Kft átadása / eladása

MrMaster # 2010.11.04. 07:38

Köszönöm a gyors válaszokat!

Kovács_Béla_Sándor # 2010.11.04. 07:34

Az a lényeg, hogy a saját tőke nem lehet tartósan a jegyzett tőkénél kevesebb. Hogy ne legyen az, azt el lehet érni a jegyzett tőke leszállításával vagy pótbefizetéssel is. Vagy mindkettővel egyszerre.

MrMaster # 2010.11.04. 07:19

Először is köszönöm a gyors választ!

Annyit kérdeznék még a 2.-al kapcsolatban, hogy törzstőke módosítható-e az alap 500e-re, illetve feltöltésnél 100%-ig kell-e feltölteni, mert valami 50%-ot is hallottam (lehet hogy nem erre vonatkozott)

Köszönöm, hogy segitessz. Cegjogban meg a Gt-vel kapcsolatban még nem vagyok képben nagyon.

Kovács_Béla_Sándor # 2010.11.04. 07:13
  1. Lehet.
  2. A törvény kötelez rá, nem a bíróság. Gt.
  3. Igen.
MrMaster # 2010.11.04. 07:10

Jó reggelt mindenkinek!

A szüleimnek van egy Kft-je ami fél éve már nem végez tevékenységet. A cégnek tartozása nincs, viszont vesztesége van. A társam és én a közeljövőben szeretnénk céget alapítani és felmerült lehetőségként, hogy ezt a Kft-t nekunk adnák ingyen, vagy jelképes összegért. Ez azért lenne jó, mert már eleve minuszból indulhatnánk.

A kérdéseim a következők lennének:

1. lehet-e a cég nevét és a tevékenységi köreinek egy részét az eladás után változtatni? (inkább a név a kérdésesebb)
  2. a cég 1 millió Ft törzstükével lett alapítva, ennek a feltöltésére fog-e kötelezni a cégbíróság, illetve ha igen akkor milyen mértékig és kb mennyi idő múlva? Van-e erre szabűlyozás? (nyilvan van)
  3. a feltöltés is lehet-e apport?

Elsőre ennyi. Elnézést ha valahol már vannak válaszok a fórumban, vegigneztem jó sok oldalt, de nem találtam. Előre is köszöm a válaszokat.

MrMaster