteni, hogy mi van ha el se jutok odáig hogy vizsgázzak??? :)
Gavotte részemről is elismerés a gyerek melletti tanulással kapcsolatban.
Nekem is ma kezdődik az ismétlés fázis, meg a hűha ilyet is tanultam? fázis, már előre félek tőle. A különös részi tényállásokkal leszek bajba..., tegnap felidegesített a Bv, ma a szabs fog és ez a helyzet csak rosszabbodik, a hó meg csak esik és esik...

hekate # 2012.02.06. 08:18

Most olvasom az A fórumon, hogy valaki Szegedről akar menni szerdán vizsgázni, hát nem lesz egyszerű. 40 cm-es hó???
Nálunk kb 20 cm van most, érdekes lesz hasítani az autópályán... Nem baj legalább nem azon fogok izgulni, hogy mi lesz a vizsgán, hanem azon, hogy egyáltalán eljussak odáig :)
Szó szerint kezünket, lábunkat törjük és az életünket áldozzuk fel ezért a vizsgáért :)) Mondjuk feltettem már magamnak sokszor a kérdést, hogy megéri????

Textilhal # 2012.02.06. 08:31

Hekate...meg bizony. Egyfelől azért az érzésért, hogy "EZT IS MEGCSINÁLTAM", a végén (az utolsó vizsga után) pedig azért, hogy "VÉGE A KÖTELEZŐ TANULÁSNAK, LEGKÖZELEBB CSAK AKKOR VESZEK KÖNYVET A KEZEMBE, HA NEKEM KEDVEM VAN HOZZÁ."

A második persze nem teljesen igaz, hiszen folyamatosan frissíteni kell majd tudásunkat (főleg a jelenlegi jogalkotási őrületben), de talán az mégiscsak más.

Én nagyon szeretek tanulni, de azért az elmúlt 8-9 hónap még nekem is sok volt.

Szóval, határozottan állítom, hogy megéri!

Itt Budapesten pillanatnyilag nem esik, de az elmúlt napokból sok maradt, sok esett. Harapós hideg van és ha igaz még ma este, de legkésőbb hajnalban jön az újabb adag hó, sok lesz megint.

Mindenkinek a koponyeg.hu-t ajánlom előrejelzés gyanánt, amit ott írnak az többnyire bejön és folyamatosan frissítenek.

gavotte # 2012.02.06. 19:34

Most már Karády őrmestert megszégyenítő szitkokat szórok a bünti minden egyes részével kapcsolatban...mikor lesz már vége???
Nálunk most szépen szállingózik a hó, remélem azért az általam kiszemelt vonat elől eltakarítják és odaérek...

hekate # 2012.02.07. 19:38

gavotte, ugyanígy érzek én is, tanultam egy csomót és nem tudok semmit, nem tudom az összes rohadt tényállást megjegyezni, minek mi a minősítő körülménye stb, nem is beszélve a Be-s rengetek kivétel, alkivétel, nem tudom,.... hogy lehet ezeket megjegyezni??? Van valakinek valami ötlete???
Nagyon szorítok neked csütörtökön, gyere majd vissza a beszámolóddal :)

gavotte # 2012.02.08. 04:48

Már aludni sem tudok... rémálmaim vannak!!! Ötletem semmi hekate sajnos, annyit tudok, hogy van mit mivel kevernem, de remélem a vizsgán a tudatalattink működni fog és csak megoldjuk. Sőt így lesz és kész...különben meg kialvatlan, nyűgős, morcos vagyok, nem kéne velem kötözködniük, na.
És ha ez még így nem lenne elég, gyermekem most kapta el a hasmenés-hányás delictum complexumot,ezért is esz az ideg...DE AKKOR IS MEGCSINÁLOM, mert ügyes vagyok, meg bájos és kedves...de jó lenne, ha ezt el is hinném magamnak.
Kisírtam magam, megyek tanulni, hogy még tudjak mit mivel összekutyulni...

fdori # 2012.02.08. 14:35

Adryenn!

Én júniusban írtam C-ből, akkor mindent bevihettél, telefonálhattál.....
Aztán ezt megszigorították, októberben volt ismerősöm, náluk mindent átnéztek mindenkinek, bh-s jsz.sem lehetett, decemberben már nem voltak ennyire szigorúak, felületesebben nézték a dolgokat. Szerintem csinálj két kupacot, ilyet is olyat is!!

Tig. Évi # 2012.02.08. 18:10

SZia Dóri! :-)

Bünti előtt? És mi a helyzet? Már fokozódik a hangulat? Mikor mész?

Én ezen szeptemberben sikeresen túlestem. Jövő héten megyek polgárból. Háááát, van még mit tanulnom... :-(

Sok sikert!!!

Évi