gyermekelhelyezés megváltoztatása


esőcsepp # 2009.08.06. 07:48

Tisztelt Grád András!

Nagyon örülök, hogy Ön válaszolt :)!
Köszönöm, én is így éreztem a megoldás helyességét!
további szép nyarat kívánok!
esőcsepp

melish # 2009.08.07. 15:53

Kérdeznék : Mire jó a mediáció?

apa elvette a kislányom, mint korábban írtam (18 hó) és nem akarja visszaadni. Most h kitűzték a válás időpontját, mondvacsinált indokkal nem hozta vissza . A mediátor előtt egy papírt írtunk alá (minden másnap apai felügyelettel láthatom) miután én kértem az ideiglenes gyermekelhelyezést.
ő hivatkozik arra, most ő neveli....

Mit tehetek hogy visszaszerezzem???

ObudaFan # 2009.08.07. 17:22

A mediáció arra jó, hogy peren kívül egyezséget hozzon létre olyan felekközött, akik között ez lehetséges. Nem minden esetben lehetséges.

melish # 2009.08.08. 06:41

De most ezzel, hogy aláírtam, ő van előnyben. Nem??

ObudaFan # 2009.08.08. 08:54

Igen, jelentős előnyben.

melish # 2009.08.08. 13:36

És mit tudok tenni , hogy a mérleg az én oldalamra billenjen?

Fogalmam nem volt hogy ez a célja a mediációnak hogy egy anyától elvegyék a gyermekét.senki nem közölte ezt velem. aláirattak egy megállapodást amit ha nem irok alá nem látom a gyerekem. (naiv gondolkodás szerint)
És ha bemegyek a CS.S.Központba, hogy ez nekem nem jó így??? Mert NEM JÓ!!!!!!Anya vagyok!!!!
Mit tudnak tenni?

Eléggé el vagyok keseredve és a sírás nem vezet jóra.

ObudaFan # 2009.08.09. 09:11

Nem ez a célja, de te aláírtad, csak azt nem tudom, minek.

kalamalyka # 2009.08.09. 09:43

Valószínű, hogy bármelyik anya aláírta volna, ha ezen múlik, hogy láthassa a kislányát a tárgyalásig vagy sem........ úgymond csőbe húzták ezzel.....

melish # 2009.08.10. 07:48

És ha egyszerűen NEM ADOM VISSZA???? Mit tud csinálni? Ez NEM hatósági papír.
Ez csak egy megállapodás.

kisokos # 2009.08.10. 08:24

Melish,

Ha neked egy megállapodás NEM JÓ, akkor legközelebb ne írd alá! Nyilvánvalóan, most az apa van előnyben. Neked ugyanis jó indok kell majd a bíróságon, hogy miért szeretnél kihátrálni a megállapodásból, amit vélelmezhetőleg saját akaratból, kényszer nélkül írtál alá. (Az enm kényszer, hogy vmit nagyon szerettél volna elérni!) Ennek hiányában a bíróság könnyen úgy láthatja, hogy nem vagy képes felelős döntéseket hozni sem a saját, sem a gyermek érdekében.

A gyermek önkényes magadnál tartását nem javaslom. Ez csak tetézné a problémáidat. Keress egy jó ügyvédet és készüljetek fel alaposan, mert nagyon nem neked áll a zászló. Amikor pedig láthatod a gyermeket, akkor mindenképpen tedd meg.

melish # 2009.08.10. 13:56

köszönöm a válaszokat, a cs.s. központnál újabb mediációt kértem, hivatkozva arra, Nem erről volt szó, és nem vették figyelembe hogy a kislány (18 hós , írtam.) eddig nálam volt .

A megállapodást bármikor felrúghatom.
Fel is rúgom. Cs.s . jön a csütörtöki láthatásra és megbeszélünk egy újabb mediációt.

Ha nem egyezik bele a férjem, akkor a gyermek marad.

A Bíróságon ugyanezt tanácsolták.
M.

_Wasp_ # 2009.08.10. 14:11

ez szép irányba kezd elmenni.

A férje bele fog egyezni a mediációba, csak hogy vihesse a gyermeket, és aztán meggondolja magát. A kapcsolattartást pedig arra hivatkozva tagadhatja meg, hogy ön fel akarta rúgni a megállapodást, így rá sem vonatkozik.


_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

kisokos # 2009.08.10. 14:50

Melish,

ez milyen mediáció volt??? Ki az a cs.s. központ? Mi az, hogy nem vették figyelembe a kislány életkorát", hogy "nem erről volt szó"?

melish # 2009.08.11. 07:07

Bíróságon elmondták:

Nincs olyan , hogy a mediátor és a cs.s. (családsegítő) aláírassanak velem egy olyan papírt amiben az van, hogy apánál a gyermek, (figyelembe véve eddig ki nevelte 17 hónapig, ill. ezalatt ő hol volt ... ) és nem mondják el ezzel ki a nyerőbb.

Azt is elmondták, nekem ugyanolyan anyai jogaim vannak mint az apának, tehát: Gyerek akkor marad amikor akarom, ez nem hatósági papir. Nem hívhat rendőrt, mert bent kiröhögik.
Ahogy tették velem is mikor bejelentettem -nem hozta vissza.
Ha nekiáll balhézni ajtón kívül hívok én rendőrt.
Jegyzőkönyv. Neki nem jó.....

Mindenesetre a csütörtökre kíváncsi leszek...

Grád András # 2009.08.11. 07:20

Kedves Melish!

Láthatólag mindent igyekszik/igyekeznek elkövetni, ami a gyermeknek árthat. Még ennyi év után is csodálkozva figyelem, ahogy emberek úgy beszélnek a gyermekükről, mint egy vázáról, amit vagy az egyik tart magánál, vagy a másik, és akár el lehet lopni, visszalopni, nem visszaadni, megállapodásokat felrúgni stb., lehetőleg azért, hogy betarthassanak a másiknak. Érdekli Önt a legcsekélyebb mértékben is, hogy mindeközben az a másfél éves gyerek, akinek állítólag az érdekében jár el, miken megy közben keresztül? Ez a legérzékenyebb életkora, még ha ezt nem is tudják, hiába nem tud még kommunikálni, a sérülései maradandók lesznek! Itt egyetlen vesztes van máris: a gyereke! További jó kűzdelmet! Üdv:


dr. Grád Andrásügyvéd - egyetemi tanár1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.06-30-280-1846www.kapcsolattartas.hu

Ophelie # 2009.08.11. 11:12

Tisztelt Ügyvéd úr!

Tizenkét éve nevelem egyedül a fiamat, aki egy hónap múlva lesz 14 éves. Gyermektartást az édesapja soha nem fizetett, annak ellenére, hogy a bíróság ezt jogerősen megállapította. Kb. 3 éve elindítottam a végrehajtási eljárást, gondolva arra, hogy a gyermekünk már elég nagy ahhoz, hogy édesapja bosszúja lelkileg kissé felvértezettebben érje. Mivel az apa francia, az ügy igen hosszadalmas és költséges. Az apa végül is megkapta a fizetési felszólítást és - ahogy erre számítani lehetett - különféle eljárásokkal fenyegetőzik, úgy mint: megtiltatja, hogy gyermekünk átlépje Magyarország határait, ellenem pert indít, mellyel azt óhajtja bizonyítani, hogy alkalmatlan vagyok a gyermeknevelésre, kérelmezi a közös gyermekfelügyeletet. Az a kérdésem, hogy ezeknek a fenyegetőzéseknek mennyire van realitásuk. Előre is köszönöm válaszát!

_Wasp_ # 2009.08.11. 11:16

Az a kérdésem, hogy ezeknek a fenyegetőzéseknek mennyire van realitásuk.
kb semennyire.

(A gyermeknevelésre alkalmatlanságnak ugyan - elvileg - lehetne, ezt önnek kell tudnia, de szerintem annak sincs semmi esélye az égadta világon.)

___________________
nem ügyvéd.


_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

ObudaFan # 2009.08.11. 11:16

Ezt interneten keresztül senki nem fogja tudni megítélni. A gyermekelhelyezés megváltoztatása igen nehéz és körülményes dolog, de azért nem lehetetlen akkor, ha tényleg alkalmatlan vagy a nevelésre. Ez utóbbit nem fogjuk tudni megítélni. Ezzel együtt nem hiszem, hogy szerencsés engedni az ilyen zsarolásnak.

Ophelie # 2009.08.11. 17:21

Kedves _Wasp_ és ObudaFan,

köszönöm a megnyugtató válaszokat, szerencsére nem áll fenn semmi valódi körülmény, ami miatt egy objektív bíróság elvenné tőlem a gyermekfelügyeleti jogot. A zsarolásnak sem engedek, csak lelkileg meglehetősen megvisel az örökös telefonon történő zaklatás, fenyegetőzés és ordítozás, így időnként elbizonytalanodom.

melish # 2009.08.11. 18:34

Ügyvéd úr.

A gyermekem szeretném visszakapni.
ANYA VAGYOK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Naná hogy minden követ megmozgatok ennek érdekében.

Amúgy arról hogy a gyermek mennyire sérül:

apucika ma 10 . 15 kor meg is bírta hozni a kislányt. (10 helyett)
uppsz.......ja ez nem baj!!!

majd 11.00 kor elvitte a kislány üvöltve sírt és kapaszkodott belém anya anya de elvitte.

EMBER EZ?? Ha ezek után is neki ad igazat korrupt mindenki.

kisokos # 2009.08.12. 07:04

Melish,

tudod mi jár annak, akinek "igaza van"?

Azt lenne szerencsés megértened, hogy a gyermek nem felezhető, mint egy tárgy, így nem is "osztható meg" a szülők között ilyen módon. Csak a gyermekkel töltött időt tudjátok megosztani. Vagyis nem arról szól a történet, hogy kitől veszik el a gyermekét, hogy ki ANYA vagy APA, hanem hogy ki mennyi időt tölthet a gyermekkel. Ez lehet minden 2. hétvége, de lehet heti rotálás is és akkor valóban "feleztetek". A szülői jogokat is hasonlóan meg lehet osztani. Lehet közös a szülői felügyelet, ahol előre eldöntitek, hogy ki milyen kérdésekben dönthet és milyen feladatokat vállal magára. Ezt a gyermek hamar megszokná, biztonságérzete visszatérne és lehetősége lenne a boldog fejlődésre. Neki ugyanis mindkét szülőjére szüksége van.

melish # 2009.08.12. 07:16

éN PRÓBÁLTAM!!!!

MEGKÉRTEM HADD LEGYEN EGY HETET ITT, EGY HETET OTT A BABA. APUKA NEM MENT BELE. KIZÁRÓLAG Ő NEVELHETI ÉN CSAK NÉHA LÁTHATOM!!!!

TUDOD EZ MILYEN ÉRZÉS? 17 HÓNAPIG NEVELTEM, VELEM TANULT MEG JÁRNI -BESZÉLNI , ÉS EGYSZERCSAK NINCS???MINTHA A SZÍVEM TÉPNÉK KI !!!!!!!!!!!!!!!!!!

melish # 2009.08.12. 14:45

szerintem meg egy csecsemőnek 3 éves koráig az anyukája mellett a helye.

ez meg az én véleményem.

_Wasp_ # 2009.08.12. 14:49

hát, ez valóban az ön véleménye, mindenesetre a szerencsére a bíróságok szerint sokkal jobb egy jó apa, mint egy rossz anya.

tehát nem nélkülözhető annak megvizsgálása, hogy ki mennyire alkalmas a gyermeknevelésre, és jobb erre - legalább lélekben - felkészülni.


_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

melish # 2009.08.12. 17:07

jobb egy alkoholista apa , mint egy jó anya? érdekes meglátás.

Mindenesetre kösz a válaszokat ..........

minden jót , anyukáknak : harcoljatok, a végsőkig!

Egy édesanya.