Kézbesítési kifogás vagy rendkívüli ellentmondás?

Csuklósbusz # 2024.12.10. 20:59

Az e-mail lehet határidőn túl érkezett az ellentmondáshoz, tudtam hogy nem tudok ellentmondani.
Sikeres ellentmondáshoz okiratot kellett volna hamisítanom.

Azt az egyet nem értem, hogy akkor utánna miért nem kaptam több levelet?

Szomorú örökös # 2024.12.11. 04:35

Csuklósbusz

Az e-mail lehet határidőn túl érkezett az ellentmondáshoz

Te komolyan ilyen sötét korlátolt vagy, hogy még azt sem érted, amit ide másoltál?
Kénytelen voltam kiemelni számodra a lényeget, ha már te nem látod rendesen! :-)

A fizetési meghagyásos eljárásról szóló 2009. évi L. törvény alapján a közjegyzőhöz elektronikus levélben (e-mail) - törvényi felhatalmazás hiányában - joghatályosan nem terjeszthető elő beadvány.

Szomorú örökös # 2024.12.11. 04:42

Csuklósbusz

az a valami banki hitel tuti jogos, hisz ugye felel érte az örökség erejéig,
de énszerintem elévült, hacsaknem a póthagyatéki ezen valamit változtatott.

És ezt se fogtad fel! Már nem azért tartozik jó apád, mert van egy 20 éves tartozása,
hanem azért, mert a közjegyzőnél jogerőre emelkedett érvényes ellentmondás hiányában a FMH.
És mivel te balfék módon átvetted a levelét hozzátartozóként, így a kézbesítési kifogás sem játszik már.
De a legnagyobb töketlenség az volt, hogy azt hitted, mindezt el lehet rendezni egy emailben.
Holott a közjegyző erre még törvényi hivatkozást is adott, hogy megértsd.
De mégsem érted még mindig! :-D :-D :-D

Csuklósbusz # 2024.12.11. 09:12

Hozzátartozóként csak a címen tartózkodva vehetném át szabályosan, mert ott elfogadható hogy max személyit kérnek.

De támpontos kézbesítésnél, ráadásul postahelyen átvéve, úgy hogy nem tudok felmutatni oda lakcímkártyát, szerintem szabálytalan kézbesítés volt.

Postai ÁFSZ:

1. A helyettes átvevő, továbbá a jelen ÁSZF 6.2. pont 9/2) bekezdés c) alpontjában foglaltak alkalmazásában a címzésben feltüntetett természetes személy lakcímének vagy tartózkodási címének a postai küldemény címével vagy az utánküldési címmel, postafiókra történő átirányítás esetén a postafiók bérlő címével való egyezőségét az alábbi érvényes okiratokkal igazolhatja: a) lakcímkártya; b) régi típusú személyi igazolvány; c) egy hónapnál nem régebbi, a helyettes átvevő vagy a címzésben feltüntetett természetes személy nevére szóló, és a postai küldemény címével megegyező címet tartalmazó közműszámla; d) humanitárius tartózkodási engedély, amennyiben az tartalmazza a lakcímet vagy tartózkodási címet; e) az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság által kiállított szálláshely bejelentő, továbbá egyéb, a lakcímet vagy tartózkodási címet is tartalmazó tartózkodási engedély.
------------------------------

De nem hozzátartozóként, hanem mint főcímzettként vettem át, hisz rajta is volt hogy" ifjabb" .

Ha az van rajta hogy "ifj", akkor nehogy már én legyek a balfék.

De akkor most honnan tudja a posta hogy most helyettes vagy címzett a minőségem ugyanaz név esetén?

De most, hogy utólag bebizonyosodott hogy nem címzett voltam, innentől kezdve meg szabálytalan a kézbesítés, mert ha kértek volna lakcímkártyát nem tudtam volna felmutatni a küldemény címével azonos címet.

Meg ez az ifjabb/idősebb minősítések is viszonyítás kérdése...

drbjozsef # 2024.12.11. 11:20

Azt mondod, hogy a közjegyző úgy küldte az FMH-t, hogy a borítékon a címzett "ijf." volt, de bent, a meghagyásban pedig nem?

Csuklósbusz # 2024.12.11. 11:53

Ilyet sehol nem állítottam, hogy változó volt a megnevezés.

Mindenhol "ijf." volt, belül is a részletezésnél. Mivel voltak FMH-s dolgaim, ugye - fórumelőzményekből tudjátok- persze hogy átvettem.

Az ifjabb az a valóságban én vagyok.

Azóta nem tudom mi van, szerintem az e-mailemmel veri az asztalt a közjegyzőnél...

De ha most nekem is lenne egy azonos nevű fiam... ?

De tényleg, egy azonos nevű földönkívüli aki azonos nevű igazolványt mutat fel is átvehette volna átvételi ponton.

Szomorú örökös # 2024.12.11. 12:44

Csuklósbusz

Hozzátartozóként csak a címen tartózkodva vehetném át szabályosan, mert ott elfogadható hogy max személyit kérnek.

Hatalmas tévedés! Nálunk a postán akár egy házastársnak is kiadják a küldeményt.

Csuklósbusz # 2024.12.11. 13:06

Ha mutat egy oda szóló lakcímkártyát vagy egyéb felsorolt bizonyítékot, ellenkező esetben a bemásolt posta áfsz szerint szabálytalan a kézbesítés.

Meg legtöbb helyen pofára is kiadják.

Aztán mikor majd megromlik a kapcsolat meg megy az FMH akkor meg majd úgy járnak mint az én esetem.

Szomorú örökös # 2024.12.11. 17:46

Csuklósbusz

Ha mutat egy oda szóló lakcímkártyát vagy egyéb felsorolt bizonyítékot,
ellenkező esetben a bemásolt posta áfsz szerint szabálytalan a kézbesítés.

Nem is mondtam egy szóval sem, hogy bemondásra átvehet bármit.
Te azt állítottad, hogy csakis a lakhelyen veheti át hozzátartozó.
Én szerintem erre azt írtam, hogy postahelyen átadják a házastársnak is simán.
És bizony ez az igazság! A postán is átveheti egy házastárs, nem csak a lakcímen.

Csuklósbusz # 2024.12.11. 22:54

De a lakcímen max a személyig.számot kell diktálni, postán meg valamit felmutatni még mellé ami bizonyítja hogy azon a címen lakik.

Mert hiába rokon, ha nem egy címen laknak akkor nem helyettes átvevő

De valahogy még mindig nem tudom elhinni, hogyha bárki azonos nevű átveszi az fmh-t, akkor nincs mit tenni.
Azért 20 év sok idő, ugyanazon nevű nem rokon is lakhatna itt, még sincs semmi lehetőség az átvevő kilétét megkérdőjelezni, és resetelni a folyamatot.

Szomorú örökös # 2024.12.12. 04:38

Csuklósbusz

De valahogy még mindig nem tudom elhinni, hogyha bárki azonos nevű átveszi az fmh-t, akkor nincs mit tenni.

Alapból már az email küldéssel ezt elbénáztad. Mit nem értesz még mindig ezen?

drbjozsef # 2024.12.12. 06:24

Mindenhol "ijf." volt, belül is a részletezésnél. Mivel voltak FMH-s dolgaim, ugye - fórumelőzményekből tudjátok- persze hogy átvettem.

Akkor nem értem. Szó sincs helyettes átvevésről. A te nevedre címezve, a te nevedre jött egy fizetési meghagyás. Csakis te adhattál volna be ellentmondást, pont hogy apádnak nincs ehhez semmi, de semmi köze.
Ellentmondasz, mert nem tartozol. Aztán a perben kiderülhetett volna, hogy ja, van egy ilyen tartozás, de nem te vagy az.

Csuklósbusz # 2024.12.12. 06:25

Azt nem értem, hogyha ez bárkivel előfordulhat akkor miért nincs rá megoldás?

Az értelmezésem az, hogyha bárki azonos nevű átveszi szabályos kézbesítéssel, akkor onnantól így járt mindenki.

De sok helyen olvasom, hogy igazából a közjegyző maga dönti el, hogy mit vesz be és mit nem.

"A szabályszerűtlen kézbesítést igazolni kell a közjegyzőnél (pl. nem a címhely a kötelezett bejelentett lakó- vagy tartózkodási helye), míg az egyéb önhibán kívüli okot részletesen elő kell adni a közjegyzőnek írott beadványban."
https://notar.hu/…i-meghagyas/

Csuklósbusz # 2024.12.12. 06:30

Drbjozsef: bennevoltak a levélben a személyes adatai. Egy sima ellentmondással lehet rosszabbat tettem volna.

drbjozsef # 2024.12.12. 06:35

Ha az "ifj." te vagy, a te NEVEDRE jött az FMH, akkor nem látom, hogy ki másnak kellett volna ellentmondani. Akár azzal is, hogy nemcsak hogy nem tartozol, de azzal is, hogy a személyes adataid se stimmelnek.

Szomorú örökös # 2024.12.12. 06:39

drbjozsef

A te nevedre címezve, a te nevedre jött egy fizetési meghagyás. Csakis te adhattál volna be ellentmondást,
pont hogy apádnak nincs ehhez semmi, de semmi köze. Ellentmondasz, mert nem tartozol.

Így igaz és nem emailben, hanem ajánlott tértivevényes levélben, aminek nyoma van és hivatalos.

Szomorú örökös # 2024.12.12. 06:41

Csuklósbusz

Az értelmezésem az, hogyha bárki azonos nevű átveszi szabályos kézbesítéssel, akkor onnantól így járt mindenki.

Milyen azonos nevű? Nagy sokára végre leírtad, hogy ott volt előtte az „ifj.” jelzés, tehát az a levél valójában neked érkezett.

De sok helyen olvasom, hogy igazából a közjegyző maga dönti el, hogy mit vesz be és mit nem.

Na most meg már jönnek az összeesküvés elméletek is? :-D