- Ha valóban védjegyként listázták a nevet, akkor a felszámolás során a jogot valakinek meg kellett szereznie, nem lóghat a levegőben.
- A szabadalmi hivatal (vagy hogy is hívják most) honlapján van kereső. Azt hiszem, regisztrálni kell hozzá, de ingyenes.
- L. az 1. pontot. Ha esetleg a felszámolás során senki nem szerezte meg, akkor elvileg vagyonrendezési eljárást kellene indítani. (Szerintem a cégbíróság nem ellenőrzi a védjegyek listáján a bejegyeztetni kívánt cégnevet...)
Cégnév névjegy levédése (védjegyként)
Üdvözlök mindenkit, nekem az alábbi kérdésem lenne. Előre közlöm hogy nem vagyok jártas a jogban különösen nem a védjegy/oltalom stb részben.
Legyen a kérdéses név (csak példaként) a "Citrancs".
Cégünk több mint 30 éve használta "Citrancs" mint cégnév de nem védette le a nevet mert tsz melléküzem volt a tsz időszak végével a 90-es évek közepén privatizálták, ám mikor a cégnévnek a "Citrancs Kft." nevet akartuk adni kiderült, hogy egy szemfüles cég levédette a nevet így csak a "Budapesti Citrancs Kft." nevet tudtuk adni a cégnek. Nem forszíroztuk a dolgot viszont jó lett volna ha maga a név mint "Citrancs" a mi tulajdonunk lenne, hogy más cég ne használhassa mert népszerű és könnyen megjegyezhető név. A tavalyi év végén idei év elején viszont a Citrancs Kft. felszámolták.
A kérdéseim:
- ezzel megnövekedett az esélyem hogy a nevet megszerezzem?
- hogy tudom megnézni ellenőrizni, hogy a citrancs név a Citrancs Kft. vagy az egyik magánszemély tulajdonosé?
- Ha a Kft. volt a névjegy tulajdonosa de azt felszámolták akkor mi történik a névvel vagy ilyenkor szabad a vásár?
Előre is köszönöm.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02