adózás végelszámolás alatt

Kovács_Béla_Sándor # 2008.03.18. 14:42

Most akkor végelszámolás vagy felszámolás? Nem mindegy.

péter 54 # 2008.03.18. 14:32

Kérdésem pontosabban megfogalmazva arra vonatkozott,hogy a felszámolási IDŐSZAK ALATT KELETKEZHET-e adó és járulékfizetési kötelezettség?
Péter54

péter 54 # 2008.03.18. 13:28

nandy!
Hogyne volna könyvelő.Ő határozottan állitotta,hogy nincs adófizetési kötelezettség.Viszont az Apeh-nak sikerült őt is elbizonytalanitani.Ahány ügyintéző annyi válasz.Szerintem az enyém nem egy specifikus eset csupán annyi,hogy az egyszerüsitett végelszámolás nem egyszerüsitett lett.És sehol nem találunk semmit ami ezt egyértelmüen szabályozná.Biztos rossz helyen keressük.De ha a felszámolási periódus alatt keletkeznék adó és járulékfizetési kötelezettség az egész okafogyottá válna.Hiszen jószerivel pont ezt akarja elkerülni az ember.Nem akarja tovább görgetni a terheket.Igy meg egy ördögi körré válna.Nem?
Péter54

nandy # 2008.03.18. 12:54

Szerintem ezt elég nehéz így látatlanba megmondani.

Könyvelő nincs kéznél?

péter 54 # 2008.03.18. 12:39

Kérdésem a következő volna:2007-ben inditott egyszerüsitett végelszámolásra-az ilyenkor szokásos 5 évre visszamenő revizió után-ma érkezett határozat az APEH-től,amivel különösebb gondom nincs is.Arra a kérdésemre viszont,hogy a felszámolás kezdetétől a jogerős határozatig terheli-e a céget-melynek felszámolója,korábban tulajdonosa voltam-adó és járulék fizetési kötelezettség,ahány ügyintéző annyi választ kaptam.
Az a benyomásom,hogy maguk sem tudják,különös tekintettel arra,hogy minden válasz azzal kezdődött,hogy "szerintem".
Péter54