OTP tartozást örököltem

kalapos # 2009.08.28. 09:39

Sziasztok!
Édesapám meghalt, nem volt ingatlanvagyona. Az OTP-nél volt folyószámlahitel kerete 264000 Ft, amit csontig kihasznált és még van 60000 ki nem fizetett tétel is fedezethiány miatt.
Mi az OTP lépése a tartozás behajtására ingatlan hiányában és én nem voltam adóstárs sem
köszönöm a választ

_Wasp_ # 2009.08.28. 09:46

az örökölt ingóságokkal és a készpénzzel felelsz a tartozásért elsősorban. Ha már nincsenek meg, akkor ezek értékéig.

_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

kadaj01 # 2009.08.28. 09:49

Valószinűleg az otp garancia megtériti, neked ez ügyben semmi dolgod nem lesz, de erről csak a hagyatékin fogsz a jegyzőtől értesülni.

_Wasp_ # 2009.08.28. 09:51

honnan tudod, hogy volt hitelbiztosítása?

_Wasp_

és felesleges megoldása

kadaj01 # 2009.08.28. 09:53

Onnan, hogy folyószámlahitele volt, gondolom A-Hitel, abban alapból van.

https://www.otpbank.hu/…20060101.pdf

_Wasp_ # 2009.08.28. 10:02

nem kötekedni akarok, mert nem ismerem az otp termékeit, de az általad linkelt dokumentum neve:kiegészítő (!) biztosítás folyószámlahitelekhez

nem tűnik a szerződés szerves részének, ez inkább választható jellegű. De utána nem nézek, a válaszom attól még jogilag helyén van, csak ekkor a biztosítási összeg az aktívák közé beíródik.

_Wasp_

és felesleges megoldása

kalapos # 2009.08.28. 10:05

Folyószámlahitele volt, de nem találom a szerződést így nem tudom A B vagy C volt, de külön biztosítási díjat biztos nem vontak tőle
Ha A típusú folyószámlahitele volt akkor a biztosító fizeti meg az OTP-nek a tartozást, ez jól hangzik.
Még nagyon friss az esemény nincsen még halottkönyvi kivonat, addig nem akarok bemenni az OTP-be

monalisa1 # 2009.08.28. 15:22

Halálozás esetén a Garancia Biztosító nyeli le a számlán lévő negatívumot., külön hitelfedezeti biztosítás nincs, de az OTP olyan magasan kalkulálja a mindenösszes havi díjtételt - arcátlanul, hogy abba eleve bele van számítva az általa- az ügyfél helyett fizetett ezen biztosítás is.

A bank a szerződésszám alapján az adattárából elő tudja a szerződést venni.

"Lisa"
laikus hozzászóló

Pjotr # 2009.08.28. 16:12

ha még nem volt hagyaték rendezve, akkor egyszerűbb lenne visszautasítani az örökséget.

kalapos # 2009.08.29. 03:00

Azt gondoltam azt kell mondanom, nincs utána mit örökölni, de ki fog derülni, dehogynem némi tartozást.

tehát ha lesz hagyatéki tárgyalás, akkor kell közölnöm, köszönöm nem akarok örökölni és akkor a tartozást sem öröklöm, köszi ez is jól hangzik

Katakomba # 2009.08.29. 07:59

Klaposnak:
Ha nem utasítod vissza a (negatív) örökséget, akkor sincs semmi vész, az örökös ugyanis a hagyatéki terhekért csak a hagyaték erejéig felel.

kalapos # 2009.08.29. 14:17

köszi, ez is megnyugtató!