Igazából ami még nagyon bosszant, hogy az ex mindent eltudott intézni nélkülem, úgy hogy engem senki nem értesített, nem kérdezett meg. ( Az összes közművet átiratta a saját nevére, a nevemen lévő telefont és internet szolgáltatást szintén, az autót szintén) Fel sem hívtak az okmányirodától, hogy uram nincs önnél a törzskönyv? Nálam van. Emiatt majdnem elúszott a biztosítonál lévő B10-es bonuszom.
Hát ennyi.
Köszönöm az uraknak a segítséget!
Mennyire ingóság az autó???
Nem voltam biztos benne. Azt gondoltam, hogy azért amihez tulajdon jog fűződik, azt egyértelműen kell tisztázni. Szerintem az ügyvédek azt gondolják, hogy a lajikus mindennel tisztában van. Ebből kifolyólag már a harmadik ügyvéd képvisel, de mivel nem lettem kiokosítva, így jól megszívtam az egészet. A volt feleségemnek szinte mindenből sikerült kiforgatni, pedig semmit nem tett bele a házasságba.
Akkor a jog itt megállt.
Pontosan ez a helyzet az alábbiak szerint.
No jó, de az egyezséget alá kellett írni a feleknek. Ha igen, akkor hol a probléma? A kérdező nem tudta, hogy az autó ingó dolog?
Az egyezségben az szerepelt, hogy minden ingóság annak a tulajdona, akinek éppen a birtokában van.
Ha jól értem az egyeszségben az szerepelt, hogy minden ingóság a volt feleségé?
Lényegében az esetleges értékesebb ékszer, műtárgy és a készpénz megosztása mellett az ingómegosztás a gyakorlatban elsősorban a gépkocsiról szól.
Hát köszönöm...!
Akkor ez sem maradt meg nekem, mint sok minden más...
Gábro
Szvsz elég.
Igen ezt tudjuk, de azért az autó veleményem szerint egy speciális ingóság, hiszen a tulajdonjoga nevesítve van. Ezért gondolom, hogy a bíróságnak ezt külön ki kellett volna emelni és kimondani, hogy kié. Vagy nem? Elég annyi, hogy ingóság aztán joccakát, kereszt rá?
Ami nem ingatlan, az bizony mind ingó. Márpedig az autó nem ingatlan. Figyelni kellett volna - vagy ügyvédet megbízni.
Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék valakitől.
Az autómat az ex-nél hagytam használatra, hogy ha gond van a gyerekekkel, akkor eltudja vinni pl. orvoshoz. Telt–múlt az idő, kimondták a válást. Most már szükségem lett volna az autóra, de nem adta vissza, hogy az az övé. (A törzskönyv nálam…) Bement az okmány irodába és a bírósági végzéssel simán a saját nevére íratta az autót, anélkül hogy engem bárki értesített volna. Ha nem megyek be az okmányirodába és nem kérdezek rá, akkor a mai napig nem tudok az ügyletről. A bírósági ítéletben nem szerepel az autó sehol. Csak az ingóság szerepel azzal, hogy az akkori állapot szerint megosztottnak tekinti a bíróság. Szerintem, mivel az autó az én tulajdonomban volt (fizikailag igaz nem nálam…), így szerintem jogtalan a tulajdon átvezetés. Az okmányiroda szerint jogosan jártak el. Ez igaz lehet??? Mert, ha nem akkor megyek asztalt borogatni….
Köszönöm előre is a segítőknek
Gábor
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02