Sziasztok!
Édesapám meghalt, nem volt ingatlanvagyona. Az OTP-nél volt folyószámlahitel kerete 264000 Ft, amit csontig kihasznált és még van 60000 ki nem fizetett tétel is fedezethiány miatt.
Mi az OTP lépése a tartozás behajtására ingatlan hiányában és én nem voltam adóstárs sem
köszönöm a választ
OTP tartozást örököltem
az örökölt ingóságokkal és a készpénzzel felelsz a tartozásért elsősorban. Ha már nincsenek meg, akkor ezek értékéig.
_Wasp_
póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása
Valószinűleg az otp garancia megtériti, neked ez ügyben semmi dolgod nem lesz, de erről csak a hagyatékin fogsz a jegyzőtől értesülni.
honnan tudod, hogy volt hitelbiztosítása?
_Wasp_
és felesleges megoldása
Onnan, hogy folyószámlahitele volt, gondolom A-Hitel, abban alapból van.
nem kötekedni akarok, mert nem ismerem az otp termékeit, de az általad linkelt dokumentum neve:kiegészítő (!) biztosítás folyószámlahitelekhez
nem tűnik a szerződés szerves részének, ez inkább választható jellegű. De utána nem nézek, a válaszom attól még jogilag helyén van, csak ekkor a biztosítási összeg az aktívák közé beíródik.
_Wasp_
és felesleges megoldása
Folyószámlahitele volt, de nem találom a szerződést így nem tudom A B vagy C volt, de külön biztosítási díjat biztos nem vontak tőle
Ha A típusú folyószámlahitele volt akkor a biztosító fizeti meg az OTP-nek a tartozást, ez jól hangzik.
Még nagyon friss az esemény nincsen még halottkönyvi kivonat, addig nem akarok bemenni az OTP-be
Halálozás esetén a Garancia Biztosító nyeli le a számlán lévő negatívumot., külön hitelfedezeti biztosítás nincs, de az OTP olyan magasan kalkulálja a mindenösszes havi díjtételt - arcátlanul, hogy abba eleve bele van számítva az általa- az ügyfél helyett fizetett ezen biztosítás is.
A bank a szerződésszám alapján az adattárából elő tudja a szerződést venni.
"Lisa"
laikus hozzászóló
ha még nem volt hagyaték rendezve, akkor egyszerűbb lenne visszautasítani az örökséget.
Azt gondoltam azt kell mondanom, nincs utána mit örökölni, de ki fog derülni, dehogynem némi tartozást.
tehát ha lesz hagyatéki tárgyalás, akkor kell közölnöm, köszönöm nem akarok örökölni és akkor a tartozást sem öröklöm, köszi ez is jól hangzik
Klaposnak:
Ha nem utasítod vissza a (negatív) örökséget, akkor sincs semmi vész, az örökös ugyanis a hagyatéki terhekért csak a hagyaték erejéig felel.
köszi, ez is megnyugtató!
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02