Mennyire ingóság az autó???

Humanus # 2007.05.25. 15:16

Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék valakitől.
Az autómat az ex-nél hagytam használatra, hogy ha gond van a gyerekekkel, akkor eltudja vinni pl. orvoshoz. Telt–múlt az idő, kimondták a válást. Most már szükségem lett volna az autóra, de nem adta vissza, hogy az az övé. (A törzskönyv nálam…) Bement az okmány irodába és a bírósági végzéssel simán a saját nevére íratta az autót, anélkül hogy engem bárki értesített volna. Ha nem megyek be az okmányirodába és nem kérdezek rá, akkor a mai napig nem tudok az ügyletről. A bírósági ítéletben nem szerepel az autó sehol. Csak az ingóság szerepel azzal, hogy az akkori állapot szerint megosztottnak tekinti a bíróság. Szerintem, mivel az autó az én tulajdonomban volt (fizikailag igaz nem nálam…), így szerintem jogtalan a tulajdon átvezetés. Az okmányiroda szerint jogosan jártak el. Ez igaz lehet??? Mert, ha nem akkor megyek asztalt borogatni….

Köszönöm előre is a segítőknek

Gábor

Kovács_Béla_Sándor # 2007.05.25. 15:48

Ami nem ingatlan, az bizony mind ingó. Márpedig az autó nem ingatlan. Figyelni kellett volna - vagy ügyvédet megbízni.

Humanus # 2007.05.25. 16:04

Igen ezt tudjuk, de azért az autó veleményem szerint egy speciális ingóság, hiszen a tulajdonjoga nevesítve van. Ezért gondolom, hogy a bíróságnak ezt külön ki kellett volna emelni és kimondani, hogy kié. Vagy nem? Elég annyi, hogy ingóság aztán joccakát, kereszt rá?

Kovács_Béla_Sándor # 2007.05.25. 16:14

Szvsz elég.

Humanus # 2007.05.25. 16:22

Hát köszönöm...!
Akkor ez sem maradt meg nekem, mint sok minden más...

Gábro

ObudaFan # 2007.05.25. 18:10

Lényegében az esetleges értékesebb ékszer, műtárgy és a készpénz megosztása mellett az ingómegosztás a gyakorlatban elsősorban a gépkocsiról szól.

Dr.Attika # 2007.05.26. 21:26

Ha jól értem az egyeszségben az szerepelt, hogy minden ingóság a volt feleségé?

Kovács_Béla_Sándor # 2007.05.26. 21:30

Az egyezségben az szerepelt, hogy minden ingóság annak a tulajdona, akinek éppen a birtokában van.

Dr.Attika # 2007.05.27. 07:09

No jó, de az egyezséget alá kellett írni a feleknek. Ha igen, akkor hol a probléma? A kérdező nem tudta, hogy az autó ingó dolog?

ObudaFan # 2007.05.27. 10:42

Pontosan ez a helyzet az alábbiak szerint.

Dr.Attika # 2007.05.27. 17:30

Akkor a jog itt megállt.

Humanus # 2007.05.28. 09:40

Nem voltam biztos benne. Azt gondoltam, hogy azért amihez tulajdon jog fűződik, azt egyértelműen kell tisztázni. Szerintem az ügyvédek azt gondolják, hogy a lajikus mindennel tisztában van. Ebből kifolyólag már a harmadik ügyvéd képvisel, de mivel nem lettem kiokosítva, így jól megszívtam az egészet. A volt feleségemnek szinte mindenből sikerült kiforgatni, pedig semmit nem tett bele a házasságba.

Humanus # 2007.05.28. 09:48

Igazából ami még nagyon bosszant, hogy az ex mindent eltudott intézni nélkülem, úgy hogy engem senki nem értesített, nem kérdezett meg. ( Az összes közművet átiratta a saját nevére, a nevemen lévő telefont és internet szolgáltatást szintén, az autót szintén) Fel sem hívtak az okmányirodától, hogy uram nincs önnél a törzskönyv? Nálam van. Emiatt majdnem elúszott a biztosítonál lévő B10-es bonuszom.
Hát ennyi.
Köszönöm az uraknak a segítséget!