Szakvizsga - "A " rész (polgár)


drnyuszi # 2013.11.27. 19:29

én már nem stresszelek....ma el kellett menjek szoliba, mert nagyon mélypont volt....és az idő meg nagyon telik...az idő az ellenségem....szóval boldogan bukom meg....amit átnéztem, átnéztem, amit nem nem...kérdéseket nézegetem, meg ismételek, meg ami olyan próbálom memorizálni...irásbelire készülök...
Gt irásbeli mit érdemes vinni???

köszönöm mindenkinek a biztatást....:) kitartást drkriszti....Neked biztos jobban megy...én a tervemet mindig szépen beosztom, aztán meg pff..már az elején felborul, mert munka mellett....meg hát persze mindenki ilyenkor hív " csak egy kávéra" olyan rég találkoztunk:)

vannak még homályos részek, de azért a télapóban nagyon bízom....

Borsopanna # 2013.11.27. 19:18

Krisztikém, miattad idén különösen várom a Télapót. Úgy szeretném, hogy már túl legyél rajta. Kérlek, tarts ki!

drkriszti # 2013.11.27. 19:02

Tegnap hopp, ma kopp...:( A táltosságból mára szinte semmi nem maradt, a manó nálam is járt, és elűzte teljesen, helyette fáradtságot, elkeseredettséget hozott. :(

drnyuszi, én nem gondolom, hogy a szakvizsga könyv kevés lenne, a lényeg teljesen korrekten benne van. :)

Hogy vagy amúgy? Hogy sikerült a mai napod? :)

MacskaMalvin # 2013.11.27. 10:14

drnyuszi: ne csüggedj, a manó utsó este átállítja a gombot és másnap minden eszedbe fog jutni :)

már csak egy hét kb. azt még bírjátok ki valahogyan...tudom, hogy ez a legrosszabb, de becsülettel készültetek, a többi nem rajtatok fog múlni már, de tényleg...

a korábbi kérdéseket én is nézegettem és azért jók, mert olyanokat is talál benne az ember amikre nem is biztos, hogy gondolna...

Kitartás...

drnyuszi # 2013.11.27. 09:04

drkriszti! Én is olvasom a dialógos könyvet, de azt kell mondanom, h szerintem kevés.... így a törvény + a könyvet hozzá olvasom.... és ami cimmel van, azt elolvasom. Voltak kérdések, és azt kidolgozom...eddig vh-ból olyan 100-nál járok:( a régi kérdéseket is nézem, nem csak amit Te küldtél, ami 2011-ben volt fenn a novissima oldalán....már azokra koncentrálok...kidolgozgattam, és lesz ami lesz:(
nálam az esélytelenek nyugalma van, mert tényleg az.....reggel felkelek, és kb mintha éjszaka egy manó nyomott volna egy "delete" gombot az agyamban, pedig iszok teák, szedek ilyen emlékezést segítő csodaszert. De ! legalább enni nem bírok, szóval a súlyommal nem lesz probléma:)
most annyira telik az idő, pedig leállítanám...bezzeg mikor munkában vagyok, akkor meg csiga lassan halad:(

:(

noilnus # 2013.11.26. 18:41

Kedves Fórumozók, elsősorban drkriszti! :)

Kérlek küldjétek el nekem is az eddig összegyűjtött kérdéseket az "A" részből a levai.zsuzsi86@gmail.com e-mail címre.

Előre is nagyon köszönöm :)

Én hétfőn voltam írásbelin, csütörtökön megyek szóbelizni a KIM-be. Tiszta ideg vagyok, mert semmit nem találtam arról, hogy a KIM-ben (2.szoba) milyen bizottságok szoktak lenni, mindenki a Kúriát írja..:(
Ha valakinek van infója szívesen veszem ha megosztja velem.

Köszi még1x!

drkriszti # 2013.11.26. 18:28

Ma valahogy megtáltosodtam és 20 körülire redukáltam a visszalévő tételek számát. :)

drnyuszi, a Vht-ban az ingóvégrehajtásnál tartok, nekem eddig "ehető". Te miből tanultad? Az új Dialógos szakvizsga könyvben nagyon jól össze vannak szedve a Vht-s tételek (is), én ebből tanulom.

Átnéztem ma az innen összeszedett szóbeli kérdésekből a Pp-seket - a többit ismétlés előtt nem mertem. :D A 10 oldalból max. 3-4 rt-re vonatkozó kérdést találtam, ez jó hír, és arra ösztönöz, hogy valóban csak az alapokat sajátítsam el belőle. :)

Az új Ptk-ből én is kb. annyit tudok, mint Meli, aztán kakukk. :P

drnyuszi, Te hogy haladtál ma? ;)

drkriszti # 2013.11.26. 18:28

Ma valahogy megtáltosodtam és 20 körülire redukáltam a visszalévő tételek számát. :)

drnyuszi, a Vht-ban az ingóvégrehajtásnál tartok, nekem eddig "ehető". Te miből tanultad? Az új Dialógos szakvizsga könyvben nagyon jól össze vannak szedve a Vht-s tételek (is), én ebből tanulom.

Átnéztem ma az innen összeszedett szóbeli kérdésekből a Pp-seket - a többit ismétlés előtt nem mertem. :D A 10 oldalból max. 3-4 rt-re vonatkozó kérdést találtam, ez jó hír, és arra ösztönöz, hogy valóban csak az alapokat sajátítsam el belőle. :)

Az új Ptk-ből én is kb. annyit tudok, mint Meli, aztán kakukk. :P

drnyuszi, Te hogy haladtál ma? ;)

Csmeli # 2013.11.26. 16:53

Kitartás mindenkinek!

Új ptk-s kérdésektől szerintem nem kell félnetek jó lesz! (Ki-ki oda rakja a vesszőt, ahová akarja, én a magam részéről a jó elé javasolnám:-D!)

Viccet félretéve: újból én annyit tudtam, hogy a nem vagyoni kárt sérelemdíjnak fogják hívni, a gyerektartásdíjat csak meghatározott öszegben lehet majd megállapítani, azaz nem lesz százalékos mérték, viszont a határozott öszeg emelkedhet az inflációval, kft min. 3 millióval lesz alapítható, az nyrt alapítása is változik (gt-s változásokról volt egy cikk a jogifórumon), és ügyvédektől hallottam, hogy jelzálogjog a lakóhelyül szolgáló ingatlanon csak adásvételhez kapcsolódóan lesz alapítható (ez NEM ellenőrzőtt infó!). Szóval szerintem ezen ne görcsöljetek!

Még egyszer kitartást, és a tanulásnak meg lesz az eredménye: egy kék papír! (Ami egyébként nem a legszebb árnyalata a kéknek, de annak, akinek már a birtokában van, egyből kedvenc lesz!)

Borsopanna # 2013.11.26. 07:10

Krisztikém: itt is kitartást! :) Rt: szerintem alapokat kérdeznek, tudd a részvényfajtákat, sorozatokat, meg már nem emlékszem, milyen vackokat, és az alapvető rendszerét. Ne hagyd, hogy túlságosan elhúzza az idődet, hihetetlen egy rész. A végrehajtásból meg volt egy jó jegyzetem, csak papíralapon és visszaküldtem... Nem lehet valamit lehalászni a netről? Úgy olyan érthető és egyszerű volt. Fenyőfát tudj mindig, és ha marad erőd-időd, akkor tedd rá a díszeket, hogy karácsonyfa legyen! Úgy drukkolok, gondolok rád, legyél ma is ügyes!

drnyuszi # 2013.11.25. 21:49

drkriszti! nekem a pp bírósági végrehajtás betette a kaput és az rt is...de legalább már értem...azért átolvastam párszor....ohh én a tervemet már régen elfelejtettem....mostmár ismétlés, és a kimaradt részek olvasása...
Csmeli az új ptk-ból is kérdeznek, mert arra már nem nagyon van időm:(
hát még most is rá tudok csodálkozni dolgokra, ahogy olvasok 1-2 részt...

RB22 # 2013.11.25. 19:55

Kedves drkiszti!

Légyszíves küld el nekem is az eddig összegyűjtött kérdéseidet "A" részből a redei.b@vipmail.hu e-mail címre.

Köszönöm :)

drkriszti # 2013.11.25. 18:31

Jövök egy kicsit kiengedni a fáradt gőzt... Örülök, hogy van mit olvasni, és nem csak a saját irományaimat látom. :)

Köszönöm a kérdéseket is. A tervet tartom. Mától itthon vagyok szabadságon, ez nem kis megnyugvással tölt el. :)
Még kb. 40 tételemen van Pp-ből, ezekkel péntekig végeznem kell. A hétvégét az elmaradt Gt-s tételekre szánom, kihagytam az rt-t teljes egészében...fúúújjjj... Mennyire részletesen kell ez a förmedvény?!
Ismétlésre 4 napom lesz.

Szerencsére nagyon gyorsan telnek a napok. Reggel 7-kor állok neki, aztán csak azt veszem észre, hogy már dél van, utána meg már jön haza a párom, szóval beköszönt az este. :)

A lovam egyre fáradtabb, sutább, de küzd...

Csmeli # 2013.11.25. 18:12

Drkriszti, drnyuszi kitartás Nektek!

Hogy haladtok? Tartjátok a tervet?

drnyuszi: ahogy MacskaMalvin is írta, természetes amit érzel! És ez a vizsga előtti napig csak rosszabb lesz:-S De: amikor a vizsgán kérdezik, még arra is emlékezni fogsz, hogy az oldal alján vagy tetején van a válasz!

Egyébként ma beszéltem a Mikulással, megemlítettem neki, hogy milyen jó gyerekek voltatok:-D!

Még egyszer kitartás!

Mrv87 # 2013.11.25. 12:08

Sziasztok!

Én majd csak jövőre ősszel megyek vizsgázni, azonban már most szeretném kicsit tisztán látni ezt a hatalmas nagy joganyagot :)
Tételek szerint haladtatok a tanulás során vagy esetleg a törvények alapján?

Üdv Mindenkinek! Mrv87

MacskaMalvin # 2013.11.25. 10:16

Erre ma hívta fel a figyelmemet egy kollégám, Kristóf ezt írta ki a B oldalra, de mint látjátok írja, hogy polgárból is ugyanez van neki....

"Sziasztok,
Én még nyáron voltam vizsgázni, de megvan az összes anyag összegyűjtve. Ha valakit érdekel, akkor írjon nekem a dr.eszes@gmail.com-ra és megosztom vele a MEGA mappát, ahonnan bármit letölthet. Polgárból ugyanez.
Kristóf"

Szóval hátha valakinek jól jön gondoltam bemásolom:)

Sandrina87 # 2013.11.25. 08:20

Sziasztok!
Én alapvetően polgári joggal foglalkozom, viszont az első szakvizsgára az új Ptk hatálybelépésekor tudnék jelentkezni, szerintetek megpróbáljam az A részt úgy, hogy még nincsenek tapasztalatok az új ptk alapján a vizsgáztatásnak? Vagy mennyire venné ki furcsán magát a vizsgabizottságnál, ha egy alapvetően polgári joggal foglalkozó vizsgázó büntetőjoggal kezdene? Kaptam már mindenféle tanácsot, de teljesen elbizonytalanodtam.

MacskaMalvin # 2013.11.25. 07:02

Hajrá drnyuszi és drkriszti!

Menni fog, szerintem tök természetes amit drnyuszi is érez....most vagy abban a fázisban , hogy már sok mindent tudsz, de még kavarog...a szolit én is bevetettem ;)

A Mikulás nyilván látja, hogy mennyit dolgoztok ezzel, szerintem értékelni is fogja;)
Kitartás, a vége, az utsó 10 naptól visszafele, sőt szerintem az utsó 3 nap a legdurvább, nekem legalábbis az volt mindig, fáradsz is és már jó lenne túlesni rajta, de kitartotok és menni fog, HAJRÁ

Amúgy hol tartotok? ismétlésre hagyjatok időt....ez akkora anyag, hogy mindképp kell, legalább egy átolvasás, vagy átlapozás, ha már másra nem is futja időből....ja és sok csoki, az is jó még a szoli mellé:)

Drukkolok!!!!

drnyuszi # 2013.11.24. 18:44

drkriszti! Én is vagyok:) először is köszönöm a kérdéseket!Nekem ma volt a mélypont, szóval elmentem szoliba, hogy legalább egy kis boldogsághormont magamhoz vegyek, mert rt-bírósági-vh-kötelem egyben elég kemény...
Én nem tudom hogy állok:( szarul, és azt érzem, h semmit nem tudok:( nézem a kérdéseket, könyvet, törvényt, mindent, de semerre nem haladok...mintha most olvasnám először:( szóval Nálam kész apokalipszis van:( drkriszti kitartást!!! remélem pénteken találkozunk....én annyira jó voltam...ezt minden nap elmondom a Mikulásnak:)

Csmeli # 2013.11.24. 12:19

Borsopanna: én még csak most kezdtem, szerencsére nincsenek rossz élményeim. Február elején tervezem a B részt, áprilisban a C-t.

Borsopanna # 2013.11.24. 08:11

Kriszti, én írok! :) Nagyon ügyes legyél, egy nappal közelebb a cél! :)
Egyébként hogy állsz, mit néztél már át, mi szűz még? Mi a terved a hátralévő 11 napra?
Hajrá, nyomjuk meg a mai napot is! :)

Meli, olvastam a beszámolódat: szívből gratulálok a sikeredhez! :) Van még hátra valami vagy hátra dőlhetsz a karosszékben? :)

Csmeli # 2013.11.24. 07:05

Én is nagyon csodálkozom, hogy senki nem ír. Tavaly ilyenkor és idén tavasszal is nagyon jó csapat volt, egymást biztatták és szorítottak egymásnak!
Kitartás Neked! Akik most készülnek, lehet, hogy nem Karácsony előtt vizsgáznak, és ezért nem írnak!

drkriszti # 2013.11.23. 19:21

Hát Meli, gyanítom, hogy kislány koromban vártam utoljára annyira a Mikulást, mint most. :D

A fórumról összegyűjtött szóbeli kérdéseket az elmúlt időszakban kb. 40 embernek küldtem el, szóval elég sokan készülünk erre a vizsgára. Sajnálom, hogy itt mégis alig vagyunk, sőt szinte csak én irogatok. Kár. :(

Csmeli # 2013.11.23. 16:37

Kitartás drkriszti! Mindjárt jön a Mikulás, és megmondhatod neki, hogy a végbizonyítványt postán kéred:-D!

drkriszti # 2013.11.23. 05:53

Jòòòòò reggelt! :-)
Kitartàst, hatékony tanulást mára mindenkinek! :-)