Közlekedési szabálysértés miatti feljelentés


miki85 # 2010.08.17. 14:56

hacumomo!

Velem is ugyanez a helyzet, a "Gyorshajtás" tobic-ba beszélgettünk erről. Többen is jártak így és mi is ezeket a jogszabályokat találtuk. Mi fellebbezünk, egy próbát megér, mert nekem 45.000 forintról van szó, az nem kevés pénz

Véletlenül nem a 4-es főúton történt az eset?

hacumomo # 2010.08.18. 20:14

Szia Miki85!

He-he, csak nem te is Karcag környékén autókáztál a 4-esen?
Én arra jártam és sajna nem vettem észre a térdmagasságban!Minde kitett sebességhatár jelző táblát.
Nálam "csak" 30.000 a büntetés, de most igazán nem tartom jogosnak.
nesetre átnézek a gyorshajtás topicba, elolvasom a többiek írásait is és azt hiszem, hogy fellebbezek majd.

noemi010 # 2010.09.01. 10:10

Sziasztok!

Karcag környéke, 4-es út. 83 km/h. 30.000,- Ft, már ki is küldték a csekket. Amikor értesítettek az eljárás indításáról, akkor írtunk egy Kifogást (mellékelve az általatok írt rendeleteket is), de arra semmi válasz nem jött.
Ti mit tettetek?
Köszi előre is,
Noémi

Regi1 # 2010.10.09. 09:24

Tisztelt jogértők!

Ma hajnalban volt egy incidensem a rendőrséggel, kerékpárral áthajtottam a piros jelzésen, ezért megállítottak, felírták a
nevemet, címemet, személyi számomat, de azzal kapcsolatban, hogy mi fog történni, semmi konkrétumot nem mondtak.
Sem a szabálysértés helyszínét, sem a körülményeit nem jegyezték fel, és alá se kellett írnom semmit.
Az úton forgalom nem igazán volt, bár ez nem hinném, hogy bármit is számít jogi szempontból.
Valaki meg tudná mondani, hogy mire számítsak? Ha feljelentést tesznek, mekkora pénzbírságot várhatok?

Köszönettel: Regi

rocky1 # 2010.10.09. 23:21

Tisztel fórumozók.
16 éves fiú vagyok.
Tegnap este volt 1 kis incidensem a rendőrökkel.
Ott a helyszínen feljelentést tettek hogy segédmotoroskerékpárral személyt szállítottam és csak rajtam volt bukósisak a személyen nem. Az adásvételin apukám neve áll és ezáltal a biztosítás is az ő nevén van.Ezelőtt még sohanemvoltam összetűzésben a rendőrökkel.
Ott a helyszínen annyit mondtak h kb 1 hónap múlva majd küldenek ki levelet.
Azt szeretném kérdezni h mire várhatok?
Pénzbírság apukámnak mert a biztosítás az ő nevén van, vagy csak én kapok 1 figyelmeztetést?

Köszönöm a segítséget.

Becsületességet # 2010.10.21. 16:13

Tisztelt Fórumozók !

Elsősorban fel szeretném hozni azoknak az embereknek a figyelmét akik a 4-es főút Karcagi szakaszánál jártak és mint az írásokból kiderül nagyon rosszul !!!
Mint azt olvashattuk a tábla ami alapján büntetni kívánnak minket egy GKM rendeletbe 2 pontjába is ütközik :
Mi írogathatunk fellebbezhetünk valószínű nem járunk sikerrel a következőt javaslom mindenkinek !!! Ne sajnáljanak 300 ft-ot és még egy kevés időt panasz benyújtására a szombathelyi ügyészségnek, ugyanis maga a rendőrség hiába hivatkozunk rendeletre és az alapján elkövetett szabálytalanságokra, nekünk mint szerintem másnak sem válaszra sem méltatta mintha a rendeletről nem is írtunk volna semmit. Tovább megyek, ezek után már a rendőrség is jogszerűtlenül jár el szinte zaklatva minket nem is veszik a fáradságot,hogy mi átlag emberek ki bogarászuk azt amit ők a kisujjukból kellene kirázzanak hiszen ez a munkájuk és még csak nem is válaszolnak a feltett kérdésre (GKM rendeletre gondolok ) Közben megkeserítik azon emberek életét minden napjait akik nehezen, becsületesen megkeresett kis pénzből élnek,tőlünk akarják a közpénzt gyarapítani, mert ugye azok akik nem igazán foglalkoznak a jogszabályok törvények stb betartásával azok simán kivágják magukat egy egy ügyből kifolyólag mert ők is tudják jobban mint mi a jogaikat. Tehát ilyen emberektől mindig is könnyű lesz pénzt szerezni ezek után ha ezt hagyjuk bármikor bárhol újra belefuthatunk ilyen vagy ehhez hasonló dologba. Tehát úgy gondolom, elég az üres szavakból most már tegyünk is az érdekünkbe valamit.
Javaslom fogjunk össze mindenki írja meg a panaszát a szombathelyi ügyészségnek a gkm rendeletre hivatkozva,hogy a rendőrség nem jár el jogszerűen és így akar bírságolni. A legbosszantóbb egy másik fórumon egy valaki leírta,hogy bizony ő visszament lefényképezte azt a táblát ami alapján akarták büntetni mivel akkor érdekes mód nem volt rajta a sebességkorlátozó tábla és nagyon jól látszik a fényképen annak a nyoma,hogy ott időközönként fel-leszerelnek valamit. Ezekkel a fényképekkel fellebbezett írta is,hogy majd értesít mi lett a vége.
Ezt egyébként egy ügyvédnő meg egy fórumozó is javasolta, mivel az ügyészségnek kötelessége ezt kivizsgálni mert az írásnak nyoma van. De ezt mindenképpen ajánlott levélben adják fel. Minél többen írunk annál nagyobb lesz a nyomás rajtuk és mi csak egy keveset tettünk saját érdekünkben ugyanakkor sokat megspórolhatunk hiszen semmit sem veszíthetünk.
Sőt, az ügyészségi levélben nem csak a szombathelyi rendőrség eljárását kell említeni de még a Karcagi rendőrséget sem ártana bele venni, először is ők kellett volna megnézzék a táblát,hogy az mennyire szabályosan van elhelyezve. Ne fogják rá a kpm-re,hogy ők nem helyezték ki jól a táblát, ne mutogassanak egymásra hanem mindegyik végezze a munkáját, ami a kpm mondjuk kihelyezi a táblát,ha olyan balga,nem tudja a rendeletet akkor a rendőrség akik úgy tudjuk ők kell betartassák velünk a törvényeket szabályokat rendeleteket akkor szóljon a kpm-eseknek,hogy ti balgák nem jó a tábla és nem hamar kiállni és szabad rablás módján bírságolgatni a szombathelyiekkel egyetembe utána meg a tévébe dicsekednek,hogy mennyi bírságot szedtek össze . Ugyan !!! Nézzük meg azok között a bírságok között mennyi volt a jogos és mennyi a befizetett jogtalan bírság csak azért mert szerencsétlen embereknek nincs energiájuk még a hatóságokkal is küzdeni inkább összespórolják vagy részletfizetést kérnek,hogy be tudják fizetni a jogszerűtlenül ki rót bírságot.
Ne hagyjuk magunkat emberek hiszen alkotmányos jogunk ,hogy jogbiztonságban éljünk. Hát ez minden csak nem az!!!
Tegyétek meg mielőbb a panaszt akár hol áll az ügyetek, mert utána ha már befizetitek akkor futhattok a pénzetek után megint levelezhettek bosszankodhattok ne várjátok ezt meg. Ez jogtalan magatartás a rendőrség részéről,hogy ennyi embert zaklatnak meg be is csapnak mivel jogtalan az egész.
Hülyét kapok attól,mikor olyannal állnak elő,hogy a magyar emberek depresszióra hajlamosak. Kíváncsi lennék bármelyik nemzetre,hogy milyen optimistán állnának ezek után egy -egy élethelyzethez ha már nem csak a csalóktól kell félniük,hogy becsapják vagy kifosszák őket de még a hatóságtól is.
Azért mondom a szombathelyi ügyészséget,hogy mindannyian oda küldjük,mert az ügyvédnő azt mondta,úgyis oda irányítják a levelet ahová kell, de legalább még komolyabban veszik mert látják milyen sok embert érint az ügy.
Na most mutassátok meg,hogy mennyire tudunk összefogni, van-e értelme tényleg ennek az észrevétel cseréknek. Kérlek benneteket szóljatok az ismerőseiteknek is, akik így jártak.
További szép napot és ilyen fajta rendőrség menteset!!!

Becsületességet # 2010.10.21. 20:07

Nagyon érdekes dolgok történnek vagy csak véletlen egybeesés?
Ahogy megírtam az alábbi levelet egy idő után nem tudtam az ahhoz tartozó e-mail címbe belépni. Mindegyik másikba igen pont abba nem kiírt valamit,hogy az oldal túlterhelt stb citrom citromon belül lehetséges ?
Nem ismerem ezeket a fórumozgatásokat teljesen új vagyok ebben mert úgy éreztem ki akarok állni az igazamért !!!
De lehet,hogy szÚrom a szemüket valakiknek ???

Laci87 # 2010.10.25. 11:56

Jó napot!

Kérdésem az lenne.
A rendőr belenyúlhat-e a saját tulajdonú autómba és kutathat benne? Amennyiben nem mondja el nekem az igazoltatás során amit kérek tőle pl. rang, beosztás, jelvény szám, igazolvány szám, név. Abban az esetben köteles vagyok bármilyen módon igazolni magamat és a kocsimat? Köszönöm válaszát előre is. üdv

Atis77 # 2010.10.27. 05:07

hacumomo

az a tábal nem tábla 150cm alatt tuti nem.

lakiz77 # 2010.10.28. 17:42

Üdvözletem mindenkinek!!!

Nagy dilemmában vagyok kérem aki tud segítsen!!!!!!!
A mai napon egy belső udvarban (u alakú) álltam meg az autómmal, ahol semmilyen tábla, felfestés, vagy arra utaló jelzés, kiírás nem szerepelt hogy ott egy üzlethez teherautó is közlekedik! Hozzá teszem, hogy mások is parkoltak ott ahol én, és az u alakú parkolóból kiágazó utat, kijárót szabadon hagytam amennyire lehetett tehát nem akadályoztam a forgalmat! Ennek ellenére ma az autómat onnan a rendőrség elvitette és még fel is jelentettek szabálysértés miatt, hogy rakodóhelyen álltam! Hozzá teszem egy fal mellett álltam és nem volt semmilyen rakodóhely sem a valóságban sem táblával feltüntetve!
A kérdésem az lenne, hogy jogában áll mindezek ellenére az autómat elvitetni illetve feljelenteni egy rendőrnek????

Igazság szerint ezt úgy lehetne megítélni ha látja az ember éppen ezért fel teszek pár képet így jobban látni miről beszélek: http://kepfeltoltes.hu/…ltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/…ltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/…ltes.hu_.jpg

Nos látszik hogy semmi nem tiltja, hogy oda álljak! Ezek után jogos volt az intézkedés????

Kérem segítsetek!

Becsületességet # 2010.10.28. 19:19

lakiz77

A képek alapján sem táblát sem felfestést nem látok ami az ott parkolást tiltaná. Érdekes,hogy onnan elszállították az autót és fel is jelentettek. Minden esetre megkérdezném a szabálysértési előadót ahová az ügyed kerül, hogy mi alapján intézkedtek egyáltalán?!

koccan # 2010.10.29. 16:11

Segítség!

A következő történt velem. Október 3-án egy parkolóban tolatva nekikoccantam a mögöttem álló autó bal első sarkának. Az úgy egy tenyérnyi helyen kb 10 centit behorpadt. Szirénázott is. Ez egy lakóház előtt történ. Gondoltam csak kijön. De nem jött 10 perc várakozás után sem. Betétlap nem volt nálam. Ez volt az első koccanásom. Szemtanú egy lehetett aki kb 50 méterrel arrébb pakolt be a kocsijába. Mivel nem tudtam mit tenni szemét módon elhajtottam és reménykedtem. Csakhogy ma jött egy levél, hogy a rendőrség beidézte anyát (mivel az ő nevén van a kocsi) tanúként, Ismeretlen Személy ellen elkövetett közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése címszóval. Mire számíthatok ilyenkor? Volt már valaki hasonló helyzetben? 30 ezer a max bírság plusz az autó javítási költségei. Büntetőpontot is adnak ilyenkor? Szerintetek a biztosító mindenképp bekerül a képbe? Ugyanis az autó a legmagasabb Bonus10 kategóriában van mivel anyámnak még sohasem volt balesete. Ha most a biztosító fizeti a kárt akkor a havi kötelező nagyon megugorna.

Fontos lenne, mert diák vagyok és anyagilag a padlón vagyok teljesen.

Köszönöm előre is!

Gergő

monalisa1 # 2010.10.29. 16:35

A rendőrségi ügyhöz csupán annyit hogy vállald amit elkövettél, így nem az anyukát lesz a hunyó. (A büntetés megfizetésére lehet részletfizetést kérni.)

A mamád a károsulttal próbáljon egyezkedni és zsebből fizetve rendbehozni a karosszéria sérülést, mert különben a kgfb díjtétel ahogy írod is bizony megugrik.

Bármelyik biztosítónál lehet kérni pár darab kék-sárga nyomtatványt és azt célszerű a kesztyűtartóban tartani.

Máskor "a" cserbenhagyás helyett egy cetlire írd a nevedet és a telefonszámodat és tedd a szélvédőre - már ha annyira mehetnéked van...

monaLuis
laikus hozzászóló

koccan # 2010.10.29. 17:21

Köszönöm a választ!
Tehát a személyes egyezkedéssel kiküszöbölhető, hogy a kgfb díja megemelkedjen? A hatóság nem értesíti azonnal a biztosítót, hogy itt egy baleset történt?

Becsületességet # 2010.11.02. 15:36

Sziasztok !

Kérlek Benneteket,aki a Karcagi 4-es számú főútnál úgy érzi jogtalanul bírságolták a szabálytalanul kihelyezett tábla miatt, az este nézze az ATV-n Juszt Úr műsorát ATV Ügyvédjét az választ kap legalább ott a kérdésére,hogy jogos e a bírság. Ha olvassátok és ismerősötök járt így Legyetek Szívesek szólni minden érintettnek.
Segítségetek előre is Köszönöm !!!

miki85 # 2010.11.06. 12:14

Becsületességet!

Én is ugyanígy jártam az említett helyen. Néztem az interneten az atv honlapján, nem találtam meg. Ha lennél kedves leírnád hogy mire jutottak az ügyben.

Köszönöm

pöpe # 2010.11.15. 16:44

Az lenne a kérdésem minden közlekedési szabálszértés esetém meghalgatásra kerül sor? Akkor is ha a rendőr a helyszinen minden adatot felvett alá irtam a feljelentést az anyagi helszetemet családi álapotomat is rögzitette ( nem volt sogsim)
Illetve ha nem tudok megjelenni a meghzalgatáson milyen szankciókra számithatok, vagy a meghalgatásom nélkül is kiszabja a birságot?

E.Anik # 2010.12.04. 09:00

Sziasztok
Tudna valaki segíteni nekem vagy valami okos választ adni, mivel eléggé kétségbe vagyok esve...A helyzet a következő: október végén Miskolcon baleseteztem -sárgán villogtak a lámpák, és én balra kanyarodtam az összefüggő kocsisor után, amint egy autó-aki egyenesen akart továbbhaladni telibe vágott, mondani sem kell hogy szinte fél totál kár lett az én kocsim,nála csak a rendszámtábla és az index sérült meg...mind1 kijöttek a rendőrök akik másfél-2 órán át helyszíneltek, aztán konkrétan semmit nem mondtak, és most egy hónap elteltével megkaptam a szíves ügyintézésük rövid összegzését: nem engedtem továbbhaladási lehetőséget az egyenesen haladó autóval szemben, és Én veszélyeztettem a környezetem épségét...30 ezerre büntettek-persze ezt fizessem be 8 napon belül, vagy mehetek közmunkára, esetleg elzárnak 30napra...igazán remek...nem én voltam a hibás és a vétkes és kérdem én ha sárgán világít a lámpa aki egyenesen jön- és elvileg a megengedett 30-as tempót tartja(ugye illik lassítani a lámpáknál)hogyan lehet hogy egy másik autót úgy telibevág hogy annak kipereg az összes szélvédője, és megpördül az úton?és még ő a sértett??
az a gond hogy nem nagyon vagyok tisztába hogyha esetleg fellebbeznék milyen következményei lennének rám nézve((azt persze nem is mondom, hogy azt írták , fellebezésnek helye nincs,,miért is, így sokkal egyszerűbb az én nyakamba varrni a dolgot, és senkinek nem kell utána járni és esetleg megerőltetni magát))Mit tehetnék?
Segítsetek!!

monalisa1 # 2010.12.04. 14:44

Egyértelmű: nem adtad meg a másik kocsinak a továbbhaladási elsőbbséget. (Amúgy lehet hogy a másik kocsi keményebb vasból/acélból van és ezért a kisebb sérülése.)

Ha fellebbezel háromesélyes a dolog: a bíróság helybenhagyja a büntetési összeget vagy megduplázza azt. (A harmadik variánst hogy neked ad igazat és törli a büntetést, nem feltételezem.)

Kérj részletfizetésre lehetőséget, mondjuk 3x10.000 Ft. (Vagy elmész napi 8 órára közmunkára, pl. aktuálisan havat lapátolni 6x5000 Ft/nap díjtétel ellenében.)

E.Anik # 2010.12.04. 18:41

Nem adtam meg?De nem is volt ott az az autó, tényleg, ha látom biztosan nem kanyarodok be, és mivel a sor is kanyarodott, én is velük tartottam, az ember pedig először azt mondta hogy ő engedett el mindenkit,-na most ha ő enged el mindenkit akkor az utolsót telibe vágja,?Vagy az utolsónak miért ment neki semmilyen ellenkormányozást nem tett nem próbálta meg kikerülni hogy belém jöjjön?Ha valamilyen veszélyhelyzet van, általában megpróbáljuk kikerülni, vagy elhárítani, és ő nem látott semmi más utat csak azt ha nekem ütközik?Szerintem azt gondolta hogy pont elférünk még egymás mellett...de nem jött össze.....elsőbbsége lehet hogy volt, de azt gondolom hogy azt meg is kell adni, és ha pl nekem nem adják meg, max elküldöm melegebb éghajlatra...

-praetor- # 2010.12.04. 19:47

Kedves E.Anik!

Amennyiben nem értesz egyet a szabálysértési határozattal, kifogással élhetsz ellene. A bíróság első körben valószínűleg hatályban fogja tartani, mivel az iratok alapján bírálja el a kifogást. Erről kapsz egy határozatot, ezt követően lehet kérni tárgyalás tartását, ahol tisztázni lehet az eset körülményeit.

De! Amennyiben a konkrét közlekedési helyzetben a másik autósnak valóban elsőbbsége volt, nem sok esélyed van.

  • Nem hivatkozhatsz arra, hogy követted a kocsisort, mert mindenkinek egyénileg kell meggyőződni az elsőbbségi viszonyokról.
  • Problémás arra hivatkozni, hogy elengedett, mert a közlekedési szabályok betartása alól, ha szigorúan vesszük, senki nem adhat felmentést, a közlekedés többi résztvevője sem. Másrészt problémás, hogy ha valóban az volt a szándéka, hogy elengedjen, ennek ellentmond, hogy nagy sebességgel beléd hajtott.

Figyelem! Nem a baleset bekövetkezéséért vontak felelősségre, hanem egy közlekedési szabály megsértéséért! Lehet, hogy a másik autós is megsértett valamilyen közlekedési szabályt, lehet, hogy el is marasztalták. Te viszont a magad részéről szintén megsérthettél egy közlekedési szabályt, amiért téged vonhatnak felelősségre.

Más kérdés, hogy a baleset és a kár bekövetkezéséért való felelősség kit terhel. Feltehetően megoszlik a felelősség.

Laca777 # 2010.12.18. 01:28

Sziasztok!

Tanácsot szeretnék kérni! 8 éve vezetek, már lassan 120ezer km-t balesetmentesen. 1, azaz 1 darab szabálysértésem volt (rámentem 2 kerékkel a záróvonalra), azt sem tartottam jogosnak, de végül elismertem, feljelentettek, aláírtam, 10ezer. Viszont egy helyen kb 100-150m-en belül harmadszorra próbálnak megbírságolni.
A szóban forgó útszakasz, a Pesti út, Cinkotai út (17ker) kereszteződése, és a Cinkotai úti vasúti átkelő.
Elegem lett, így felkerestem a fórumot. Először átmentem egy ZÖLD, nem sárga, ZÖLD lámpán, de úgy rám fogták a pirosat (oldalt állt a rendőrautó, én meg kikanyarodtam mellette), miközben 30-100ezres bírsággal fenyegettek, hogy csekken feladtam a 10ezret. Aztán ugyanott gyorshajtás miatt jöttek utánam, de mivel nem trafi volt, így kapóra jött nekik, hogy nem ég a bal hátsó lámpám (5ezer). Ezt is lenyeltem. Tegnap este viszont mentem át a vasúti átkelőn FEHÉR jelzésen egy bkv busz után. Jobbkézről az első út alárendelt, már láttam a rendőr autót ami balra (irányomba) indexelt, a busz, én is elmentem 30-cal előtte, és egyszer csak utánam kanyarodott, és villogó. "Mit akarnak már megint" kérdeztem magamban. Fontos szempont, hogy a kocsik kerültek ki minket. Azt mondja: áthajtott a piroson! Élő tanúm van rá, hogy fehér volt, a félkarú függőleges helyzetben, a barátnőm mellettem..ismerem hogy ha piros 20mp-en belül elsuhan a vonat...nem vagyok suicide hajlamú, és a barátnőm sem szívesen nyírnám ki! Betelt a pohár, mondtam, hogy nem ismerem el, és azt mondta feljelent, de én cserébe igazoltattam az őrnagy úrat! Ők 3-an voltak, mi 2-en. A szemem 100%-os, sosem hordtam szemüveget...életemre esküdnék, hogy nem néztem el a lámpát. A vége az lett, hogy "a többit a bíróságon elmesélhetem". Semmit nem íratott velem alá, de az adataim, és az utasom nevét, születési helyét, idejét rögzítette! RÖHEJ! Nagyon pipák lettünk! Ez lenne a REND ŐREINEK a dolga? 2-szer lenyeltem, harmadszorra nem fogom! Kérdésem: mire számíthatok? Lesz bíróság, vagy kidobta a papírt? Ha lesz, van esélyem az IGAZAMMAL megúszni, vagy munkanélküliként parázhatok valami komolyabb összegtől? Aki nem hinne nekem, próbálja ki ezt az útszakaszt este 9-11 között, garantálom, hogy horogra akad! Elgondolkoztam egy kamerán, amivel rögzítem az utam, mert heti 2-3szor arra járok, és eddig 3 bírságom ott, 2 onnan nem messze (még a 17kerben) volt! Én csak a barátnőmet szeretném gond nélkül hazafuvarozni a -10 fokban. Benzinügyileg sem kevés pénz, de így aztán...
Kérlek, segítsetek!

Alexandra57 # 2011.02.16. 19:35

Szép Jó estét mindenkinek!
Szeretnék tanácsot kérni. Van egy 11 éves mopedautóm. Ma a rendőrök megállítottak, kérték az okmányaimat, jogositványom. A gond nem az volt hanem nincs rendszámom. Én ezt az autót csak itt a faluba helybe használom. Tudom h rendszámköteles NÁLUNK!!! Sehol máshol. Szociális gondozóként dolgozom. Ezzel járok helybe az öregjeimhez, mivel nagy a falu és biciklivel nem győzném.
Benzint egy fillért nem kapok. Most hozattuk haza Lajosmizséről ahol a motort teljesen fel kellett újítani hogy használható legyen egy csomó pénzért. Most adjak 85000 forintot rendszámért? Az egész autó nem ér annyit. Mégis mire számíthatok? Ki lehet-e valahogy kerülni vagy érdemes-e föllebbezni? Teljesen el vagyok keseredve. naponta idős embereken segítek, ez a munkaeszközöm. Miért ilyen emberekre vadásznak. Hol vannak a gázolók az ittas vezetők? Bocsi tudom hogy rendelet a rendszám, ha teljesen észérútlen is. Szóval minden okos tanácsot megköszönnék.
Üdvözlettel : Happ Józsefné

Alexandra57 # 2011.02.16. 19:39

Szép Jó estét mindenkinek!
Szeretnék tanácsot kérni. Van egy 11 éves mopedautóm. Ma a rendőrök megállítottak, kérték az okmányaimat, jogositványom. A gond nem az volt hanem nincs rendszámom. Én ezt az autót csak itt a faluba helybe használom. Tudom h rendszámköteles NÁLUNK!!! Sehol máshol. Szociális gondozóként dolgozom. Ezzel járok helybe az öregjeimhez, mivel nagy a falu és biciklivel nem győzném.
Benzint egy fillért nem kapok. Most hozattuk haza Lajosmizséről ahol a motort teljesen fel kellett újítani hogy használható legyen egy csomó pénzért. Most adjak 85000 forintot rendszámért? Az egész autó nem ér annyit. Mégis mire számíthatok? Ki lehet-e valahogy kerülni vagy érdemes-e föllebbezni? Teljesen el vagyok keseredve. naponta idős embereken segítek, ez a munkaeszközöm. Miért ilyen emberekre vadásznak. Hol vannak a gázolók az ittas vezetők? Bocsi tudom hogy rendelet a rendszám, ha teljesen észérútlen is. Szóval minden okos tanácsot megköszönnék.
Üdvözlettel : Happ Józsefné

Alexandra57 # 2011.02.16. 19:42

Szép Jó estét mindenkinek!
Szeretnék tanácsot kérni. Van egy 11 éves mopedautóm. Ma a rendőrök megállítottak, kérték az okmányaimat, jogositványom. A gond nem az volt hanem nincs rendszámom. Én ezt az autót csak itt a faluba helybe használom. Tudom h rendszámköteles NÁLUNK!!! Sehol máshol. Szociális gondozóként dolgozom. Ezzel járok helybe az öregjeimhez, mivel nagy a falu és biciklivel nem győzném.
Benzint egy fillért nem kapok. Most hozattuk haza Lajosmizséről ahol a motort teljesen fel kellett újítani hogy használható legyen egy csomó pénzért. Most adjak 85000 forintot rendszámért? Az egész autó nem ér annyit. Mégis mire számíthatok? Ki lehet-e valahogy kerülni vagy érdemes-e föllebbezni? Teljesen el vagyok keseredve. naponta idős embereken segítek, ez a munkaeszközöm. Miért ilyen emberekre vadásznak. Hol vannak a gázolók az ittas vezetők? Bocsi tudom hogy rendelet a rendszám, ha teljesen észérútlen is. Szóval minden okos tanácsot megköszönnék.
Üdvözlettel : Happ Józsefné