Külföldi rendszám-magyar vezető


StefanAti # 2012.03.27. 07:24

"Fenyegetést, természetesen, magánokirathamisítás most az új mumus"

Más nem csinál magánokirathamisítást, csak TE ezen a fórumon! Mindenki szépen megcsinálja előre, CSAK TE akarod a rendőr orra előtt kitölteni a dátumot. AZ a hamisítás, ha ott töltöd ki az orra előtt......

StefanAti # 2012.03.27. 07:23

"Vagy ha nem a rendőr orra előtt írja alá két tanú, akkor az az irat magánokirathamisítás?"

  1. Te nem erről beszéltél, hanem arról, hogy csak a dátumot írod be a rendőr előtt.
  2. Mivel már vezeted az autót mikor megállít, ezért késő akkor megírni a papírt, tehát mindenképpen bukta. Vagy úgy közlekedsz, hogy ott a tulaj, két tanu meg te??? Értelemetlen hülyeségeket írsz.....
StefanAti # 2012.03.27. 07:19

Szórakozol vagy tényleg ilyen buta vagy?

Hivatalosan akkor kell megírni a papírt, amikor átveszed az autót, ami ugye "elvileg" kevesebb mint 24 órával ezelőtt történt. A két tanu akkor kell, nem akkor mikor te mész az autóval, hanem mikor átveszed az autót és megírod a papírt!

Na most ha előre gyártod a papírt akkor a tanu lehetett ott mikor átvetted az autót, megírtad a papírt stb és azóta hazament.... De ha a rendőr előtt töltöd ki te nagyonhülye, akkor nem ér semmit az egész....

Ez a lényeg, hogy nem a rendőr előtt kell aláírni, hanem mikor megállít akkor kell legyen papírod róla, hogy kölcsönbe van, 24 órára és pár órája vetted át az autót. Nem olyan nehéz pedig ez....

Véleményem # 2012.03.27. 07:09

Egy kis érdekesség a magánokirattal kapcsolatban:

A magánokirat-hamisítás a közbizalom elleni bűncselekmények körébe tartozik. A bűncselekmény jogi tárgya a magánokiratokba vetett bizalomhoz fűződő társadalmi érdek.

Btk. 276. § Aki jog vagy kötelezettség létezésének, megváltozásának vagy megszűnésének bizonyítására hamis, hamisított vagy valótlan tartalmú magánokiratot használ, vétséget követ el és egy évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő.

Elkövetési tárgy:
A bűncselekmény elkövetési tárgya a magánokirat. A magánokiratnak minősül minden olyan okirat, amelyet jog vagy kötelezettség létezésének, megváltozásának vagy megszűnésének a bizonyítására állítottak ki és nem közokirat. A vény, MÁV arcképes igazolvány, menetjegy is magánokirat.

Elkövetési magatartás:
A bűncselekmény elkövetési magatartása a felhasználás. Tehát hamis magánokirat készítése vagy meghamisítása önmagában nem minősül magánokirat-hamisításnak. Felhasználás alatt a hamis, hamisított vagy valótlan tartalmú magánokirat joghatás kiváltására való használatát jelenti. Felhasználásnak minősül a bemutatás, felmutatás, átadás stb. Nem felhasználás, ha a hamis, hamisított vagy valótlan tartalmú magánokiratot az elkövető magánál tartja.

StefanAti # 2012.03.27. 06:50

Captain Spaulding

Ok, jogos....

StefanAti # 2012.03.27. 06:42

Nándorfehérváry

"Aztán ha rendőrt lát az ember, kinyitja a könyvet az aznapi oldalon, bepecsételi az órát, és kész. Ezt simán lehet a rendőr orra előtt is csinálni, hiszen csak az aláírás a lényeg."

"Aztán ott szépen helyben megkérdezni a rendőrtől a pontos dátumot, időt, és az orra előtt kitölteni, majd odaadni neki. Eheti a fene, de ez teljesen legális."

A teljes bizonyító erejű magánokirat lényege, hogy a két tanú igazolja, hogy a dokumentumot előttük, ott és akkor írtátok alá. Namármost ha te ezt utólag töltöd ki és már előre le van tanuzva akkor teljes mértékben kimeríted a magánokirathamisítás esetét. Ha vagy olyan hülye, hogy ezt a rendőr orra előtt teszed, akkor gratula....

Nem kell keménykedni, csak próbálj meg gondolkozni kicsit..

Captain Spaulding # 2012.03.27. 05:40

StefanAti # 2012.03.26. 23:20

4 hónapot előre ledátumozni és kinyomtatni neked 15 perc? Gyorsan tudsz gépelni?

Szerinted egy multi amikor emailt küld tegyük fel 1000 dolgozójának és mindegyik elején az adott dolgozó neve szerepel azt Erzsike gépelte be egyesével? A ms office csodákra képes.

Fantomas1 # 2012.03.26. 23:41

Remélem szépeket fogok álmodni, de még előtte visszatévedtem ide.

"Fantomas, mi is igazán örülnénk, ha Nándorfehérváry barátod válaszolna, ha mi kérdezünk tőle. Vagy egyszerűen nem tud válaszolni pl arra, hogy milyen hasznos tanáccsal segítette eddig a fórumozókat?? Lehet hogy azért, mert még egy hasznos tanácsa sem volt soha???"

Ő kiáll azért, hogy ne hagyjuk magunkat, hogy azt csináljanak velünk, amit csak akarnak. Teszi ezt a saját nevével.

Ez szeritem több, mint néhány dilettáns tanács(nem tételezve fel kollaborációt: tévedés) között néha mondani egy-egy jót is.

Kevesen vagyunk, de ki fogunk állni azért, amit az emberi szabadságjogokkal szembeninek érzünk, hiszen már több éves igazi szabadság megtapasztalása által nemtudunk az otthoni szolgalelkűség szerint gondolkodni és cselekedni.

Berzsenyi Dániel ezt írta 200 éve:

Ébreszd fel alvó nemzeti lelkedet!
Ordítson orkán, jöjjön ezer veszély,
Nem félek. A kürt harsogását,
A nyihogó paripák szökését

Bátran vigyázom. Nem sokaság, hanem
Lélek s szabad nép tesz csuda dolgokat.
Ez tette Rómát föld urává,
Ez Marathont s Budavárt hiressé.

(Magyarokhoz, részlet 1807)

"Nem sokaság, hanem
Lélek s szabad nép tesz csuda dolgokat."

Nándorfehérváry egy szabad lélek. Én is, Shohat is és még sokan mások. És Ti?

StefanAti # 2012.03.26. 21:50

Te tudod, ha így érzed, akkor örülök, hogy ma is szépeket fogsz álmodni.

Annyit, hogy nyomtatott papírba kézzel írni a dátumot, szerintem elég hiteltelen.

Ha meg előre kinyomtatod az összes dátumot, akkor könnyen kerülhetsz olyan szituációba, ahol könnyű lebukni vele...Mondjuk ha 2 órányi útra vagy az előre legyártott átadás helyszínétől és papíron 10 perce vetted át az autót... Ez elég ciki lehet, előre meg nem tudhatod, hogy hol leszel 2 hónap múlva egy adott pillanatban....

Fantomas1 # 2012.03.26. 21:39

Nándorfehérváry,

Így van, ahogy mondod. Csak hát jól odafigyelve, komótosan aláírogatva, egyet borozva... :-)

Így lehet, hogy lesz három óra is, de nekem még mindig emberségesebb, mint 2 óra a kpm-nél 50 rugó mínusszal. :D

Fantomas1 # 2012.03.26. 21:37

Értem, akkor ezt megbeszéltük.

Hogyne tudnék olyat mondani, hogy igazad van, sőt bocsánatot is kérek szivesen, de eddig még mindig az derült ki, hogy nekem van igazam, ha összevitáztunk valamiben.

Vissza lehet olvasni... :-))

StefanAti # 2012.03.26. 21:30

Nem kell kiforgatni a szavaimat.

Nem azt mondtam, hogy "nekem" nincs igazam, hanem azt, hogy neked igazad van... Érted a különbséget? Te ilyet tudnál nekem mondani?

ex-magyar # 2012.03.26. 21:26

Ez az ország azért tart ott ahol van, mert a rend-szar-váltás csak egyre tanította meg a magyar társadalmat:
megélni csak ügyeskedéssel, sefteléssel, a szabályok megkerülésével, kijátszásával lehet.
A szorgalmas, dolgos magyarról kialakult kép a múlté, már csak az arrogáns, simlis, szabályokat nem ismerö magyarokat ismerik Európa szerte.
Ha szerintetek az a jó megoldás, hogy azon versenyezzenek a "szegény, csoró, külföldi rendszámmal furikázók", hogy ki a legügyesebb a zsaruk meg az állam átverésében, akkor ne csodálkozzatok, ha az állam meg ellopja a pénzeteket. Ez csak egy egyszerü kölcsönös szivatás. Szemet szemért, zsozsót zsozsóért!

Fantomas1 # 2012.03.26. 21:23

StefanAti,

VAgyis te vagy Kassad is? Mert nem veled vitáztam erről, most meg azt írod, hogy beismered...?

StefanAti # 2012.03.26. 21:22

Egyébként küldök neked szivesen ügyvéd által megírt, törvényeknek teljesen megfelelő napos papírt, ha ez megspórol neked 10 percet.

Tudod én ezzel már segítettem itt több embernek. Jut eszembe, te mivel segítetted itt eddig a fórumozók életét???

StefanAti # 2012.03.26. 21:20

4 hónapot előre ledátumozni és kinyomtatni neked 15 perc? Gyorsan tudsz gépelni?
Mert ha formot nyomtatsz és kézzel írod be a dátumot, az elég gagyi.....Azt hittem Mont Blanc tollal meg Aston Martinnal többet adsz arra, hogy formailag ne legyen gagyi az a meghatalmazás....

StefanAti # 2012.03.26. 21:11

"Egyébként igaz, hogy a törvény nem ír arról, hogy hányszor 24 órára bérelheted..."
Nalátod, én is így tudom. Akkor számonkérhet a rendőr két nap mulva, vagy akár holnap, ha megint érvényes papírom aznapra is? Ugye hogy nem?"

Látod ez a különbség kettőnk között: Én elismerem, ha igazad van!

StefanAti # 2012.03.26. 21:08

"Vállalkozó létedre(akinek az idő pénz) rendes vagy, hogy itt osztod a tanácsot szinte főállásban"

A cégvezető nem dolgozik, hanem döntéseket hoz. Közte van idő oktatni titeket... Akik nekem dolgoznak, azoknak nem lenne ideje rátok....

StefanAti # 2012.03.26. 21:06

Tudsz példát mondani, hogy hol hibázhatsz, ha előre legyártod az összes papírt??

Én tudok.... többet is....

Fantomas1 # 2012.03.26. 21:02

Vállalkozó létedre(akinek az idő pénz) rendes vagy, hogy itt osztod a tanácsot szinte főállásban. :-)

28 óra ? :-))) Ez jó. :-)

Nekem két óra az egész, amíg te a kpm-nél vagy. Aztán nem kell megkeresni 50 rugót...

"Egyébként igaz, hogy a törvény nem ír arról, hogy hányszor 24 órára bérelheted..."

Nalátod, én is így tudom. Akkor számonkérhet a rendőr két nap mulva, vagy akár holnap, ha megint érvényes papírom aznapra is? Ugye hogy nem?

Vagyis Kassad barátunk hülyeséget beszélt?

StefanAti # 2012.03.26. 20:41

Persze könnyebb azt mondani, hogy ignorál, mint azt hogy még soha egy hasznos gondolata sem volt a fórumozók részére....

StefanAti # 2012.03.26. 20:40

"És ha mazohista és szeret hivatalba járogatni, meg KPM-hez"

Január 6-án délelőtt 2 órát töltöttem a KPM-nél, azóta bolgodan használom az autót... Ha minden reggel 15 percet töltenék azzal, hogy "gyártsak" egy napos papírt, akkor gyorsan ki tudod számolni, hogy melyikkel jártam jobban...

"meg nem sok neki tízezreket kidobni"
Nézőpont kérdése. Ha vállalkozó lennél tudnád, hogy ez nem pénzkidobás, hanem befektetés amivel 0-ra csökkented a büntetés kockázatát és megspórolsz magadnak 4 hónap alatt (a fenti számítással számolva) 28 órát....

Egyébként igaz, hogy a törvény nem ír arról, hogy hányszor 24 órára bérelheted, de egyszerűen hosszú távon bonyolultabb napos papírozni, mint más megoldást keresni.

Fantomas, mi is igazán örülnénk, ha Nándorfehérváry barátod válaszolna, ha mi kérdezünk tőle. Vagy egyszerűen nem tud válaszolni pl arra, hogy milyen hasznos tanáccsal segítette eddig a fórumozókat?? Lehet hogy azért, mert még egy hasznos tanácsa sem volt soha???

Roni83 # 2012.03.26. 20:33

Nem is gondoltam volna, hogy ekkora felfordulást okozok ezzel az "egyszerű" kérdésemmel. Ha lehet, akkor most sikerült összezavarni. Mindenkinek látom igazát.

1. Napos papír.. Nem tudom mennyire megbízható, nincs leírva, hogy pontosan minek kell benne lennie. Mi van abban az esetben ha én fizikailag az autót 03-20án kapom kölcsönbe No-ban, de ott töltök még pár napot és csak 03-26án jövök Mo-ra. Hivatalosan szeretnék eljárni, vagyis a papíron 03-20i kölcsönadási dátum szerepel. Jó legyen benne a kitétel, hogy vállalom hogy nem vezetem az autó Mo területén 24óránál tovább. Ezt már akkor el sem fogadják? Hasonló eset, mi történik, ha 03-26án kapom kölcsönbe az autót és 03-27én megállítanak. Nem fogadja el az autót, mert nem egyezik a dátuma? Akár az lehetett 03-26 23:59perc is vagyis 03-27 23:59percig vezethetem.
Német HIVATALOS kölcsönadási szerződést nem kell tanúzni, arról nem nyilatkozhatom, hogy mi áll benne?

2. KPM-nél intézhetek bármit, ha csak egy német személyit tudok bemutatni? A Magyart már rég elvették a kijelentkezéskor. Se lakcím, se személyi, akkor hogy lehet ilyet intézni? Amúgy a megoldás tetszene, mert nincs ellenemre, hogy fizessek, mégis csak ebben az országban élek. Nem az elkerülés a célom, hanem a nyugodt legális vezetés. Később, ha nem viszem végig a regisztrációt a testvérem nem vonható felelősségre (nem adja el, nem törik össze, csak simán meggondolja magát?)

Amúgy valaki értelmezte már a törvényt? "egy napnál rövidebb ideig" nem kellett volna szabályozni, hogy egy héten vagy egy évben egy életben. Úgy nem lehet értelmezni, hogy én 24 alkalommal vezetem 1 órát az autót, az is kevesebb mint egy nap. Nincs benne, hogy a forgalomba lépéstől számított 24 óránál kevesebbet.

Mi lenne, ha simán bejelentkezem No-ba ideiglenesen? arról nem hiszik el,hogy a szokásos tartózkodási helyen No. Tegyük fel nem kell dolgoznom No-ban, mert milliomos csemete vagyok és a drága családom pénzel folyamatosan :)

Lassan kezdem felidegesíteni magam ezen a dolgon :)
Kérem kedves törvényhozó és esetleg fórumot olvasó szakember, szeretném ha a törvényem módosítanának, vagy ha ez nem megy, akkor állami pénzen biztosíthatnának számomra pár hónapra egy szakadt A6-ot (esetleg klímás és bőrös is lehet), ígérem rendes leszek, tankolok bele, veszek parkoló jegyet, még ki is takarítom. Köszönöm

Kedves fórumozók, köszönöm az eddigi segítségeteket és várom a következő összecsapást a levelem hatására :)

Fantomas1 # 2012.03.26. 20:24

Nándorfehérváry,

Látom aktiváltad magad rendesen. :-) Nagyjából mindent elmondtál. Aki olvasgat itt, az szeritem eltudja majd dönteni, hogy kiktől kap megfelelő infót.
És ha mazohista és szeret hivatalba járogatni, meg KPM-hez, meg nem sok neki tízezreket kidobni csak azért, hogy használhassa a saját vagy testvére, rokona autóját pár hónapig, akkor azt is megteheti.

Ha már annyira pénzt akarnak beszedni, akkor menjenek, tanuljanak a románoktól.
Behajtasz az országba, a határnál megveszed az útmatricát (3-4 euró/hét és kb 3-5 perc elintézni), és aztán mehetsz Isten hírével.

Szerintem még többet is hozna és mindenki boldog lenne. Nem volna ez a sz@rakodás, vizsgáztatás, hivatalba járás, Ombudsmanozás és még kitudja mi minden, meg a balhé persze.

Azért ha előző kérdése(i)mre ha válaszolna nemdilettáns barátunk, igazán örülnék neki.

Fantomas1 # 2012.03.26. 19:38

Hát lehet én dilettáns vagyok, de mintha a törvényben nem volna olyan, hogy hetente lehet 24 órát használni az autóját a külföldinek felhatalmazással.

VAgy havonta, vagy évente... Tényleg milyen időközönként lehet 24 órát használni?

Mit jelent az, hogy a magyar vezető felhatalmazással kevesebb, mint 24 órát használhatja? azaz meddig, hány napig kell várni, hogy újra elkérhesse az autót?