Uhh, nem irigyellek, de hajra menni fog! 2 het alatt sok mindent meg lehet tanulni, legalábbis remelem! :) Írásbelitől én is parázok, mert nem valami egyszerű az az 1-2 eset,amit lattam! Kitartást mindenkinek!
Szakvizsga - "A " rész (polgár)
Offon...A kislányomnak az elmúlt 2 hétben tüdőgyulladása volt, úgyhogy tanulásra nem nagyon volt időm, de a lényeg, hogy ő jól van.. Pp. 80 %, Ptk 50 %, Gt. 0 %. Jelenleg így állok, de van 2 hetem hajrázni :) szóval csak előre nézek!
Az írásbeli viszont jobban aggaszt, mert nem találtam hozzá semmit, anyagi jogból több jogeset volt fent a közösben is. Na mindegy. Csak meg lesz valahogy. Mindenkinek kitartást!!!!!
Köszönjük a biztatást es a "vizsga élményeket" is! Ki hogy áll februáriak? Hmoni? Esetleg nincs valakinek Ptk-s kidolgozott minimumkérdései?
Sziasztok,
Feb. 13-án megyek én is, már csak ez az egy van, és vége :-) Már elkezedtem tanulni, de jól jönne még némi segítség. Főleg a szóbeli kérdések érdekelnének, ill. bármilyen jó anyagnak örülnék, főleg kidolgozott tételeknek! Kérem szépen ha valakinek megvannak ezek az anyagok, küldje el nekem az akka081@gmail.com címre! Előre is köszönöm: Üdv
Sziasztok!
Én ma voltam vizsgázni, a KIM-ben voltunk.
Egy kék lap boldog tulajdonosa lettem:-)
Kérdések:
Gt:
- Zrt. alapítása
- vagyoni/nem vagyoni hozzájárulás. Nem vagyoni hozzájárulásnál mondjak példát, hogy mi lehet a "vagyoni értékkel rendelkező jog". Ezt nem igazán tudtam. Aztán a hölgy rávezetett, hogy know-how, műszaki ismeretek, stb. Ezt hogyan bizonyítom, hogy annak minősül, ne gondoljak bonyolult dologra. Aztán itt a válasz az lett volna, hogy leírom.
- Kényszertörlési eljárás
- Felszámolási eljárásban ki minősül hitelezőnek
- Egyesületnél mi minősül vagyoni tagságnak
- Kkt. kik képviselik.
Ezután jött a Pp.:
- Első kérdése: mivel Ön pénzügyi területen dolgozik, hogy találkozik a Polgári eljárásjogban 1.000.000.- Ft-tal, 30 millió Ft-tal, 3 millió Ft-tal.
- Gazdasági társaságoknál keresetbenyújtásnál mire kell figyelni
- Részítélet / másodfokon lehet-e részítéletet hozni
- Fizetési meghagyásos eljárás
Polgár:
- Jogképesség
- Közös tulajdon/társasház
- Törvényes öröklési rend
Polgárból, Gt-ből 3 kaptam, Pp-ből pedig 4-t.
Alaposan megkérdeztek mindenből, de nagyon rendesek és korrektek voltak.
Valaki kérdezte, hogy kidolgozott tételekkel kapcsolatban. Én Gt-ből a közös e-mailen található kidolgozásból tanultam, egy-két helyen néztem meg hozzá a törvényt, de szinte csak abból tanultam. Polgárból a kidolgozott tételek közül a Családjogi részre vonatkozó tételeket szintén a kidolgozásból tanultam + a kötelem különös részt, az is elegendő volt.
Mindenkinek kitartást és sok sikert!
sziasztok
én már végeztem, de még néha olvasom az oldalt
először is nyugi menni fog, becsülettel készültök, én is meló mellett szenvedtem a felét
irodai, városi legendák mindenhol vannak..., h ki mennyi alatt tanulta meg , ez egyén és szerencse függő, na meg ismerek olyt aki a napi 8 órájában semmit nem csinál melóban egész nap tudott tanulni, így könnyű, aki meg 7 hét fizetett szabit kap vizsgánként na azokról meg már ne is beszéljünk!
ja és egy ismerősöm most halasztott(+20E Ft-ért), köv. hétfőn kellett volna mennie...
szerintem ti ezt semmiképp ne lépjétek meg kivéve ha valami nagyon súlyos dolog történt....
hajrá, kitartás, egyszer vége lesz, én se hittem de eljön :D
Soska,
Én is február 13-i ítéletnapra várok. Te már a 688. tervig is eljutottál? Én csak jövőhéttől leszek szabin akkor tudok majd elkezdeni tanulni. Szóval az "ajjaj" érzés nekem is meg van rendesen.
Egy kicsit bosszús vagyok mert melóhelyen a szakvizsgázott kollégák egymásra licitálnak, hogy ki mennyivel kevesebbet tanult a sikeres "A" rész szakvizsgára anno [a rekorder bemondó állítása szerint egy hét alatt készült jeles vizsgájára :)].
Én a leendő három hetet is borzasztó kevésnek érzem...:(
sziasztok
eladóvá váltak a következő könyveim:
Dr.Tölg-Molnár László: Polgári eljárásjog I., kézirat lezárva: 2009.02.22.
Dr.Bókai Judit-Dr.Greskovics-Dr.Gábor-Dr.Tölg: Polgári eljárásjog II., kézirat lezárva: 2009.05.15.
Mindkét könyv teljesen szűz.
Dr. Bóoc Ádám-Dr. Fábián Ferenc-Dr. Kózsa Yvette: Polgári jog II., kézirat lezárva: 2011.04.21.
A könyvet használtam, aláhúzások vannak benne.
Dr.Fábián Ferenc-Dr.-Dr. Szeibert Orsolya: Polgári jog III. (öröklési jog, családi jog), kézirat lezárva: 2011.03.28.
A könyv teljesen szűz.
Akit érdekelnek a könyvek kérem írjon e-mailt.
Az ár megegyezés szerint.
polgarszakvizsga2013@gmail.com
polgarlaw201313
Sziasztok!
Kérem, hogy a közös e-mail cím aktuális elérhetőségét írja meg valaki!
Egyben érdeklődöm azoktól, akik a tanulásban előrehaladottabb állapotban vannak: Mit érdemes letölteni a közös e-mail címről polgári jog témában? Van esetleg jó Gt. jegyzet? Időspórolósabb, mint a könyv?
Az utolsó vizsgámra készülök, még az új Ptk. hatályba lépése előtt.
Kitartás Mindenkinek!
Kedves Mindenki! Nincs valakinek gazdasági jogból írásbeli feladat mintái (közös emailt kivéve)?
Sziasztok,
így reggel felé a korábbi bejegyzések olvasgatása során hol "húúú ez jó kérdés", hol "ajjaj, van baj" felkiáltással pihenek két érdekfeszítő rész között...
Remélem mindenki ugyanolyan lelkes és a 688. tanulási ütemtervet ugyanúgy tudja tartani, mint én (a terv mindig változik, csak, hogy a lelkemet megnyugtassam).
Pp írâsbeli febr.3. Szóbeli.most kezdem a tanulást
Sziasztok!
szöszi köszi a mailt, ezer hála a sok anyagért!!
Egyelőre azt sem tudom, hogy melyiket használjam..
van aki a kidolgozott tételekből már levizsgázott, az légy szi jelezze:)!
Minden esetre nagy segítség a sok kis kérdés is, ami egy kis ketteskéhez már bizti elég!
Mindenkinek jó tanulást kívánok a hétvégére:)!
Én a február első hetében vizsgázók jelentkezését várom :)
És február 13. napján???
Sziasztok!
Megy valaki február 28-án?
Ki hogy áll az anyaggal való ismerkedéssel? :P
dolcevita írtam mailt!
Kedves julianna.b!
Mi az irodában megvettük a Ptk. fordítókulcsot, aztán nekiállunk... mert hát nem csak a szakvizsga, hanem a munkánk miatt is mindenféleképp szükséges az alapos áttanulmányozás...
Az ünnepek alatt meg ugye módosították a még hatályba nem lépő új Ptk-t, nem beszélve a saláta törvényekről is, úgyhogy meglesz vele a munkánk bőven.
A jogi szakvizsga tételeinél még mindig javarészt a 2013 júliusi tételek vannak fent a weboldalon, amit azért gondolom, hogy a közeljövőben frissíteni fognak. Ha frissítik, akkor talán már egy kicsit világosabban fogunk látni ebben a nagy rengetegben...
Kedves Mrv87!
Új Ptk. időszakban megyek én is, fogalmam sincs mit tanuljak. Elkezdtem a Pp.-t, hogy talán az annyit nem változott, és megvettem a dialógos könyvet hozzá, hááát... 2 nap alatt csak a 70. oldalig jutottam, mert inkább mindent megnézek, h változott-e. Mert van olyan is, h már a tételsorban szereplő Pk véleményt sem tartják fenn. :(
A 2 Ptk-t remélem nem várják, h párhuzamosan szó szerint tudjuk, mert lehetetlen.
Üdv!
Én is febr. 26-án megyek ;)
Kedves szakvizsgázók!
Azok, akik a Ptk. módosítását követően mennek vizsgázni, hogyan tanulnak?
Régi Ptk. + új Ptk + fordítókulcs?
hogy kinek a felügyelete alatt töltötted azt már nem kell beleírni....
Kedves szakvizsgázók!
Először is sok sikert mindenkinek!:)
Másodszor: lenne egy kérdésem:a gyakorlati időmet jogi főálláshoz kötött munkakörben végeztem, de nem volt másik, szakvizsgázott jogász, aki felügyelte volna a munkámat. Feltétel-e még ennek igazolása, vagy elég a munkáltató nyilatkozata, hogy valóban itt dolgozom/dolgoztam, ebben a munkakörben, 3 évig?
Köszönöm előre is!
Kata
Bocsánat, tegnap elírtam.
írásbeli február 24, szóbeli február 26.
remélem a vizsgán ennél jobban tudok majd teljesíteni:)
sorstársak, hogy vagytok?:):)
Jó készülést mindenkinek!
Sziasztok,
én is február 26-án megyek írásbelizni, a sorstársakkal együtt, üdv a klubban..:(
Kedves drkriszti!
Szeretnélek megkérni, hogy küldd el részemre is a szóbeli kérdéseket a drhudakheni@freemail.hu címre!
Előre is köszi!
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02