- Deák Bill Gyula:Ne szeress engem
kk
kk
„szegény hülye”
Tapasztaltam, hogy nem mindenkivel érdemes vitatkozni (azért valameddig próbálkozom), vannak, akiken nem változtat se jó szó, se jó példa. Megtanultam vállat vonni.
Mostanában, sajnos, egyre több ismerős és családtag halálával kell megbékülnöm. Nem csak ezért kedvencem a Két hexameter (József Attila). Csak én tapasztalnám, hogy a tinédzserkor után 100-szor olyan gyorsan repülnek az évek?
Mi van akkor, ha nem gyűjtesz semmit, és úgy halsz meg? Mi van, ha te vagy a legfelsőbb bíróság elnöke, vagy a leggazdagabbak toplistáját vezeted? Lehet, hogy milliós fémkoporsód, és ünnepélyesebb temetésed lesz. Na és? Hurrá. A kukacok majd megcsodálják.
Mint szegény hülye, szereztem egy rakás rossz tapasztalatot. Nem haltam bele. Szerencsére, nem csupa pszichopata közé vezetett a sors, mindig volt valami pozitív hatása a „hülyeségeimnek”. Volt hatása a gazdagok toplistájának egyik vezetőjénél dolgozva, volt hatása unalmas, könyökvédős minisztériumi környezetben, egyetemen, kórházban, külföldön, stb. Mindenütt változott valami. Kis dolgok, de remélem, tovább gyűrűznek. Nem minden rendkívül racionális, és ilyen-olyan elismerést hajszoló ember veszít el mindent abból a gyerekből, aki volt. Vagy nem mindenki a jónak szurkolt régen? Sokkal könnyebb ezt a régi dolgot másokban felébreszteni, mint azt az gondolná, aki nem foglalkozik már ezzel, sőt.
Vagy, mi lenne az alapja „az emberi hiszékenység” kihasználásának. Már csak a csalók tudnák ezt? Ez már legalább valamennyire jogi téma. :)
Üldögélek (mostanában) egy ügyfélszolgálaton és élvezem a bizalmat. Szoktam bosszankodni is (úgy 10%), de többnyire könnyű. Egyébként, mit gondoltok, az előttem ülő, számtalan ügyvéd, néhány bíró és közjegyző közül, eddig, hányan olvasták el, mit toltam az orruk elé aláírásra? Nem kevés papír, az igaz, szerződések, megállapodások, bizonylatok. Többnyire, még azt sem kérdezik, mi ez. Mutatom: ide-ide, meg oda, ők meg aláírják. Néha, a szimpatikusabbjától megkérdezem, nem érdekli-e, melyik volt a tartozáselismerő nyilatkozat. Nevetés. Megbíznak bennem/bennünk. Ők is, akik ezerszer mondják el, mint itt, a fórumon is, tessék mindent elolvasni, mielőtt aláírod. Össze-vissza, akár alap nélkül bízunk, és nem bízunk meg egymásban. Többnyire bízni akarunk, szurkolni valami jónak, hősöket meg példaképeket keresünk. Mindenféle szörnyűség ellenére, ez bíztató.
Oszt’ bimba, a „hülyéket” kerüld el, mert az élet füstölögve, bosszúra szomjazva, végrehajtókat kergetve, vagy előlük futva, sokkal szebben és okosabban telik! :) Meg aztán, lehet az is egy életfilozófia, hogy az vagy, amid van.
Vannak emberek akik pusztán minden ész nélkül csak azért mondanak valamit,mert ezzel mint egy kis kutya várnak mások fejenpaskolására/nem utaltam senkire!/.+ez még néha vagánynak is tünhet.Hasonló az az eset,amikor valaki elmondja mindennek a cigányokat,vagy a melegeket,-közben meg majdmeg hal egy jó kis roma lányért,vagy egy belevaló néger csajért.vagy fordítva.../nem a kúltúrára gondoltam
kk
Ugyi!?! :)
Lebuktam. :(
A szög mindig kibújik a zsákból. Csak éberen és bölcs éleslátással!
Én meg, kénytelen-kelletlen, vakargatom a saját buksimat.
Oszt’ bimba, a „hülyéket” kerüld el.................
Rendben.
Állítsd meg a világot,ki akarok szállni.
Nem érdekelnek magasztos érzések,nem érdekelnek nagy szavak.A javak sem érdekelnek már,nyilvánvaló hogy senki után nem megy a másvilágra a költöztető cég.
Annyi érdekel az egész világból,hogy megpróbálom jólérezni magam benne.Már amennyire engedik begyöpösödött embertársaim.
Mit filozofálgassak magasztos eszméken,megváltani sem tudnám a világot.
Különben is önző disznó vagyok,sajnálom.
A száncsifáncsi lariflari kutyafüle jogrendszerünkön,amit még ie ezer évvel talált ki egy erre járó őstulok,na ezzel viszont nyűgöm van és felborzol rendesen.
kiváncsi lennék: milyen jogrendszer kellene?
Tudsz példát, vagy általános elvet?
Vagy csak annyi az álláspontod, hogy "ezt ne!"?
_Wasp_
póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása
Bimba az 1%-ába sem lát bele, ezért nem tud érveket felhozni.
Jól akarja érezni magát, de vajon mások is így vannak-e körülötte.
Nem kell megváltani a világot csak egy kicsit jobbá tenni, hogy más is jól érezhesse magát.
A javak pedig nemcsak minket, hanem gyermekeinket is szolgálják, érdemes nemcsak magunkra gondolni...
„kiváncsi lennék: milyen jogrendszer kellene?”
Szerintem:
Egyébként meg summázva: Nem feltétlenül az a világ a jó világ ahol minden eshetőségre vagyon szabály meg törvény, mert élhetetlenné teszi a létezést, nem mellesleg ember legyen a talpán aki keresztül lát ezen a jogrendszernek nevezett dzsumbujon.
Mi van? és Mi kellene?
Örök kérdések... ezzel kapcsolatban olvastam egy kis történetet minap a neten, versek után kutatgatva.
Tehát a tanmese NEM CSAK JOGÁSZOKNAK:
„A BECSÜLET, A JOG ÉS AZ IGAZSÁG
Egykor az istenfélő idős Becsület együtt élt fiaival Joggal és Igazsággal. A szép napjait a Törvény látogatása tette tönkre. Az öreg jámbor Becsületnek az utolsó tehenét is elhajtották. Hiába kérte a szigorú Törvényt, hajthatatlan maradt, a tehén nagyot bődült, s örökre elbúcsúzott a gazdájától. Ekkor az öreg Becsület könnyes szemmel, és reszkető ajakkal magához hivatta két felcseperedett fiát, az Igazságot és a Jogot. Az öreg megsimogatta hófehér szakállát és így szólt:- Édes fiaim, utolsó tehenemet is elhajtották, nem tudlak tovább tartani benneteket. Menjetek Isten hírével világgá, keressetek magatoknak szolgálatot a nagyvilágban.És szomorúan homlokon csókolta őket. A testvérek, az Igazság és Jog, kézenfogták egymást, és útra keltek. Elmentek szolgálatot keresni.- Én csak olyan gazdához állok be - mondja út közben az öregebbik testvér, az Igazság, - aki olyan jámbor és becsületes lesz, mint az édesapánk. Ha ilyet találok, híven szolgálom holtom napjáig.- Én pedig csak olyan gazdához szegődöm - mondja a fiatalabbik testvér a Jog - aki olyan erős lesz, hogy nála senki sem erősebb. Bánom is én a többit. Ígérem, hogy abban a pillanatban faképnél hagyom, ha nála erősebb gazdát találok. A keresztútnál megölelték egymást, elváltak.És soha többé nem találkoztak. Holtiglan elszegődtek. Az Igazság a mindenkori Szegénységhez, a Jog a mindenkori Hatalomhoz. (ismeretlen szerző műve)”
Mintha a szegény feltétlenül "jámbor és becsületes" (haha) lenne, a hatalomnak meg soha sem lenne igaza.
A demagógia mélyrétegei...
A "kevesebb néha több", ha jól értem, inkább kevesebb, de általánosabb megfogalmazású normát szeretnél, ahol a bíró belátására lenne bízva szinte minden. Ez nekem is tetszene. (Ámbár a "jogbiztonság" vonatkozásában gyengébb lenne, de szerintem a rugalmassága kárpótolna minket a veszteségért)
A többi inkább csak szép szólamnak tűnt, én legalábbis nem bírtam konkretizálni, hogy mit is szeretnél...
_Wasp_
póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása
KBS:
Nem kéne olyan földhözragadt pozitivistának lenni...
Némi kis absztrakció - hmmm, egy jogásznak sem árt.
A mese elsőre találó és elgondolkodtató, de azért nem minden időben és minden jogrendszerben igaz.
Sunshine after the rain.
Szerintem az lenne az első, ha mindenki a kötelességeit teljesítené. De ebben a világban majd' mindenki önnön jogairól papol, és csak a neki kedvező jogszabályt érzi magára kötelezőnek, a kötelezettséget megfogalmazót pedig semmibeveszi.
Sunshine after the rain.
Royalnál a pont!
Soha életemben nem volt ennyi bajom a joggal,mint az utóbbi pár hónapban.
Bármerre nyúlok,mindig az a vége hogy megsarcolnának,lenyúznának valamiképpen.
Megnyúznának elevenen,mindenem elszednél amim még van(az nem sok).
Elszedné akinek tartoztam,elszedné az állam az adóval,az áfával,elszedné az utolsó ingatlaniroda a nyomorult idióta törvényfeletti szerződéseivel.Elszedné úgy,hogy egy fűszálat nem tett keresztbe azért hogy eladja az ingatlanom.És igen,elszedhet tőlem többhavi költségáltalányt, plusz a xaros áfáját,akinek tartoztam elszedheti a lakásom is egyetlen hamistanus kétértelműs fecnivel,és igen,az apeh(na ezt inkább hagyjuk,elég olvasni ezt a fórumot).
Nem csak az én meglátásom hogy ebben az országban olyan törvények vannak amitől lélegezni sem lehet már lassan,és hogy ezek nem a békés becsületes egyszerű állampolgároknak kedveznek,hanem a csalóknak, a szélhámosoknak,az uzsorásoknak és az államnak.
És igen,ha átmegyek gyalogosan a piroson,és nem veszem fel a sárga mellénykét városon kívül gyalogosként és véletlen mindennek a tetejében még rossz helyen parkolok a saját házam előtt,ráadásul elmerek dobni egy cigarettacsikket a parlament előtt,akkor lehet bevarrnak életfogytiglan a dutyiba.Mindezt csak azért mert nincs sárga lapom hogy szellemileg fogyatékos vagyok,mert ha lene,akkor törvények felett állhatnék mint a lépcsőházunkban a sikozid barom,aki már szétverte mindenki fejét és megszrurkált két embert és 16 ügye van folyamatban és itt sétál és SÖRÖZGET és röhög ezen a nyomorult és szánalmas jogrendszeren.
kiváncsi lennék: milyen jogrendszer kellene?
Tudsz példát, vagy általános elvet?
Hogy milyen jogrendszer kellene?Hát egyszerű.
Olyan,ahol nem egyetlen ember és egy tábla jog dönti el másik 3-4-5 sorsát.Olyan ahol a diliseket a diliházba csukják ha közveszélyesek,olyan ahol egy ingatlaniroda nem tarthatja a markát úgy hogy nem dolgozott meg a pénzért.Olyan,ahol nem kell félni mindentől(apeh,rendörség,Máris szomszéd)Olyan,ahol nem azt teszik utcára a két gyerekével aki becsületes.
Ez annyira távoli...
Igazságtalan,elavult,sürgős reformokra szoruló a magyarországi jogrendszer ezt mindenki láthatja.
Az őrült király körül mindenki megőrült, nemigaz?
Kedves bimba, ha te komolyan gondolod amit írsz, akkor nagyon sajnállak.
jogvédö
Sajnálj és egyben önmagad is sajnálhatod,hisz sosem tudhatod mikor lesz szükséged a jogra.
Szia Tomsecret!
Szerintem Bimba nem túlozza el a dolgokat... Magyarországon kizsigerelés folyik, minden szinten, minden platformon, és ennek legfőbb eszköze a jog. Biztosan sokan vannak, akik még nem érzik a helyzetet annyira kritikusnak, legfeljebb kényelmetlenséget okoz... egyelőre. És biztosan sokan vannak, akik önmaguk tehetnek arról hogy szar helyzetbe kerültek, de szerintem nagy általánosságban igaz, hogy egyre kevesebb és kevesebb perspektíája marad az ország döntő többségének, és erről nem az egyén tehet.
„A többi inkább csak szép szólamnak tűnt, én legalábbis nem bírtam konkretizálni, hogy mit is szeretnél...”
Nem is nagyon lehet konkretizálni. Azért megpróbálom körülírni. Ez természetesen szubjektív vélemény lesz:
Bonyolult többértelmű, egymásra hivatkozó, egymást ütő szabályrendszerek helyett inkább egyszerü, mindenki számára egyértelmű direktívákra lenne szükség, amelyekkel minimalizálható lenne az emberi tényező, és vele együtt csökkenthetők lennének a hibák, és visszaélések. Jogszabályainkat 10 ember, 10 féle képpen tudná értelmezni, nem kell messze menni, elég csak itt a fórumon böngészni, még a hozzáértőknél is sokszor olvasható a „szerintem” „lehetséges” stb. szavak, ill. gyakoriak a fejtegetések, sőt egyet nem értések bizonyos kérdésekben.
Kispolgárok vs. Jogbiztonság: A trendi feljelentgetősdi már uncsi, most bővült a repertoár a perrel fenyegetőzéssel. „Beperellek” …ez a szó jeges verítéket, szívbemarkoló félelmet okoz egy átlagembernek, akinek a szó hallatán a kártérítés, biróságrajárás, évekig tartó hercehurca, finanszirozhatatlan perköltségek, végül tetemes pénzek kicsengetése jut eszébe. És fordított esetben ugyanez az átlagember, adott esetben nem-, vagy csak a legutolsó esetben merne jogi utat választani igaza megvédésére. Vajon miért? Itt valami nem kerek. A jog csak a tehetősek sportja lenne? Vagy mások példája ilyen elrettentő? Hisz nap mint nap látunk olyan eseteket, amikor a törvény az igazsággal szemben kardoskodik, és győz. Sokak szemében tüske a TV ügyvédje című féligmeddig jogi műsor, számos vita volt már itt a fórumon is a kérdésben. Én mindentől szeretnék a kérdésben elvonatkoztatni, mind a műsor, mind a műsorvezető személyét illetően, csak egy dologban nem. Miért van egyre nagyobb létjogosultsága egy ilyen műsornak, egy jogállamban ? Miért fordulnak ez emberek inkább oda? Ezen azért érdemes elgondolkodni.
Ajánlom továbbá minden kedves topicolvasó figyelmébe a Bennfentes című filmet. A film igaz történetet dolgoz fel, kissé hollywoodi füszerezéssel, de érint média, és jogi kérdéseket is. Bár tengeren túli történet, elég tanulságos.
Hozzászólásod nem a jogról szól, hanem az emberi hülyeségről. Amit egyrészt képtelenség túlbecsülni, másrészt lehetetlen jogszabályokkal rendezni.
? Megmagyaráznád mire gondolsz?
Tehát nem is kell reform KBS szerint,elég ha mindenki jogásznak képzi magát.)
Reform?
Mi a jó eget akarnátok megreformálni egy uszkve 4 ezer év alatt kialakult jogrendszeren?
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |