gyermekelhelyezés megváltoztatása


monalisa1 # 2012.06.10. 12:54

A láthatás akadályoztatása miatt a gyámhatóság "vastagabban" bírságolhatja, bár jelen idő szerint - elmondásod szerint - ennek nincs hatása. Szerintem ezért a rendőrségnél a kiskorú veszélyeztetési eljárás megindítása, valamint a kért eseti intézkedés.

monalisa1 # 2012.06.10. 12:47

Előzőekben volt már itt leírva olyan eset, hogy az apa két tanuval jelent meg a láthatásra a gyermekért, és amikor nem adták ki rendőrt hívott: mutatta a jogerős bírósági végzést miszerint joga van x időre elvinni őt. Volt kiabálás, szentségelés stb., a gyermek sírása a második kereszteződés után abba maradt már!...

monalisa1 # 2012.06.10. 12:41

Egy gyermekelhelyezés megváltoztatási per bizonyára eltart egy ideig, tehát bírni kell., lesz majd mindkét szülőnél környezettanulmány, valamint igazságügyi pszichológus vizsgálja a gyermeket, a szülőket.

Az hogy a nőnek jelenleg nincs saját jövedelme ez nem jelenti azt hogy a későbbiekben is így lesz, tehát előbb-utóbb de fizetni fog. (Persze kell hozzá a gyámügynél egy agilis ügyintéző aki "személyes" érintettségként végig csínálja, valamint a bírósági végrehajtó is ekként.)

Szegény kislány., az édesapja nélküli évek életre szóló sérülést okozhatnak, nagy nagy szeretettel iránta majd.

Nagyon befolyásolják otthon a nőt, ha majd kiszakad abból a környezetből remélve változik és okul.

Mano2011 # 2012.06.10. 10:20

Sajnos a hölgy nem dolgozik, a segély, tartásdíj, és csp kitesz neki havonta 60-65 ezer forintot, emellett a szüleivel él, tehát oka nincs elmenni dolgozni. Borzasztó egy család, az apja alkoholista, leszázalékolva májával, anyja szintén talán életében nem dolgozott...már apósom is feljelentették 2x hamis vádakkal, ami aztán kiderült, de bírjuk ezeket is, de én a kislány féltem, hogy ott nincs jó helyen. És egyben aggódunk is, vajon kerülhet-e hozzánk ezek alapján, mert szívesen nevelnénk, csak ez mind mind idő, reméljük megoldódik a helyzet, de bízunk benne nem kell éveket várnunk, hisz az már nagy kiesés lenne a kislány és az apa kapcsolatában.

monalisa1 # 2012.06.10. 09:16

A be nem fizetett- felgyülemlett bírságok végett a gyámhatóság kezdeményezhet hatósági végrehajtást., netán ha semmi sincs a nevén ill. tulajdonában, majd a fizetéséből elrendelik levonásba helyezni egálig, illetve a bankszámlájáról leemelik egyösszegben. De ezen dolog végett nem neked kell eljárni.

Ha a gyermekelhelyezés megváltoztatása sikerrel jár - ugye külön per -, onnantól ő lesz köteles t.díjat fizetni, ha nem teljesít kiskorú veszélyeztetése miatt btk. "problémája" lesz.

Szerintem egyenlőre ez és ennyi, vagyis idegek harca az egész...

Mano2011 # 2012.06.10. 08:59

Sajnos a tartás díjat nem lehet kézbe adni neki, mert a bíróság úgy határozott, hogy a fizetésből vonják, ehhez az anyuka nagyon nagyon ragaszkodott. Gyámhatóság szerint pedig a tartásdíj akkor is jár, ha az anyuka nem adja a gyereket, mert a kapcsolattartás, és a tartásdíj 2 külön dolog. Nem függenek egymástól. A bírságokat nem fizeti, jelenleg 510.000 forintnál jár. Gyerek nincs, pénz megy neki, havi 30.000 ft. A rendőrség azt mondta nem nagyon láttak még ilyet, aki ennyire ezt csinálja, hisz általában a bírság szokott hatni. De ez a nő nem komplett.

monalisa1 # 2012.06.10. 08:37

mano2011
Az a gyámhatósági havi 70-80e forint bünti elég húzos, félem a t.díjból fizeti - ha egyáltalán. Szóval minél jobban halmozódik a be nem fizetett összeg annál jobban vágja maga alatt az ex anyuka., utóbb valamiképp csak behajtják majd rajta késedelmi kamatával együtt.

A t.díjat kézbe átadni egy "ilyen" nőnek rizikó mert letagadhatja (!), illetve mindig aláíratni vele az átvételt.

MajorDomus # 2012.06.09. 21:45

manó
Gondolkodjatok egyszerűbben.

Be kell vezetni,hogy a tartásdíjat mindig a láthatás után adja át az apuka készpénzben. Mindjárt hatékonyabbá válik a kapcsolattartás.

Mano2011 # 2012.06.09. 19:06

Kedves Bombi!

Sajnos nekünk a rendőrség se tudott segíteni, így az átadta az ügyészségnek. Nem tudott a nő választ adni, miért nem engedi a páromhoz a kislányát. Sajnos a párom lassan 1 éve nem látja a kislányt, és nem is tud vele beszélni sem, mert az anya ennyire tiltja. Így nekünk folytatódik az ügy az ügyészségen. :-(
Én is anya vagyok, de ha valami oknál fogva szétmennénk a párommal, akkor is engedném a gyereket hozzá, hisz egy válás is megviseli a gyereket, nemhogy még utána ez a cirkusz. Nem anya az olyan, aki tiltja az apától a gyermeket.

ObudaFan # 2012.06.08. 12:54

Olyan nincs, hogy nem engedi vizsgálni magát, vagy a gyereket. Kérni kell a bíróságtól a szakértő kirendelését.

Bombi # 2012.06.07. 20:20

Majd a hatóság leengedi a gőzt a fejéből.,mert nem hagyom ezt az biztos!

monalisa1 # 2012.06.07. 19:57

Téged leckéztet, a gyermek az áldozat. Sok gőz van még a fejében...

szidorka # 2012.06.07. 19:03

Sziasztok,
Elsősorban az érdekelne, hogy a bíróság minden gyermekelhelyezés megváltoztatására irányuló kérelem esetében pert indít, vagy a kérelem tartalma alapján a per indítása nélkül is már elutasíthatja a beadványt?

Bombi # 2012.06.07. 15:00

Köszönöm Mano2011!

első körben megpróbálom békésen rendezni az ügyet,én nem akarom ,hogy bírságolják,de ha nem megy máshogy akkor kénytelen leszek segítséget kérni.
Holnap feladok egy levelet neki ahol kilátásba helyezem a bírósági kiegészítés kérését és utána a gyámügyet ha nem hajlandó engedni a gyerekkel való kapcsolattartást.
Beszéltem az óvoda vezetőjével,aki elmondta ,hogy a lányomnak nagyon hiányoznak a szüleim és én is,nem értem ,hogy nevezi magát valaki szülőnek aki ilyen lelki törést okoz a saját gyerekének.

Mano2011 # 2012.06.07. 12:31

Kedves Bombi. Mi hasonló esettel küzdünk hónapok óta. Jelentsd fel a gyámhivatalnál, ott bírságolni fogják. Ha elolvasod korábbi soraimat, ott fogod látni, hogy nálunk is bírságolnak. Kitartás, és ne hagyd magad!

Bombi # 2012.06.07. 08:35

Köszönöm,így már világos minden! :-)

Bombi # 2012.06.07. 07:44

Köszönöm a választ.

Egyáltalán érdemes ezzel az üggyel a gyámhatósághoz fordulni? Ha igen akkor azt személyesen kell vagy lehet írásban is?

A telefonos kapcsolattartást a bíróságnak kell megítélni?

Kovács_Béla_Sándor # 2012.06.06. 15:00

Gyámhatóság.

Bombi # 2012.06.06. 12:48

Üdvözletem!

Az alábbi kérdésben szeretnék segítséget kérni.

2012.05.21-én végre sikerült elválnunk a feleségemmel,a fellebbezés jogáról lemondtunk,így az ítélet jogerőre emelkedett.
A kapcsolattartást a bíróság szabályozta,de sajnos nem esett szó a telefonos a telefonos kapcsolattartásról.
A válóper ideje alatt nem volt ezzel gond,de ahogy jogerőre emelkedett az ítélet minden kapcsolatom megszűnt a gyermekemmel.
A telefonszámát megváltoztatta,és az új számát nem adta meg.
Az első láthatáson,a távolság miatt és a munkahelyi beosztásom miatt nem tudtam megjelenni ,ezt időben jeleztem ,úgy hogy a szomszédot megkértem közölje az anyával,ennek ellenére a láthatási napon kaptam egy sms-t,hogy a meghatározott helyen megjelent a kislánnyal.A telefonszám a volt anyósomé..szomszédoktól megtudtam ,hogy otthon tartózkodott az említett időpontban a gyerek is és a volt anyósom is.
A számot ezt követően többször hívtam ,de nem vette fel a telefont,ezért a munkahelyére be telefonáltam ahol első körben le tagadtatta magát,majd amikor egy ismerősöm által megtudtam ,hogy dolgozik és ezen tények tudatában ismét be telefonáltam ,akkor már átvette a kagylót ,de gyorsan közölte ,hogy ne zaklassam és lerakta.
Úgy érzem így próbál meg bosszút állni rajtam ,de véleményem szerint ez nem tisztességes ,mert a gyerek fejlődését is megzavarhatja.
A kérdésem az lenne..érdemes valakinek jelezni azt ,hogy ilyen alattomos trükkel próbálja meg beállítani azt ,hogy nem teszek eleget az apai kötelezettségemnek?
A bíróságot fel lehet arra kérni ,hogy egészítsék ki az ítéletet a telefonos kapcsolattartással?
A távolság miatt sem a szüleim sem én nem fogom tudni sűrűn látogatni a gyereket ,de azért szeretnénk néha beszélni vele.

A válaszokat előre is köszönöm.

Üdv: Bombi

Zotyika # 2012.05.17. 20:02

Igen lehet. Meg kell próbálni, aztán majd a bírótól függ. Hogy meddig tart, az sok mindentől függ. A vádemelést mindenképp meg kellene várni, a legjobb persze már a büntetőperben született elmarasztaló ítélet lenne, de ez sokáig is elhúzódhat.

Mano2011 # 2012.05.16. 11:34

Üdv! Ismét írok, mert a korábban leírt ügye a páromnak újabb fordulatot vett. Röviden annyi, hogy lassan 2 éve nem adja az anyuka a jelenleg 6 éves kislányt a páromnak 2 hetente láthatáskor, a bírósági per októberben lezárult, így azóta jogerős végzésünk is van, szünetekben is megkaptuk a láthatást, azonban azóta sem adja, különböző indokokkal. A bírósági végzésben benne van hogy heti 1x fel is hívhatja a párom a kislányt, de ezt sem engedi. Igazságügyi szakértői véleményünk van arról, hogy a gyermeket az apa ellen neveli az anyuka, befolyásolja. Férjemet átlagos szülőnek írták, az exet átlagon aluli anyukának. Most ott tart az ügy, hogy a gyámhivatal feljelentette a rendőrségen az anyukát kiskorú veszélyeztetése miatt. A kérdésem az lenne, hogy van e esély arra, hogy a kislányt nálunk helyezzék el, ha ezek hatására sem adja a gyermeket. A gyámhivatal havonta 70-80 ezerre bünteti az anyukát, amiért nem adja a gyermeket, konkrét okot nem tud felmutatni, a hölgy nagyon dacos. A rendőrségen is elmondták, hogy ez tiszta ügy, mivel hogy az apuka mindent rendben csinál, az anyuka pedig nem. Mennyi esélyünk van, hogy hozzánk kerül a gyermek? Mi nagyon szívesen látnánk. mennyi ennek az átfutási ideje, az ügyész mennyire "büntetheti" az anyukát? Igaz, hogy börtönbe is kerülhet az anyuka emiatt? Köszönöm a válaszokat!

maci66 # 2012.05.15. 11:01

Köszönöm! Azóta kitűzték a tárgyalást, a beadástól számítottan több mint 90 nappal! Kiegészítésre is felszólítottak, mivel nem írtuk le, hogy mennyi gyerektartást kér a kedvesem! Fog ez menni, de nem gondoltam volna, hogy ilyen lassan!
Üdv. :)

ObudaFan # 2012.05.09. 21:25

Arról nem az elnök dönt, hanem az ügyben eljáró bíró.

maci66 # 2012.05.09. 11:43

Köszönöm a választ, így gondoltam én is, sajnos nem jutunk így elöbre! Úgy érzem azzal sem jutnánk elöbre, ha személyesen mennénk be a bíróság elnökéhez és kérnénk egy soronkívüli ideiglenes elhelyezést.

ObudaFan # 2012.05.08. 20:48

Ha még tényleg nincs kitűzve, akkor a bíróság mulasztott, de sok értelme nincs a kifogásnak szerintem.