Annyit sikerült meg tudnom, hogy a cég kényszertörléssel szűnt meg.
A bejelentett telephelyének címe nem volt valós, a Nav meg szüntette az adószámát, s 100.000 Ft ra meg bűntette.
A kocsit azok után adta el nekem miután a Magyar Állam már kényszertöröltette.
Felszámolás alatt lévő cég árulta a kocsit
Annyival bővíteném a kérdésemet hogy az e-cegjegyzek.hu weboldalon utána kerestem a cégnek, és nem áll ott olyan információ hogy felszámolás alatt,se végrehajtás adatai. Csupán a cég megszűntnek nyilvánítási dátumait látom.
Ebben az esetben előfordulhat hogy nincs is felszámolás alatt, hanem kényszertörléssel szűnt meg a cég?
Ez a tényező azért lenne fontos, mert ha felszámolás alatt van, az említett autó a felszámoló tulajdonát képezi, de ha jól informálódtam kényszertörlésnél a tulajdonosokon oszlik el a vagyon. Talán akkor nem veszítem el a vásárolt autót.
Tisztelt Jogi Fórum!
A Napokban vettem egy autót. A tulajdonosa autókereskedéssel foglalkozott, és cég pecsétet használt. Rákövetkező második munkanapon neki is indultam elintéztem az eredetvizsgát, ám az okmányirodában közölték velem hogy nem írható át az autó a nevemre, mivel felszámolás alatt áll a cég, adószáma sincs már. A tulajdonos el sem adhatta volna nekem az autót.
Tanácsukra a pecséten (adásvételiben) szereplő címet felkerestem, hátha meg tudunk alkudni az autó visszavételéről, ám a címen lévő ingatlant a szomszédok szerint már a bank elvette a tulajdonosától. Nem találtunk senkit. Telefonon szintén nem elérhető az eladó.
Ezek után rendőrséghez fordultam, feljelentést tettem, bejelentettem az esetet. Ők csalás vádjával nyilvántartásba is vették a feljelentésemet.
Szerintem több dologban is törvénytelen volt az eladó cselekedete. A cég adószáma már nem élt, adócsalás is szóba jöhet, illetéktelen pecsét használat, s csalás az irányomba.
Most az autó nevemre írása nem lehetséges, a rendőrségi eljárás elindult. Azt sem tudom biztosítási díjat most be fizessem-e avagy sem.
A kérdésem pedig az lenne hogy milyen lehetőségekre számíthatok? Tartanom kell tőle, hogy az autót és a pénzt is elveszítem?
Válaszukat előre is hálásan köszönöm!!
Sándor.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02