Sziasztok
Jogszabályok érdekelnének arra vonatkozólag ha házastársaknak közös bankszámlájuk van és az egyikük meghal (zárolás, stb.).
Köszönöm
kreppke
Sziasztok
Jogszabályok érdekelnének arra vonatkozólag ha házastársaknak közös bankszámlájuk van és az egyikük meghal (zárolás, stb.).
Köszönöm
kreppke
Senki? :(
kreppke
Semmi. A túlélő házastárs rendelkezik a számla felett. Más kérdés, hogy tartozik az örökösöknek.
Szvsz ha a konkrét kérdésedet tetted volna fel, könnyebben kaptál volna választ.
Ez inkább kijelentés volt mint kérdés
Szerintem a bankszámla fele a túlélő házastársé, a másik rész az örökösöké, de annak kamata - mintegy haszonélvezetként az özvegyé.
Nem muszáj a számlát megszüntetni, azt használhatja továbbra is, lévén a továbbaikban egymaga a birtokosa.
Ha nagy hírtelen kiveszi az egész pénzt - vagy majdnem az egészet -, a hagyatéki eljáráskor köteles az örökösök felé elszámolni az őket megillető összeggel, ellenkező esetben beperelhetik őt a jussukért.
A számlával "simlizni" nem lehet, mert a közjegyző kérésére a bank az elhalálozás időponjára vonatkozóan tájékoztatást ad a a számlán lévő összegről.
„Szerintem a bankszámla fele a túlélő házastársé, a másik rész az örökösöké, de annak kamata - mintegy haszonélvezetként az özvegyé.”
ez egy dolog. De a kérdés nem ez volt. A kérdésre a válasz már ott van : 2008.03.18. 12:33
Csupán bátorkodtam kicsit részletesebben, mint ahogy kbs szokta volt az egyes válaszait megadni.
Igen, csak a kérdésre ez a válasz félrevezető volt.
Sziasztok,
a kérdésem a következő lenne:
a szülőknek közös bankszámla van, halálesti kedvezményezett a gyermekük.
Ha az egyik szülő meghal zárolják-e számlát?
A bank ahol van a számla, azt mondták hogy zárolják, majd a túlélő szülő és a kedvezményezett részére 50-50%-ban fizetik ki a rajta lévő összeget, ezt követően megszűnik a számla. Ez igaz lehet?
Mi írja elő a bank részére hogy hogy hogyan járjon el?
Előre is köszi
Attól hogy az egyik számlatulajdonos meghal, a másik még használhatja továbbra is azt a számlát, lévén a saját jogán erre lehetősége van. Tehát nem okvetlenül szükséges felvennie a számlán lévő és őt megillető részt. Persze dönthet akként is, hogy a számlát megszünteti, egyidejüleg másikat nyít - akár egy másik bankban...
Tisztelt Hozzáértők !
ha 2 ember akik nem házasok (testvérek) közös bankszámlát vezet, és egyikük meghal,az örökösöknek automatikusan a számlaösszeg felét itéli a közjegyző, vagy vizsgálható ki- milyen arányban tett pénzt a közös számlára?Illetve ez az igény esetleg csak per folyamán kérhető?
Ez attól függ, hogy mi van a bankszámlaszerződésben. Vita esetén nyilván csak a per marad.
értem, köszönöm.
Nincs mit.
"vizsgálható ki- milyen arányban tett pénzt a közös számlára?Illetve ez az igény esetleg csak per folyamán kérhető?"
Szerintem :
Készpénzbefizetéseknél szoktak írni ilyen kis fecniket amik a bankoknál is megvannak, ezeken személyi igazolványt nevet és aláirást kell feltüntetni, azokat kell összegyüjteni!
Ha pedig utalással került rá a pénz akkor aki az időszakban szerződésben volt az átutalóval azt illeti a pénz ami a számlára került, befizetési jogcím szerint, bár ezt a saját véleményem.
Abban az esetben ha valaki átadta valakinek a pénzét hogy fizesse be mert mondjuk nincs ideje a bankban sorbaállni az pedig halott ügy! Nem bizonyitható hogy kinek a pénze volt, vagy hogy ki kinek adta oda hogy befizesse.
A Papírforma számít, a többi csak szóbeszéd.
Tisztelt cím.A következő próblémával fordulok önhöz.Amunkabérem50%-át vonják.A fennmaradó összeg ezidáig öcsém számlájára megy,amit záróltak.Kérdésem az lenne,hogy hozzányúlhatnak-e az 50%-os letiltás ellenére.Ha igen jogos-e hogy más tartozása miatt az én pénzemet nyúlják le.Köszönöm előre a válaszát
Máshova kell utaltatni a következőt.
Ez már elveszett.
„jogos-e hogy más tartozása miatt az én pénzemet nyúlják le.”
megbízható ember számlájára utaltasd, bár a tesó szólhatott volna hogy ilyen gondjai vannak...
Tisztelt Hozzáértők !
Egy kis segítséget szeretnék kérni !
A folyószámlámat sajnos jogosan zárolta a NAV !
A banktól kaptam értesítést az összegről.
Kérdésem a következő lenne , a folyószámlára érkező összegeket hány %-ban zárolhatják havonta ? Erre van-e valami szabály ?
Válaszukat előre is köszönöm !
Üdvözlettel Pataika
Tisztet Ügyvédek!
Édesapám meghalt, a halotti anyakönyvvel bementem az OTP-hez és kértem a számlája zárolását. Az ügyintéző kitöltött egy adatfelvevő lapot, fénymásolta a halotti anyakönyvi kivonatot, de nem kaptam igazolást a bejelentésemről. Ismételjem meg irásban is?
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |