záróvonal átlépés

Sherlock # 2012.12.08. 11:16

Nagyon elmés, de ebből szerinted mi következik?(mert attól még ugyanúgy be kell fizetnie a lóvét, csak nem veszik figyelembe az anyagi helyzetét)

ferrke # 2012.12.08. 11:02

Valami hasonlot válaszolj:
Alulírott X. Y., ilyen és ilyen lakos (vagy Z BT vagy KFT ügyvezetője), tájékoztatom a rendőrhatóságot, hogy az XXX-000 forgalmi rendszámú gépjárművet a ............. számú felhívásukban közölt időpontban, 2012. március hónap 185. napján, 10 óra 75 perckor XVárosban, a Kiskakas utcában, emlékezetem szerint, közeli hozzátartozóm vezette.

Tekintettel arra, hogy közeli hozzátartozóm adatainak megjelölése esetén őt szabálysértés elkövetésével vádolnám, a szabálysértésekről szóló 1999. évi LXIX. törvény 57 § (1) bekezdés b) pontjában foglalt rendelkezésnek megfelelően, élve a törvény által biztosított jogommal, a személyére vonatkozó tájékoztatást megadni nem áll módomban.

Lakóhely, 2012. március 199.

Tisztelettel:

Köszönet eurosolar olvtársnak:)))

ferrke # 2012.12.08. 10:40

Sztv. 57. § (1) A tanúvallomást megtagadhatja

1. az eljárás alá vont személy hozzátartozója;
  2. az aki magát vagy hozzátartozóját bűncselekmény vagy szabálysértés elkövetésével vádolná, az ezzel kapcsolatos kérdésben.

.
A B pont a Te megoldásod.

Véleményem # 2012.12.07. 22:01

ferrke

Mi az az 57§ ? Kreszben ez elromlott jármű vontatása.

hathor

Tudod hogy pontosan mire akarnak büntetni?
Ha csak záróvonal akkor az fix 20 ezer, feljelentés esetén.
Kérelmeket lehet írni, de nem valószínű hogy ez változtatna az összegen.

ferrke # 2012.12.07. 13:04

57.§
Éééés...Kész!!

hathor # 2012.12.07. 09:45

Jó napot!

Astoria után a Rákóczi útról haladva a Kossuth Lajos úton az Erzsébet híd irányába, Astoria után a gépkocsiban ülő gyermekünk rosszul érezte magát, így valahol meg kellett volna állni, de jobbra buszsáv volt, minden utca le volt zárva jobbra, még az is, amibe be lehetett volna hajtani záró bolyával volt ellátva, így tudtam, hogy az Erzsébet híd előtt be lehet kanyarodni jobbr a Váci utca felé, de nem tudtak a Petőfi Sándor utca magasságában hogyan térhetek ott ki jobbra, mert buszsáv került egy szigetet, oda nem akartam behajtani, majd a sziget után átléptem a záróvonalat, és úgy kanyarodtam jobbra és rögtön meg is álltunk a Váci utcánál, amire érkezett egy szabálysértési kérőív, ki vezette az autót, milyen bevételellel rendelkezik a szabálysértő, hány személyt tart el. Ebből gondolom magas bírságot rónának ki ránk.
Nem tudom volt-e téma záró vonallal kapcsolatosan milyen lehetőségek vannak. Milyen büntetésre számíthatunk, mennyi idő az elévülés, mert 30nap után küldték ki a szabálysértési papírt. Nem 30napon belül kell megkapnom? Most 8munkanapon beül nyilatkozni kell a szabálysértésről.
Lehet kérvényezni, hogy a gyermek rosszul volt, azért kellett megállnom?
Elnézést, ha megzavartam a fórumot ilyen kérdéssel, nem tudom miket lehet itt kérdezni.

Köszönöm.

opel astra # 2012.05.17. 13:37

A másik iránnyal nem is próbálkozok, hiszen ott valóban át kellene hajtani rajta.A ház felőli oldalon legfeljebb az autó egyik oldala /a kanyarodásiív miatt/ halad a záróvonalon.

pazs # 2012.05.17. 12:32

És a másik irányból közelítve is át kell lépned a záróvonalat?

Véleményem # 2012.05.17. 12:24

Akié az út. Járj utána ki annak a kezelője, fent tartója.
Büntetés szempontjából ha átmész a záróvonalon ugyan úgy meg fognak érte büntetni.

opel astra # 2012.05.16. 17:47

Tanácsot szeretnék kérni záróvonal átlépés ügyében.Ugyanis a házam csak úgy tudom megközelíteni ha átlépem a záróvonalat.Régebben úgy volt felfestve, hogy a kapum előtt volt egy járműforgalomelől elzárt terület,mely megvolt "szaggatva" :Út felújítása után ez kimaradt és kb:60 fokos szögben kellene ráfordulnom a kapu bejáróra. Ez sajnos csak a záróvonal átlépésével kivitelezhető.Kihez fordulhatok, hogy ne büntessenek meg? Az önkormányzatnál azt mondták,hogy"úgy sem fognak megbüntetni".Kérek használható ötletet!Köszönöm!!