végrehajtási ügyben kérdés


Kovács_Béla_Sándor # 2012.09.04. 04:57

minden ingyenélő a dolgozóból akar meghízni...
Nem mind. Vannak olyan mocskos ingyenélők is, akik kölcsönt vesznek fel, és szerződésszerű teljesítés helyett trükköznek, és másokat is arra biztatnak.

runningman # 2012.09.04. 04:29

"Már éppen ideje volt a letiltás kiadásának."

gerbera, ha nem vennéd észre épp kiirtani vagy elüldözni próbálnak bennümket a saját hazánkból. Nem helyes ha a banknak szurkolsz, számomra nem kérdés, hogy inkább pusztuljon a külföldi parazita mint egy három dolgozót foglalkoztató azaz három magyar család megélhetését biztosító vállalkozó. A jogrendszerünk persze elősegíti a kifosztásunkat és a jogszolgáltatás 90%-a tapsikol ennek, de ezzel együtt finoman fogalmazva nem helyes amit műveltek.

runningman # 2012.09.04. 04:21

anna76,

ebben a formában a bank életed végéig gyötörni fog. Gondolom előbb-utóbb vki megveszi a házat, onnantól bejön az albérlet költsége is.

Én keresnék egy dörzsölt ügyvédet. Lehetőleg ismerősöd legyen, vagy legalább a baráti körödből ajánlja valaki.

Az első lépés a jövedelmeid átszervezése, úgy, hogy ne lehessen személyedhez kötni.
Második lépés, hogy a vagyontárgyaidat se lehessen hozzád kötni.
Ne tudjon egy tróger se behajtani, se végrehajtani rajtad semmit.

Végül el kell dönteni, hogy igényt tartasz -e a házra vagy sem. Ha kell neked a ház, meg kell nézni, miképp tudod a legkevesebb veszteséggel, a legkisebb pénzzel megszerezni - mimimum 1.5 - 2m-re saccolom amennyiért megszerezheted. Saját nevedre nyilván nem kerülhet. Ha jó az ügyvéd, megmondja mit lehet tenni, ez milyen költségekkel és esetleg milyen veszélyekkel járhat. Megmondja hogyan védheted be a jogi, pénzügyi támadások zömével szemben. Törekedni kell arra, hogy teljeskörűen gondoljátok át a helyzeted, egy nem várt körülmény boríthat mindent.

Sajnos ezt kialakítani, átgondolni nem két perc, de hosszútávon tízmillíókban mérik a különbséget aközött, hogy kiszolgáltatott adósként élsz vagy nyugodtan begyújthatsz egy végrehajtási lappal. Kétgyeremekes egyedülálló anyukaként nem biztos, hogy járható ez az út számodra, de létezik az adósságnak ilyen megoldása. Mocskos egy világban élünk, minden ingyenélő a dolgozóból akar meghízni...

gerbera317 # 2012.09.03. 21:22

A végrehajtó bepróbálkozott az 1/1-gyel? Nem tudom elhinni.

A vevő vegye meg a végrehajtási joggal terhelt tulajdoni illetőséget árverésen vagy a 157. § szerint, a nem terhelteket pedig a szokásos módon.

Akire58 # 2012.09.03. 14:46

Köszönöm szépen a választ! Még szeretném megkérdezni, hogy mi lehet a legjobb megoldás ilyen ügyben? Egyelőre csak 200000 Ft körüli összegről van szó. Megvásárolni az adóstól a részét és ebből megfizethetné a tartozását? Vagy van esetleg valami jobb megoldás?

Kovács_Béla_Sándor # 2012.09.03. 14:40

A kérdésem az lenne, hogy attól, hogy ez a jog be van jegyezve, az ingatlan értékesíthető-e, mert már évek óta árulják.
A nem terhelt 4/5 adható csak el szabadon.

Akire58 # 2012.09.03. 14:31

T Fórumozók!

A következő ügyben szeretnék segítséget kérni.A férjemék öten örökölték meg a szülői házat. Az egyik tulajdonostárs a saját ingatlanára néhány éve hitelt vett fel, de mára egyedül maradt, munkahelye megszűnt, ezért nem tudja fizetni a hitelt. Most a végrehajtó a közös tulajdonú ingatlanra végrehajtási jogot jegyeztetett be. Az egész ingatlanra kérte a bejegyzést, de a Földhivatal ezt elutasította és csak az adós részére, vagyis az 1/5-öd részre jegyezte be.
A kérdésem az lenne, hogy attól, hogy ez a jog be van jegyezve, az ingatlan értékesíthető-e, mert már évek óta árulják.
Szeretnénk azt is megtudni, mi van akkor, ha az adós tulajdonostárs a közeljövőben sem tud még törleszteni? A többi tulajdonos részére is rákerülhet a végrehajtási jog?
Mit lehet tenni ilyen esetben?
Köszönjük a segítséget!

Kovács_Béla_Sándor # 2012.08.28. 11:38

Attól még.
De ennyiből mi biztosan nem tudjuk megmondani, hogy közös-e a tartozás. Lehet. Meg az is lehet, hogy nem az.

Gabyka35 # 2012.08.28. 09:53

Arra lennék kíváncsi,hogy párom előző kapcsolatából származó letiltásokat csak neki vagy esetleg közösen az ex-el kell állniuk?(9 évet éltek együtt!)Igaz minden hitel párom nevén van-volt!

anna76 # 2012.08.28. 07:41

az eszközkezelõ jelenlegi formájában kiesik, mivel 10 milliónál nagyobb az érték, és nem vagyok hátrányos helyzetü (mivel két munkahelyen is dolgozom, és nem a segélyért állok sorba)

Kovács_Béla_Sándor # 2012.08.28. 07:06

A végrehajtó azt a választ adta, hogy a végrehajtás kérőnek vagyis a banknak kellene leállítani a végrehajtást. A bank viszont azt közölte, hogy ő nem állítják le az eljárást.
Ez igaz is. Csakhogy nem "leállítani" kell az eljárást, hanem szüneteltetni kell. Azt pedig a végrehajtó megteheti a Vht. 52. § f) alapján.
De ez tényleg nem fog a foglalás feloldásával járni. Azt csak a végrehajtást kérő kérhetné. Ha nem akarja, akkor nem akarja. Nem az adós az ügy ura. Nagyon nem.

Kovács_Béla_Sándor # 2012.08.28. 07:02

Eszközkezelő?

anna76 # 2012.08.28. 06:16

T. Fòrumozók!

Tanácsot szeretnék kérni (hátha volt vagy van valaki még rajtam kívül, aki ilyen helyzetben van) milyen lehetõségeim vannak!
8 éve (második gyermekem születése után) a VIII. kerületi kis lakásunk eladása után egy Pest környéki nyugodt kis faluban vettünk egy 2 szobás házat). A ház 15 millió forint volt , önerõnk 9 millió, hitelt vettünk fel férjemmel 6 millió forintot. Nem volt gond a törlesztõrészletek kifizetésével, mivel férjem vállalkozóként dolgozott. Négy éve egyre stresszesebb lett a munkája (több alkalommal nem fizették ki - építõipar!) három éve, 40 évesen infarktust kapott, és meghalt. Itt maradtam két pici gyermekemmel szülök, rokonok nélkül. Tartalékunkból még fél évig tudtam fizetni a megnövekedett svájci frank alapú hitelünket - közben már jeleztem a banknak, hogy mi történt családommal - hogy fizetésembõl nem fogom tudni törleszteni a részleteket, keressünk valamilyen megoldást. Megoldás helyett két évvel ezelõtt közjegyzõi okirat érkezett - felmondták a hitelem, bírósági végrehajtásra került sor. Végrehajtót is megkerestem, mi lehet a megoldás - azt ajánlotta, ha tudom, adjam el a házat. (ekkor már a 6 milliós hitel - annak ellenére, hogy fizettük négy és fél évig már 11 millió lett). Megfogadtam a végrehajtó tanácsát, elkezdtem hirdetni a házam elõszõr 13 mill-ért (ennyi volt a becsértéke is), majd lassan csökkentettem 11 millióig, intalanirodákkal is felvettem a kapcsolatot. Közben a végrehajtó a fizetésem is letiltotta. A tartozásom hónapról-hónapra növekszik - fizetésem harmada, ami a végrehajtóhoz megy, cseppnek tünik a tengerben. A házra ez alatt az idõ alatt több érdeklõdõ is akadt, de komoly nem (ingatlanosok sem bíztatnak, teljesen áll a piac).
Azóta vállaltam másodállást is (aminek a harmadát vonják) hogy a rezsit is minden hónapban ki tudjam fizetni, és enni is tudjunk. Jelenleg a tartozásom már több, mint 13 millió forint. Végrehajtó szerint tartozás összegénél kevesebbért viszont nem adhatom el, így csapdába estem. Mert hiába is vonnak két munkahelyemrõl, a tartozás sokkal gyorsabb ütemben nõ, a házam viszont csak ennél sokkal kevesebbért kelne el - ha egyáltalán akadna rá vevõ. Közben a végrehajtó kiírt két árverést is, de érdeklõdõ ott sem jelentkezett.
Próbáltam egy éve ismét felvenni a bankkal a kapcsolatot, hogy valahogy egyezzünk meg, de mereven elzárkóztak, mivel már végrehajtás alatt van ügyem.
Kérdésem az lenne: mit tegyek, hogy tudnék kiszakadni ebbõl a lehetetlen helyzetbõl? Tehetetlenül nézem, ahogy tartozásom majdhogynem duplázódik! Sok helyre fordultam segítségért, de mindenhol széttárták a kezüket. Anyagi segítséget sehonnan nem remélhetek, de ennyit nem is tud senki áldozni. Szívesen megszabadulnék a házamtól, de már ez is lehetetlen. Mégha valaki megvenné is az árverésen, akkor is a plusz tartozást még életem végéig vonnák a fizetéseimbõl, igy még esélyem sem maradna arra, hogy valaha is újra tudnám kezdeni az életem két gyermekemmel - még albérletet sem tudnék fizetni abból, ami a fizetéseimbõl megmarad. Arra már nem is merek gondolni - mi lenne, ha lebetegednék.
Köszönöm elõre is, ha valaki tanáccsal segítene!

egubacsi # 2012.08.27. 14:10

Tisztelt Fórumozók!
Ingatlanfedezetes, szabad-felhasználású svájci frank alapú hitelemet felmondta a bank (már nem tudtuk fizetni). Végrehajtásra került, de közben egyesség született a bankkal, hogy tartozásunkat havi 80 e. Ft részletben fizetjük, melyet 4 hónap óta teljesítünk. A végrehajtási eljárás mégis folytatódik. Négyen vagyunk hitel felvevők, már minden vagyonunkat lefoglalták. A végrehajtó azt a választ adta, hogy a végrehajtás kérőnek vagyis a banknak kellene leállítani a végrehajtást. A bank viszont azt közölte, hogy ő nem állítják le az eljárást. Szeretném a végrehajtás alá vont vagyontárgyak egy részét mentesíteni ezen eljárás alól. 9,6 m. a tartozásom, erre lefoglaltak két ingatlant (10 és 7 m értékben), két autót és egy 2 milliós betétet. Valamint a továbbiakban még foglalni akarnak 3db szántót is. Kérem, ha valaki tud segítsen, hogy mire hivatkozzak és hova írhatok levelet? Ügyvédre sajnos egyikünknek sincs pénze. Előre is köszönöm!

Kovács_Béla_Sándor # 2012.08.27. 13:50

Nem végrehajtás, felszámolás. Addig viszi lefelé, amíg nem talál vevőt vagy amíg valamelyik hitelező el nem fogadja fizetségként.

C a s a b l a n c a # 2012.08.27. 12:58

Legegyszerűbb, ha megnézed a végrehajtási törvényt, a 150. § körül lehet...

moko # 2012.08.27. 07:41

Tiszteletem!

Az lenne a kérdésem,hogy tulajdonosa vagyok egy KFT-nek ami ellen felszámolás folyik.A KFT-nek természetesen van vagyona ingó és ingatlan ,amit fel is értékeltek .Az árverés már többször megismétlődött de nem volt jelentkező így a felszámoló folyamatosan csökkenti az árát a KFT tulajdonában lévő ipari ingatlannak.A kérdésem az lenne meddig viheti le az árat ,mivel a követelés a menekülő érték egynegyede -csak-.Ha továbbra se lesz érdeklődő akkor hogy folytatódik az ügymenet??A menekülő érték alá mehet az árverési érték??Előre is köszönöm a segítséget a válaszadónak.

adminspgy # 2012.08.26. 18:42

Kovács_Béla_Sándor - köszönöm a gyors választ!

gerbera317 # 2012.08.26. 13:06

Már éppen ideje volt a letiltás kiadásának.

Kovács_Béla_Sándor # 2012.08.26. 07:43

Egyéni vállalkozás? Akkor igen. Ha társaság, akkor meg foglalhatja a betétet, üzletrészt, részvényt.

adminspgy # 2012.08.26. 07:21

T. Fórumozók!

Egy ingatlan hitelre történő vásárlásánál adóstárs nevében kérdezném a következőket:
A bank felmondta a hitelt, az ingatlanra végrehajtást írtak ki. Többszöri sikertelen árverés után a végrehajtó most az adós és az adóstárs munkabérének 33%-át el kezdte tiltani (jelenleg 14 millió forint a tartozás). Az adóstársnak vállalkozása is van (három alkalmazottal). Kérdésem az lenne, hogy az adóstárs vállalkozási számlájára érkező bevételt is letilthatja-e a végrehajtó? Teljes összegben vagy részben? (ha igen, akkor hogy tudja majd kifizetni az alkalmazottak bérét, a járulékokat?)
köszönettel!

ObudaFan # 2011.06.11. 08:20

Vagy rangsorban előrébb álló követelés esetén azonosat. Ha viszont nem teszi meg, ebből az ingatlanból nem lesz kielégítve a követelése. Akkor sem, ha a rangsorban egyébként előrébb lenne.

Kovács_Béla_Sándor # 2011.06.11. 06:03

A többi is átveheti a követelése beszámításával. Ha magasabb vételárat ajánl.

brigitta67 # 2011.06.10. 21:57

Tisztelt Vh1!

Egy végrehajtástkérő kívánja átvenni, de az ő követelése több mint a becsérték 70%-a.
Pont ezért nem lesz pénzmozgás! A kérdésem az volt, hogy ebben az esetben mi történik az amúgy első helyre sorolt gyerektartás kifizetésével.

"Ha az árverésen a kikiáltási ár csak a becsérték 70%-ának megfelelő összegig szállítható le, az ingatlant ennél alacsonyabb összeg fejében nem lehet átvenni"

De akinek ennyi (vagy több) követelése van az elviheti fizetés nélkül. És akkor a többi csak nézhet..!!! Mit lehet ilyenkor tenni?

Brigitta

marax # 2011.06.10. 20:46

Tisztelt Végrehajtó1!

2,5 éve vásároltam egy lakást, melynek a földhivatali bejegyzés szerint 2008. okt. 28-án hivatalosan is az 1/1 arányú tulajdonosa lettem. A mai napon (06. 10.) kaptam egy levelet (és ebben a tárgykörben az elsőt!!!) az egyik pesti ügyvédi irodától (természetesen nem tértivevényeset, mert az drága, a keltezése pedig 05. 25. volt) fizetési felszólítás bírósági végrehajtás előtt tárgymegjelöléssel, valamint mellékletként egy végrehajtási lapot és 1 db rózsaszín postautalványt. A dolog egyetlen szépséghibája, hogy bár a lakcím stimmel, a címzett nem, az ugyanis az előző tulajdonossal azonos. A levél szerint a parkolásidíj-hátralék miatti fizetési meghagyás a Pesti Központi Kerületi bíróság határozatával jogerőssé vált, és a végrehajtó végrehajtási jogot fog bejegyeztetni az ingatlanra - amelynek immár én vagyok a tulajdonosa. A kérdésem, hogy ez a tulajdonos adatainak ellenőrzése nélkül is lehetséges-e? A lakást ugyanis banki hitelre vettem, és amennyiben ez történik, a bank felmondja a hitelszerződést (és nem felmondHATtja).

Válaszát előre is köszönöm:

mara