A kérdéseim teljesen általánosak.
- Mi a definíciója a cégcsoportnak?
- ha nekem van 3 KFT-m amiknek a neve is hasonló (pl. szotaInvest kft, szotaTrade kft, szotaCargo kft) akkor ez már cégcsoport?
- Ha egy cégem van ami hirtelen nagyra nő és kiszervezem a tevékenységeket önálló Kft-kbe akkor ez cégcsoport?
- Milyen jogai vannak egy adott cégnek a csoporton belül? Gondolok itt önálló számlázásra, önálló döntésre a beszerzések szempontjából..stb.
- Létezik olyan, hogy cégcsoporton belül közös a számlázás, közös könyvelés, közös üzemeltetés?
- Ha a cégcsoporton belül egy cég pl. szoftvert vásárol, akkor annak használatára automatikusan jogot szerez az összes többi tag is?
- A cégcsoporton belül a munkáltató milyen feltételekkel mozgathatja a munkavállalót? És a munkavállalónak kötelező-e a munkát cégcsoporton belül másik cégnél felvenni?
- Ha a csoportot alkotó cégeknek egyenként nincs akkora alkalmazotti létszáma, de a csoporton belül összesen igen akkor kell-e SZMSZ-t készíteni?
szota
_________
amit itt leírtam saját véleményem jogilag nem biztos, hogy helytálló: nem vagyok jogász.