szakvizsga - "B" rész (büntető)


Pracli # 2012.12.07. 12:45

Gringabi! Szerintem eljárásjogból ne fáraszd magad a könyvvel! Bővel elég az anyagi joghoz könyvet tanulni. A plusz anyagokat, ami a törvényen kívül kell a be-hez megtalálod a neten, én még összefoglaló táblázatokat is találta a BK véleményekről és jogegységi határozatokról,ha a másik gépnél leszek elküldöm neked, ha kéred! :)

Kriszti, gondolok rád nagyon!!!!

Borsopanna # 2012.12.07. 11:58

Sziasztok!

Krisztinek most egy hatalmas, közös erőküldés! Menni fog, hajrááá!!!!!
(Valaki tudja Kriszti mobilszámát, vagy estig rágjuk a körmünket, hogy hogy sikerült? :))
Jaj, de drukkolok neki...

Mókusok # 2012.12.07. 08:25

vicaszabo irigyellek tudd meg!!:)))
És egyben gratulálok is még egyszer,egyszer talán mi is csatlakozunk a csapatodhoz...reméljük mielőbb

Kriszti: Hát én csak biztatni tudlak, annyit tanultál, és tényleg valahol benne van az agyunkban, amikor kérdezik, akkor meg egyszerűen csak beugrik, magam sem értettem, hogy honnan....Még a valahol olvastam dolgok is bejönnek.

Ja és fogadd meg Borsopanna tanácsát, mert az enyém is az, hogy a pánikolós vizsgatársakat kerüld el, akik csak kizökkentenének a menetedből.

Holnap tuti jó bizottság lesz, ez nem kérdés, legrosszabb esetben játszd be, hogy kismama vagy, látod (tegnapi beszámolót olvasva)van akit ez is átlendített;)Pfff.

Na viccet félretéve, a Be. végén azért nézz bele a dolgokba ha nem is tudod átvenni őket, de legalább az alapok nálad legyenek, bíróság elé állítás, eljárás távollévő terhelttel szemben, tárgyalás mellőzése...ezekhez legalább azt, hogy mikor vannak...

az csak pár mondat az még belefér a buksidba és életet menthet:)

kitartás!és sok cseresznyét!!! Hajrá Kriszti!!!!!:)

Anzsus # 2012.12.07. 06:21

Gringabi: szerintem menj be valamelyik megyei bíróságra, mert a régi iratmintákhoz képest sokat változtak a mostaniak és én is ebbe buktam bele!
Túl sokat kell javítani a régieken és ha valaki nem profi benne, szerintem egyedül nem megy!
Nekem Novissimás könyveim vannak, tökéletesen meg vagyok vele elégedve, csak annyit írnak bele, amit még meg lehet tanulni és elég is!

gringabi # 2012.12.06. 22:05

Kedves Fórumozók!
A segítségetek szeretném kérni.Büntető jogból mennék írásbelizni.Kérem aki már volt és tud forrást hogy hol lehet iratmintákat szerezni vagy rendelkezik ilyen könyvvel,kérem segítsen.Ezenkívül még érdekel eljárásjogból szakvizsgakönyvekről vélemény.Melyik a jobb a Novissimás vagy a Dialóg Campusos?köszönöm a segítséget.ha tudtok küldeni bármilyen anyagot azért nagyon hálás lennék. gabriella.grin@gmail.com

Gyheni # 2012.12.06. 20:33

Kriszti, mint egy hadsereg úgy állunk mögötted, eszemben voltál ma és a vizsga előtti életérzés ami még tegnap délelőtt megvolt nekem is.. aztán majd lesz is még ugyebár..

De!! holnap te leszel a legvidámabb az fix, mert rengeteget tanultál, ott van minden valahol a fejedben, te mondtad még nekem mikor kétségbe voltam esve pár hete, hogy csodákra képes az emberi agy, úgyhogy ezt tartsd szem előtt! :)

Vica: azt hiszem most mindenki irigyel :) de megküzdöttél érte, szívből gratulálok Neked, légy rá és legfőképp magadra büszke!

Puszi lányok!!

vicaszabo # 2012.12.06. 20:20

Kriszti, ez ne legyen teher, sikerülni fog!!! De ha másként alakul, mindent megtettél érte!
Remélem tudsz pihenni, enni, alvás közben összerendeződnek a dolgok, holnap jó bizottságot kapsz jó kérdésekkel, este pedig kiengeded a gőzt!! Amit nem tudtál átnézni azt nem fogják kérdezni és punktum.
Itt most mindenki érted szorít!!

drkriszti # 2012.12.06. 19:08

Hogy vagyok? Magam se tudom. Az elmebaj, a tudatzavar, a pànik, a kètsègbeesés vàltakozik percenkènt.
Sajnos nem értem vègig a Be-n, úgyhogy hajnalban mèg futok egy kört a maradèk tètelekkel,mert 13 óra folyamatos ismètlés utàn ma több már nem
megy.

Köszönöm a bìztató szavakat, olvasgatom őket, erőt adnak. Remèlem nem okozok csalódàst, ès èn is belèpek a sikeres csapatba! ;)

vicaszabo # 2012.12.06. 17:39

Lányok, nagyon ügyesek voltatok!!! Nagyon gratulálok!!! Most jön a pihenés:))))) és az eddig tiltott dolgok élvezése :) olyan mint élet:)))

Kriszti: remélem még élsz, és ezt az utolsó estét meg a holnapi napot fél lábbal is kibírod!!!! Egy emberként fogunk holnap szorítani érted!!!

Képzeljétek, ma megjött a szakvizsga bizonyítványom!!! :)))))

Gyheni # 2012.12.06. 14:00

Anzsus: szövetséges fegyveres erők? mi a légtér? te jó ég, mik ezek az agyament kérdések?

Kriszti: hogy vagy????

Pracli # 2012.12.06. 10:02

Heni, Anzsus!! Nagy gratuláció nektek!! :)
Kriszti neked pedig hatalmas kalappal!!! :) Jó ezeket a híreket olvasni, feldobják a napot és erőt adnak az A-hoz:)

Anzsus # 2012.12.06. 09:13

Sziasztok!

Végre lett időm, hogy tájékoztassalak benneteket, bár már csak Kriszti van hátra, vele is biztos minden rendben lesz!

Sajnos az írásbelimet alapvetően elrontottam, mert bv ide vagy oda, nem a törvényszék másodfokú tanácsához kellett írnom a fellebbezést, hanem az Ítélőtáblához, így erre mindenkinek felhívnám a figyelmét, ha törvényszék jár el első fokon, mindegy,hogy milyen bv-s kérdésben, az Ítélőtáblához kell fellebbezni.
Sajnos annak ellenére,hogy a három vizsgáztatóból 2 nagyon rendes volt, egy pedig már szerintem elvontan jogtudós, ha nem vizsgálom ki, hogy hova kell fellebbezni és ezt nem javítom az elején, akkor írásbelin megbuktattak volna, mert "ekkorát nem lehet tévedni"!
Ami valahol igaz, de a halasztás nem igazán a bv bíró hatásköre,én pedig csak arra koncentráltam, hogy törvényszék Bv. csoport, akkor fellebbezni a törvényszék másodfokú tanácsához kell.
Ezen túllépve, azt mondták,hogy így már rendben, akkor mehetünk tovább!

Bv: kényszergyógykezelésről minden
szabálysértés: büntetések felsorolása,( nagy zavaromban azt mondtam,hogy pénzbüntetés a pénzbírság helyett, hát ez nem nagyon tetszett nekik), kényszerintézkedések felsorolása, részletesen az elővezetés

Btk: törvény területi-személyi hatálya, szövetséges fegyveres erők által elkövetett bűncselekmények, mi a légtér, vagyon elleni bűncselekményeknél mi szerint minősül, értékhatárok felsorolása, garázdaság,rendbontás

Be: hát a "jogtudós" úr kérdéseit úgy tette fel,hogy nem is értettem: kényszergyógyítás, ki fellebbezhet részletesen, a terhelt örököse milyen ügyben fellebbezhet, mi miatt lehet fellebbezni, a III. fokú eljárásban mi miatt nem lehet fellebbezni,kb ezek,amiket megértettem, közben jókat nevetgélt,hogy nem is értem,mire gondol, bár nem mondom, hogy profi vagyok be-ben,de azért amit megértettem, mindenre tudtam a választ!

Három ügyész volt a vizsgáztató, alapvetően egyet leszámítva jóindulatúak voltak, szerintem megbuktatni senkit sem akartak, addig kérdezgettek, amíg az ember azt nem mondta,hogy "bocs" de nem tudom!

Mi öten voltunk, volt egy terhes lány, őt vették előre, azt mondta, hogy teljesen leblokkolt, elnézést kért,hogy nem ment neki, de így is átengedték. Én a második voltam, a többieket nem vártam meg,de nem hiszem,hogy gond volt!

Köszönöm, hogy gondoltatok rám, én is vágtatok utánatok az "A" fórumra!

Dr. Attika, kár,hogy közben nem kapcsolódtál be hozzánk, feladat megoldás ügyben, igazad van, az első kérelem volt, amit elutasítottak, aztán fellebbezés, de akinek nincs írásban tapasztalata és nem egyértelmű a feladat, az elbukik rajta,mint én, csak az általam megkérdezett bírónak volt ez egyértelmű, a bv-s ügyésznek nem!

Kellemes ünnepeket mindenkinek, és további jó tanulást!

Mókusok # 2012.12.06. 08:45

Hajrá Krisztinek holnapra:)))

Borsopanna # 2012.12.06. 08:06

Kriszti, itt a célegyenes, a mai az utolsó büntetjőg tanulós napod! :)
Ügyes legyél, úgy drukkolunk, most már mindenki, egyként, csak neked! :)))

Gyheni # 2012.12.05. 22:05

Köszönöm szépen a kedvességet :) krisztinek nagy drukk, cimónak pedig kitartást még.

nem tudom a jegyem mikor kerül fel, jó lenne még idén jelentkezni..

Szép estét,
lassan alszok :)

cimó # 2012.12.05. 20:51

Szia Heni, Anzsus! Őszintén gratulálok Nektek!!

Borsopanna # 2012.12.05. 19:42

Heni, jaj de jó!!!!!! :))))))))
Nagyon ügyes voltál, úgy örülök neked! :))))
És GRATULÁLOK!!! :) Így kell ezt csinálni, tudtam, hogy sikerülni fog! :)))))))

Anzsus: szívből gratulálok, különösen azért, mert egy ilyen icinyke picinyke kisbaba mellett ez még nagyobb feladat volt. Nagyon ügyes vagy, látod, én megmondtam! :) És köszönöm az sms-t is, úgy örültem :))) Mi lett végül az írásbeli megoldása? Ha ítélőtábla, a kardomba dőlök.

Kriszti: 2 nap és ugyanilyen jó híreket fogsz megosztani velünk, csak figyeld meg! :) Kitartááás, meglesz a jutalmad! :))))))

Gyheni # 2012.12.05. 19:40

Szió, Legfőbb Ügyészségen voltam.

5en voltunk, én a 2. voltam, mert az előttem lévő lány ismételt, én pedig írásbeliztem, aztán jöttek a többiek. az első lány 25 percig volt bent, de csak anyagiból szóbelizett, én 50 perc, utánam a srácot nagyon nyúzták a 2esért, ő még többet volt bent, aztán egy lány következett, ő sajnos feladata mert leblokkolt, utolsó srác nem tudom mennyi ideig, őt már nem vártam meg.

Kriszti: hidd el, hogy más is ugyanígy érzi. akikkel én ott találkoztam, mindenki ugyanolyan ijedten és pánikkal a szemében érkezett, úgyhogy egy nagy család lettünk ott spontán :D

szigorúak voltak, de nem rosszindulatúak, volt amit nem nagyon tudtam, igyekeztek rávezetni, volt hogy rájöttem, volt hogy mondtam vmit, de nem jót. hát mindent nem tudhat ugye az ember..

amit tudsz még holnap átnézed,ha nem tanulsz, az sem gond, lapozgasd még esetleg, és aludj időben és valahogy kapcsolódj ki előtte, film, séta, akármi, ami neked jó. ügyes leszel, meg kell legyen a gyümölcse a tanulásodnak!!! Nagyon szorítunk érted :) péntek ilyenkor már egészen máshogy fogod érezni magad :)
én éppen takarítok, holnap munka..

Puszi

drkriszti # 2012.12.05. 19:08

Azta Heni, Te aztàn nem apróztad el!!! Szìvből gratulàlok!! ;)

Nagyon vàrtam màr a beszàmolód, erőre is kaptam tőle, utàna kicsit jobban ment az ismètlés. Mert amúgy totàl tropa vagyok, màr arra sem emlèkszem, amit tegnap, vagy épp reggel ismèteltem, szóval pànik a köbön. Ès olyan fokú undor van màr rajtam, és unom, ès utàlom, és ááááááá..:/

Helyileg hol voltàl egyèbkènt? Ès hànyan voltatok, és Te hànyadik voltàl, és mennyi időt voltàl bent? Több kérdésem nincs (egyenlőre). :D

Mókusok # 2012.12.05. 16:53

De jó:))))Gratula Heninek!!!!!:)))
Tök ügyi voltál...
Krisztiért szurkolunk tovább:)))Hajrá!!

Ja és Gratula Anzsusnak is,bár még nem tőle tudjuk:)

A c_ oldalon alig ír valaki, nem tom ott mi van az emberekkel...pff.

Gyheni # 2012.12.05. 15:44

Sziasztok!!

itt vagyok, élek és VIRULOK!!!!!!!!!

tanácselnök: Polt Péter, több kommentet ehhez nem is fűznék :)

írásbeli 5ös, anyagi jog, 4, be 4es, bv 4es. szóval iszonyat happy vagyok, de egyébként ha látták hogy tudod és gondolkozol, nem voltak rosszindulatúak, tehát nem az volt a cél hogy na buktassuk meg, kérdezzük addig amíg nem tudja. egy lány feladta a küzdelmet, 2-en 2est kaptak, még egy emberke 3ast, de a lényeg hogy mindenki átvészelte.

kérdéseim:

mivel anagyi jogból írtam, és a feladatom halmazati dolog volt az írásbelin, így belementünk nagyon mélyen az anyagi-alaki,homogén-heterogén, látszólagos halmazatba, mindenre példa, és kérdeztek is elhatárolásokat azon belül. aztán volt erős felindulásból elkövetett emberölés, ott mit kell vizsgálni, mi határolja el kóros elmeállapottól, jogesetek szintén, aztán volt még közoikrat hamisítás.

be:
jogesettel indított, perújítás volt a lényeg benne aztán az egész perújítást ahogy volt végig kellett mondanom, aztán volt még védő (ki nem lehet, mikor kötelező), súlyosítási tilalom, meg még két jogeset de azokra szó szerint nem emlékszem.

bv: pénzbüntetés végrehajtása, szabadságvesztésre halasztás, szabálysértésből helyszíni bírság, kényszerintézkedések, ez utóbbit csak felszínesen bele-belekérdezett.

Anzsussal találkoztam, nagyon helyes, mosolygós lány, neki is sikerült, de az az ő érdeme, ő majd beszámol róla :)

Kriszti: tudom hogy nagyon kegyetlen az utolsó pár nap, de ha még úgy is érzed már semmit nem fog az agyad, megéri, hidd el, tarts ki, és pihenj is közben, végtelenségig lehetne ezt tanulni, egyszer rá kell hagyni, hogy na most akkor vizsga és hajrá. Ügyes leszel, nagyon sokat tanultál!

Köszönöm a tippeket, bíztatást mindenkitől, becélzok egy március végi polgárt..

Krisztinek drukkoljunk!! :)

Borsopanna # 2012.12.05. 08:11

Kriszti: arról ne is álmodj, hogy megszabadulsz tőlünk... :D Amíg le nem vizsgáztál, itt vagyunk és bátorítunk! :)
Nagyon ügyes vagy, csak így tovább, itt a vége! Hajrá!!!

Borsopanna # 2012.12.05. 08:10

Kedves Mai Versenyzők! :)

Akármit is éreztek (nem tudom, összekeveredtem, nem emlékszem semmire, tejóégmileszvelem), minden NORMÁLIS. Ezeken a fázisokon mindannyian átmentünk. Nem vizsga ELŐTT, nem is vizsga UTÁN, hanem a VIZSGÁN, ott, abban a 30-40-50-x percben kell ELÉG JÓNAK lennetek! Akkorra kell összeszedni és megacélozni magatokat!

Mi kell ehhez?

  1. határozott fellépés
  2. érdeklődő tekintet
  3. nyugalmas pókerarc (még akkor is, ha a rosszullét / ájulás / sírás kerülget, sőt, különösen akkor!!!)
  4. el kell adni a terméket! A termék a tudásotok, amit fel kell fényezni, majd polírozni és legszebb csomagolásában prezentálni a bizottságnak.

Ha vizsga előtt pánikoló versenytársak vannak a közelben, kerüljétek el őket, nincs szükség a stresszre, nem segít, csak blokkol.
Úgyhogy NYUGI!!! :) Rengeteget tanultatok, készültetek, ennél többet nem igen lehet és nem is kell. Menni fog, higgyetek magatokban, ügyesek lesztek!
Szívből kívánom, hogy este sikeres beszámolókat olvashassunk, nagyon drukkolok és gondolok rátok!

Hajrá, okosan, ügyesen, és a legfontosabb: NYUGODTAN!

vicaszabo # 2012.12.05. 07:59

Nos, minden kedves versenyben maradtnak szorítok... aki ma számot ad, annak is és aki még többi a buksiját, annak is...
Kriszti, naná hogy megvárunk!!! Nem megy addig sehova senki :)
Egy emberként fogunk örülni hogy mindenkinek sikerült a csapatban:)
Hogy vagy??

És egyébként most tudtam visszatérni a rendes kerékvágásba, most érzem hogy 100 %-osan üzemelek:)

drkriszti # 2012.12.04. 20:08

Heni, Anzsus, mindent bele holnap!! Aztàn majd gyertek a hìrekkel, és persze csak jókat hozzatok! ;)

Èn még küzdök, főleg a túlèlésért. Pokol az ismètlés. :(
Holnaptól egyedül maradok, de ugye jöttök biztatni?