Autó adás-vétel szabályai - Mit tehet az ember,ha a rejtett hibákat nem mondja az eladó?


zoka_1 # 2009.09.30. 09:44

Azért történt okirat hamisítás, mert nem íratta a nevére és eladta a motorkerékpárt.

escargot # 2009.09.30. 06:19

mi volt az okirat hamisítás? az hogy átíratás előtt eladta?

zoka_1 # 2009.09.30. 05:49

Folytatás...
Kerestem egy másik polgári-peres ügyvédet. Már tagnap el is küldte a felszólítást. Érdekes dolgot mondott az ügyvéd, hogy okirat hamisítás történt, az eladó részéről és a vevő részéről is, ezért nem tesz feljelentést mert az a vevőnek is problémát okoz. Az okmány irodában sikerült halasztást kérni, ki kavartam 45 nap haladékot csak 30 napot akart adni. Egy késrést, és egy ügyvédi igazolást adtam be.
Amikor lesz folytatás akkor jelentkezem.
Nem érdemes hinni soha az eladónak, mert úgy jártok mind én :(((

guba # 2009.09.28. 11:43

egy motorkerékpárnak nem feltétlenül az a tulajdonosa, aki a forgalmiban akként van feltüntetve. a korábbi tulajdonostól semmiféle meghatalmazásra nem volt szüksége ahhoz, hogy továbbadja a motort neked, ebből a szempontból nincsen jelentősége, hogy elmulasztotta átíratni. Erre nem nagyon érdemes hivatkoznod.
Lényeges, hogy milyen hibáról tudott az eladó, miről tájékoztatta a vevőt, és ezekből mit lehet bizonyítani később. Az is lényeges, hogy a vételár mennyiben felel meg a motor elhasználtsági mértékének.

zoka_1 # 2009.09.27. 08:36

Köszönöm az infót Guba!!
Van folytatása az ügynek, és pedig az, hogy felkerestem a papíron lévő tulajdonost és sok meglepetés ért.
Az első, hogy a motorkerékpárt 210000Ft-ról lealudta 150000Ft-ra. Azzal az indokkal alkudott, hogy a motorkerékpárnak motorhibája van, és az állapota is rossz. És folyamatosan a motorhibával fárasztotta a 22 éves eladót, aki sajnos megvolt szorulva és kellet a pénz ezért eladta. Az anyukája nagyon ideges volt emiatt (az anyuka mondta).
A második, hogy nem is ö rakta rá az új gumikat, hanem a régi (papíron lévő) tulajdonos, pedig azt mondta.
A harmadik, hogy a papíron lévő tulajdonos ezt írásban adta, két tanú előtt, az egyik tanú az anyukája volt, a másik a feleségem. Nagyon rendes volt az eladó családja.
Fel hívtam a kavarós eladót, hogy ezek után jó lenne, ha pereskedés helyett vissza csinálnánk az egészet és kész. De nem hajtandó, már eltelt azóta egy nap és nem gondolta meg. És még nem is kértem az utána felmerült költségeket, (szerviz számlás 25ezer, ügyvéd számlás 6ezer), de a bíróságon ezt is fogom kérni.
Továbbra is várom az észrevételeket, és érdemes tanulni,a más (az enyém) hülyeségéből

Üdv. Zoli

guba # 2009.09.26. 19:09

Van keresnivalód, de valóban egy jó ügyvédre szükséged lesz.
A szerződésben szereplő megfogalmazás nem azt jelenti , hogy ne lenne szavatossági kötelezettsége veled szemben.

escargot # 2009.09.26. 08:27

Fontos!!! Jogász tájékoztatása szerint te nem is adhattad volna el a más tulajdonát!!!
Úgy ,hogy légyszíves küldjél olyan pappírt, amin az L István felhatalmaz, hogy az Ő motorkerékpárját te eladhatod.

ez most komoly? nem adhatom el Mari néni lakását se? pedig jól jött volna a pénz...

zoka_1 # 2009.09.25. 19:48

Üdvözlök mindenki!

Van egy történetem, és a tanácsokat szeretnék kérni tőletek. Ezt nagyon be szívtam, ilyen hülye voltam. A következő levelet írtan neki, és a történet többi része a levél végén lesz.
Azért írom le hogy más tanuljon az én hibámból! Soha ne higgy az eladónak!! Az adás-vetél előtt mindig érdemes elvinni a vásárolni szándékozni járművet szerelőhöz és írásos ajánlatot kérjetek tőle! Nem érdemes sajnálni rá a pénzt!!

A levél amit a kavarós eladónak írtam. ----------------------------------------------------
  • Helló !!!
Van egy nagy probléma!!! A 2009-09-16-án vett Gilera DNA 180 motor tele van hibával !!! Én meg próbálom kulturáltan elintézni a dolgod, de az rajtad is múlik! Nem egy hiba van, hanem sok, ezt egy hivatalos szerviz mondta (a hivatalos szerviz amelyik rajta van a www.piaggio.hu oldalon) !!! A szervizben érkezéskor (21-én) már mondták, hogy nagyon csúnya hangja van a motornak, minden zörög rajta!!! Ott is hagytam nehogy valami történjen, mert nagyon sok hibája van!!! A következő alkatrészeket, stb. kell cserélni a motorkerékpáron, hogy normálisan működjön: 1.Blokk fél (főtengely csere miatt). Csak egyben forgalmazzák. 150000Ft 2.Blokk fél tömítés 2200Ft 3.Hengerfej tömítés 15000Ft 4.Henger talp tömítés 1400Ft 5.Vario váltó komplett 20500Ft 6.Ékszíj 25000Ft 7.Ékszíj vezető görgő 7500Ft 8.Vezérmű lánc 1100Ft 9.Hátsó fékbetétek 6500Ft 10.Munka díj csak 30000Ft Nem állítom, hogy a fent felsorolt alkatrészek hibájáért mind te vagy a hibás, de ezek a hibák már vásárlás előtt megvoltak. És ezeknek legalább fele rejtet hibának minősül. Engem nem tájékoztattat a fent felsorolt súlyos hibákról!!! Hiszen akkor nem is vettem volna meg a motorkerékpárt. A szervizben érkezéskor már mondták, hogy nagyon csúnya hangja van a motornak, minden zörög rajta!!! Még egy motoros boltban is mondták, hogy nagyon zörög a motorkerékpár, valami baj van vele. Azt írtad az emailban: ”A motor nemrég volt szervizben: gumik, fékbetétek, olajak szűrővel, és levegőszűrő is cserélve lett!! „Ott is kellet hallják, hogy szegény motor zörög, hiszen bármikor elromolhatott volna!! És ami még érdekes, hogy te autó szerelő vagy, úgy hogy esetleg te is tudhattál róla!!! Érdekes azt írtad és mondtad, hogy fékpofák is cserélve voltak, de a hátsók nem voltak. Csak egy lehetőség van!! Vissza adom a motorkerékpárt és te vissza fizettet a vétel árat 200000Ft, meg a robogót vissza adod!!!! Ha ne tudunk meg egyezni akkor ügyvédhez fordulok!!!! Várom a válaszodat minél hamarabb!!!!! Addig nem iratom át a motorkerékpárt amíg nem zárjuk le az ügyet!!!! A motort nem is használom ezentúl mert ilyen sok hibás alkatrész miatt bármikor elromolhat. Összesen csak 101kn használtam a motorkerékpárt.

Fontos!!! Jogász tájékoztatása szerint te nem is adhattad volna el a más tulajdonát!!!
Úgy ,hogy légyszíves küldjél olyan pappírt, amin az L István felhatalmaz, hogy az Ő motorkerékpárját te eladhatod. Jó lesz ha le fényképezed és elküldöd emailban. Ezt az jogász mondta, hogy kérjek tőled, mert te adásvételkor, ezt nem adtál, pedig adnod kellet volna!!! Kérem a L István telefon számát, mert szeretnék vele is beszélni.
Várom válaszodat és jó lenne ha komolyan vennéd és elgondolkodnál rajta, hogy a vissza állítanánk az eredeti állapotot. Vissza adom a motorkerékpárt és te vissza fizettet a vétel árat 200000Ft, meg a robogót vissza adod (értéke kb. 180000Ft)!!!!

Tisztelettel. Zoli

Kelt. Gy 2009-09-23-án
Ezt vedd hivatalos értesítésnek!!!!

--------------------------------------------------
Nem akarja vissza cserélni és azt tanácsolja folyamatosan, használjam a motort mert nincs annak semmi baja. Emailra azóta nem válaszol amióta telefonon beszélten vele, hogy probléma van a motorkerékpárral. Az nem nagyon tetszik neki, hogy elvittem a motort szervizben. Miért vittem szervizben nem érti, és a hibákat nem ismeri el. Voltam ügyvédnél (lehet hogy rossz ügyvédnél voltam) és elég furcsa dolgot mondott, hogy a következő szöveget beírta a szerződésbe ezzel levédte magát attól hogy feltelőség lehessen vonni a rejtett hibák miatt. Kerestem más ügyvédet

Az eladó a vevőt a motorkerékpár műszaki állapotáról, (esetleges) sérüléseiről részletesen tájékoztatta, aki ezt tudomásul vette.
Az eladó kijelenti, hogy a motorkerékpár per-, és tehermentes, valamint annak tulajdonjogával szabadon rendelkezik. Továbbá kijelenti, hogy a motorkerékpár jövőben előforduló hibáiért szavatosságot NEM VÁLLAL.
Tényleg ez így van, hogy beleírok valami a szerződésbe és akkor szabad az átverés??

Váron észrevételeteket és tanuljatok az estemből.

Üdv. Zoli

guba # 2009.09.08. 19:16

Az eladó köteles a vevőt az adásvétel tárgyát képező dolog lényeges tulajdonságairól tájékoztatni. Ha a kocsi karambolos volt, vagy a váltó hangos, az értékcsökkentő tényező. Amennyiben ez a vételárban nem jut kifejezésre, a vevő szavatossági alapon kérheti a kijavítást, vagy árleszállítást. Ha ezekre nincsen mód, vagy az eladó nem vállalja, akkor elállhat a szerződéstől és az eredeti állapot kerül visszaállításra.
Persze, persze, ügyvéd mindig jól jön. :-)

bernadett2 # 2009.09.07. 20:52

Sziasztok!

A problémám az alábbi, sajnos nem tudom mit tegyek. Segítsetek kérlek!
09.02-án édesapámmal és párommal lementünk Székesfehérvárra, mert kinéztem
egy autót, amit meg szerettem volna vásárolni. Találkoztunk az eladóval,
elmondott egy-két dolgot az autóval kacsolatban, majd beültünk, és vitt vele
minket egy körre. Furcsa hangja volt az autónak, megkérdeztem mi az,
azt mondták, ennek ilyen hangja van, mert autómata váltós. Mivel nekünk nem
volt dolgunk még autómata váltós autóval, gondoltuk akkor ez így van jól.
Kifizettük az autót, elhoztuk haza, és most kedden megnézettem, a
szerelőnkkel(sajna ekkora volt csak időpont).
Amin teljesen kiakadtam az az volt, hogy azt mondta, hogy ez a
váltó úgy rossz, ahogy van, ennek nem szabadna ilyennek lennie, kerreg-kattog, azt is mondta, hogy törött volt az autó. Tehát mind a kettő dolgot elhallgatta előlünk az
eladó, mert a váltóra azt mondta, hogy annak ilyennek kell lennie, amikor
rákérdeztünk, hogy volt-e törve, azt mondta, hogy nem.
Kérdésem az az lenne, hogy ha már aláírtam az adásvételit, az én bajom, hogy
megvettem ilyen állapotban( pedig nem tudtam, hogy nem jó), vagy ez
átverésnek számít, hogy így adta el az autót, mert nem tudtam, hogy ilyen
állapotban van? Vegyek bele új váltót, vagy javíttassam meg ( állítólag 100
000-200 000 ft körül mozog), vagy pereljem be Őket? Érdemes ügyvédhez
fordulnom vele?

guba # 2009.09.07. 17:02

Ezért írtam, hogy a kereskedővel szemben lehet követelésed. Ha nem megy peren kívül, akkor perben.

Gabi71 # 2009.09.07. 14:20

Sziasztok!

Az eladó nem adott semmilyen felvilágosítást, h. mi
baja az autónak. Úgy hírdette meg, hogy az állapot
megkímélt!!!! Amikor visszavontattuk az autót a
kereskedésbe, és kértük vissza az összeget, akkor
azt felelte, h. már a tulajdonosnál van, tőle kérjük
a pénzünket. De nem a tulajdonosnál van, mert a tulaj-
donos beszámíttatta ezt az autót egy másik autóba.

guba # 2009.09.05. 08:03

A kereskedő az eladó, nem a korábbi tulajdonos, ezért ő a szavatossági követeléseid kötelezettje. Az, hogy mely hibákat köteles kijavítani, a hibák jellegétől függenek, és az is hogy ilyen alapon elállhatsz e a szerződéstől. Nem lényegtelen, hogy mely hibák voltak nyilvánvalóak, miről adott az eladó felvilágosítást, mennyi volt a kocsi ára, és az mennyire volt megfelelő a korának és az elhasználtság mértékének.

Gabi71 # 2009.09.04. 16:38

Sziasztok!

A tanácsotokat, segítségeteket szeretném kérni ebből az ügyből kifolyólag. Előre is elnézést, ha egy kicsit
hosszúra sikerült a levelem.

2009. 09. 01-én vásároltunk egy autót. A kereskedésből
kihozva, nemsokára megállt az autó, és sehova tovább. Kicsit vártunk, indít, és a kocsi megy.
Ekkor én felhívtam a kereskedőt, jeleztem neki, h. nem
jó az autó, mire ő azt mondta, hogy nyugodtan menjünk vele haza, és nézessük meg, mert lehet hogy csak a fúvókát kell kitisztítatni. Mondanom se kell, hogy egész úton így jöttünk haza.09.02. Másnap reggel irány egy
szakszervíz, ahol aznap nem, de másnap 09.03.-án megtörtént az átvizsgálás, és azt mondták, h. ez a kocsi egy romhalmaz. Ekkor felhívtam a kereskedőt, elmondtam neki, h. mi a helyzet, mire ő ezt nem fogadta el, és azt javasolta, h. legyen egy semleges szakszervízben vizsgálat. Na délután irány a kocsiért a szakszervízbe(ahova mi vittük), és irány vissza a kereskedőhöz, de az autó nem jutott vissza a saját lábán a kereskedőhöz, úgy kellett odavontatni. Mondtuk neki, hogy menjen vele egy kicsit, és akkor ő is tapasztalja, hogy megáll az autó. Kibróbálta, és tényleg nem ment neki se!!! Tehát tudatában van, h. nem jó az autó. 09. 04. Délelőtt 10-re kellett vinni
a kocsit, megtörtént az átvizsgálás több hibát is
észlelve az autón. Ezt a kereskedő tudomásul vette,
de ennek ellenére a pénzünket hiába kértük, nem kaptuk meg. Azt mondta, h. a tulajdonostól követeljük
a pénzünket, mert már nála van, és úgysem fogja visszaadni. De én eközben tartottam egy kis nyomozát
a tulajdonosról, és sikerült is beszélnem vele, ami
igen csak meglepő volt: a következők derültek ki:

a tulaj ezt az autót(amit mi megvettünk a kereskedésbő) beszámítatta egy
másik autóba,+ még rá is fizetett nem kis összeget,
de arról neki nincs semmilyen papírja, h. beszámíttatta, sőt az ő adásvételién is a másik autó tulajdonosa szerepel eladóként nem a kereskedő.

Kérdezem én, h. ilyenkor mégis kit kell felelősségre
vonni?
Mert most se pénz, se autó!!
Ugyanis az autót ott kellett hagyni a szakszervízben, mert menni nem lehet vele.

Royal # 2009.08.21. 19:37

T. Gáborka,

Hát azok alapján amit leírtál bonyolultabb az ügy, ezekszerint kipróbálni csak fizetés után tudták, és a portéka évjárata is jelentősen idősebb mint amit mondtál. Tulajdonképpen jogos lehet így a felháborodásuk, használt cuccot kipróbálás nélkül megvenni zsákbamacska, én speciel eleve meg sem vennék olyan használt dolgot, amit nem próbálhatok ki. Aztán az évjárat -bár állapotot nem feltétlenül befolyásol- jelentős értékcsökkentő, ill növelő tényező.

Biztosan nem rosszmájúság vezérelt az adásvételnél, inkább csak tudatlanság, de mégis azt javaslom, aludj erre a dologra egyet, visszaboltolással megnyugszanak a kedélyek, és nem kell belemenni egy kétes kimenetelű jogi procedúrába sem. Nem képvisel szvsz moci olyan jelentős értéket, hogy kihulljon mindkét oldal haja szála, és temérdek mennyiségű pénzzel gazdagítsátok miatt a bíróságot.

gaborka23 # 2009.08.20. 08:21

Tisztelt Royal!

Sajnos a szerződésben nem szerepel hogy kipróbált állapotban vette át az új tulaj, de erre 3 tanu is akad. A hibák rögzítése egy üres mezőt jelent, mivel én nem tudtam ezekről az állítólagos "hibákról". Utoljára amiatt is nehezményezett rám, hogy csak a vételár kifizetése után próbálhatták ki.

De én nem köteleztem rá az Urakat, hogy innen márpedig vigyék el.Ha akkor valami nem tetszett volna vissza is adtam volna a pénzt, ugyanis nem azért adtam el mert megszorultam, hanem nagyobbra váltottam. Ezt a tényt többször is hangoztattam, hogy nem muszáj elvinni ha nem tetszik, ám Ők mégis elvitték.
A motorkompresszióról nekem fogalmam sem volt hogy mekkora, én csak használtam. De ha az utolsó csavarig fel akarja újítani több százezer forintért akkor miért vett használt motort? Nemhiába használt a használt....

A másik amin most problémázott, hogy azt állítottam hogy a motor 2001-es évjáratú, (viszont akitől vettem nekem is 2001-et mondott), de szervízben kiderítették hogy '97 előtti. Sajnos erről én sem tudtam.Bár a tény, hogy 2001-es nincs rögzítve, Ők emiatt is ki vannak akadva.

A motor típusa Gilera Eaglet volt,belinkelek róla egy képet:

http://img379.imageshack.us/…0269xz2.jpg/#… eaglet

Bár nemtudom mond-e valamit a név.

Royal # 2009.08.19. 22:30

Tisztelt Gaborka23,

Ha a szerződésben bennevan a szokásos kitétel, hogy "megtekintett kipróbált állapotban átvettem" valamint rögzítettétek a tudomásod szerinti hibákat, akkor tulajdonképpen jogilag védve vagy, bár a magyar törvények nem igazán egzakt fekete fehér elven működnek, ergo attól még vihetik polgári perre, ahol még bármi is lehet.

Sajnos ma már nem létezik a használtan vettem, tudomásul veszem a hibákat elv, sokan azt hiszik, hogy töredékáron, hibátlan kifogástalan vadonatúj dolgokat lehet vásárolni, amire majd a régi tulajdonos örök garanciát is ad, és minden később előforduló hibáért jótáll. Sajnos adásvételnél -minden hibára való kitérés mellett- érdemes kihangsúlyozni, hogy nincs garancia, ha az üzlet egyszer megköttetik.

Bár nem írtad le pontosan milyen mociról van szó, általánosságban igaz, hogy a kis 50ccm kétütemű pörgős motoroknál 16.000 kilóméter már elég sok, persze minden használat, és típusfüggő. Egyébként a kompresszió drasztikus hiánya azonnal kiszúrható a kétütemű motoroknál: nehéz beindíthatósághoz, gyenge menetteljesítmény is párosul.

monalisa1 # 2009.08.19. 21:52

Az adásvételi szerződésben remélve rögzítve lett, hogy a vevő kipróbált állapotban vette meg a motort. Vagyis tudott a "döglött" akkumulátorról, ami pedig a kompresszió dolgát illeti az sem egy "halálos" betegség - javítható. Szóval egy esetleges kártérítési igény (= utólagos véletár-visszatérités) szerintem nem lenne megalapozott.

Vett egy "szép" motort - kipróbáltan, de semmi nem lett eltitkolva.

Írod, hogy nem vagy motorszerelő, o.k., akkor honnan is kellene tudnod hogy a motornak mekkora a kompressziója? Neked eddig megfelelt, "a" lovakat nem keveselted a motorból...

"Lisa"
laikus hozzászóló

gaborka23 # 2009.08.18. 20:10

Üdv mindenkinek!

Olyan problémám van, hogy eladtam egy 50-es choppert 16000 km-rel (kétütemű). Az eladáskor elmondtam az új tulajnak, hogy az akku lemerült mert alig mentem vele. Mielőtt elvitték, az új tulajdonos ki is próbálta. A baj akkor kezdődött mikor hazaértek. Azt hozzátenném, hogy nem vagyok szerelő, viszont nem is kezdőmotoros, úgyhogy nem hajtottam szét. Miután hazaértek egy új akkuval ki lett próbálva a motor, és szerelő megállapította, hogy rossz az önindító, valamint 1/3-a a kompresszió a normálisnak.2000 km-t mentem vele, egyedül akkumulátort cseréltem és tényleg vigyáztam rá. Az új tulaj kártérítéssel fenyeget, azonban ezekről a rejtett hibákról én tényleg nem tudtam. A kérdés az, hogy lehet belőle bármiféle gondom?

Egyjogász # 2008.07.04. 12:44

Ez - ha jól számolom - most már a 4. topicban van leírva.

Idézet alulról:

"Kérjük, hogy kérdését - a tartalmának megfelelő téma kiválasztását követően - csak egyszer, egy topicban tegye fel."

zsolesz5 # 2008.07.04. 10:38

Rövid történetem:
2008.febr-ban vettem egy autót 7 évesen, 96ekm-rel, 1650000ft. Gondoltam jó vétel volt, kevés km, szép állapot.
Hát nem, egy pár hónap eltelt és a következő problémák jöttek elő:

  1. vezetőgörgők csere 52.000 FT
  2. motor olajfogyasztása 1,5-2 literre nőtt500 km-en!!!

6 hó garancia van használtautóra.
Úgy voltam vele hogy garanciába megjavítattom.
Elvittem egy szerelőhöz, hogy mondjon valamit rá még mielőtt visszavinném a kereskedőhöz, és azt mondták hogy ebbe az autóba biztos hogy nem 96ekm van.
Ezután elkezdtem nyomozni és azt találtam hogy 2007-ben a műszaki időpontjában 140ekm volt az autóban amit az NKH tud igazolni nekem.Tehát legalább 50ekm-rel visszapörgették az kmórát! Ekkor már nem a garanciás megjavítattáson gondolkodtam, hanem azon hogy elállok a szerződéstől, mivel a fogyasztóvédelemnél mondták hogy ez már elég ok a szerződésbontásra.
elmentem a kereskedőhöz, annak reményében hogy megvállok az autótól, amiben kitudja most már hogy igazából hány km lehetett a vásárlás időpontjában.
A kereskedőnek elmondtam az olajfogyasztást és a kmóráról megtudtakat, és azt mondta hogy garanciás javítást megcsinálja, de a kmóra állásával nem foglalkozik mivel ő a szerződésben leírta hogy a km óra állása tájékoztató jellegű.
Továbbá a garanciális javítást kopóalkatrész esetében nem vállalja mivel a magyar közlönyben le van írva hogy a kopó alkatrészekre nincs garancia.
Fogyasztóvédelem szerint használt autó főbb alkatrészeire (motor,váltó,klíma) 6 hó garancia van.
Tudtommal a motorban a blokk kivételével minden forgó, kopó alkatrész akkor mire is szól a 6 hó garancia???Motorblokkra???
Irány a rendőrség!
Ott elmondtam a problémáimat a következő lehetőségeim vannak:
1.eset ha a kereskedő nem javítja ki a hibás alkatrészt garanciásan akkor bírósághoz kell fordulnom, máshogy nem tudom érvényesíteni a jogaimat:ügyvéd,pénz,idő
2.eset kmóra visszapörgetése miatt csalás és jogtalan haszonszerzés alapján feljelentést kell tennem amit polgái per követ (2-3 év)ÜGYVÉD,sok pénz, sok idő.
Végezetül azt tanácsolták a rendőrségen, hogy a legjobb és legolcsóbb megoldás az ha eladom a kocsit.
Kérdezem én hol vannak a fogyasztónak a jogai, ha azt csak bíróságon lehet érvényesíteni.
Tanácsom mindekinek aki autót szeretne venni ha egy mód van rá akkor új autót kell venni , lehet hogy drágább de hosszútávon kifizetődőbb!!

zsolesz5 # 2008.07.04. 09:19

dfgfd

doris lune # 2008.05.16. 14:30

Köszönöm a választ!

woodslave (törölt felhasználó) # 2008.05.16. 14:28

kijavítást, kicserélést
árleszállítást kérhetsz vagy elállhaszt a szerződéstől

doris lune # 2008.05.16. 14:16

S mégegy kérdésem is lenne még az előzőekkel kapcsolatban:
Ha mégis sikerülne bizonyítani, hogy a kereskedő eltitkolt hibával adta el az autót, s ezáltal pert nyernék, mi lehet a végeredmény?

Fel lehet velük bírósági úton bonttatni a velem megközött adásvételi szerződést, és kötelezni őket, hogy adják vissza a vételárat? S ezáltal az autó az ő tulajdonukba keról vissza?

Vagy csak kártérítési kötelezettségük lesz felém, s az autó marad a tulajdonomban, azaz át kell iratnom, ki kell fizetnem a késedelem miatti kamatot, s minden költséget, ami ezzel jár?

Mi szokott lenni ezeknek a megnyert pereknek a végkimenetele?

Az elvesztett perről inkább ne is beszéljünk, mert az kész anyagi csőd lesz...

Bocsánat a hosszú sorokért, s előre is köszönöm a választ!