eljenmajusegy (aki egyébként egy „okoskodó idióta s...ggfej”)
„Csupan egy trehány banki alkalmazott es végrehajtó miatt.”
Meg egy felelőtlen állampolgár miatt, aki képtelen volt csak addig nyújtózkodni, ameddig a takarója ér.
Tudod az emberek zsebében ilyenkor joggal nyílik ki az a bizonyos bicska, mert a hitelfeltételt nagyon gyorsan el tudja mindenki dönteni, aztán mikor fizetni kéne, akkor jönnek a bajok. Nem csak a jóban kell vállalni a hölgynek sem, hogy ő a felesége, hanem bajban is. Házastársak voltak, így a tartozásért közösen kell, hogy feleljenek. És hát nem én vagyok az első, aki azt írja, hogy a volt férj jogosultságának a levétele akár simán fedezetelvonási műveletként is értelmezhető egy profi végrehajtó által, amit nagyon nem szeretnek. Egészen konkrétan Majordomus is leírta ezt már neked 13-án 20:57-kor:
„A házastársi közös számla inkasszózása nem a pénz elrablása hanem a tartozás/törlesztés behajtása amit közösen vettek fel.
Valószinüleg itt megáll a fedezetelvonás is. Ha nem balesetben hunyt el a testvéred akkor szeptember 4-én már sejthette hogy komoly a baj. De a közös adósságot közösen kell törleszteni is. Ezt nem lehet megúszni azzal hogy nem az elhunyt nevén van a számla.”
„Ti , jogi emberek , inkább ilyenekkel is foglalkoznátok hogy rend legyen es ne a károsultat nyomnak bele mégjobban a sárba.”
Nem károsult, hiszen kizárólag önhiba miatt jutott el idáig. hanem egy inkorrekt állampolgár, aki gyakorlatilag a férje halála óta megpróbálja ellógni, elodázni a tartozás kifizetését. Márpedig a tartozást rendezni kell a törvényes örökösöknek, ott lesz a hagyatéki eljárásnál is - ráadásul addig tovább kamatozik szépen csendben és egyre csak több és több lesz a végösszeg - és majd a közjegyző nagyon szépen le fogja írni a végzésben, hogy azt majd kinek is kell rendezni.