Külföldi rendszám-magyar vezető


Kassad # 2012.03.22. 18:20

Perseverare diabolicum.

Mint pl. visszajönni ide mindig :)

Kassad # 2012.03.22. 18:20

Meg ignorálni :D

Kassad # 2012.03.22. 18:21

Aztán mégis elolvasni.

Kassad # 2012.03.22. 18:26

Fantomas emlékeim szerint olyan is van angliában, hogy doing business as (dba) vagy fictitious name, amit magánszemélyként is bejegyezhetsz a kinti cégregiszterbe. Mint anno magyarországon volt ilyen az egyéni cég (azóta megváltozott). Így bejegyzed a saját neved, a forgalmiban szereplő angol címedre. Viszed magaddal a certifikációs lapot (nevezzük cégkivonatnak) és azt mondod itthon a rendőrnek, hogy cégautó. A bejegyzett business name-t tudod igazolni. Köteles elhinni. Így nem kell 30 lap se. Küldjem magánba a címet, hogy hova küldd a bort? :)

Fantomas1 # 2012.03.22. 18:31

Nándorfehérváry,

egyébként nagyon jó tanácsot adtál, hogy ne felelgessek a kóstolgatásra. Bevallom az első percekben nehéz megállni, de aztán már örülök,hogy nem mentem bele.

Ha később az ember visszaolvas, akkor már egyértelműen az az érzésem, hogy az aktuális provokátor saját magát járatta le.

Így ma a probléma érdemi megoldására több figyelmem jutott. És íme, megvan. Csak azt nem értem, eddig hogy nem jutott eszembe.

Fantomas1 # 2012.03.22. 18:31

Nándorfehérváry,

egyébként nagyon jó tanácsot adtál, hogy ne felelgessek a kóstolgatásra. Bevallom az első percekben nehéz megállni, de aztán már örülök,hogy nem mentem bele.

Ha később az ember visszaolvas, akkor már egyértelműen az az érzésem, hogy az aktuális provokátor saját magát járatta le.

Így ma a probléma érdemi megoldására több figyelmem jutott. És íme, megvan. Csak azt nem értem, eddig hogy nem jutott eszembe.

Fantomas1 # 2012.03.22. 18:48

Ez a fránya net, most laptopról, gyengélkedik a wifi. Még jó hogy bezártam az oldalt, mert egyébként megjelent volna vagy hatszor.

Már megoldottam a problémát, így nekem nem kell a céges ötlet. Bár ha valakinek segített, az ne sajnáljon egy-két üveg bort ötletadó barátunktól, ha úgy gondolja.

Én ingyen adom az érintetteknek, remélem, hogy segít másnak is.

Szóval kedves anglia honfitárs!

Ha haza akarsz most menni angol autóddal, akkor..

Fantomas1 # e-mail 2012.03.22. 18:56

Step by step!

Fantomas1 # 2012.03.22. 18:57

"Mi van, ha elcseréled magát az autót is egy helyivel? Odaadod neki a tied, amíg az övével hazajössz. Na? :-)"

Nándorfehérváry,

Ez is kiváló ötlet lehet valakiknek, de én sem szivesen adom kölcsön az autóm és megértem, ha más is ragaszkodik az övéhez.(Esetleg félti).

Egyébként javaslatod teljesen legális és rendben van.

A macera az előbb leírtakon kívűl, hogy biztosítást kell neki is és nekem is kötni egymás autóira, vagy belevenni egymást a biztosításokba, ami költségnövekedést jelenthet(bár nem feltétlenül).

Az én megoldásomnál viszont ezt sem kell. 1 óra az egész macera, sörözéssel, borozással együtt.(Bár ez utóbbiak általában tovább tartanak). :-)

StefanAti # 2012.03.22. 19:22

Haladunk!

Mar Fantomas is inkabb papirokat gyart, el sem hiszem!!

mrdr # 2012.03.22. 19:30

ha raakarod iratni a biztositasodra valakti kb: £20
2 perc es vezetheted

Fantomas1 # 2012.03.22. 19:30

Megoldást kerestem eddig is, ami nem úgy kezdődik, hogy vegyél ki egy nap szabit. Indulj a 450 km-re lévő Londonba Útlevelet igényelni............ fizess XXX eurót....stb..

Azaz fizess és járkálj egy csomót, csak azért, hogy ellehetetlenítsd magad otthon.

És szeretem a Magyar Hazát, de gyűlölöm a magyar szemét bürokráciát.

A Magyar Haza szeretete nálam megfér azzal, ahogy az angol szokásjog egy huszárvágással semlegesíti és megsemmisíti a magyar ember életét megkeserítő undorító bürokráciát!

:-)

mrdr # 2012.03.22. 19:46

For free*? Call 00 800 67 89 10 11 from anywhere in the EU.
ez az EU telefonszama itt tudnak segiteni ill panaszt tenni

Honda Civic # 2012.03.22. 20:08

para

Köszönöm az információt. Szerintem céges vásárlásnál is így megy ez, csak nálunk az eladó kijelentése hiányzik. Emiatt nem tudtuk még átíratni az autót.

Rajtad nem segít, ha az állandó lakhelyed kint van és az ideiglenes Mo-on? Ismerek itt nálunk ilyen megoldást.

Kassad # 2012.03.22. 20:21

"az el-nem-olvasott ötletekre ne reagálj, mert felesleges... cégautóként sokkal nehezebb követelmények vannak, meghatalmazást kell írni és igazolni, hogy milyen munkához kell az autó, stb. Ezért nem olvassuk el, és ezért nem érdemes róla beszélni sem."

EL NEM OLVASOTT, DE LEREAGÁLT :)

Csak a szokásos tárgyi tévedést javítom ki: "cégautóként sokkal nehezebb követelmények vannak, meghatalmazást kell írni és igazolni, hogy milyen munkához kell az autó, stb." - Ez baromság. Saját cég esetén csak neked nehéz meghatalmazást írni Mocsi. Igazolni pedig egyáltalán nem kell, hogy milyen munkához kell a kocsi. Ilyen követelmény sehol sincs.

Fantomas1 # 2012.03.22. 20:42

Nándorfehérváry,

Teljesen igazad van. Tuti, hogy megírom azokat a tiltakozó leveleket és ha majd olvasom a póruljárt honfitársak esetét, igérem, segítek is nekik azáltal, hogy átadom az angol és magyar tiltakozólevél szövegét.

Szóval már indulhatnék haza 2-3 nap mulva, de már nem teszem. Letettem róla, hogy Húsvétra hazamenjek. 3 db repjegy is megvan szüleimnek, tesómnak.

Minden rosszban van valami jó. Évek óta tervezem, hogy nemcsak futólag(átutazóban), hanem legalább 10 napot eltöltünk Franciaországban.
Olcsó a sör és a bor is, sőt (bár lehet hihetetlen),de a skót viszki is jóval olcsóbb, mint itt. :-))

Utána a munkaadómmal megbeszélem, mikor mehetnénk haza két-három hétre. És azután megjátszom, amit leírtam az előbb.

Őszintén remélem, hogy Neked, Shohatnak és mindenki másnak is jó utatok lesz és nem teszik tönkre az otthoni körülmények!

para # 2012.03.22. 21:06

Honda Civic

Mivel én vagyok a kocsi tulajdonosa, így ha bárminemű lakcímem van Magyarországon az már nem jó:( Sajnos...

Fantomas1 # 2012.03.22. 21:11

Nándorfehérváry,

Ja, hát így könnyű... :-))

Az Öreged is biztosan tudja mit csinál. Én katarzisként élem meg, hogy megvan a megoldás, ami egyre jobban nyomasztott már. Ezt Neked is köszönhetem. Shohat is remélem talál megfelelő megoldást. Ha olvas minket, majd kérjük jelezzen valahogy.

Ma igazán jó napom volt. Meglett a megoldás, mely pofonegyszerű, jól szórakoztam és ismét ápolhattam, gyakorolhattam gyönyörű Anyanyelvünket!

Köszönöm mindenkinek!

Good Night!

Honda Civic # 2012.03.22. 21:21

para

Ez biztos? Mert egy ismerősöm is az és állandó lakcíme Szlovákiában, ideiglenes Mo-on van, így jár a Szlovák rendszámával...
A törvényben a bejelentett lakcím mindkettőre vonatkozik? Mert akkor nem értem ők, hogy mernek így főleg itt, ahol veszedelmes a "közeg".:)

Honda Civic # 2012.03.22. 21:37

Nem biztos, hogy mindenhol ilyen "veszett" a helyzet mint itt nálunk, pláne a városomban. Itt van egy "főközeg" aki erre utazik. Más helyről még nem hallottam ilyen rossz példákat. Én most írom a fellebbezést a fiam ügyében, majd történik valami:)

StefanAti # 2012.03.22. 21:42

Nándorfehérváry

Édesapádnak messzebre elér a keze mint egy konzulnak, édesanyád megy Brüsszelbe szól a haveroknak hogy intézkedjenek, te meg azon gondolkodsz, hogy medve jelmezben brummogsz az Aston Martinodban hátha elenged a rendőr??

Ilyen sztorikat kitalálni is nehéz.....

para # 2012.03.22. 21:49

A rendőrség közleményéből:

a) Természetes személy üzembentartó esetén:

Általános szabályként a törvény előírása szerint, amennyiben az üzembentartó természetes személy és lakóhelye vagy szokásos tartózkodási helye Magyarországon van (a Kkt. 47. §-a szerint belföldi üzembentartó), járműve csak magyar hatósági engedéllyel és jelzéssel vehet részt a közúti forgalomban.

A lakóhely és szokásos tartózkodási hely meglétét az intézkedő rendőri a nyilvántartásban ellenőrzi. Szokásos tartózkodási helyen az érvényes tartózkodási helyet kell érteni. Az ellenőrzést akkor is el kell végezni, ha az intézkedés alá vont személy nem ad át magyar hatóság által kiállított lakó- vagy tartózkodási helyet megjelölő igazolványt (lakcímkártyát).

A vastagított részben azt írja érvényes tartózkodási hely. Márpedig ha be van jelentve a hatóságok felé az adott cím (van lakcímkártyám), akkor az érvényesnek mondható.

A másik probléma, hogy a lakcímkártyámon lakóhely szerepel. Amikor intéztem a bejelentkezést, akkor tartózkodási helyet jelöltem meg a nyomtatványon. Az ügyintéző reakciója az volt erre, hogy külföldi állampolgároknak olyat nem lehet, csak lakóhelyet és egy mozdulattal javította is. Akkor nem igazán volt jelentősége a dolognak, így megrántottam a vállam és leokéztam. Főleg azok után, hogy háromszor kellett mennem a hivatalba mire megcsinálták (az egyik ügyintéző miatt).

A személyimben benne van az otthoni cím, ami szerintem még mindig a tényleges lakóhelyem. Ugyanis, akármennyit is vagyok Magyarországon, egy bérelt szobát nem igazán tudok lakóhelyként felfogni...inkább csak szállás/alvóhely a munka után...

StefanAti # 2012.03.22. 21:56

Úgy csapkodod le a magas labdákat mint Shohat régen... Meg kb annyi latin közmondást használsz.... ignorálsz is..... a sztorid is hasonlóan érdekes.... haza sem akarsz jönni... papírt sem akarsz csinálni véletlenül sem.... heteken belül szerinted is eltörlik..... Sokat sajnálkozol, hogy Shohatnak elment a kedve és nem jön vissza....

Régebben azt tippeltem te is ő vagy, de már látom hogy kizárt.....

StefanAti # 2012.03.22. 22:02

Nándorfehérváry

"csak ideiglenes van Magyarországon"

" Akkor le kell adni a személyit, megtartani az útlevelet, és ha akarsz ideiglenes lakcímet Magyarországon, akkor az új lakcímkártyádon az lesz, hogy "Külföldön élő magyar", cím nélkül"

Ez a kettő szerintem üti egymást... Amúgy ha az van rajta, hogy külföldön él cím nélkül, akkor nincs magyar címed....

Honda Civic # 2012.03.22. 22:07

para

Külföldi állampolgárként, külföldi papírokkal szerintem nulla az esélye, hogy megnézzék ezt a lakcím dolgot. Nem erre megy ki most és Te a fentiekkel bizonyítod, hogy életvitelszerűen külföldön élsz.
A törvényt elolvastam már ezerszer és érthetetlen, hogy vonatkozhat ez külföldi állampolgárra, akinek valamiért van Mo-i ideiglenes címe. Miért kellene honosítani annak az autóját itt, akinek nem ez a hazája és nem is itt él?
De lehet én látom mindezt rosszul..

para # 2012.03.22. 22:33

Honda Civic

Igazából én is furcsállom egy kicsit, főleg hogy egyik napról a másikra honosítani kell a kocsiját annak, aki bejelent Magyarországon címet. De az is felfoghatatlan számomra, hogy a haza látogató embereket is szívatják rezdülésmentes arccal.

Az én szemszögömből még van is alapja a dolognak, hiszen a magyar állampolgárnak is regisztrálnia kell külföldön az autóját. Igaz, akik nyugaton dolgoznak, azok nem járnak haza "heti szinten". Én megtehetem, hogy heti szinten ingázok, hiszen 130-150 km manapság nem távolság, hogy meglátogassam szüleimet és testvéreimet. Bár a mai üzemanyag árak mellett...