Az utóbbi években sokszázezer magyar ment el az országból, ezért igencsak aktuális ez a téma:
Négy éve kivándoroltam Angliába, a magyar lakcímemet véglegesen töröltettem a népnyilvántartóban ,a magyar jogsimat pedig leadtam az angoloknál, ahol adtak helyette brit jogsit.
Viszont sokszor megyek Magyarországra, ahol a múltkor koccanásos baleset okozója voltam .
A biztosító miatt kihívott rendőrnek hiába adtam át a brit papírokat, az rádión kiderítette a régi magyar jogsim számát,ezt írta a papírra, nem pedig a neki átadott angol jogsit, emellett büntetőpontokkal is megajándékozott.
A kérdésem, hogy nem kellett volna törölni a magyar jogsit a rendszerből,miután azt a britek bevonták, vagy ezt külön intéznem kellene?
A másik, hogy mi van ha elérem Magyarországon a 18 pontot, hogyan vonják be a nemlétező magyar jogsit, illetve hogy ezután a brittel vezethetek-e Magyarországon.
Ezenkívül a magyar hatóságok hogyan értesítenek bármiről is, hogyan tudom meg például, hogy elértem a 18 pontot, azaz bevonták a magyar jogsit, ha nincs is semmilyen magyar lakcímem?
Erre eddig senki nem tudott kielégítő választ adni.