Tisztelt Jogi Fórum!
A Napokban vettem egy autót. A tulajdonosa autókereskedéssel foglalkozott, és cég pecsétet használt. Rákövetkező második munkanapon neki is indultam elintéztem az eredetvizsgát, ám az okmányirodában közölték velem hogy nem írható át az autó a nevemre, mivel felszámolás alatt áll a cég, adószáma sincs már. A tulajdonos el sem adhatta volna nekem az autót.
Tanácsukra a pecséten (adásvételiben) szereplő címet felkerestem, hátha meg tudunk alkudni az autó visszavételéről, ám a címen lévő ingatlant a szomszédok szerint már a bank elvette a tulajdonosától. Nem találtunk senkit. Telefonon szintén nem elérhető az eladó.
Ezek után rendőrséghez fordultam, feljelentést tettem, bejelentettem az esetet. Ők csalás vádjával nyilvántartásba is vették a feljelentésemet.
Szerintem több dologban is törvénytelen volt az eladó cselekedete. A cég adószáma már nem élt, adócsalás is szóba jöhet, illetéktelen pecsét használat, s csalás az irányomba.
Most az autó nevemre írása nem lehetséges, a rendőrségi eljárás elindult. Azt sem tudom biztosítási díjat most be fizessem-e avagy sem.
A kérdésem pedig az lenne hogy milyen lehetőségekre számíthatok? Tartanom kell tőle, hogy az autót és a pénzt is elveszítem?
Válaszukat előre is hálásan köszönöm!!
Sándor.