Kúrián voltam C-ből és A-ból is. Egyébként még ez sem kőbe vésett dolog, mert ugyanaz a vizsgáztató több helyen is előfordulhat. Az C-s már rég volt, de ők is rendesek voltak, az A-s bizottságomat meg kívánom, hogy megkapd :). Bár Vht kellett a pp-hez, gazdaságihoz nekem jól jött egy Complexes Társasági jog könyv (megtanulható törvényből is, csak nekem a Gt annyira száraz volt, hogy kínomban kerestem valami mást), de senki nem bukott és nem feltétlenül rajtunk múlt... :)
Szakvizsga - "A " rész (polgár)
azért viszed magaddal a zsebedben a személyidet, hogyha már a nevedet se tudnád akkor csak némán átnyújtod :) ;) csak viccelek
tök normális, kavarog minden, és én sem foglalkozom ezzel a melóban, de menni fog, én mondtam, hogy az utsó 3 nap a legdurvább....
az hagyján képzeljétek én kb. a múlthéten azt álmodtam, h mennem kell megint, és hiába állítottam, hogy én már végeztem...:)
na szóval sikerülni fog és utána belevetitek magatokat a karácsonyozásba, már csak pár nap, szó szerint és újra éltek, kitartás!!! sok csoki, boldogabb is leszel tőle és az idegeid is lenyugtatja:)
Ne a Kúriára gondolj, mert akkor bevonzod :)
becsülettel készültetek,nem lesz gond
na mostmár úgy parázom a Kúriától.....szuper...
én már lassan a nevemet is elfelejtem....tegnap éjszaka is álmomban is tanultam...mert kb ébren alszom, és mondtam fel az anyagot, meg lapozgattam:( PGabe....én most még a 10-et is kevésnek érzem...valamit elolvasok áhhh..ez megy...fél óra múlva...ez mi?
főleg úgy, hogy én a munkám során még csak köszönő viszonyban sem állok a polgárral....ha olyat kérdeznek, kb az első kérdés után megsemmisülök:(
nálunk 7en voltunk és akinek az utolsója volt azok voltak a legvégén, és ők is abc-ben , és nem lehetett módosítani, sőt volt egy lány aki elkésett egy pár percet és őt eredetileg másodiknak olvasták fel, de mire odaért épp addigra javították ki az írásbelijét, az övével kezdték a javítást(nem tudni miért) ezért rögtön be is kellett mennie...és Ő lett így az első :)
szóval a lényeg, hogy vannak szokások, de ott dől el a sorrend, mindenesetre vigyetek inni ,ennivalót( keksz, csoki) mert én órákat vártam, konkrétan 4et mire bejutottam és addig muszáj magadhoz venni valamit, főleg ha hajnalban indultál vidékről vonattal....
Bár nem tőlem kérdezted, de sorrend:
1. akik írtak 2. akik csak egy részből ismételnek 3. többiek abc szerint, függetlenül attól, hogy második vagy harmadik részvizsga.
Ez borulhat, ha a bizottság jó fej és azt mondja, hogy osszátok be nyugodtan a sorrendet, ha valakinek kisgyerek / vonat, stb... miatt mennie kell, mehet elöl.
Ne izgulj, ha nekem három napom lett volna ismételni bármelyik részből is... :))
MacskaMalvin, ezt nem tudtam. Akkor még nagyobb az esély, hogy elkerüljem a Kùriàt. :-) Amikor Te voltàl, ti hànyan voltatok? Ès tènyleg ùgy van, hogy az utolsò vizsgàsok mennek be utoljàra? :-/
drnyuszi, nàlam is káosz van. De mit is várhat az ember ekkora anyagnàl, 3 nappal vizsga előtt?! Bìzni kell és ismételni-ismételni-ismételni rendületlenül...:-(
Sziasztok,
olvaslsk egy ideje benneteket, de még tanulni sincs időm, ezért nem írtam eddig. Hétfőn megyek gazdasági jogból írásbelire és nagy segítség lenne, ha tudnám milyenek a feladatok, de a sokszor említett közös címen lévő gyűjteményt nem találom. Kérlek, segítsetek!
Köszönöm, Antcha
drnyuszi:egyből mehetsz a Kúriára!
és drkriszti ne feledd a gépen a 12 csak az aki ott jelentkezett, ehhez még hozzájöhet aki írásban jelentkezett papíron, és akkor akár kétszer ennyien is lehettek
várom a híreket, ügyesek lesztek, és nyuszi is meg te is kaptok egy-egy szép kék papírt, sőt te még majd egy kék "könyvet" is pár hét múlva:)
drukkolok
hát bízom benne, hogy jó bizottságot kapok, mert minden nap egyre reménytelenebb a helyzet...már nem fogad be semmit az agyam, és izgulok, félek, és a többi:(
jut eszembe! így, hogy tudom, h hová kell mennem, Nekem is 12-kor a KIM-be kell kezdeni, vagy egyből mehetek a Kúriára?
Drkriszti: jó, mert én is nagyvonalúan átléptem a termékértékesítési szerződésen és társain.
Csütörtökön megyek, elvileg már az ismétlés szakaszában, de hívhatnám nyugodtan újratanulási szakasznak is :(
drnyuszi, örülök, hogy jòl ment az ìrásbeli. :-) Tuti, hogy szòbelin se lesz semmi gond. :-)
Kíváncsi leszek, hogy vajon én a Kúriára kerülök-e?! A rendszer szerint 12-en leszünk pénteken, valòszìnű a két csoport. Emlèkeim szerint 6-7 embernél nem jut több 1-1 bizottsàgra. Èn a KIM-et szeretném, kètszer már bejött.:-)
Borsopanna, köszönöm a biztatást, rám fér. Igyekszem alkalmazni, amit írtàl, és persze edzem a lovamat rendületlenül. :-)
balak12, te mikor vizsgàzol? Èn azt, ami nem tétel nem tanulom.:-)
drnyuszi: én a Kúrián voltam, nagyon jó bizottságnál, Neked is hasonlót kívánok!
Kitartás, és ez drkrisztinek is szól!
hááát a Kúria nem a legjobb, legalábbis amiket én hallottam, bár itt a fórumon írtak már róla jót is:)
de te biztos jó bizottságot kapsz és az írásbelid amint írtad biztos jó lesz, szóval jó az "antre-d ":)
sikerülnie kell!!! hajrá drnyuszi
köszi MacskaMalvin! Kúriáról mik a tapasztalatok?
Hajrá csajok, úgy drukkolok ! Ja és megkaptam a kék bizonyítványt:)
képzeljétek már nem egy fehér A/4es lap amiért küzdöttünk, hanem egy kék borítású kb. olyan mint a nyelvvizsga :)
Csak gondoltam megírom hátha motivációnak is jó, és főleg, hogy a Mikulás se tévessze el ;)
Sziasztok! túl az íráásbelin!!!mivel nagyon sokat segített, és is leírom ,h a 308-as jogesetet húztam ( M. Zrt bejegyzési kérelme, az alapszabályában a részvények kibocsátásánál voltak problémák- erre kellett hiánypótlást írni) a teljes feladat fent van a fórumon!
mikor megláttam, úgy örültem :) még szöszmötöltem, h legyen-e ellene fellebbezés vagy ne....Na de ez a heringparty....az kemény volt...
Kata 1234, Orange4 Nektek hogy sikerült???? remélem Ti is jót húztatok!
a később vizsgázóknak továbbra is Jó tanács!!!!!: MINDEN JOGSZABÁLYT VIGYETEK MAGATOKKAL. pl: volt aki pp-ből irt, és postai szolgáltatásokról szóló jogszabály kellett volna Neki, meg alkotmányból is volt akinek más jogszabály is kellett!!! MINDENRE KÉSZÜLJETEK FEL!
drkriszti! Nekem a Kúriára kell mennem pénteken...
Üdv mindenkinek!
Az utolsó napokra fordulok rá, és felmerült bennem, hogy vajon a Ptk-s részben kellenek-e azok az egyes szerződéstípusok, amelyek nincsenek a tételsorban. Gondolok itt pl. szállítási-közüzemi szerződés vagy kutatás tervezés, fuvar-bizomány-szállítmányozás. Mit gondoltok?
Krisztikém, lélektöltő percek következnek:
normális a kiakadás, normális a kiborulás, normális az "ennyit nem tudok megtanulni!!" érzés.
Amikor már úgy érzed, hogy leültél a gödör aljára, akkor kelj fel, ballagj ki a fürdőszobába, mosd meg az arcodat hideg vízzel, nézz a tükörbe és hangosan mondd ki, hogy "akkor sem hagyom magamat és meg fogom csinálni a szakvizsgát!".
És hidd el nekem, hogy így is lesz!
Tudom, mik vannak benned, de kérlek, még ezt a pár napot bírd ki. Szorítsd össze a fogadat és húzz bele, mert ez az utolsó vizsgád, nincs több! Menni fog, mennie kell!
Nagyon drukkolok!
Kedves Orange4!
"Az írásbeli vizsga tárgya: Gazdasági jog
Az írásbeli vizsga időpontja: 2013. december. 02. 08 óra
Az írásbeli vizsga helyszíne: Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (1055 Budapest, Szalay u.16. fszt.33.)"
Üdv
drnyuszi, drkriszti kitartás, már csak hetet kell aludni a Mikulás érkezéséig:)
Nagyon szorítok Nektek, de szerintem nem lehet semmi baj, mert nagyon szorgalmasak vagytok!
Sziasztok!
Tegnap voltam a KIM-ben, nagyon segítőkész, kedves bizottságnál.
Ptk.: veszélyes üzem (jogeseten keresztül), kiesés az öröklésből, érdemtelenség, érvénytelenség jogkövetkezményei
Pp.: hiánypótlásra felhívó végzés tartalmi elemei (3 db), eljárás félbeszakadása, mikor küldi meg a bíróság a félnek is az iratot, bár meghatalmazottja van, mikor nincs jogutódlás.
Gt.: mekkora tőkével melyik céget alapíthatunk, kkt+bt.-hez miért nincs alaptőke-előírás, tőkeleszállítás, meg még valami, amire az volt a válasz, h "5", de a kérdésre nem emlékszem :)
Jó hogy vége:)
Ne izguljatok, menni fog!
(Ahogy a többi sorstársam mesélte, nekik is hasonló kaliberű kérdések jutottak...abszolút nem volt vészes egyik sem.)
S.O.S.!!
Legyetek szívesek megírni, hogy dec.2-án (hétfőn) mikor kezdődik a gazdasági jogi írásbeli és hány órára kell ott lenni. köszönöm szépen!!
A délután folyamán volt egy kis kiakadás, kiborulás, de egy kis fejszellőztetés és némi édesség csodákra képes. :)))
Nagyon a végét járom a Pp-nek, és már rettenesen unom, türelmetlen vagyok. Holnap befejezem, de már előre félek a holnapi naptól. :((
Egy hét múlva ilyenkort akarooooooooook. Most.
drnyuszi, Te hogy vagy? Gyere egy kicsit, ne legyek ennyire egyedül. :)
Kedves mindenki!
Sokat olvaslak titeket, de írni alig van időm. Ennek ellenére pozitív energiát ad, hogy sokat jönnek vissza, leírják a vizsgatapasztalatokat, és azt, hogy nem ember evő személyek a vizsgáztatók :)
Én febr.3-án írásbelizem, 7-én szóbelizem, az e-mailben az jött, hogy a KIM-ben lesz a szóbeli.
Ügy néz ki 20 napom lesz a tanulásra, próbálok addig minden anyagot beszerezni, én is megvettem a Jus dialógos Pp-s könyvet, jónak tűnik. Úgy volt, hogy az egész január itt lesz, de sajnos a munkahelyen teljes a káosz+ a gyerkőcöm szeptemberben került közösségbe és elég beteges... szóval biztos nem lesz egyszerű, de csak előre!
Mindenkinek kitartást és egy jó nagy kalap szerencsét :)
drnyuszi, a mélypontok azért vannak, hogy kimàsszunk belőlük. :-) Holnap majd jobban megy, hidd el. :-)
Te egyébként még mindig melò mellett tanulsz? :O
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02