Stornó, mégsem, csak én vagyok ügyetlen. Mint egy rossz ügyvéd: ügyetlen.
Ajró Özsén
Stornó, mégsem, csak én vagyok ügyetlen. Mint egy rossz ügyvéd: ügyetlen.
Ajró Özsén
Ha jól látom, valaki már át is írta a jelszót. Gratula!
Ajró Özsén
Köszi vargap!
Sorstársak! Van egy gmail elérhetőség,ahol elég sok anyag fellelhető! Felhasználói név: polgarszakvizsga2013, Jelszó: polgarlaw201313. Hajrá Mindenkinek!
Sziasztok!
Sorstársakat keresnék! :)
Február közepén fogok menni, írásbeliként a polgári jogot és családjogot választottam. Bármilyen segítséget, kidolgozott anyagot szívesen veszek!
Nekem eddig csak egy Kbt.-s anyagot sikerült beszereznem. Ha esetleg szüksége van valakinek erre, akkor szívesen megküldöm.
Sziasztok!
Kedves Fórumozók!
Február eleji - utolsó - vizsgához keresek a "C" vizsgarészben hatalmas segítséget jelentő ATES-jegyzethez hasonló, kidolgozott tételeket első sorban a polgári jogi részből, de szívesen venném a gazdasági részt és a Pp-t is.
Minden lehetőség érdekelne!
Boldog és sikeres vizsgákban gazdag új évet kívánva minden fórumozónak,
köszönettel:
Vesely
ELADÓ!!!
Eladó a Novissima Kiadó Polgári jog I. és II. használt kötete 2000 Ft/db áron!
Érdeklődni: grapes@citromail.hu címen lehet!
Vizsgázóknak sok sikert!
Ezek a Novissima szakvizsga könyvek még eladók:
Polgári eljárásjog I-II
Végrehajtási jog
E-mail: moleskine85@gmail.com
Szóbeli vizsgán nekem az alábbiak voltak Gt.-ből:
(Én Gt.-ből írtam, így a jogesettel is elment 5 perc, lehet ezért kaptam csak ennyi kérdést.)
Szia La pri! Nekem ez az utolsó vizsga, nem írok. Sajnos nincsenek kérdéseim Gt.-ből, de ígérem, nyitva tartom a szemem és ha találkozom vele, már teszem is fel nektek. :)
Sziasztok!
Én is nagyon megköszönném ha valaki elküldené a szóbeli kérdéseket a raczv77@gmail.com címre.
Előre is köszönöm!
sziasztok!
Szóbeli kérdésekre én is igényt tartanék, ha lehetséges!
lyla@freeemail.hu
Köszönöm!
Sziasztok!
Én is új vagyok még, de olvasgatom a tapasztalatokat,véleményeket, és próbálok erőt gyűjteni.Már elővettem a jogszabályt... "csak" erő kellene hogy elkezdjem tanulni. Márciusra tervezem a vizsgát még az új ptk hatályba lépése előtt és izgatottan várom, hogy még beférek-e. Remélem... Szeretnélek megkérni benneteket, hogy akinek megvannak a szóbeli gyakori kérdések legyen kedves elküldeni nekem a raczv77@gmail.com, vagy a közös e-mail címre. Nagyon köszönöm előre is.
A sikeres vizsgázóknak gratulálok, és mindenkinek kellemes ünnepeket kívánok!
Drkriszti! Én is csatlakoznék drEbihez és meg szeretnélek kérni, hogy az alábbi e-mail címre kérlek küldd el nekem is az összegyűjtött kérdéseket.
Köszönöm szépen!
Szia Vukka!
Gazdaságiból megyek...és Te? Illetve valaki más még megy Gt-ből?
sziasztok!
Eladnám az alábbi Novissima szakvizsga könyveket:
Polgári eljárásjog I-II
Polgári jog I-II-III
Végrehajtási jog
E-mail: moleskine85@gmail.com
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Évet kívánok! Jó tanulást, sikeres vizsgát!!!
Kriszti: szívből gratulálok!!!! :))))) Nagyon örülök neked! :)))
Kedves Fórumozók,
már rég óta olvasom a hozzászólásaitokat, tapasztalataitokat... de csak most jött el az a pillanat, hogy írjak.
Valaki lenne olyan kedves és nekem is el tudná küldeni a kérdéscsomagot mind szóbelit, mind írásbelit illetően?
Email címem: mentacska@freemail.hu
Én februári vagyok és a Pp-vel kezdem, melyet most már szorgosan lapozgatom, áááhhh mi lesz itt januárban?!
Úgy látom alakul a csapat... :) Üdv köztünk La primavera! Miből írsz?
Kedves Kriszti!
Ha még jársz a fórumon, el tudnád küldeni az összegyűjtött szóbeli kérdéseket a kisebihal@gmail.com elérhetőségre?
Ha Kriszti nem olvas már minket, valaki el olyan tudna segíteni az anyag elküldésében, aki esetleg már megkapta? Előre is köszönöm!
Utólag is nagyon gratulálok a múlt héten sikeresen vizsgázóknak! Bár én sem regisztráltam eddig, de mindennap olvastak titeket, és nagyon szurkoltam!!!
Erőt adtatok a most készülőknek!
Ígértem a beszámolót a pénteki vizsgáról, hát íme. :)
Kúria, II/296. Az elnök kúriai tanácselnök volt, ő kérdezte a Pp-t. A másik két tag pedig ügyvéd (Ptk.), és cégbíró (Gt.). 7-en voltunk, 3 írásbelis, 1 második vizsgás, 1 ismétlő, és 2 utolsó vizsgás.
1 órakor kezdtünk, én voltam a 6., fél 4-kor mentem be. Azt nem ecsetelem, hogy addigra milyen állapotba kerültem, szörnyű volt a várakozás, pedig "csak" kb. 30 perc/fő volt egy vizsga.
Kérdéseim (már, amire emlékszem):
Pp.: rendelkezési elv, kérelemhez kötöttség elve, milyen perekben jár el a bíróság ülnökökkel, kereset idézés kibocsátása nélküli elutasítása, közbenső ítélet, önkormányzat feladatellátási-, és határozathozatali kötelezettsége elmulasztása miatti per.
Ptk.: az ügyvéd nagyon zagyva jogeseteket vázolt, mire a végére ért, már nem is emlékeztem az elejére. :/ Jogesetek alapján volt állattartók felelőssége, károsulti közrehatás, veszélyes üzemek találkozása, felelősségbiztosítás, balesetbiztosítás.
Gt.: gazdasági társaság alapítása, társasági jogvita, választottbírósági eljárás, vagyonrendezési eljárás, Cégközlöny, szövetkezet.
A bizottság nagyon rendes, közvetlen volt.
Én ezzel végeztem. :) Lezárult egy nagyon nehéz fejezet, kezdődik valami új, valami más, ami teljesen tanulásmentes lesz - legalábbis most így gondolom. :D
Köszönöm a támogatást, bátorítást, amit itt kaptam. :)
Kitartást a vizsgára készülőknek, meg lehet csinálni! :)
Sziasztok!
Olvasgattam a hozzászólásaitokat és gondoltam én is beszállok:)
Nekem is február végére (február 28-ra) szól a jegyem a nagy vallatásra...:( írásbelivel egybekötve, így a hozzászólásokból kb. egy időben megyek Vargappal, Vukkaval és Szöszi 12-vel...üdv. a klubban Nektek.
Valaki nem tudna részemre küldeni kérdéscsomagot mind szóbelit, mind írásbelit illetően? Nagyon hálás lennék érte! A cím: orsolya.saxon@gmail.com
Mindenkinek hajrá!!
Eladom a szakvizsga "a" részéhez tartozó novissima könyveimet (polgári jog és családi jog, polgári eljárásjog)illetve az összes kapcsolódó novissima kiadású jogszabályt (pp, ptk, csjt, gt, ctv, csődtörvény)
Emai: poor.virag@outlook.com
Kriszti!
Itt írok, C-be biztosan nem jössz.Hatalmas gratula, és nagyon jó pihenést!
Hétfőn és szerdán azért szoríts légyszi, rám fér...
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |