Szakvizsga - "A " rész (polgár)


PGabe # 2013.12.03. 15:20

Kúrián voltam C-ből és A-ból is. Egyébként még ez sem kőbe vésett dolog, mert ugyanaz a vizsgáztató több helyen is előfordulhat. Az C-s már rég volt, de ők is rendesek voltak, az A-s bizottságomat meg kívánom, hogy megkapd :). Bár Vht kellett a pp-hez, gazdaságihoz nekem jól jött egy Complexes Társasági jog könyv (megtanulható törvényből is, csak nekem a Gt annyira száraz volt, hogy kínomban kerestem valami mást), de senki nem bukott és nem feltétlenül rajtunk múlt... :)

MacskaMalvin # 2013.12.03. 14:07

azért viszed magaddal a zsebedben a személyidet, hogyha már a nevedet se tudnád akkor csak némán átnyújtod :) ;) csak viccelek

tök normális, kavarog minden, és én sem foglalkozom ezzel a melóban, de menni fog, én mondtam, hogy az utsó 3 nap a legdurvább....

az hagyján képzeljétek én kb. a múlthéten azt álmodtam, h mennem kell megint, és hiába állítottam, hogy én már végeztem...:)

na szóval sikerülni fog és utána belevetitek magatokat a karácsonyozásba, már csak pár nap, szó szerint és újra éltek, kitartás!!! sok csoki, boldogabb is leszel tőle és az idegeid is lenyugtatja:)

Ne a Kúriára gondolj, mert akkor bevonzod :)

becsülettel készültetek,nem lesz gond

drnyuszi # 2013.12.03. 12:59

na mostmár úgy parázom a Kúriától.....szuper...
én már lassan a nevemet is elfelejtem....tegnap éjszaka is álmomban is tanultam...mert kb ébren alszom, és mondtam fel az anyagot, meg lapozgattam:( PGabe....én most még a 10-et is kevésnek érzem...valamit elolvasok áhhh..ez megy...fél óra múlva...ez mi?

főleg úgy, hogy én a munkám során még csak köszönő viszonyban sem állok a polgárral....ha olyat kérdeznek, kb az első kérdés után megsemmisülök:(

MacskaMalvin # 2013.12.03. 12:13

nálunk 7en voltunk és akinek az utolsója volt azok voltak a legvégén, és ők is abc-ben , és nem lehetett módosítani, sőt volt egy lány aki elkésett egy pár percet és őt eredetileg másodiknak olvasták fel, de mire odaért épp addigra javították ki az írásbelijét, az övével kezdték a javítást(nem tudni miért) ezért rögtön be is kellett mennie...és Ő lett így az első :)

szóval a lényeg, hogy vannak szokások, de ott dől el a sorrend, mindenesetre vigyetek inni ,ennivalót( keksz, csoki) mert én órákat vártam, konkrétan 4et mire bejutottam és addig muszáj magadhoz venni valamit, főleg ha hajnalban indultál vidékről vonattal....

PGabe # 2013.12.03. 11:39

Bár nem tőlem kérdezted, de sorrend:

1. akik írtak 2. akik csak egy részből ismételnek 3. többiek abc szerint, függetlenül attól, hogy második vagy harmadik részvizsga.
Ez borulhat, ha a bizottság jó fej és azt mondja, hogy osszátok be nyugodtan a sorrendet, ha valakinek kisgyerek / vonat, stb... miatt mennie kell, mehet elöl.
Ne izgulj, ha nekem három napom lett volna ismételni bármelyik részből is... :))

drkriszti # 2013.12.03. 11:25

MacskaMalvin, ezt nem tudtam. Akkor még nagyobb az esély, hogy elkerüljem a Kùriàt. :-) Amikor Te voltàl, ti hànyan voltatok? Ès tènyleg ùgy van, hogy az utolsò vizsgàsok mennek be utoljàra? :-/

drnyuszi, nàlam is káosz van. De mit is várhat az ember ekkora anyagnàl, 3 nappal vizsga előtt?! Bìzni kell és ismételni-ismételni-ismételni rendületlenül...:-(

Antcha # 2013.12.03. 09:27

Sziasztok,

olvaslsk egy ideje benneteket, de még tanulni sincs időm, ezért nem írtam eddig. Hétfőn megyek gazdasági jogból írásbelire és nagy segítség lenne, ha tudnám milyenek a feladatok, de a sokszor említett közös címen lévő gyűjteményt nem találom. Kérlek, segítsetek!

Köszönöm, Antcha

MacskaMalvin # 2013.12.03. 09:17

drnyuszi:egyből mehetsz a Kúriára!

és drkriszti ne feledd a gépen a 12 csak az aki ott jelentkezett, ehhez még hozzájöhet aki írásban jelentkezett papíron, és akkor akár kétszer ennyien is lehettek

várom a híreket, ügyesek lesztek, és nyuszi is meg te is kaptok egy-egy szép kék papírt, sőt te még majd egy kék "könyvet" is pár hét múlva:)

drukkolok

drnyuszi # 2013.12.03. 08:41

hát bízom benne, hogy jó bizottságot kapok, mert minden nap egyre reménytelenebb a helyzet...már nem fogad be semmit az agyam, és izgulok, félek, és a többi:(

jut eszembe! így, hogy tudom, h hová kell mennem, Nekem is 12-kor a KIM-be kell kezdeni, vagy egyből mehetek a Kúriára?

balak12 # 2013.12.02. 21:56

Drkriszti: jó, mert én is nagyvonalúan átléptem a termékértékesítési szerződésen és társain.
Csütörtökön megyek, elvileg már az ismétlés szakaszában, de hívhatnám nyugodtan újratanulási szakasznak is :(

drkriszti # 2013.12.02. 20:24

drnyuszi, örülök, hogy jòl ment az ìrásbeli. :-) Tuti, hogy szòbelin se lesz semmi gond. :-)

Kíváncsi leszek, hogy vajon én a Kúriára kerülök-e?! A rendszer szerint 12-en leszünk pénteken, valòszìnű a két csoport. Emlèkeim szerint 6-7 embernél nem jut több 1-1 bizottsàgra. Èn a KIM-et szeretném, kètszer már bejött.:-)

Borsopanna, köszönöm a biztatást, rám fér. Igyekszem alkalmazni, amit írtàl, és persze edzem a lovamat rendületlenül. :-)

balak12, te mikor vizsgàzol? Èn azt, ami nem tétel nem tanulom.:-)

Csmeli # 2013.12.02. 16:44

drnyuszi: én a Kúrián voltam, nagyon jó bizottságnál, Neked is hasonlót kívánok!

Kitartás, és ez drkrisztinek is szól!

MacskaMalvin # 2013.12.02. 16:01

hááát a Kúria nem a legjobb, legalábbis amiket én hallottam, bár itt a fórumon írtak már róla jót is:)

de te biztos jó bizottságot kapsz és az írásbelid amint írtad biztos jó lesz, szóval jó az "antre-d ":)

sikerülnie kell!!! hajrá drnyuszi

drnyuszi # 2013.12.02. 15:30

köszi MacskaMalvin! Kúriáról mik a tapasztalatok?

MacskaMalvin # 2013.12.02. 14:45

Hajrá csajok, úgy drukkolok ! Ja és megkaptam a kék bizonyítványt:)

képzeljétek már nem egy fehér A/4es lap amiért küzdöttünk, hanem egy kék borítású kb. olyan mint a nyelvvizsga :)

Csak gondoltam megírom hátha motivációnak is jó, és főleg, hogy a Mikulás se tévessze el ;)

drnyuszi # 2013.12.02. 14:38

Sziasztok! túl az íráásbelin!!!mivel nagyon sokat segített, és is leírom ,h a 308-as jogesetet húztam ( M. Zrt bejegyzési kérelme, az alapszabályában a részvények kibocsátásánál voltak problémák- erre kellett hiánypótlást írni) a teljes feladat fent van a fórumon!

mikor megláttam, úgy örültem :) még szöszmötöltem, h legyen-e ellene fellebbezés vagy ne....Na de ez a heringparty....az kemény volt...
Kata 1234, Orange4 Nektek hogy sikerült???? remélem Ti is jót húztatok!

a később vizsgázóknak továbbra is Jó tanács!!!!!: MINDEN JOGSZABÁLYT VIGYETEK MAGATOKKAL. pl: volt aki pp-ből irt, és postai szolgáltatásokról szóló jogszabály kellett volna Neki, meg alkotmányból is volt akinek más jogszabály is kellett!!! MINDENRE KÉSZÜLJETEK FEL!

drkriszti! Nekem a Kúriára kell mennem pénteken...

balak12 # 2013.12.01. 11:08

Üdv mindenkinek!

Az utolsó napokra fordulok rá, és felmerült bennem, hogy vajon a Ptk-s részben kellenek-e azok az egyes szerződéstípusok, amelyek nincsenek a tételsorban. Gondolok itt pl. szállítási-közüzemi szerződés vagy kutatás tervezés, fuvar-bizomány-szállítmányozás. Mit gondoltok?

Borsopanna # 2013.11.30. 12:59

Krisztikém, lélektöltő percek következnek:
normális a kiakadás, normális a kiborulás, normális az "ennyit nem tudok megtanulni!!" érzés.
Amikor már úgy érzed, hogy leültél a gödör aljára, akkor kelj fel, ballagj ki a fürdőszobába, mosd meg az arcodat hideg vízzel, nézz a tükörbe és hangosan mondd ki, hogy "akkor sem hagyom magamat és meg fogom csinálni a szakvizsgát!".
És hidd el nekem, hogy így is lesz!
Tudom, mik vannak benned, de kérlek, még ezt a pár napot bírd ki. Szorítsd össze a fogadat és húzz bele, mert ez az utolsó vizsgád, nincs több! Menni fog, mennie kell!
Nagyon drukkolok!

Kata1234 # 2013.11.29. 19:21

Kedves Orange4!

"Az írásbeli vizsga tárgya: Gazdasági jog
Az írásbeli vizsga időpontja: 2013. december. 02. 08 óra
Az írásbeli vizsga helyszíne: Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (1055 Budapest, Szalay u.16. fszt.33.)"

Üdv

Csmeli # 2013.11.29. 12:23

drnyuszi, drkriszti kitartás, már csak hetet kell aludni a Mikulás érkezéséig:)

Nagyon szorítok Nektek, de szerintem nem lehet semmi baj, mert nagyon szorgalmasak vagytok!

noemi12 # 2013.11.29. 12:21

Sziasztok!
Tegnap voltam a KIM-ben, nagyon segítőkész, kedves bizottságnál.
Ptk.: veszélyes üzem (jogeseten keresztül), kiesés az öröklésből, érdemtelenség, érvénytelenség jogkövetkezményei
Pp.: hiánypótlásra felhívó végzés tartalmi elemei (3 db), eljárás félbeszakadása, mikor küldi meg a bíróság a félnek is az iratot, bár meghatalmazottja van, mikor nincs jogutódlás.
Gt.: mekkora tőkével melyik céget alapíthatunk, kkt+bt.-hez miért nincs alaptőke-előírás, tőkeleszállítás, meg még valami, amire az volt a válasz, h "5", de a kérdésre nem emlékszem :)
Jó hogy vége:)
Ne izguljatok, menni fog!
(Ahogy a többi sorstársam mesélte, nekik is hasonló kaliberű kérdések jutottak...abszolút nem volt vészes egyik sem.)

orange4 # 2013.11.28. 20:50

S.O.S.!!
Legyetek szívesek megírni, hogy dec.2-án (hétfőn) mikor kezdődik a gazdasági jogi írásbeli és hány órára kell ott lenni. köszönöm szépen!!

drkriszti # 2013.11.28. 18:33

A délután folyamán volt egy kis kiakadás, kiborulás, de egy kis fejszellőztetés és némi édesség csodákra képes. :)))

Nagyon a végét járom a Pp-nek, és már rettenesen unom, türelmetlen vagyok. Holnap befejezem, de már előre félek a holnapi naptól. :((

Egy hét múlva ilyenkort akarooooooooook. Most.

drnyuszi, Te hogy vagy? Gyere egy kicsit, ne legyek ennyire egyedül. :)

hmonika # 2013.11.28. 18:32

Kedves mindenki!

Sokat olvaslak titeket, de írni alig van időm. Ennek ellenére pozitív energiát ad, hogy sokat jönnek vissza, leírják a vizsgatapasztalatokat, és azt, hogy nem ember evő személyek a vizsgáztatók :)

Én febr.3-án írásbelizem, 7-én szóbelizem, az e-mailben az jött, hogy a KIM-ben lesz a szóbeli.

Ügy néz ki 20 napom lesz a tanulásra, próbálok addig minden anyagot beszerezni, én is megvettem a Jus dialógos Pp-s könyvet, jónak tűnik. Úgy volt, hogy az egész január itt lesz, de sajnos a munkahelyen teljes a káosz+ a gyerkőcöm szeptemberben került közösségbe és elég beteges... szóval biztos nem lesz egyszerű, de csak előre!

Mindenkinek kitartást és egy jó nagy kalap szerencsét :)

drkriszti # 2013.11.27. 19:58

drnyuszi, a mélypontok azért vannak, hogy kimàsszunk belőlük. :-) Holnap majd jobban megy, hidd el. :-)

Te egyébként még mindig melò mellett tanulsz? :O