Terasz beázás

nanemaaa # 2024.12.11. 14:48

Az a baj, hogy ez egy hosszadalmas és alkalmasint parttalan vitává fajulhat, vagy már fajult, a ház és a lakások pedig áznak.
Célszerűbbnek látnám, felszólítani a társasház közös képviselőjét, és a lakás tulajdonosát is, hogy haladéktalanul hárítsák el a hibát. Rövid határidőt adni, és utána mivel nem fog történni semmi, elvégeztetni a javítást számlával, vállalkozóval. Úgy már sokkal egyszerűbb lesz éveken át bíróságra járkálni és a költségek megtérítését követelni, hogy legalább a lakás nem ázik tovább, és nem romlik tovább az állapota. Lehet, ebbe érdemes lenne ügyvédet is bevonni, ezek szerint nem a lakást eladó ügyvédet.

LanceHW # 2024.12.11. 10:58

Ami kimaradt: 2013-ban épült 11 lakásos társasház.

Plusz érdekelne az is, hogy akitől megvásároltam a lakást és elhallgatta a problémát, azt lehet-e fizetésre felszólítani (szavatosság érvényesítése, adásvételi szerződésben nyilatkozott, hogy per teher igénymentesen adta el a lakást) ha nekem ebből bármilyen fizetési kötelezettségem keletkezne?

LanceHW # 2024.12.11. 10:50

Tisztelt Tagok!

Tavaly vásároltam egy társasházi lakást. Azóta kiderült, hogy 2017 óta megy a veszekedés egy beázásos ügy miatt. Természetesen az eladó ezt elhallgatta előlem (itt megjegyezném ügyvéd az illető). A probléma, hogy két Penthouse jellegű lakás található a legfelső szinten. A hatalmas teraszok alatt a többi lakás erkélyének a teteje ázik. Az egyik terasz kizárólagos használójaként titulált tulajdonos nem hajlandó megjavíttatni a teraszát ami tetőként funkcionál. Arra hivatkozik, hogy az közös, de az alapító okirat szerint megegyeztek a többi lakóval, hogy ő a kizárólagos használója a terasznak. Az áztatott lakók szeretnének már pontot tenni a dolog végére, de az áztató nem hajlandó cselekedni, mert szerinte ezt közösen kell fizetni és javíttatni. Önök mit gondolnak erről kinek van igaza?