kifekjezése=kifejezése, így jár az, aki csak négy órát alszik (munkából, és nem bulizásból kifolyólag).
Sunshine after the rain.
kifekjezése=kifejezése, így jár az, aki csak négy órát alszik (munkából, és nem bulizásból kifolyólag).
Sunshine after the rain.
Helló Mindenkinek!
LB-n voltam szerdán (Havasi-féle bizottság). A kérdéseim:
PTK: nem tulajdonostól szerzés, megtámadhatóság, birtokvédelmi eszközök, vállalkozás-megbízás elhatárolása, túlélő házastárs haszonélvezeti jogának megváltása. Nem volt nehéz
PP: beavatkozó, különösen az ezzel kapcsolatos végzések (megengedi, kizárja, halasztó hatálya melyiknek van), megállapítási kereset, közbenső ítélet, másodfokú eljárásból pár kérdés, perújítás okai, egyezségnél hogy alakul a perújítás
GT: egyéni vállalkozó, befolyásszerzés, felszámolás megkezdése (az egyezség érdekelte őket nagyon, hogy meddig lehet, csak erre a jogesetből nem jöttem rá...), közbeszerzéseknél a jogorvoslat hogy néz ki
5,3,4 lett, nagyon rendesek voltak. A közbeszerzést sem szívatásból kérdezték, hanem mert mondtam hogy ezzel foglalkozom és gondolták megkérdezik...
Sok sikert mindenkinek!
Csaba
Köszönjük az információkat!
Üdv Mindekinek!
Érdekelne, hogy valaki jön-e március 22-én "A" rész polgári jog és családjog tárgyból írásbelizni, illetve ki milyen segédanyagot visz be(azt tudom, hogy mit lehetne:))a vizsgára?
Köszi!
Sziasztok!
Decemberben drpici-től ezt is kérdezték a vizsgán:
Anyagi jog: Kártérítés – a keresetveszteség mértékének meghatározása, az összes lehetséges eset (idénymunkás, vállalkozó, munkanélküli, pályakezdő)
Valaki tud nekem segíteni, hogy hogyan alakul a mérték?
Sziasztok!
Áprilisban jön valaki "A" részből?
Nem tudjátok, postázták már az április elejét? (Sajnos telefonon nem sikerült még érdeklődni.)
Egyáltalán mennyivel a vizsga előtt kellene értesítést kapnom? (Még decemberben adtam be a kérelmet, csak szóbelis vagyok.)
Előre is köszi, ha valaki válaszol.
TEvi
csaba26: a közbeszerzéseknél a jogorvoslatból mit kellett elmondanod? A törvényben összesen 2 sor...
Legalábbis amit a tételsorban megadtak....
Vagy kell az egész 7. résZ, és a tételsort elírták?
akos: Köszi, akkor megnézem azt is!
TÉvi!
Hivatalosan 4 héttel előtte kell, hogy kiküldjék a papírt. Enyémet 5 héttel előtte adtál postára, de pont előtte 4 héttel kaptam csak meg a levelet, március 10-én megyek. Telefonban mindig csak annyi felvilágosítást adnak, hogy melyik hetet postázták...
Sziasztok!
március 04.-én voltam a Legfőbb Ügyészségen!
Ptk: házasság felbontása, szülői felügyeleti jog megszüntetése, öröklés, végrendelet részletesen valamennyi fajtája, közös tulajdon keletkezése, megszüntetése(árverést ne hagyjátok ki a megszüntetésnél), telki szolgalom, használat és haszonélvezet elhatárolása
Pp: személyiségi jogi perek, sajtó-helyreigazítási per részletesen, zárt tárgyalás tartásának okai, fellebbezési idő, szóbeli egyezség tárgyaláson első-másodfokon és még sok egyszavas válaszú kérdés
Gt: cégnév, elektronikus cégalakítás részletesen, bartel. 4,4, 5,
Készségesek, segítőkészek voltak.Három hét reggel 8-tól este 6-ig tanulni.Meglehet csinálni elsőre, némi szerencsével is. üdv.
Sziasztok!
03.04.-én voltam 'A' rész-b?l a Legf?bb Ügyészségen. Nagyon el?zékenyek voltak. Ptk: házasság felbontása-(melyik fél mit bizonyít),
Valaki márc. 18-án szóbeli polgárból?
Sziasztok!
Múlt héten voltam a Honvédelmi Minisztériumban.Nagyon durva vizsga volt,de sikerült:-)
A kérdéseim:
tartozás elismerés
szerzeményi vagyon
öröklési szerződés
PP:
közigazgatási per
rengeteg kérdés a végrehajtási részből
Gazdasági:
üzletrész árverezés,pontos határidőkkel
OBA-ról mit tudok
egyik bankban is van 50000 EUR-om,másik bankban is van 50000 EUR-om,összeolvadnak a bankok,biztosítva van-e a pénzem?
törvényességi felügyeleti eljárásról minden
Mind a 3 tételsornál a végére lapoztak és onnan volt még rengeteg kérdés
Sok sikert mindenkinek!
Viola568: csak nem pénteken? Ez a híres Füredi bizottság. Egyesek szerint még a régi Gt.-t szokták kérdezni :)
Igen, én is csak ezeket hallottam még. mindenesetre még ha szar is, legalább fel lehet rájuk készülni. Asszem itt az az elv, hogy aki a kis törvényeket tudja, az a nagyokat is, szóval apróságokkal szopatnak, OBA meg végrehajtás, Inytv. meg közbeszerzés.
Ellenben a csütörtök, amikor én megyek bármi lehet.
Hát én két pénteki embertől ezt hallottam, az egyik egy fél éve, a másik egy hónapja. és azt állította, hogy véleménye szerint a régi gt.-t kérdezte. de nem nagyon buktattak, bár a vizsgát egy viccnek nevezte.
Sziasztok!
Én is túl vagyok a vizsgán :)!
A PKKB-n voltam a múlt héten. (Ha már helyszín: csütörtökön a HM-be nem ment senki. De ahogy láttam, a külön törvényeket nem csak ott kell tudni, szóval azokra is hagyjatok egy kis időt!)
Nálunk egy csoportvezető bíró volt ez elnök, a Pp-t az Ítélőtábláról kérdezte egy hölgy, a gazdaságist nem jegyeztem meg, honnan jött.
Nem kérdeztek könnyűeket, de alapvetően rendesek voltak, ha valami nem ment, segítettek. Iszonyúan hosszú vizsga volt, kb. 1 óra jutott mindenkire, nagyon rossz volt ennyit várakozni, de tényleg nem volt vérengzés, bent már kellemes légkör volt :). Alapvetően arra voltak kíváncsiak, hogy átlátjuk-e az egészet. Ha nem tudtunk valamire pontosan válaszolni, az sem nem volt tragédia.
Gazdasági:
Konkrétan a Gt-ből egy kérdésem sem volt.
Polgári:
Eljárásjog:
Ahogy látjátok, nem volt minden kérdés könnyű (főleg a Gt.), de annak ellenére, hogy nem tudtam mindent pontosan, nagyon jó jegyeket kaptam, és a többiek ugyanígy.
Mindenkinek jó felkészülést, és sikeres vizsgát kívánok!
És köszi mindenkinek az eddigi infókért, nagyon hasznos volt!
HM:
Én októberben voltam a HM-ben a híres/hírhedt Füredi féle bizottságnál egy csütörtöki napon ...
Amúgy meg abszolúte túlélhető volt, egy ember max 30 perc, én másodikként 14 óra után pár perccel már kint voltam a szobából.
Nem szeretném ismételni magamat, mivel már egyszer leírtam a vizsgámat részletesen, de velem a Füredi nagyon rendes volt, megdícsért, tetszett neki, hogy gondolkodtam és még ki is jött utánam plusszban gratulálni.
Biztos van ellenkező vélemény is, de az én személyes tapasztalatom nagyon pozitív.
Sziasztok!
Meg tudná valaki mondani azt, hogya keresetveszteség mértékének meghatározását hol találom meg az idénymunkásra, vállalkozóra, pályakezdőre és munkanélküliekre? ELőre is köszi!
Sziasztok!
Ezen héten sikerült már valakinek infót szerzenie arról, hogy beosztották-e már az április 12-i hétre a vizsgázókat, illetve, hogy postázták-e már a "behívókat"?
Sajnos nekem nem sikerült telefonon elérnem a titkárságot :-(
Bözsi82: a Ptk. nem elég?
357. § (1) A balesetet szenvedett személy keresetveszteségét (jövedelemkiesését) általában a balesetet megelőző egy évben elért rendszeres kereset (jövedelem) havi átlaga alapján kell meghatározni. Ha az említett idő alatt a keresetben (jövedelemben) tartós jellegű változás állott be, csak a változás utáni kereset (jövedelem) átlagát lehet figyelembe venni.
(2) Ha a balesetet szenvedett személy munkabére a balesetkor rendszeres jellegű és határozott összegű volt, ezt kell a keresetveszteség megállapításánál figyelembe venni.
(3) Ha a keresetveszteség (jövedelemkiesés) az (1) és (2) bekezdés alapján nem állapítható meg, annak meghatározásánál az azonos vagy hasonló munkát munkaviszony (tagsági viszony) alapján végző személyek átlagos havi keresete az irányadó.
(4) A keresetveszteség (jövedelemkiesés) megállapításánál figyelembe kell venni azt a jövőbeli változást is, amelynek meghatározott időpontban való bekövetkezésével már előre teljes bizonyossággal lehet számolni.
Leslie Winkle: a március 31-es ismerősöm a múlt héten kapott behívót, szerintem várjál még vele:)
Leslie Winkle: a március 31-es ismerősöm a múlt héten kapott behívót, szerintem várjál még vele:)
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |